Præstestudierejse til Malta

Rejsebeskrivelse

Maltas placering midt i Middelhavet har gjort, at øen har været indtaget af mange forskellige folkegrupper, hvilket har sat sine spor på øen. Tag med på denne enestående rejse og oplev et lille land, der har været begæret og besat af stort set alle, men som alligevel er helt sig selv.

Vi har sammensat et program, som tager os rundt til storslåede byer som Valletta og Mdina. Mdina er en af verdens bedst bevarede middelalderbyer, og Valletta er en af verdens smukkeste hovedstæder præget af johanniternes storslåede arkitektur. Også malteserkorset er et historisk minde fra den tid, Johanniterordenen havde sit hovedsæde på øen.

Det var på Malta, at apostlene Paulus og Lukas strandede på deres vej til Rom. Skibet forliste og drev rundt på det oprørte have. Til sidst drev de i land i St. Paul’s Bay, og både Paulus, Lukas og resten af passagererne og besætningen reddede livet. Vi går i Paulus fodspor og besøger de steder, som han besøgte.

Vi besøger også øen Gozo med Gigantija-templerne, Hagar Qim’s søstertempler og den kuppelløse kuppelkirke.

Dette er en rejse, hvor det er muligt at få et indtryk af øen, og hvad den har at byde på. 

Print Tip en ven


Send side til venProgram og praktiske oplysninger

 • Program (5 dage)

  Dag 1: Udrejse
  Vi flyver fra København til Malta med mellemlanding og flyskift undervejs. Efter vi har fået vores bagage, kører vi med bus til vores hotel, hvor vi skal bo under hele opholdet på Malta. Programmet denne dag afhænger af flytiderne. (-/-/A)

  Dag 2: Mosta, Mdina, Dingli-klipperne og Valletta
  Dagen begynder med et besøg i det område, hvor Paulus blev reddet i land efter en kraftig storm. Her ligger middelalderbyen Mdina, som var den første hovedstad på Malta. Byen er lille, og gaderne så smalle, at det kun er muligt at komme rundt i byen til fods. Traditionen siger også, at det var i denne by, Paulus boede under sit ophold på Malta. Her finder vi også Paulus-katakomberne, som er en underjordisk gravplads. Udgravninger har vist, at de døde blev begravet side om side, hvad enten de var kristne, jøder eller hedninge. I byen Mosta finder vi en kirke med den tredje største kuppel i verden.

  Rejs til Malta med dansk rejseleder. Unitas Rejser

  Vi besøger også Dingli-klipperne, som rager mere end 250 meter op fra havet. Her finder vi øens højeste punkt og kan nyde den flotte og dramatiske udsigt over Middelhavet.

  Om eftermiddagen kører vi til Valetta, Maltas hovedstad. Byen har fået sit navn fra johanniteren Jean de Valette. Han ledte forsvaret af øen i krigen mod osmannerne, og selv om osmannerne overtog herredømmet, gjorde Jean en så stor indsats, at han bliver husket på denne måde.

  Vi ser nogle af de mest kendte steder i byen. Et af dem er St. John katedralen, Ridderkirken. Kirken er både et sted, hvor der fejres gudstjeneste og et sted med righoldige kunstneriske udsmykninger. Dette er gaver fra flere stormestre og andre medlemmer af Johanniterordenen.

  Ikke så langt derfra ligger Stormesterens palads. Stormesteren var leder for Johanniterordenen, og selv om paladset ikke ser ud af så meget udefra, er indtrykket et helt andet, når man kommer ind gennem døren. Stedet har været central i Maltas historie gennem flere århundreder. Først var det Stormesteren, som havde til huse her. Under det britiske overherredømme boede den stedlige guvernør i paladset. I dag er det den maltesiske præsident, som har sin arbejdsplads her.

  Vi tager tilbage til vores hotel, hvor vi spiser aftensmad sammen. (M/-/A)

  Dag 3: Heldagsudflugt til Gozo
  Vi sejler med færgen til Gozo, som er den anden største ø i østaten. Det siges, at den er mere autentisk end Malta og ikke helt så turistpræget.

  Vi besøger Victoria – eller Rabat, som de lokale kalder byen. Dette er hovedbyen på Gozo og også den største by. Her ligger den kuppelløse kuppelkirke, som vi selvfølgelig skal se. Udefra er der ingen kuppel, men når vi kommer ind i kirken, ser vi taget, som ser ud som en kuppel. Det hele er et optisk bedrag lavet af dygtige kunstnere. Vi ser også Det blå vindue – et fantastisk naturfænomen, hvor der er en 100 meter høj åbning i en klippe, så det ligner et vindue ud mod havet og kystlinjen.

