Rundrejse i Nordspanien – Pilgrimsruten

Af Lone Jørgensen

Rejsebeskrivelse

Gennem tusind år har millioner af pilgrimme gået ad små stier og støvede landeveje gennem de forskelligartede regioner i det nordlige Spanien for at nå frem til disciplen Jakobs grav i Santiago de Compostela. Dette rejseforslag til en rundrejse i Spanien går i pilgrimmenes fodspor, hvor I vandrer på den berømte pilgrimsrute El Camino de Santiago.

Turen begynder i Bilbao i Baskerlandet, runder Logrono i La Rioja, fortsætter til Burgos og Leon i Castilien y Leon, inden I når til turens højdepunkt, Santiago de Compostela i Galicien. Der er flere ruter, og vi har her valgt en del af den mest benyttede – den franske rute. Da turen foregår med bil, er der naturligvis afvigelser i forhold til den rute, som pilgrimmene gennem tiderne har foretaget til fods. Rent vejrmæssigt kan denne tur ikke anbefales i vinterhalvåret.

Forslaget nedenfor er et udkast til en rundrejse i Spanien. Der er altså ingen faste programindslag eller guider på turen. I kan selv bestemme, hvornår afrejsen skal være og på den måde rejse til Spanien, når det passer jer bedst.

Fra kr. 5.550 Få et tilbud
Print program Tip en ven


Send side til venProgram og praktiske oplysninger

 • Programforslag

  Dag 1-2: Bilbao
  Ved ankomsten til Bilbao henter I jeres bil og kører til hotellet. Bilbao er nordkystens største by og samtidig en af Spaniens vigtigste industribyer, hvilket tidligere gav byen ry for ikke at være andet end rygende skorstene og en forurenet flod, hvor man kunne finde alt - undtagen fisk! Alt det er nu en saga blot. På trods af store områder med lidt triste boligblokke i udkanten af byen skal man ikke lade sig afskrække. Den gamle bykerne har meget at byde på, og her finder I mange spor af tidligere tiders storhed og velmagtsdage i blandt andet det flotte Teatro Arriaga, i de nyrenoverede palæer, i den gotiske katedral og det smukke rådhus. Den helt store attraktion i Bilbao er det verdensberømte Guggenheim-museum, som blev indviet i 1997. Ud over sin store samling af moderne kunst er også selve bygningen - Metalblomsten, som den kaldes - et besøg værd. Den betegnes som et af det 20. århundredes mest fantastiske arkitektoniske vidundere. Et besøg i Bilbao er ikke fuldendt uden et besøg her!
  (To overnatninger i Bilbao)

  Dag 3: Bilbao - Logrono - Burgos
  Start eventuelt dagens etape med en lille afstikker til byen Gernika, der med Francos bombardement i 1937 blev et symbol på Den Spanske Borgerkrigs rædsler. Nordøst herfor kan I se de forhistoriske klippemalerier i Cueva de Santimamine. Mod syd ligger Gasteiz Vitoria, der har en charmerende gammel bykerne, lækre butikker og dejlige tapasbarer. Fortsæt herfra via Haro - hovedstaden i La Rioja- til Logrono, der er præget af mindesmærker forbundet med pilgrimsrejsen. Er I ved at være klar til frokost, så stop i den lille by, Laguardia, der ligger på en lille bivej inden Logrono. Her har Hotel Posada de Mayor de Migueloa en fantastisk restaurant og egen vinkælder. På vej mod Burgos bør I stoppe i Santo Domingo de la Calzada - endnu en vigtig by på pilgrimsruten. Dag 4: Burgos Burgos' vartegn er den imponerende katedral, der blev påbegyndt i 1221, og hvis kunstfærdige og finurlige udskæringer kan beundres fra det meste af byen. Andre attraktioner er Arcos de Santa Maria - en del af bymuren fra 1000-tallet og Monasterio de las Huelgas - et nonnekloster fra 1100-tallet, som kun kvinder fra de højeste samfundslag kunne få adgang til. Overalt i Burgos hyldes byens berømte søn, Rodrigo Diaz de Vivar, også kendt som El Cid, der førte sin egen engagerede kamp mod maurerne. Nyd også byens smukke grønne områder og hyggelige gamle kvarterer. Specielt charmerende er området med gågader mellem floden og den gamle bykerne.
  (To overnatninger i Burgos)

