Tanzania med Danmission

Rejsebeskrivelse

31. januar - 15. februar 2020: Mennesker, natur, kultur og kirke, levevis og vilkår, bjerge og dale, rejse med fly, bus, landcruizer og gåben. Samtale med mennesker – tæt på.

Danmission vil gerne indbyde jer til at deltage i en studietur til Uganda/ Tanzania. Danmission har arbejdet i ELCT (Den Evangliske Lutherske kirke i Tanzania) siden 1948. Danmission har en lang tradition for at lave besøg med udveksling, der går begge veje. Med denne tur vil vi gerne udbygge dette fælleskab og følgeskab. Vores værter er ELCT i tre af de stifter, vi samarbejder med Karagwe stift, Nordvest stiftet og Stiftet Øst for Victoriasøen.

Levevis og vilkår, mennesker, natur, kultur og kirke får vi mulighed for at stifte bekendtskab med på denne tur. Vi vil opleve at møde mennesker på landet og i byen, se landets flotte natur, få indblik i menneskers levevilkår tæt på, når vi besøger dem i deres hjem, besøge forskellige arbejdsgrene af kirkens arbejde, samfundsudvikling, uddannelse, sundhed, omsorg, kirkeliv, kirkeudvikling, deltage i gudstjenester, møde regeringens lokale ledelse, skolen osv.

Mennesker er på mange måder de samme indeni, vi har drømme, håb og de bedste ønsker for vores børns fremtid, men vilkårene er forskellige fra Danmark. Vi får mulighed for samtaler med de mennesker, vi møder på vores vej, så vi bliver klogere på livet og hvordan det leves og opleves i Tanzania. Tag billeder med af din familie og dine omgivelser, så du også kan dele dit liv med dem, du møder.

Vi skal også møde Danmissions missionærer Anna-Marie Launstein og Louis William Møllerfors (Louis er landekoordinator) i Karagwe, Kirsten og Peter Buck i Mwanza i stiftet Øst for Vitoriasøen.

Print Tip en ven


Send side til venProgram og praktiske oplysninger

 • Program (16 dage)

  Fredag den 31. januar
  Afgang Billund/København 06.00 - Flyvetid 1.20 - Ankomst Amsterdam 7.20
  Afgang Amsterdam 9.50 - Flyvetid 10.35 (inkl. stop i Kigali) - Ankomst Entebbe 22.25.
  Kører til Entebbe Flight motel fem kilometer fra lufthavnen – velkomst med en snack og godnat

  Lørdag den 1. februar
  Efter morgenmaden kører vi med Naser i hans bus fra Entebbe gennem Kampala, til Ækvator, hvor vi har et stop med tid til fotografering og formiddagskaffe. Videre på vejen over Masaka nyder vi at iagttage by og landsbyliv samt de smukke landskaber undervejs. I Igongo får vi en pause med frokost i en fin park. Så kommer den sidste bid over Mbarara og sydpå til grænsen til Tanzania Kikagati/Murongo.

  Her modtages vi af kirkens tre landcruisere og kører de sidste 55 kilometer til Kyerwa, hvor vi ankommer omkring mørkets frembrud. Provsten Yared Wakami byder os velkommen i provstiets gæstehus Tumaini, hvor vi skal bo i fire dage. 

  Søndag den 2. februar
  Det er søndag, vi skal deltage i gudstjenesten i en menighed. De forbereder middagsmad til os og vi vil få lejlighed til at snakke med menighedens medlemmer og høre, hvad de laver på deres sted.

  Om eftermiddagen skal vi høre, om hvad MAYAJA, samfundsudviklingsprojektet har betydet for dem, og hvad Shauko, menneskeretsprogram gør nu for lokalsamfundene i Kyerwa området. 

  Mandag den 3. februar
  Besøg i Kyerwa landsb: Skole, butikker, landsbyens kontor/ledelse evt. tinminen på nabobjerget. Efter frokost skal vi besøge familier i provstiets menigheder. Det giver os mulighed for at komme helt tæt på en familie og se, hvordan folk lever, bor, hvad de dyrker i markerne, og hvad de er optaget af. Hvor får de vand og brænde fra, hvor går børnene i skole osv.? Vi skal overnatte hos familierne til næste dag – to og to sammen.

  Tirsdag den 4. februar
  Ved 12-tiden bliver man hentet hjem til Kyerwa, hvor vi så skal berette for hinanden og udveksle erfaringer. Eftermiddagen er fri, man kan sidde i græshytten og læse en bog eller gå en tur op på et af bjergene med en fin udsigt.

