Præstestudierejse til Oberammergau

Af Unitas Rejser

Rejsebeskrivelse

Hvert 10. år bliver et skuespil, som fremstiller Jesu lidelse, død og opstandelse opført i den tyske by, Oberammergau. Historien om Passionsspillet, som dette spektakulære skuespil hedder, stammer helt tilbage fra år 1633. Under trediveårskrigen var der mange som led og døde af pest. Befolkningen i Oberammergau lovede Gud, at hvis de blev skånet for den forfærdelige sygdom, ville de hvert 10. år opføre Passionsspillet til ære for Jesus.

Landsbyen blev skånet, og i 1634 opførte man det første Passionsspil. Så tidligt som midt i det 18. århundrede begyndte der at komme tilskuere fra hele Tyskland, som ville se og opleve den store kraft og mystik skuespillet bød på – og som det stadig gør. Mere end 2.000 mennesker bringer historien om Jesus fra Nazareth til publikums øjne og øre i løbet af denne fantastiske, fem timer lange forestilling. Omtrent halvdelen af Oberammergaus indbyggere spiller med stor indlevelse historien om Jesus, som giver millioner af mennesker håb og styrke. Skuespillet dækker perioden fra Jesu indtog i Jerusalem til hans død på korset og opstandelsen.

Næste gang spillet bliver opført er i år 2020 for 42. gang. Det er en unik mulighed for en spændende sognerejse og ikke mindst en oplevelse i verdensklasse. På denne studierejse besøger vi Oberammergau med fokus på at kunne tage sognet med ned og opleve Passionsspillet i 2020, men vi besøger også en række andre byer og steder, som er interessante for sognerejsen i den forbindelse. Vi kommer bl.a. forbi Rotheburg ob der Tauber, Schwarzwald, Königsee, Salzburg, Frankiske Schweiz og Dresden. 

Det er ikke nogen almindelig turistrejse, men derimod en rejse, der giver dig som deltager et indblik i at arrangere en sognerejse - med henblik på at være rejseleder for din menighed. Det er en intens rejse, hvor vi forsøger at opleve og lære så meget som muligt på kun otte dage.

 

 

Print Tip en ven


Send side til venProgram og praktiske oplysninger

 • Program (6 dage)

  Dag 1: Udrejse og Rotheburg ob der Tauber

  Vi kører med bus ned gennem Jylland, hvor det er muligt at stå på flere steder. Vi kommer til byen Rotheburg ob der Tauber først på aftenen. Rothenburg ob der Tauber er en af de bedst bevarede byer ved ’Den Romantiske Rute’, som går gennem Tyskland. Ved Marktplatz, torvet i byen, finder vi flere godt bevarede huse fra middelalderen. Her ser vi også Meistertrunk-uret på gavlen af det gamle rådhus. Overalt i byen støder man på rester af flere forskellige bymure. De yderste er fra 1300-tallet, og det er muligt at gå på muren næsten hele vejen rundt om byen. (-/-/A)

  Dag 2: Schwarzwald, Triberg og Bregenz

  Vi kører et lille stykke ad ’Den Romantiske Rute’ inden vi vender næsen mod sydvest. Efter nogle timers køretur, kommer vi til Schwarzwald. Området har mange store skove, og vi kan godt forstå hvorfor området har fået sit navn. Her kommer ”kuk-uret” fra, og vi gør et kort stop for at se nogle af de udgaver som findes af dette ur. Desuden ser vi også Tysklands højeste vandfald, Tribergvandfaldene, hvor faldhøjen er 163 meter.

  Vi fortsætter til Bregenz, som ligger kønt til ved Bodensøen. (M/-/A)

  Dag 3: Fra Bregenz til Oberammergau

  Efter morgenmad forlader vi Bregenz, og kører ad lidt mindre veje til Oberammergau.

  I Oberammergau får vi en rundvisning i skuespilhuset, hvor Passionsspillet bliver fremført. Derefter er der lidt tid til at gå rundt i byen på egen hånd inden vi samles til aftensmad på vores hotel. (M/-/A)        

  Dag 4: Königsee og Salzburg

  Dagens mål er Salzburg, men undervejs kører vi forbi Königsee, en fantastisk alpesø. Hvis vejret tillader det kan vi se hvordan de høje sneklædte bjerge spejler sig i søen.

  Vi fortsætter videre til Salzburg. Her bliver vi mødt af en lokalguide, som tager os med på en rundtur i byen.

  Vi bor tæt på centrum, og spiser også aftensmad på vores hotel. (M/-/A)

  Dag 5: Frankiske Schweiz og Dresden

  Det er tid for at køre mod nord igen, og vi kører af de tyske motorveje mod Dresden. Undervejs kører vi gennem det Frankiske Schweiz, et naturområde med bjerge og dale.

  Vi kommer til Dresden midt på eftermiddagen. Dresden er og har været en vigtig tysk by gennem flere århundreder. I de sidste måneder af Anden verdenskrig blev flere bydele bombet af de allierede styrker, men mange af bygningerne er genopført i original stil. Frauenkirche er en af de bygninger, som blev totalt ødelagt under bombardementerne, og som er genopført i den gamle stil. En lokalguide tager os med på en rundtur i byen, så vi ser det vigtigste af det, der er at se.