  Dag 5: Burgos - Leon
  Fortsæt mod vest gennem højslettens flade landskab, og stop i byerne Carrion de los Condes og Shahagun, der begge har smukke og interessante bygningsværker. I når nu frem til Leon, der blev grundlagt af romerne. Byen har været under både visigotisk og maurisk herredømme, hovedstad i Asturien og i et par hundrede år fra omkring år 1035 centrum i det kristne Spanien. Her bør I om eftermiddagen aflægge besøg i domkirken, hvor I kan nyde de 125 smukke mosaikvinduer, der skaber et fantastisk lys i kirken. Også Basilica de San Isidoro, der er bygget ind i den gamle bymur, og det smukt bemalede Pantheon, hvor Castilien y Leons tidligere konger og dronninger ligger begravet, er et besøg værd. Helt nede ved Rio Bernesga ligger Hostal San Marcos, der blev bygget i 1500-tallet som herberg for pilgrimmene på vej til Santiago de Compostela.
  (En overnatning i Leon)

  Dag 6: Leon - Santiago de Compostela 
  Vi foreslår, at I tager fra Leon først på formiddagen - der er nogle kilometer, der skal tilbagelægges på dagens etape. Efter cirka 50 kilometer når I frem til Astorga, hvis hovedattraktioner er de gamle, romerske bymure, den meget store domkirke og ikke mindst Gaudis bispepalads fra 1889. Fortsæt gennem det nu mere bjergrige landskab via den gamle mineby Ponferrada og enten ad hovedvejen til Lugo eller ad den mere autentiske pilgrimsrutes små snørklede veje til Santiago de Compostela.

  Dag 7: Santiago de Compostela
  Målet er nået - I er nu vel fremme i Santiago de Compostela og det på en anderledes behagelig måde end den farefulde færd tidligere tiders pilgrimme drog ud på. Den helt uovertrufne seværdighed er den imponerende katedral, der er rejst over disciplen Jakobs formodede grav - en kristen helligdom, som i middelalderen kun blev overgået af de hellige steder i Rom og Jerusalem. Byen har dog andre interessante bygninger som Convento de San Francisco, der siges at være grundlagt af Frans af Assisi, og det mere end 1.000 år gamle præsteseminarium, Monasterio de San Mantino Pinario. Desuden er den gamle bykerne og ikke mindst det lokale marked meget charmerende.
  (To overnatninger i Santiago de Compostela)

  Dag 8: Santiago de Compostela
  Rundrejsen i Spanien er slut, og I kører til lufthavnen, hvor bilen afleveres. Alternativt kan I køre tilbage til Bilbao langs kysten. Eller måske tage en udflugt ud til kysten - til Rios Bajas, et flot naturområde med gode strande og smukke fjorde.

  Santiago de Compostela. Spanien. Unitas Rejser

  Caminoen. Spanien. Unitas Rejser

  Tiltrængt hvil på caminoen. Spanien. Unitas Rejser

   Caminoen. Spanien. Unitas Rejser

 • Pris

  Pris pr. person v/2 personer
  Fra kr. 5.550,-

  Prisen inkluderer
  - Fly fra København eller Hamburg til Bilbao og retur fra Santiago de Compostela på økonomiklasse
  - Lufthavnsskatter og -afgifter
  - 7 overnatninger på turistklassehotel i delt dobbeltværelse og uden forplejning
  - 8 dages billeje inkl. fri km og standardforsikringer

  Prisen inkluderer ikke
  - Tillæg for afrejse fra Billund
  - Tillæg for singleværelse
  - Envejsleje på billejen
  - Forplejning
  - Forsikringer
  - Udflugter 

Kort

Playas Y Oasis i Málaga. Spanien. Unitas Rejser
Spanien

Rundrejse i Sydspanien – Andalusien rundt

Fra kr. 5.895 Læs mere
Lokal stemning. Mallorca. Unitas Rejser
Spanien

Bo på kloster på Mallorca

Under opholdet på klosteret anbefaler vi, at man også går på opdagelse i Mallorcas kultur, hvor masser af oplevelser ven…

Fra kr. 3.895 Læs mere
Basilica of Saint Francis i Assisi. Italien. Unitas Rejser
Italien

Bo på kloster i Assisi

Fra kr. 5.695 Læs mere
Brønd. Toscana. Unitas Rejser
Italien

Rundrejse i Italien – Toscanske landskaber

Fra kr. 5.495 Læs mere
Porto i Portugal. Unitas Rejser
Portugal

Portugal – portvin og historiske byer i nord

Fra kr. 5.695 Læs mere
Vinmarker i Portugal. Unitas Rejser
Portugal

Portugal – handelsmændenes rute

Fra kr. 5.695 Læs mere
Sprogskole i Portico di Romagna. Italien. Unitas Rejser
Italien

Italiensk sprogskole i Portico di Romagna

Portico di Romagna Portico di Romagna er en lille by på grænsen mellem Emilia-Romagna og Toscana. Byen er omgivet af en …

Fra kr. 8.595 Læs mere
Grædemuren i Østjerusalem. Rejser til Israel-Palæstina. Unitas Rejser
Israel-Palæstina

The Jesus Trail: At vandre i Jesu fodspor

Kr. 9.995 Læs mere
Top