  Onsdag den 5. februar
  Efter morgenmaden pakkes bilerne, og vi siger farvel til Kyerwa provsti. Så går turen til kirkens institutioner i Nkwenda: Håndværker- og landbrugsskolen, Bibelskolen, Diakonisseskolen/hjemmet Tumshubile, som også driver en engelsksproget grundskole 1.-7. klasse. Turen går videre til Kayanga, hvor vi overnatter tre nætter på Karagwe hotel, som driver af stiftet. Ved aftensmaden skal vi møde Danmissions udsendte Anne Marie Lauenstein og Louis Møllerfors.

  Torsdag den 6. februar
  Besøg på stiftskontoret i Lukajange, hvor vi møder stiftets ledelse, hører lidt om diakoniarbejdet. Anne Marie og Louis bor lige ved siden af domkirken, og de byder indenfor til en kop formiddagskaffe. Senere skal vi besøge programmet for søndagsskolearbejde, kvinde- og mandegrupper samt forvalterskab, det program, som Anne Maries arbejder med i. 

  Fredag den 7. februar
  Dyr hører med til Tanzania. Vi står tidligt op og kører lidt sydpå til Burigi nationalpark. Lad os se, hvor mange zebraer, giraffer, impalaer, antiloper, aber, fugle og måske elefanter, flodheste vi får at se.

  Lørdag den 8. februar
  Bilerne pakkes atter efter morgenmaden, og vi forlader hotellet. På vejen til Bukoba skal vi besøge en grundskole, der er startet af Anne Juul og Brighton Katabaro. Den har, for Tanzania, en helt ny pædagogik. Inden, vi forlader Karagwe stift helt, besøger vi Karagwe stifts nyeste institution, Landbrugsuddannelsen, på KARUCO. Så går det ud over stepperne på asfaltvej til Bukoba. Frokost bliver på Bukoba hotel, drevet af stiftet, hvor vi skal overnatte de næste tre dage. Nu er vi nået til Nordvest stiftet. Her byder det på en frieftermiddag, hvor der er mulighed for en tur på markedet eller en tur ned på stranden til Victoriasøen.

  Søndag den 9. februar
  Gudstjeneste i Domkirken. Derefter kører vi til Ntoma, hvor Else boede de første 14½ år i Tanzania. Vi skal besøge Veta skolen, hvor der undervises i hotelfag, syning, it, landbrug og husdyrhold. De serverer frokost for os. Herefter besøges kirkens spædbørnshjem, hvor mange voluntører gennem tiden har været. Herfra kører vi ned til Ketembe og besøger Kailembo familien, Elses familie, til eftermiddagskaffe. 

  Mandag den 10. februar
  Denne formiddag bliver der mulighed for at besøge forskellige af kirkens programmer, menneskerettigs/antivolds programmet, Tumaini Childrens Center og andet.

  Sidst på eftermiddagen skal vi besøge byfamilier i deres hjem.

  Tirsdag den 11. februar
  Nu tager vi afsked med Bukoba, Kagera og tager med fly over Victoriasøen til Mwanza. Her kører vi til velkomst på stiftskontoret og derefter til vores hotel, som bliver vores base de sidste tre dage. Om eftermiddagen møder vi Shauko.

  Onsdag den 12. februar
  Dagen starter med morgenandagt sammen med stiftets medarbejdere i domkirken. Mwanza stift er i kraftig ekspansion, da der startes nye menigheder, hvor kristendommen ikke før har været, og vi skal besøge en af disse nye menigheder. Vi skal op på The big Rock – Skaberværket er forunderligt. Mwanza er stenene og klippernes by, men det slår alle rekorder i storhed og med den fantastiske udsigt ud over byen.

  Torsdag den 13. februar
  I Nyakato har kirken flere institutioner – vi skal se en sundhedsklinik inden, vi begiver os til Nyakato Bible College, hvor Kirsten og Peter Buck arbejder. Vi skal også besøge dem i deres hjem. Derefter går turen til et Sukuma museum, hvor vi skal se og høre om sukuma traditioner, hvordan kultur og kristendom mødes. Sidste dags aftensmad skal vi nyde på en af byens gode restauranter med en fin udsigt ud over Victoriesøen og god mad sammen med gode mennesker.

  Fredag den 14. februar 
  Kufferterne skal pakkes for sidste gang, efter morgenmaden går turen til lufthavnen, og vi flyver til Dar es Salaam. Vi kører en lille tur ud i byen, for at få et indtryk af storbyens mylder og besøger Mwenge træskærermarked. Her kan man købe fine træskærervarer, malerier og meget andet. Afgang fra Dar es Salaam 23.55

  Lørdag den 15. februar
  Afgang Dar es Salaam 23.55 - Flyvetid 9.15 - Ankomst Amsterdam 7.10.
  Afgang Amsterdam 10:40 - Flyvetid 1.05 - Ankomst til Billund 11:50 / Amsterdam - København Afgang 09:55 / Ankomst 11:20

   Tanzania med Danmission. Unitas Rejser

  Tanzania med Danmission. Unitas Rejser

  Tanzania med Danmission. Unitas Rejser

  Tanzania med Danmission. Unitas Rejser

  Tanzania med Danmission. Unitas Rejser

 • Praktiske informationer

  Tilmelding
  Tilmelding til Unitas Rejser på mail unitas@rejser.dk
  Spørgsmål til rejsens indhold og lokale forhold kan de rettes til rejseleder Else Højvang på tlf. 5069 8442 eller e-mail elsehojvang@gmail.com.

