Palestine Marathon 2018

Af Unitas Rejser

Rejsebeskrivelse

Palæstina-maratonet startede som en dynamisknon-profit bevægelse, Right to Movement, som løber for at skabe opmærksomhed omkring palæstinensernes basale menneskerettighed til at have bevægelsesfrihed. Nu er hovedarrangørerne The Palestine Olympic Committee, som samarbejder med andre forskellige organisationer og individer.

At have bevægelsesfrihed betyder, at du har muligheden, valget og retten til at bevæge dig fra A til B når som helst og af hvilken som helst årsag. Bevægelses­frihed er en basal menneskerettighed som foreskrevet i artikel 13 i FN’s verdens­erklæring om menneskerettigheder: ”Enhver har ret til at bevæge sig frit og til frit at vælge opholdssted indenfor hver stats grænser. Enhver har ret til at forlade et hvilket som helst land, herunder sig eget, og til at vende tilbage til sit eget land”.

Bevægelsesfrihed er et af de store udfordringer for den palæstinensiske befolkning, der lever under besættelse. Palæstinenserne kan ikke bevæge sig frit på vejene og imellem byerne, så deres bevægelsesfrihed er begrænset af deres ID, tilladelser, hvilken by de bor i, og hvem de er gift med.

Folk fra hele verden løber hvert år sammen for at bidrage til, at der kommer fokus på emnet samt for at skabe en løbekultur i Palæstina.

Det næste Palæstina-maraton foregår den 23. marts 2018. Skal du med?
Man kan vælge enten at løbe maraton, halvmaraton eller 10 km. Aldersgrænsen er henholdsvis 18 år for maraton, 15 år for halvmaraton og 10 år på 10 km.

Løbet begynder ved Fødselskirken i den gamle bydel i Betlehem og viser i løbet af løbeturen forskellige aspekter af palæstinenseres dagligdag under besættelse. Man løber bl.a. langs den omdiskuterede mur og gennem to flygtninge­lejre.

For mere detaljeret info om løbet, læs mere på Palestine Marathons hjemmeside her


Bestilling af rejse og dagsture
Rejsen kan bestilles her på hjemmesiden eller hos en rejsekonsulent hos Unitas Rejser på tlf. 8723 1240. Når du bestiller din rejse via hjemmesiden, beder vi dig notere i bemærkningsfeltet, hvilke dagsture du ønsker at deltage på. Husk der er 3 dagsture inkluderet i prisen. 

Turen afvikles i samarbejde med Go Global Folkekirkens Nødhjælp og KFUK og KFUK 
Download folderen her 
Print Tip en ven


Send side til venProgram og praktiske oplysninger

 • Program (8 dage)

   Foreløbig rejseplan søndag den 18. marts:

  Afrejse med fly fra Københavns Lufthavn til Tel Aviv.
  Kastrup – Tel Aviv kl. 06.55 – 12.15
  Ankomst Hotel Betlehem ca. kl. 16.00
  Vi ankommer til Ben Gurion lufthavn i Tel Aviv, hvorfra vi kører til Betlehem. Vi tjekker ind på hotellet.
  (-/-/A).

  Dagene i Betlehem
  Fredag den 23. marts afholdes Palestine Marathon – og de øvrige dage er der mulighed for at deltage på forskellige dagsture, som er tilrettelagt af Folkekirkens Nødhjælp, KFUM & KFUK samt Unitas Rejser. 3 af dagsturene er inkluderet i prisen.
  Alle dage er inkl. morgen- og aftensmad på hotellet.
  (M/-/A)

  Hjemrejsedag
  Vi tjekker ud fra hotellet om morgen. Vi forlader Betlehem og kører vestpå mod Tel Aviv og lufthavnen, hvor vi tjekker ind og flyver tilbage til Danmark.
  (M/-/-)

  Foreløbig rejseplan søndag den 25. marts:
  Afgang fra Hotel Betlehem kl. 08.30
  Tel Aviv – Kastrup kl. 12.25 – 16.00


  Palestine Marathon 2016. Unitas Rejser

  Adskillelsesmuren i Betlehem. Rejser til Israel-Palæstina. Unitas Rejser

  Fødselskirken i Betlehem. Rejser til Israel-Palæstina. Unitas Rejser

  Det Døde Hav med Jordans bjerge i baggrunden. Rejser til Israel-Palæstina. Unitas Rejser

  Grædemuren i Østjerusalem. Rejser til Israel-Palæstina. Unitas Rejser
 • Praktisk information

  Tilmelding
  Begrænset antal pladser tilbage.

