Historien om Raptim

Tanken om at spare både tid og penge var særdeles attraktivt for datidens missionærer

Den 8. oktober 1947 lettede det første lejede fly med 15 hollandske missionærer om bord fra Amsterdam med kurs mod Uganda, en rejse som senere inspirerede til grundlæggelsen af Raptim International. Lejede fly var langt hurtigere end at sejle, og som det senere skulle vise sig, også mere økonomisk. Tanken om at spare både tid og penge var særdeles attraktivt for datidens missionærer, og flere chartrede ture fulgte efter, hvilket banede vejen for en organisation, der var fokuseret på missionærers transportbehov verden over. 

Raptim blev grundlagt i Tilburg i 1949, som en direkte konsekvens af missionærernes øgede behov efter 2. Verdenskrig, på vegne af katolske og protestantiske missionærer. Behovet førte til månedlige flyvninger til Afrika og Asien op gennem 60'erne.

Oliekrisen i 70’erne tvang Raptim til at bevæge sig væk fra chartrede fly, og i stedet benytte sig af rute flyvningen med dens store netværk. Som modydelse for de store mængder passagerer som Raptim kunne levere, gav luftfartsselskaberne særlige rabatter og fordele til missionærer og humanitære rejsende.

I dag er der kontorer over hele verden. Hovedkontoret ligger i Holland, hvor det hele begyndte.

Erik Adeltoft | Unitas Rejser

Få gratis råd til rejseplanlægningen

Tag en snak om din rejse med Erik Adeltoft tlf.: 8723 1234