  Forberedelsesdag
  Lørdag d. 23. november 2019

  Konfirmandstuen
  Vrouvej 5
  7800 Skive 

  Genbesøg
  I forbindelse med sådan en studietur, hvor vores samarbejdspartnere har været værter for os, vil vi gerne invitere nogle Tanzanianere på genbesøg i Danmark. Vi forventer, at I vil være med til at være værter for dem, når de kommer.

  Pas og visum
  For danske statsborgere med dansk pas gælder følgende krav for opnåelse af indrejsetilladelse: Pas skal være gyldigt min. 6 måneder efter hjemrejsedato. Der skal søges visum til Uganda og Tanzania. 

  Læs mere om visumregler til Tanzania her
  Læs mere om visumregler til Uganda her

  Mere information om dette på forberedelsesdagen.

  Rejseforsikring
  Da rejsen er udenfor Det blå sygesikringskorts dækningsområde, kræver vi, at du har en rejseforsikring som minimum dækker sygdom og hjemtransport. Ved tilmelding skal du oplyse os dit forsikringsselskab samt policenummer.
  Unitas Rejser tilbyder Gouda Rejseforsikring og Gouda Afbestillingsforsikring.

  Vaccinationer og malariaforebyggelse
  Ved ansøgning om visum til Uganda, er der krav om vaccination mod gul feber. Ved indrejsen til Tanzania, er der ikke nogle generelle krav om vaccine. 

  Vi anbefaler at kontakte egen læge, Rejsemedicinsk klinik i Aarhus eller Odense eller Statens Serum Institut i god tid inden afrejse for oplysning om evt. særlige krav eller anbefalinger af vaccine.

  Læs om anbefalingerne for Tanzania på Statens Serum Instituts hjemmeside her.
  Læs om anbefalingerne for Uganda på Statens Serum Instituts hjemmeside her.

  Forbehold
  Der tages forbehold for eventuelle ændringer i programmet. Der kan forekomme ændringer i rækkefølgen eller enkelte programpunkter. Ligeledes kan enkelte programpunkter falde ud, hvor lokale forhold gør dette nødvendigt. 

  Klima
  Klimaet svarer til dansk sommervejr, når det er allerbedst. Normalt er det tørtid i februar, men klimaforandringerne spiller også ind for vejrforholdene i Tanzania. En sammenklappelig paraply kan være en fordel at have med. Husk en trøje til morgen og aften, hvor det kan være køligt. Der kommer mere information om påklædning på forberedelsesdagen.

  Bevægelse og mobilitet
  Rejsen foregår i varieret terræn med forskelligt underlag, niveauforskelle mv., og egner sig for selvhjulpne godt gående.

  Yderligere oplysninger
  Ønsker du en uddybende beskrivelse, eller har du spørgsmål til rejsen, er du altid velkommen til at kontakte rejseleder Else Højvang på tlf. 5069 8442 eller e-mail elsehojvan@gmail.com.

  Almindelige betingelser
  Rejsen er underlagt Unitas Rejsers almindelige betingelser vedrørende pakkerejser, som deltagerne bør læses før jeres endelig bestilling, se PDF’en her
  og det tilhørende Standardoplysningsskema B her.

 • Priser

  Pris pr. person: kr. 17.250,-

  Depositum på 15% af rejsens pris kr. 2.590,- pr. person betales ved bestilling af rejsen. Restbeløbet betales senest 60 dage inden afrejse. 
  Beløbene indbetales ifølge den tilsendte faktura fra Unitas Rejser. 

  Bemærk! Depositum refunderes ikke ved afbestilling af rejsen.

  Prisen inkluderer

  • Flyrejse t/r
  • Indenrigsflyvninger Bukoba-Mwanza samt Mwanza - Dar es Salaam
  • Transport (kørsel) fra Entebbe til den Tanzanianske grænse og rundt i Tanzania
  • Overnatninger (primært på kirkens gæstehuse og hoteller) (enkelte steder vil der mod ekstrabetaling kunne tilkøbes enkeltværelse – dette bestilles ved forberedelsesmødet)
  • Morgenmad, frokost og aftensmad
  • Visum til Uganda og Tanzania
  • Bidrag til genbesøg

  Prisen inkluderer ikke

  • Drikkevarer
  • Drikkepenge
  • Gaver til de familier, vi skal besøge samt ved indsamlinger.
  Bestil rejse

Kort

Medlem

Top