  Derefter tjekker vi ind på vores hotel, og spiser aftensmad sammen for sidste gang på denne rejse. (M/-/A)

  Dag 6: Hjemrejse

  I Tyskland er der altid et jubilæum er det en som har sagt, og det er nok ikke helt ved siden af. I 2017 fejrede vi Reformationsjubilæet, og i 2019 er det 100 år siden de første tegninger i Bauhausstilen – eller funktionalismen – blev lavet. Det hele begyndte i Weimar, men blev hurtigt flyttet til Dessau. Vi tager en lille afstikker fra motorvejen, til Dessau, for at høre lidt mere om Bauhaus og udviklingen af denne stil.

  Derefter fortsætter vi til Danmark, hvor vi krydser grænsen først på aftenen. (M/-/-)

   

  Passionsspillet i Oberammergau. Sognerejse til Tyskland. Unitas Rejser

  Sognerejse til Oberammergau. Unitas Rejser

  Theatret, hvor Passionsspillet bliver opført i Oberammergau. Unitas Rejser

 • Praktisk information

  Rejsen gennemføres
  Ved mindst 20 deltagere.

  Deltagere
  Denne studierejse er fortrinsvis tiltænkt præster samt andre nøglepersoner, der ønsker at arrangere sognerejser til Tyskland, og som kan samle en gruppe. Ved bestilling af rejsen skal et ansøgningsskema udfyldes og fremsendes til os, før vi kan give endeligt tilsagn om din/jeres deltagelse. Såfremt du er interesseret i at deltage, så send os gerne en mail på rejser@unitas.dk. Du vil dernæst få tilsendt ansøgningsskemaet.

  Måltider
  De inkluderede måltider er hver dag markeret med M = morgenmad, F = frokost og A = aftensmad. Er måltidet ikke inkluderet, markeres dette med -.

  Klima
  Der kan forventes temperaturer på cirka 12 - 18 °C om dagen. Nattemperaturer på omkring 5 - 10 °C.

  Pas, visum og forsikringer
  Alle rejsende skal have et pas, som er gyldigt under rejsen.
  Det anbefales at tegne en rejseforsikring. Dette kan gøres samtidig med tilmeldingen hos Unitas Rejser.

  Drikkepenge
  Mange steder er der tradition for at betale drikkepenge til lokale guider og chauffører. Derudover kan der være en kultur for at betale drikkepenge på for eksempel restauranter, som man bør følge og respektere. Hvis måltiderne er inkluderede i prisen og på forhånd betalt af Unitas Rejser, er drikkepenge herfor indregnet. Drikkepenge i forbindelse med køb af drikkevarer er ikke inkluderet.

  Forbehold
  Der tages forbehold for ændringer i programmet. Alle vore rejser evalueres og forbedres løbende på baggrund af vore rejselederes og deltageres tilbagemeldinger. Af denne årsag kan der være ændringer i programmet fra rejsen blev købt til den finder sted. Det aktuelle program fremsendes sammen med de endelige rejsepapirer. Lokale forhold kan medføre, at vi under rejsen er nødt til at ændre indholdet eller rækkefølgen herpå. Vores mål er, at deltagerne får den bedst mulige rejse.

  Almindelige betingelser
  Rejsen er underlagt Unitas Rejsers almindelige betingelser vedrørende pakkerejser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med. Læs betingelserne her.

 • Priser

  Pris
  Pr. person (præst / rejseansvarlig): Kr. 5.000,-
  Pr. person (rejsefælle): Kr. 7.500,- 

  Beløbet for én person refunderes, såfremt der arrangeres en grupperejse i 2018 eller 2019, hvor Unitas Rejser er teknisk arrangør. Vælger to eller tre personer at arrangere en tur i fællesskab, refunderes tilsvarende halv- eller tredjedelen af studierejsens grundpris pr. person.

  Sponsoreret pris
  Den favorable pris skyldes, at rejsen er sponsoreret af henholdsvis vores samarbejdspartner og Unitas Rejser.

  Prisen inkluderer
  •  Dansk rejseleder
  •  Bustransport
  •  5 overnatninger i delt dobbeltværelse med bad og toilet
  •  5 x morgenmad og 5 x aftensmad
  •  Udflugter og entréer ifølge program
  •  Bidrag til Rejsegarantifonden 

  Prisen inkluderer ikke
  •  Drikkevarer og frokost
  •  Entréer og transport til aften- og fridagsprogram
  •  Forsikringer

  Eventuelle tillæg
  •  Enkeltværelse kr. 1.300,- (begrænset antal)
  •  Sygdomsafbestillingsforsikring kr. 300,- / kr. 450,-
  •  Gouda Årsrejseforsikring (enkeltperson) kr. 252,-
  •  Gouda Årsrejseforsikring (enkeltperson over 70 år) kr. 353,-
  •  Gouda Årsrejseforsikring (hele husstanden) kr. 501,-

  Helbredserklæring skal sendes til Gouda for rejsende o/70 år.
  Der tages forbehold for ændringer i forsikringspriserne.

  Bestil rejse

Kort

Medlem af

Top