Rejs ansvarligt - Socialt, økonomisk og miljømæssigt

Unitas Rejser ønsker at udvise respekt for ­verdens rejsemål og opfordrer vores rejsende til at gøre det samme


Ved at rejse ansvarligt efterlader det en ­positiv indvirkning i det lokale miljø - og du får mere ud af rejsen.

Vi mener, at vi som ­rejsebureau har et ansvar for at bidrage til en mere bæredygtig verden - og at verdens rejsemål også består i fremtiden.

Læs brochuren Go Green. Rejs ansvarligt - socialt, økonomisk og miljømæssigt (pdf)

Go green 1280x720

At rejse ansvarligt socialt

Rejs med indsigt

Vi anbefaler, at du sætter dig ind i den lokale ­kultur, religion og politiske forhold, inden du ­rejser til et nyt land. Det gør det nemmere at handle respektfuldt og i overensstemmelse med de lokales normer og regler.

Mød de lokale i øjenhøjde

Det er en fordel at sætte sig ind i sproget og lære et par gængse formuleringer - og vær ikke bange for at bruge dem! Du vil få en helt anden ­oplevelse af det land og den kultur, du rejser i. Og det vil give både dig og de lokale værdi. Det åbner muligheder for en dybere indsigt samt tips og gode råd om fx lokale aktiviteter, spisesteder, markeder eller kulturelle møder.

Observér de lokales adfærd og gør som dem

Andre kulturer kan have andre måder at gøre ­tingene på – det gør dem anderledes, men ikke ­forkerte. Se dig omkring, observér de ­lokales ­adfærd og følg efter. Der kan være ­andre ­tidsbegreber, regler om påklædning, tiltale osv. Brug din sunde fornuft og opfør dig, som du ­forventer, at besøgende gør i dit lokale samfund derhjemme.

Husk altid at spørge før du tager billeder eller optager video af personer eller særlige steder og seværdigheder.

Vi tager afstand

Unitas Rejser tager afstand fra børnearbejde, ­børnemisbrug, sex­turisme og diskrimination, og vi opfordrer vores kunder til at gøre det samme.

Unitas Rejser er godkendt som Travelife Partner. Læs mere

At rejse ansvarligt økonomisk

Brug lokale leverandører

Du får mest ud af dine muligheder for kulturelle møder, når du bor, spiser og køber ting lokalt. På den måde går dine penge samtidig til det lokale samfund fremfor til internationale virksomheder, og du hjælper med at bibeholde charmen ved den traditionelle og lokale kultur.

Vær rimelig når du forhandler om prisen

Du kan ofte gøre en god handel, når du bevæger dig ud på de lokale marked­er. Men husk at være høflig og vise respekt, når du forhandler om en pris. Observér kutymen på stedet og skab dig en fornemmelse af prisniveauet. Et lille beløb for dig kan være mange penge for den lokale sælger. Vær opmærksom på om der skulle være illegale souvenirs i hand­len.

Støtte til velgørenhedsprojekter

Vi opfordrer til, at du støtter konkrete ­velgørenhedsprojekter i området, fremfor at give til ­tiggere på gaden. På den måde hjælper du ofte flere mennesker og med langsigtede virkninger.

At rejse ansvarligt miljømæssigt

Forbrug med omtanke

Du kan bidrage positivt til miljøet ved at ­reducére dit forbrug af vand, varme og elektricitet, når du rejser. Undgå fx at tage lange bade og lad ikke vandet løbe, når du børster tænder og husk at slukke lyset, når du forlader dit ­hotelværelse. Aircondition bør ligeledes slukkes, når den ikke er nød­vendig.

Mange steder kan man bede om ikke at få skiftet sengetøj og håndklæde hver dag. Du kan også medbringe din egen genbrugelige drikkedunk og taske for at undgå plastik forurening.

Vælg miljøvenlig transport

Bus og tog er de transportmidler, der forurener mindst. Er fly det som giver bedst mening på din rejse, da opfordrer vi til at CO2-kompensere for rejsen hos GreenSeat. Her er det også muligt at kompensere for bus- og togrejser.

Respektér og bevar naturområder

Vi anbefaler, at du overholder regler og ­anvisninger, når du besøger særprægede og unikke naturområder. På den måde undgår man, at stedet mister sit naturlige særpræg og værdi for både lokale og besøgende.

Vilde dyr

Undgå så vidt muligt at påvirke ­naturen ­­­negativt - tag aldrig dyr, planter eller ­kulturgenstande med hjem. Køb hellere en kopi eller tag et ­billede. Unitas Rejser prioriterer ­samarbejdspartnere, der behandler vilde dyr ordentligt.

Bæredygtig overnatning

Flere og flere hoteller arbejder på at blive ­bæredygtige. Forhør dig hos din rejsekonsulent om muligheden for at benytte et bæredygtigt overnatnings­sted på dit rejsemål.

Læs også om Unitas Rejsers værdier og etik
Morten Pedersen | Unitas Rejser

Få gratis råd til rejseplanlægningen

Tag en snak om din rejse med Morten Pedersen. Ring på tlf.: 8723 1232