Nyhedsbrev januar 2016

Unitas Rejser støtter Danmarks Indsamling 2016

Unitas Rejser sponsorerer i år en rejse til New York inkl. hotelophold for to personer i en uge. Rejsen, der også inkluderer et møde med formand for FN's Generalforsamling Mogens Lykketoft, har en værdi af kr. 20.000 og er på auktion hos Lauritz.com, hvor du har mulighed for at give dit bud.

Unitas Rejser betaler rejsen, mens det endelige bud går ubeskåret til Danmarks Indsamling 2016.

Læs mere om rejsen til New York og Danmarks Indsamling 2016

Ændrede indrejseregler til USA

De amerikanske myndigheder har ændret reglerne for indrejse i det såkaldte Visa Waiver-program. Ændringerne indebærer, at rejsende, der har været i Irak, Syrien, Iran eller Sudan på eller efter den 1. marts 2011, muligvis skal søge om visum til USA ved personligt fremmøde på ambassaden. Ændringerne indbærer også, at borgere, der har dobbelt statsborgerskab i et Visa Waiver-land (fx Danmark) og Irak, Syrien, Iran eller Sudan, ved rejser til USA skal søge om visum til USA ved personligt fremmøde på ambassaden. 

I en meddelelse understreger den amerikanske ambassade i København, at de nye regler ikke forbyder indrejse eller adgang til USA. Den medfører, at visse personer nu skal søge visum i stedet for at benytte en ESTA. 

Pressemeddelelsen fra de amerikanske myndigheder kan læses her (på engelsk). Ved spørgsmål til reglerne, kan ambassaden kontaktes på: CopenhagenESTA@state.gov.

Udbrud af Zika-virus i dele af Syd- og Mellemamerika

'Zikavirus er et virus, der overføres med myggearten Aedes. Op til 80% af tilfælde har ikke haft symptomer på infektionZikavirus-infektion er en febersygdom af 4-7 dages varighed, der kan være ledsaget af udslet, muskel- og ledsmerter, hovedpine og øjenbetændelse. Der er ingen kur eller vaccine mod sygdommen', oplyser Seruminstituttet.

Gravide eller kvinder, der påtænker at blive gravide, tilrådes at overveje udskydelse af ikke-nødvendige rejser til de berørte områder. Læs mere på Seruminstituttets hjemmeside