Sognerejse til Lutherbyerne - programforslag

Af Unitas Rejser

Rejsebeskrivelse

En af de mest skelsættende begivenheder i Europas historie fandt sted i 1500-tallet, nemlig reformationen, hvor en tysk augustinermunk, Martin Luther, satte sig op mod den mægtige pavekirke og sammen med trosfæller grundlagde den evangelisk-lutherske kirke, som også den danske folkekirke er en del af. Han forkastede en stor del af den teologi og kristendomsforståelse, som den dominerende romerkirke lagde vægt på.

Et af de første angreb mod katolicismen gjaldt den omfattende handel med afladsbreve, som paven havde iværksat for at skaffe økonomiske midler til blandt andet opførelsen af Peterskirken i Rom. Luthers påstand var, at skriften alene er den kristne kirkes norm, og han gjorde kendskabet til skriften mulig ved at ændre gudstjenesten fra at foregå på latin til at blive gennemført på modersmålet. Han oversatte også Det Nye Testamente fra græsk til tysk­ ‑ senere hele Bibelen.

Martin Luthers indsats kom især til at præge Nordeuropas kirkeliv, og på denne rejse besøges mange af de steder, hvor Luther havde sit virke, og hvorfra reformationen bredte sig.

Programforslaget neden for er et udkast til, hvordan en sognerejse til Tyskland kan se ud. Har I andre ønsker, er vi altid behjælpelige med at sammensætte rejsen ud fra det.

ARTIKEL: Rejsekonsulent Torgunn Skov er blevet interviewet af Midtjyllands Avis angående den store interesse for Luther-rejserne i forbindelse med Reformationsjubilæet i 2017. Læs artiklen her.

Print Tip en ven


Send side til venProgram og praktiske oplysninger

 • Programforslag

  Dag 1: Afrejse - Wittenberg
  I moderne langtursbus køres til Wittenberg, hvor vi ankommer sidst på eftermiddagen. Efter indkvartering er der mulighed for at spise på en af de mange små restauranter i byen.

  Wittenberg. Unitas Rejser

  Dag 2: Wittenberg
  Wittenberg var en hjørnesten i Luthers liv og virke. Det var i denne traditionsrige by ved bredden af Elben, at han levede og underviste i 36 år. I byen ser man Lutherhaus med verdens største reformationsmuseum, Melanchtonhuset, Stadtkirche, slotskirken med Luthers og Melanchtons grave. Det er her, man kan se de 95 teser, som Luther slog op på slotskirkens dør i 1517. Den oprindelige dør er brændt, men en ny i bronze blev opsat i 1858.

  Slotskirken i Wittenberg. Unitas Rejser

  Dag 3: Wittenberg - Erfurt - Eisenach
  I dag står der "Luther" på hele programmet. Fra Wittenberg går det til Erfurt, på hvis universitet Luther studerede, og hvor han boede i Augustinerklosteret. På Luthers tid fandtes der 21 sognekirker, 3 stiftskirker og 11 klosterkirker i Erfurt. Dagens slutter i, Eisenach, som Luther kaldte "sin kære by". Her gik han i skole, - og i kirken Georgenkirche sang han i kor, ligesom J.S.Bach også gjorde samme sted på et senere tidspunkt. Byen rummer flere Lutherminder, blandt andet Lutherhuset på Lutherplatz.

  Eisenach. Unitas Rejser

  Dag 4: Wartburg
  Turens sidste besøg  er Wartburg, som ligger højt hævet over byen. Her opholdt Luther sig i cirka ti måneder, hvor han blev holdt skjult for sine fjender under navnet "Junker Jörg". Under opholdet oversatte han Det Nye Testamente fra græsk til tysk.

  Eftermiddagen kan bruges til at se Eisenach, der også har et interessant Bach museum.

  Eisenach Bachhaus. Unitas Rejser

  Dag 5: Hjemrejsedag
  Turen går via Lüneburger Heide tilbage til den danske grænse og videre til opsamlingsbyerne.

 • Priser

  Pris
  Pr. person v/20 personer: fra kr. 5.500,-

  Prisen inkluderer
  •  Dansk rejseleder
  •  Bustransport
  •  Overnatning i delt dobbeltværelse med bad og toilet
  •  4 x morgenmad og 4 x aftensmad (inkl. specialtilberedt Luther-måltid)
  •  Udflugter ifølge programmet (inkl. entréer til Wartburg, Augustinerklosteret, Schlosskirke, Lutherhaus og Stadtkirche)
  •  Bidrag til Rejsegarantifonden

  Prisen inkluderer ikke
  •  Øvrige måltider og drikkevarer
  •  Øvrige entréer
  •  Forsikringer

  Få tilbud

Kort

Armenien

Sognerejse til Armenien - programforslag

Fra kr. 10.995 Læs mere
Cypern

Sognerejse til Cypern - programforslag

Fra kr. 7.395 Læs mere
Grækenland

Sognerejse til Grækenland - programforslag

Fra kr. 11.000 Læs mere
Italien

Sognerejse til Rom - programforslag

Fra kr. 8.000 Læs mere
Israel-Palæstina

Sognerejse på Jesus Trail - programforslag

Fra kr. 13.000 Læs mere
Israel-Palæstina

Sognerejse til Israel-Palæstina - programforslag

Fra kr. 12.000 Læs mere
Tyrkiet

Sognerejse til det østlige Tyrkiet - programforslag

Fra kr. 11.000 Læs mere
Tyrkiet

Sognerejse til det vestlige Tyrkiet - programforslag

Fra kr. 11.000 Læs mere

Medlem af

Top