  Det blå vindue. Malta. Unitas Rejser

  Inden vi sejler tilbage, besøger vi Gigantija-templerne i Xaghra. De er søstertempler til templerne i Hagar Qim, som vi besøger på dag fire. De er blandt de største fritstående bygningsværker i verden, så det er ikke svært at blive imponeret af dem. (M/-/A)

  Dag 4: Maltas sydligste del og Hagar Qim
  Dagens udflugt går til den sydlige del af øen. Hagar Qim er templer og mægtige bygningsværker, som er ældre end de egyptiske pyramider. Hvad der er blevet tilbedt her, er de lærde ikke enige om, men der noget, som tyder på, at det har været en frugtbarhedskult.

  Vi gør et stop et sted, hvor vi kan nyde synet af det blå hav, som giver farven til Maltas blå grotter. Vi skal også opleve Marsaxlokk, hvor det er muligt at spise frokost. (M/-/A)

  Den traditionelle fiskerby, Marsaxlokk, på Malta. Unitas Rejser

  Dag 5: Hjemrejse
  Dagens program afhænger af flytiderne. Også på hjemrejsen er der mellemlanding og flyskift. (M/-/-)

  Rejs til Malta med dansk rejseleder. Unitas Rejser

 • Praktisk information

  Måltider
  De inkluderede måltider er hver dag markeret med M = morgenmad, F = frokost, A = aftensmad. Er måltidet ikke inkluderet markeres dette med -.

  Valuta
  På Malta anvendes Euro. Kreditkort kan bruges de fleste steder.

  Pas
  Der skal medbringes et gyldigt pas.

  Forsikring
  Det anbefales at tegne en rejseforsikring, dette kan gøres hos Unitas Rejser ved tilmelding.

  Forbehold
  Der tages forbehold for ændringer i programmet. Alle vore rejser evalueres og forbedres løbende på baggrund af vore rejselederes og deltageres tilbagemeldinger. Af denne årsag kan der være ændringer i programmet fra rejsen blev købt til den finder sted. Lokale forhold kan medføre, at vi under rejsen er nødt til at ændre indholdet eller rækkefølgen herpå. Vores mål er at deltagerne får den bedst mulige rejse.

  Almindelige betingelser
  Rejsen er underlagt Unitas Rejsers almindelige betingelser vedr. pakkerejser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med. Betingelserne fremgår her.

 • Priser

  Pris
  Pr. person (præst / rejseansvarlig): Kr. 5.000,-
  Pr. person (rejsefælle): Kr. 8.000,-

  Beløbet for én person refunderes, såfremt der arrangeres en grupperejse til i 2018, 2019 eller 2020, hvor Unitas Rejser er teknisk arrangør. Vælger to eller tre personer at arrangere en tur i fællesskab, refunderes tilsvarende halv- eller tredjedelen af studierejsens grundpris pr. person.

  Sponsoreret pris
  Den favorable pris skyldes, at rejsen er sponsoreret af henholdsvis vores samarbejdspartnere og Unitas Rejser.

  Deltagere
  Denne studierejse er fortrinsvis tiltænkt præster samt andre nøglepersoner, der ønsker at arrangere sognerejser til Malta, og som kan samle en gruppe. Ved bestilling af rejsen skal et ansøgningsskema udfyldes og fremsendes til os, før vi kan give endeligt tilsagn om din/jeres deltagelse. Send os gerne en mail på rejser@unitas.dk. Du vil dernæst få tilsendt et ansøgningsskema.

  Prisen inkluderer
  •  Dansk rejseleder
  •  Fly København – Malta t/r med mellemlanding
  •  Bustransport, entreer og udflugter iflg. programmet
  •  Overnatning i delt dobbeltværelse med bad og toilet
  •  4 x morgenmad og 4 x aftensmad
  •  Bidrag til Rejsegarantifonden

  Prisen inkluderer ikke
  •  Øvrige måltider og drikkevarer
  •  Øvrige entreer
  •  Forsikringer

  Eventuelle tillæg
  • Enkeltværelse kr. 800,- (begrænset antal)
  • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 %
  • Gouda Årsrejseforsikring (enkeltperson) kr. 252,-
  • Gouda Årsrejseforsikring (enkeltperson over 70 år) kr. 353,-
  • Gouda Årsrejseforsikring (hele husstanden) kr. 501,-

  Helbredserklæring skal sendes til Gouda for rejsende o/70 år. Der tages forbehold for ændringer i forsikringspriserne.

  Bestil rejse

Kort

Armenien

Præstestudierejse til Armenien

Afrejse
Kr. 5.500 Læs mere
Israel-Palæstina

Præstestudierejse til Israel-Palæstina

Afrejse
Kr. 6.500 Læs mere

Medlem af

Top