  Hvis du har spørgsmål, kan du kontakte:
  Folkekirkens Nødhjælp, Jesper Hansen, jeha@dca.dk     
  KFUM og KFUK, Dorte Dalsgaard Hatt, dorhat@post5.tele.dk

  Klima
  Der kan forventes temperaturer på cirka 15-20 °C om dagen. Nattemperaturer omkring 10-15 °C.

  Påklædning
  Godt fodtøj, badetøj, let sommertøj og en jakke eller lign. til aftenerne. Evt. solhat og badesko. Og naturligvis løbetøj for løb-deltagerne.

  Vaccinationer
  Vi anbefaler at kontakte egen læge, Seruminstituttet eller Rejsemedicinsk klinik i Århus eller Odense ca. 30-40 dage inden afrejse.

  Valuta
  Vi anbefaler, at man medbringer danske kroner og/eller små dollarsedler, gerne en del af dem som 1 dollarsedler. Veksling kan ske enten på hotellerne eller på vekslekontorer. Israelsk valuta hedder Shekel (NIS=New Israeli Shekel). Det anbefales, at man ikke beregner at hæve penge på sit kreditkort, da det ofte ikke kan lade sig gøre.

  Pas, visum og rejseforsikring
  Passet skal være gyldigt 6 måneder efter hjemkomstdagen. 

  Der kræves ikke visum til Israel for danske statsborgere på turistrejse i op til 90 dage.

  Det anbefales at tegne en rejseforsikring.

  Drikkepenge
  I mange lande er der en kultur for at betale drikkepenge til lokalguider og chauffører i løbet af rejsen. Derudover kan der være en kultur for at betale drikkepenge på f.eks. restauranter, som man bør følge og respektere. Hvis måltiderne er inkluderet i prisen, og på forhånd betalt af Unitas Rejser, er drikkepenge herfor indregnet. Drikkepenge i forbindelse med køb af drikkevarer er ikke inkluderet.

  Forbehold
  Der tages forbehold for ændringer i programmet. Lokale forhold kan medføre, at vi under rejsen er nødt til at ændre indholdet eller rækkefølgen herpå. Vores mål er, at deltagerne får den bedst mulige rejse.

  Almindelige betingelser
  Rejsen er underlagt Unitas Rejsers almindelige betingelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med. Betingelserne fremgår af vores hjemmeside www.unitasrejser.dk.

  Bestilling af rejse og dagsture
  Rejsen kan bestilles her på hjemmesiden eller hos en rejsekonsulent hos Unitas Rejser på tlf. 8723 1240. Når du bestiller din rejse via hjemmesiden, beder vi dig notere i bemærkningsfeltet, hvilke dagsture du ønsker at deltage på. 3 dagsture er inkluderet i prisen.


 • Dagsture

  I forbindelse med maratonet, arrangeres guidede dagsture, hvor du kan få et indblik i livet på Vestbredden, den humanitære situation i de besatte palæstinensiske områder og besøge de historiske steder..
  Der er tale om heldagsture og prisen pr. tur er 300 kroner – 3 dagsture er inkluderet i prisen og turene gennemføres ved min. 10 deltagere.

  Der tages forbehold for ændringer i programmet. Lokale forhold kan medføre, at vi under rejsen er nødt til at øndre indholdet eller rækkefølgen herpå. Vores mål er, at deltagerne får den bedst mulige rejse og oplevelse.

  Tur A, 19. marts:
  Tag med Folkekirkens Nødhjælp til Beit Jala og Hebron
  Oplev de humanitære konsekvenser af bosættelserne på nært hold. Vi starter dagen med at sætte kursen mod Beit Jala, hvor vi indtager en god morgenmad på en økologisk gård. På gården mødes vi med organisationen Right to Movement som vil fortælle mere om at leve uden bevægelsesfrihed og hvordan Palæstina-Marathonet startede. Vi kører herefter ned igennem den sydlige Vestbred og ender i Hebron, hvor vi både besøger byens pulserende marked og oplever de humanitære konsekvenser af de ulovlige bosættelser, der ligger midt i bykernen. En sen frokost vil herefter blive anrettet i en lille landsby udenfor Hebron, hvor der vil være mulighed for at tale med unge palæstinensere og høre mere om deres liv og hverdag.
  Hele dagen afvikles i samarbejde med Folkekirkens Nødhjælps israelske og palæstinensiske samarbejdspartnere.

