Sognerejse til det vestlige Tyrkiet - programforslag

Af Unitas Rejser

Rejsebeskrivelse

Rejsens første oplevelse er Lilleasien, hvor både Paulus og Johannes opholdt sig gennem længere perioder.  Vi kommer blandt andet i kontakt med alle de syv menigheder, som Johannes skrev til i Johannes Åbenbaring: Efesos, Smyrna, Pergamon, Thyatira, Sardes, Filadelfia og endelig Laodikea.

På vores vej rundt i Tyrkiet skal vi også opleve det vidunderlige og afvekslende tyrkiske landskab, bade i varme kilder og måske bliver der tid til en tur på en af de skønne strande ved det dybblå Ægæiske Hav.

Rejsens sidste stop er Istanbul, der ikke blot rummer spændingen mellem fortid og nutid men også en spænding mellem to af verdens store religioner. Først hed den Konstantinopel og var den ene af oldkirkens to hovedstæder - den anden var Rom. Da islam sejrede i denne del af verden, blev den til Istanbul. Kirker blev til moskéer, og i dag står landet midt i spændingen mellem den gamle verden dybt præget af Islam, og et nyt verdsliggjort Europa som i hvert fald engang var præget af kristendommen. Byen har en speciel atmosfære og et gadebillede, der aldrig står stille. Der er smukke og imponerende paladser, kirker og moskéer og med sin beliggenhed ved vandet mellem to verdensdele er den enestående.

Sådan siger sognepræst, Inger Lise Gram om sin rejse i Tyrkiet

Lad dig inspirere af programforslaget neden for, som blot er et udkast til, hvordan en sognerejse til det vestlige Tyrkiet kan sammensættes. Vi skræddersyr altid rejsen efter gruppens ønsker og behov.

Print Tip en ven


Send side til venProgram og praktiske oplysninger

 • Programforslag

  Dag 1: Udrejse
  Vi flyver fra Danmark via Istanbul til Izmir og ankommer midt på aftenen. Fra lufthavnen kører vi til vores hotel, hvor vi spiser aftensmad og overnatter. (-/-/A)

  Dag 2: Pergamon
  Bergama, oldtidens Pergamon, er en af de syv byer, som bliver omtalt i Johannes Åbenbaring. Vi tager op på Pergamons Akropolis og vandrer mellem ruinerne fra en forgangen storhedstid. Vi skal blandt andet se Zeus-templet, teatret med plads til 10.000 mennesker, Trajan-templet og resterne af biblioteket.

  Helsecentret Asklepion ligger lige uden for byen. I oldtiden drev den berømte læge Galen et af den tids tre mest berømte helsecentre. Vi kører til området ved Efesos, hvor vi spiser aftensmad og overnatter. (M/-/A)

  Bibliotektilcelsus Efesos. Tyrkiet. Unitas Rejser

  Dag 3: Efesos
  Tredjedagen bliver et af højdepunkterne på vores rundrejse. Vi skal besøge oldtidsbyen Efesos, hovedbyen i den romerske provins Asien. Byen, hvor gaderne var dækket af marmor, og hvor et af verdens syv underværker fandtes. Nu er der ikke meget tilbage af Artemis-templet, men til gengæld er teatret med plads til 25.000 mennesker næsten intakt.

  Paulus var i byen i næsten tre år, som næst efter Jerusalem har haft størst betydning for kristendommens vækst de første århundreder af vores tidsregning. Vi går på de samme gader, som Paulus gjorde, og vi mindes arbejdet, som bar frugt.

  Efesos. Tyrkiet. Unitas Rejser

  Johannes boede her også i en årrække. Vi ved desuden, hvor den romerske kejser Domitian havde sit tempel og krævede at blive tilbedt som gud. Johannes nægtede og blev forvist til øen Patmos. Derfra sendte han Åbenbaringsbogen til menighederne inde på fastlandet.

  Efter et besøg i byen tager vi nogle kilometer udenfor til Johannes’ grav.Vi besøger også et museum, hvor vi ser nogle meget interessante statuer, som Johannes også kan have været konfronteret med.

  Derefter kører vi til Pamukkale, "Vatslottet". Her ser vi et fantastisk naturfænomen med skinnende hvide terrasser, der er dannet af varme og kalkrige kilder. Kalken har lejret sig til hængende drypsten, fordybninger og eventyragtige plateauer. Allerede de romerske senatorer kom for at nyde godt af områdets helbredende klima, og vi får også mulighed for at bade i disse kilder. Vi overnatter to gange i dette område. (M/-/A)

  Pamukkale. Tyrkiet. Unitas Rejser

  Dag 4: Laodikea og Hierapolis
  I dag står to antikke byer på programmet.

