Sognerejse for Mødested Amager og sognene på Amager

Rejsebeskrivelse

OBERAMMERGAU 10. - 14. juni 2020: Historien om Passionsspillet i Oberammergau går helt tilbage til 1633. Under trediveårskrigen og pestens hærgen var der mange områder i Europa, der blev voldsomt ramt. Indbyggerne i Oberammergau lovede Gud, at hvis det lykkedes dem at undgå pesten, ville de hvert 10. år opføre et skuespil, som fremstiller Jesu lidelse, død og opstandelse.

Landsbyen blev bevaret, og i 1634 opførte indbyggerne for første gang Passionsspillet. Så tidligt som midt i det 18. århundrede begyndte tilskuere fra hele Tyskland at valfarte til Oberammergau, for at se og opleve den store kraft og mystik, som spillet bød på.

Gennem årene har spillet udviklet og ændret sig, men det vigtigste - påskehistorien, med Jesu indtog i Jerusalem, hans død på korset og opstandelsen - er Passionsspillets kerne.

I dag er der bygget et stort Passionsspilteater, hvor tilskuerne sidder på overdækkede pladser, men hvor skuespillerne fortsat kan spille i friluft. I de år, hvor det ikke er Passionsspil, bliver passionsspil teateret brugt til andre teater- og operaforestillinger.

I 2020 er det 42. gang landsbyen opfører spillet, en unik kontinuitet for denne oplevelse i verdensklasse. Mere end 2000 mennesker bringer historien om Jesus fra Nazaret til publikums øjne og ører i løbet af denne fantastiske fem timer lange forestilling. Alle medvirkende skal enten være født i Oberammergau eller have boet i landsbyen mindst 20 år. Omkring halvdelen af landsbyens indbyggere spiller med stor indlevelse med i historien om Jesus, som giver millioner af mennesker håb og styrke.

Inden vi oplever Passionsspillet, venter der os nogle gode oplevelser i området ved Rüdesheim.  I dette området levede Hildegard af Bingen, en nonne som havde stor betydning i sin samtid. Et af de klostre hun grundlagde, er fortsat i funktion, og vi besøger dette kloster.

Det bliver også tid til en sejltur på Rhinen, et besøg på Loreley-klippen og tid til at nyde atmosfæren i Rüdesheim.

Print Tip en ven


Send side til venProgram og praktiske oplysninger

 • Program (5 dage)

  Dag 1: Udrejse:
  Vi kører fra Amager om morgenen. Vi sejler til Tyskland, og fortsætter til Celle, hvor vi skal overnatte. Inden vi tjekker ind på vores hotel, besøger vi slottet i Celle, hvor Caroline Mathilde, som var dronning af Danmark, endte sine dage.
  Der bliver også mulighed for at gå en tur rundt i den hyggelige by. Det gamle centrum er godt bevaret og vi kan se de mange bindingsværkshuse i området ved det gamle rådhus.
  Vi spiser aftensmad sammen på vores hotel. (-/-/A)

  Dag 2: Den romantiske rute:
  Efter morgenmad fortsætter vi mod syd. Ud på eftermiddagen forlader vi de tyske motorveje, for at køre ind på Den romantiske rute, med sine mange byer fra Middelalderen. En af de mest berømte er Rothenburg ob der Tauber, og vi tager os tid til at besøge byen.
  Vi fortsætter videre til Nördlingen, en af de andre byer langs med Den romantiske Rute, hvor vi spiser aftensmad og overnatter. (M/-/A)

  Dag 3: Passionsspillet i Oberammergau:
  Efter en forholdsvis tidlig morgenmad fortsætter vi mod Oberammergau. Vores bus kører os til overnatningsstedet, hvor vi kan tjekke ind. En shuttlebus kører os videre til Oberammergau.
  Spillet begynder om eftermiddagen. Der er en pause ved aftensmadstid, hvor vi kører tilbage til overnatningsstedet for at spise aftensmad.
  Derefter tager vi tilbage og ser det sidste af Passionsspillet. Shuttlebussen kører os tilbage til overnatningsstedet. (M/-/A)

  Dag 4: Altötting og Kronach:
  Vi kører mod nord. Undervejs laver vi en afstikker fra motorvejen for at køre til Altötting. Denne by bliver besøgt af mange katolske pilgrimme hvert år, fordi vi her finder en sort Madonna. Vi kan se mange vidnesbyrd fra mennesker som har fået hjælp af hende. Flere kongers hjerter, blandt andet Ludwig den 2. af Bayern er gravlagt i kapellet med den Sorte Madonna.
  Dagens mål er Kronach, hvor reformationsmaleren Lucas Cranach den ældre blev født. Vi spiser aftensmad og overnatter i dette område. (M/-/A)

