Jeg tror faktisk ikke, jeg nogensinde har oplevet bedre betjening af en studietur

På Rydhave Slots Efterskole er årlige skiture til Østrig en fast del af skoleårets undervisning.

Interview med Ole Conrad Kondrup, tidligere forstander på Rydhave Slots Efterskole

”Hotellet, værelserne, maden, serviceniveauet og hygiejnen giver vi absolut topkarakterer. Jeg tror faktisk ikke, jeg nogensinde har oplevet bedre betjening af en skoletur. Og jeg har rejst med unge siden 1986. Jeg er nødt til at lede efter private ture på hotel for at finde noget, der kan matche,” siger forstander på Rydhave Slots Efterskole, Ole Conrad Kondrup.

I år var han med eleverne, personalet og tidligere elever på skitur til Obertauern i Østrig. ”Hvor sneen har hjemme,” sådan beskrives Obertauern, som ligger knap 100 kilometer syd for Salzburg, og der er da også både høj snesikkerhed og alpinpister og langrendsløjper til begynderen og den øvede.

Skitur frem for skiferie

Det er ikke tilfældigt, at skolen vælger at kalde det skiture frem for skiferier. Selvom mange danskere betragter skiløb som ferie, er det for Rydhave Slots Efterskole ikke ferie, men tværtimod en fast del af årets undervisningsprogram. Skiturene supplerer skolens idrætsundervisning, og før afrejse bliver der trænet ihærdigt til skiturenes strabadser. Også under turene bliver nogle af aftenerne brugt på at undervise eleverne i stå på ski gennem træning på løjperne og ved at styrketræne.

”På skituren lærer eleverne også at møde til tiden, gøre rent efter sig og holde en god hygiejne, hvorimod man tager det hele lidt mere afslappet, når man er på ferie. På disse skiture har vi et planlagt program fra start til slut,” siger Ole Conrad Kondrup.  

Det betyder dog langtfra, at der ikke er plads til at have det sjovt, og det sociale aspekt ved netop skiturene frem for storbyture eller andre former for skolerejser er i høj kurs:

”Når vi er af sted, bliver eleverne rystet godt sammen. Der er ingen tvivl om, at det vigtigste ved turene er samværet eleverne imellem. Hele essensen ved at tage af sted er at have det sjovt sammen,” siger han.

Skituren til næste år er bestilt hos Unitas Rejser, og 140 elever, ansatte og tidligere elever er tilmeldte.

Klik nedenfor og se rejseforslag på

Skitur til Obertauern | Skiture til Østrig

Få inspiration til skolerejsen

Skiture til diverse destinationer Alle skolerejser Alle studieture

>>> Er du interesseret i en studierejse med faglig dybde og kulturelt indhold. Læs mere her…