  Vi besøger Laodikea, den femte af de syv byer fra Åbenbaringsbogen. Her er der enorme mængder af ruiner, som endnu ikke er udgravet. Det var denne by, som hørte de stærke domsord fra Herren, fordi de kristne var lunkne. Vandet i byen var lunkent i modsætning til de varme kilder i Hierapolis og det friske, kolde vand fra bjergene ved Kolossæ.

  Hierapolis er den anden by, vi skal besøge, og det første, vi møder her, er byens Nekropolis (De Dødes By). Her kan vi se en utrolig mængde sarkofager og andre gravmonumenter. Vi fortsætter gennem resterne af byen og kommer til det moderne centrum, der er bygget over de varme kilder, som er byens vigtigste vartegn. Vi tager tilbage til Pamukkale, hvor vi spiser aftenmad på hotellet og overnatter. (M/-/A)

  Dag 5 - 7: Istanbul
  Efter tidlig morgenmad kører vi til Denizli. Herfra flyver vi til Istanbul, hvor vi bor de sidste tre nætter.

  Hagia Sofia i Istanbul. Unitas Rejser

  Istanbul var i næsten to årtusinder hovedstad for to store imperier, det Osmanniske og det Byzantinske, og byen var i oldtiden en del af den græsk-romerske verden, altså en del af den europæiske kultur. I dag er byen orientalsk præget med moskéer og minareter, men den binder stadig Europa og Asien sammen på grund af dens beliggenhed på begge sider af Bosporusstrædet.
  Byen har mange store seværdigheder at byde på. Vi skal blandt andet besøge:

  Hippodromen: Væddeløbsbanen fra den byzantinske tid.

  Den Blå Moské: Bygget i 1600-tallet og måske den mest berømte moské i byen. Den har seks minareter, og det er kun hovedmoskéen i Mekka, som har flere.

  Blå Moske i Istanbul. Unitas Rejser

  Hagia Sophia: Den Hellige Visdom. Denne kirke er bygget i 500-tallet og var kristenhedens vigtigste bygning i næsten tusind år. I 1900-tallet blev den lavet om til et museum, hvor alle kan komme ind.

  Chora-kirken: Denne kirke lå i gammel tid ude på landet, men er nu inden for bymurene. Kirken er mest kendt for de fantastiske mosaikker og fresker, som fortæller store dele af bibelhistorien.

  Grand Bazaar: Her er et overbygget marked med 4000 forretninger under ét tag. Det er en spændende oplevelse, for dem der kan lide at handle i et orientalsk miljø. Der er mange eksotiske ting at købe, og at prutte om prisen er en del af handlen.

  Lanterner i bazaren i Istanbul. Unitas Rejser

  Topkapi: Et palads i Istanbul, hvor de ottomanske sultaner har boet gennem cirka 400 år. Der er ikke kun boliger men også ”regeringskontorer” og skatkamre fra den ottomanske tid. Beliggende ud mod Bosporusstrædet havde paladset også en strategisk betydning.

  Taksim: Det moderne Istanbul. Istanbul er ikke bare ruiner og bygninger fra mange hundrede år tilbage. Den er også en moderne storby med et pulserende liv.

  Bådtur på Bosporusstrædet: At se Istanbul fra vandet giver et flot indtryk af byen. Her kan vi se nogle af de gamle paladser, blandt andet et med en 300 meter lang marmorfacade ud mod vandet. (M/-/A)

  Dag 8: Hjemrejse
  Efter morgenmad forlader vi hotellet. En bus kører os til lufthavnen og vi flyver fra Istanbul til Danmark. (M/-/-)

 • Priser

  Pris
  Pr. person v/20 personer: fra kr. 12.000,-

  Prisen inkluderer
  •  Dansk rejseleder
  •  Lokal engelsktalende guide
  •  Fly fra København/Billund/Aalborg til Izmir med mellemlanding i Istanbul t/r
  •  Lufthavnsskatter og -afgifter
  •  Overnatning i delt dobbeltværelse med bad og toilet på værelset
  •  7 x morgenmad, 6 x aftensmad
  •  Bustransport ifølge programmet
  •  Entréer
  •  Drikkepenge til guider og chauffører
  •  Bidrag til Rejsegarantifonden

  Prisen inkluderer ikke
  •  Øvrig forplejning
  •  Drikkevarer
  •  Forsikringer

  Få tilbud

Kort

Færøerne

Sognerejse til Færøerne - programforslag

Fra kr. 10.000 Læs mere
Tyskland

Sognerejse til Lutherbyerne - programforslag

Fra kr. 5.500 Læs mere
Israel-Palæstina

Sognerejse til Israel-Palæstina - programforslag

Fra kr. 13.000 Læs mere
Italien

Sognerejse til Rom - programforslag

Fra kr. 8.000 Læs mere
Grækenland

Sognerejse til Grækenland - programforslag

Fra kr. 11.000 Læs mere

Medlem

Top