Vi havde store forventninger, og vi stillede også store krav, og de blev fuldt ud indfriet

Det har altid stået som et stort ønske for os at besøge Israel, hvorfra vor kristne kulturarv kommer.

Rejsebrev fra Knud Strandbæk, Kolding

Vi havde store forventninger, og vi stillede også store krav, og de blev fuldt ud indfriet. Rejsen blev en øjenåbner, der gav stor forståelse af de mange konflikter, der stadig er. Det skyldes ikke mindst vor dygtige rejseleder Mogens Hansen og vor meget vidende guide Lise, som begge formåede at give os virkelig god indsigt og forståelse af både fortid og nutid. Også mødet med mennesker, der lever og virker i området medvirkede til dette.

Vi fik så mange koncentrerede indtryk og oplevelser, at det vil tage lang tid før disse bundfælder sig. Heldigvis har vi mange fotos, så vi kan huske alt det, vi oplevede på vor livs rejse. Det var en stærk oplevelse at stå på Oliebjerget og se ud over Jerusalem en pinsemorgen og synge:” I al sin glans nu stråler solen.” – at gå ned til Gethsemane Have – at gå gennem menneskemyldret fra hele verden – at opleve trængslen for at besøge til de hellige steder – at skulle gennem betonmuren omkring Betlehem – at passere de mange checkpoints – at møde de kristne palæstinensere – at komme til Jordan med bl.a. Petra –  at bade i Dødehavet og meget mere. Skønt var det til sidst at slappe lidt af ved Genezareth Sø med gode udflugter til de egne, hvor Jesus virkede, før vi skulle rejse hjem igen.

En stor tak til rejseleder Mogens Hansen og Unitas Rejser og alle de, som har medvirket til, at denne rejse blev uforglemmelig!

Inger Skovenborg & Knud Strandbæk