  Tur B, 20. marts:
  Tag med KFUM og KFUK i samarbejde med YWCA Palestine til Ramallah På vejen kører vi igennem E1-området i Jerusalem, her vi gør holdt ved et udsigtspunkt, hvor der er et godt overblik over de illegale israelske bosættelser. Vi fortsætter til den palæstinensiske landsby Al-Tireh, hvor vi besøger skolen og får udsyn til Beit Horon, den bosættelse, der omringer skolen. Vi skal mødes og tale med unge kvinder om deres liv i landsbyen. Derfra går turen til Saffa, - en palæstinensisk landsby, der ligger 18 km nordvest for Ramallah. Her skal vi mødes med nogle lokale NGO’er og se YWCAs projekter på stedet. Fra Saffa kører vi tilbage til Ramallah, hvor vi passerer det berygtede Qalandia Check point, som er et af de største checkpoints i Palæstina.

  Tur C, 21. marts:
  Tag med Folkekirkens Nødhjælp til Jordandalen og Taybeh (kun op til 20 personer) Vi starter dagen med en cykeltur i Jerusalem med unge fra én af vores partnerorganisationer. Vi kommer helt tæt på bosættelsesaktiviteter, men også de smukke historiske steder i Jerusalem. På vejen fra Jerusalem til Jordandalen, besøger vi et lille beduinsamfund, Jabal el Baba, der lige nu risikerer at blive revet ned. Vi taler med dem om deres dagligdag, udfordringer og håb. Derfra kører vi videre til Jericho for at få en god frokost og vi fortsætter igennem Jordandalens store produktionsbosættelser til Taybeh – hvor vi slutter vi af med en øl og en snak om Palæstinensisk iværksætteri. Hele dagen afvikles i samarbejde med Folkekirkens Nødhjælps palæstinensiske og israelske samarbejdspartnere.           

  Tur D, 22. marts:
  Tag med KFUM og KFUK i samrbejde med JAI til Betlhem. Dagen vil byde på en guided tur i Betlehem med fokus på den israelske besættelse. Vi følger den høje adskillelsesmur og gør stop flere steder for at studere graffittien og for at få indtryk af de konsekvenser, muren har for palæstinenserne. Vi vil besøge en flygtningelejr og tale med nogle af de unge, der kender alt til administrative fængslinger og aldrig har oplevet andet end livet i en flygtningelejr. På turen besøger vi YMCA i Beit Sahour, der har et særligt rehabiliterings-program for de børn og unge, der har traumatiske oplevelser i forbindelse med anholdelser og og ophold i israelske fængsler. Turen slutter hos en olivenbonde, der er tilknyttet “Keep Hope Alive” projektet, som støtter de bønder, hvis marker er truet af bosættere, der vil stjæle deres jord. Vi slutter dagen af med at plante donerede oliventræer. Frokost undervejs

  Tur E, 24. marts:
  Oliebjerget, Getsemane, Via Dolorosa, Grædemuren og Gravhaven
  Vi kører til toppen af Oliebjerget, hvor vi kan nyde den storslåede udsigt ned over både den gamle og den nye del af byen. På gåturen følger vi “Palmesøndagsvejen” og passerer flere kirker undervejs. Først den tåreformede Dominus Flevit (Herren græd!) og videre til den markante russiske kirke, før vi når ned til Getsemane Have. Det siges, at træerne er så gamle, at de så Jesus bede. I bunden af Kedrons dal ligger Mariæ Gravkirke.
  Derefter går vi i den gamle by og begynder vores vandring ad Via Dolorosa. Vi stopper op ved enkelte af de 14 stationer. Undervejs besøger vi Bethesda Dam og Skt. Anna kirken med den berømte akustik. De fem sidste stationer på Via Dolorosa ligger i Gravkirken, og dette er vandringens mål, inden vi går til Grædemuren. Derefter videre til Gravhaven (Gordons Golgata) uden for Damaskusporten.

  Vi kører til Holocaustmuseet, Yad Vashem, som er opført til minde om de ca. seks millioner jøder, der blev dræbt under 2. Verdenskrig. Herefter retur til hotellet.

 • Bestil rejsen

  Pris pr person kr. 7.745,-

  Prisen inkluderer
  •  Dansk rejseleder
  •  Flytransport København –  Tel Aviv t/r
  •  Pt. kendte flyskatter og afgifter
  •  3 dagsture
  •  Bustransport, lufthavn til hotel t/r
  •  7 overnatninger i delt dobbeltværelse med bad og toilet på Hotel Betlehem
  •  7 x morgenmad og 7 x aftensmad
  •  Drikkepenge til hotel og transfer
  •  Bidrag til Rejsegarantifonden

  HUSK at anføre, hvilke dagsture du ønsker at deltage på. 3 af dem er inkluderet i prisen, og øvrige kan tilkøbes for kr. 300,-

  Bestil rejse

Kort

Medlem af

Top