  Dag 5: Hjemrejse:
  Vi spiser morgenmad på hotellet, og begynder vores sidste rejsedag. Inden vi når til Rostock, kører vi gennem et område, som har flere byer, der var større handelsbyer under Hansetiden. Vi besøger en af disse byer.
  Vi sejler fra Rostock til Gedser, og er tilbage på Amager ud på aftenen. (M/-/-)
  Gemeinde

  Passionsspil Oberammergau 2020 Unitas Rejser


  Passionsspil Oberammergau 2020 Unitas Rejser

  Passionsspil Oberammergau 2020 Unitas Rejser

 • Praktiske informationer

  Obligatorisk sygdom- og hjemtransportforsikring:
  Har du ikke det Blå EU sygesikringskort  kræver vi, at du har en rejseforsikring som minimum dækker sygdom og hjemtransport. Ved tilmelding skal du oplyse os dit forsikringsselskab samt policenummer.

  Bevægelse og mobilitet:
  Rejsen foregår i varieret terræn med forskelligt underlag, niveauforskelle mv. og det er derfor nødvendigt at være selvhjulpen og godt gående.

  Måltider:
  De inkluderede måltider er hver dag markeret med M = morgenmad, F = frokost og A = aftensmad. Er måltidet ikke inkluderet, markeres dette med -.

  Overnatning:
  Overnatning på turistklassehoteller med bad og toilet på værelset.
  Under overnatningen i Oberammergau er der meget få enkeltværelser, og vi kan derfor ikke garantere enkeltværelser denne nat. Vi bor på 3-stjernede hoteller eller 4-stjernede gæstehuse indenfor en radius på 30 kilometer fra Oberammergau. Vi kan ikke garantere at hele gruppen bor samlet.

  Valuta:
  I kontant valuta: Euro. Kreditkort kan ligeledes anvendes mange steder. Vi anbefaler dog at medbringe Euro hjemmefra til de første par dage.

  Betalingsbetingelser:
  Dette afviger fra Unitas Rejsers generelle betingelser om betalingsfrister og annullering.

  Ved bestilling af denne rejse skal et ikkerefunderbart depositum på 30% af rejsens pris betales senest 8 dage efter at Unitas Rejser har modtaget bestillingen
  Restbeløbet skal betales senest den 1. november 2019, og er ligeledes ikke refunderbart.

  Den rejsende kan overdrage rejsen til en anden person mod et gebyr på DKK 350,- Meddelelse om overdragelse skal gives til rejsearrangøren på skrift (brev eller mail) senest 7 dage inden rejsens påbegyndelse.

  Forbehold:
  Der tages forbehold for ændringer i programmet. Alle vore rejser evalueres og forbedres løbende på baggrund af vore rejselederes og deltageres tilbagemeldinger. Af denne årsag kan der være ændringer i programmet, fra rejsen blev købt, til den finder sted. Lokale forhold kan medføre, at vi under rejsen er nødt til at ændre indholdet eller rækkefølgen herpå. Vores mål er, at deltagerne får den bedst mulige rejse.

  Almindelige betingelser:
  Rejsen er underlagt Unitas Rejsers almindelige betingelser vedrørende pakkerejser, som deltagerne bør læses før jeres endelig bestilling. Betingelserne fremsendes gerne på mail eller kan læses ved at klikke her.

 • Priser

  Pris pr. persen kr. 7.000,-

  Prisen inkluderer:

  • Dansk rejseleder
  • Overnatning i delt dobbeltværelse med bad og toilet på værelset
  • 4 x morgenmad, 4 x aftensmad
  • Bustransport ifølge programmet
  • Entréer og udflugter ifølge program
  • Billet til Passionsspillet, bedste kategori
  • Bidrag til Rejsegarantifonden

  Prisen inkluderer ikke

  • Øvrige måltider og drikkevarer
  • Øvrige entreer
  • Forsikringer

  Eventuelle tillæg:

  • Enkeltværelse kr. 1.500,-
  • Sygdoms-afbestillingsforsikring 6% af rejsens pris
  • Gouda Årsrejseforsikring (enkeltperson) kr. 264,-
  • Gouda Årsrejseforsikring (enkeltperson fra 70 år) kr. 371,-
  • Gouda Årsrejseforsikring (hele husstanden) kr. 526,-
  Bestil rejse

Kort

Medlem

Top