Palæstina i bevægelse 2019 (UDSOLGT)

Af Unitas Rejser

Rejsebeskrivelse

17. - 24. marts 2019: At have bevægelsesfrihed betyder, at du har muligheden, valget og retten til at bevæge dig fra A til B, når som helst og af hvilken som helst årsag. Bevægelsesfrihed er den menneskerettighed, som foreskrevet i artikel 13 i FN’s verdenserklæring om menneskerettigheder:
”Enhver har ret til at bevæge sig frit og til frit at vælge opholdssted indenfor hver stats grænser. Enhver har ret til at forlade et hvilket som helst land, herunder sit eget, og til at vende tilbage til sit eget land”. Bevægelsesfrihed er en af de store udfordringer for en palæstinensiske befolkning, der lever under besættelse. Palæstinenserne kan ikke bevæge sig frit på vejene og/eller imellem byerne. Deres bevægelsesfrihed er dermed begrænset af deres identitet, diverse tilladelser, deres bopæl/by, og hvem de er gift med. Folk fra hele verden og palæstinensere løber derfor hvert år sammen for at bidrage til større fokus på emnet samt for at skabe en løbekultur i Palæstina. Du har mulighed for at løbe med og samtidig opleve et Palæstina i bevægelse på flere niveauer. På dagsturene
kommer du helt tæt på Folkekirkens Nødhjælp og KFUM/KFUKs udviklingsprojekter og får nyt perspektiv på Palæstina - det lige fra sadlen på en elcykel i Jerusalem til et besøg i en ødelæggelsestruet beduinlejr.

Rejsen er inkl. 3 dagsture, som du vælger ved bestillingen. Du kan tilkøbe yderligere 2 dagsture.

 
Print Tip en ven


Send side til venProgram og praktiske oplysninger

 • Program (8 dage)

   17. marts: Afrejse
  Afrejse den 17. marts med fly fra Københavns Lufthavn til Tel Aviv. Ankomst til
  Ben Gurion Lufthavn i Tel Aviv, hvorfra der vil være kørsel til Betlehem.
  Tjek ind på hotellet.
  Foreløbig rejseplan for udrejse: Kastrup - Tel Aviv kl. 06.55 - 12.15

  18.-21. marts: Fri
  Disse dage er til fri disposition, og der vil være mulighed for at tilkøbe forskellige
  dagsture, som er tilrettelagt af Folkekirkens Nødhjælp, KFUM og KFUK, Unitas
  Rejser samt lokale samarbejdspartnere. 
  3 dagsture er inkl. i prisen.
  Alle dage er inklusiv morgenmad og aftensmad på Hotel Betlehem.

  22. marts: Løbsdag
  Denne dag afholdes Palestine Marathon 2019.
  Man kan vælge enten at løbe maraton, halvmaraton eller 10 kilometer.
  Løbet begynder ved fødselskirken i den gamle bydel i Betlehem. Undervejs på ruten vil man opleve forskellige aspekter af Palæstinenseres dagligdag under besættelse. Blandt andet ligger ruten langs den omdiskuterede mur og igennem to flygtningelejre. For mere detaljeret information om løbet, se deres hjemmeside: www.palestinemarathon.org/en

  OBS: Startnummer til Palestine Marathon er ikke inkluderet i rejsens pris.

  23. marts: Fri
  Denne dag er også til fri disposition, og der vil være mulighed for at tilkøbe forskellige dagsture, som er tilrettelagt af Folkekirkens Nødhjælp, KFUM OG KFUK, Unitas Rejser samt lokale samarbejdspartnere. 

  24. marts: Hjemrejse
  Hjemrejse sker den 24. marts, hvor der, efter tjek ud, vil være kørsel til Tel Aviv Lufthavn.
  Foreløbig rejseplan for hjemrejse: Tel Aviv - Kastrup kl. 13.15 - 16.55


  Palestine Marathon. Unitas Rejser

  Adskillelsesmuren i Betlehem. Rejser til Israel-Palæstina. Unitas Rejser

  Fødselskirken i Betlehem. Rejser til Israel-Palæstina. Unitas Rejser

  Det Døde Hav med Jordans bjerge i baggrunden. Rejser til Israel-Palæstina. Unitas Rejser

  Landskab. Rejser til Israel-Palæstina. Unitas Rejser
  Marked. Rejser til Israel-Palæstina. Unitas Rejser
  Marked. Rejser til Israel-Palæstina. Unitas Rejser
  Grædemuren i Østjerusalem. Rejser til Israel-Palæstina. Unitas Rejser
 • Praktisk information

  Tilmelding:
  Sidste frist for tilmelding er 29. januar 2019. 
  Rejsen gennemføres ved minimum 15 tilmeldinger.
  Begrænset antal pladser på turen.

  Bestilling af rejse og dagsture
  Rejsen kan bestilles her på hjemmesiden eller hos en rejsekonsulent hos Unitas Rejser på tlf. 8723 1240. Når du bestiller din rejse via hjemmesiden, beder vi dig notere i bemærkningsfeltet, hvilke dagsture du ønsker at deltage på.

  Husk der er 3 dagsture inkluderet i prisen. 

  Turen afvikles i samarbejde med Go Global Folkekirkens Nødhjælp og KFUK og KFUK 

  Hvis du har spørgsmål, kan du kontakte:
  Folkekirkens Nødhjælp, Jesper Hansen, jeha@dca.dk     
  KFUM og KFUK, Dorte Dalsgaard Hatt, dorhat@post5.tele.dk

  Indkvartering:
  Indkvartering på godt turistklasse hotel i Bethlehem.
  Opholdet er inklusiv morgenmad og aftensmad på hotellet.

  Klima:
  Der kan forventes temperaturer på cirka 15-20 °C om dagen. Nattemperaturer omkring 10-15 °C 

  Påklædning:
  Godt fodtøj, badetøj, let sommertøj og en jakke eller lignende til aftenerne. Eventuelt en solhat og badesko.

  Valuta:
  I kontant valuta: Euro. Kreditkort kan ligeledes anvendes i alle de større byer. Vi anbefaler dog at medbringe Euro hjemmefra til de første par dage.

  Pas og visum
  For danske statsborgere med dansk pas gælder følgende krav for opnåelse af indrejsetilladelse: Pas skal være gyldigt min. 6 måneder efter hjemrejsedato. Der skal ikke søges visum til Israel, hvis man besøger Israel maksimalt 90 dage.

  Læs mere om visumregler til Israel klik her.

  Ved rejser til Palæstina gælder de samme pas- og visumregler, som ved rejser til Israel.

  Rejseforsikring
  Da rejsen er udenfor Det blå sygesikringskorts dækningsområdet, kræver vi, at du har en rejseforsikring som minimum dækker sygdom og hjemtransport. Ved tilmelding skal du oplyse os, dit forsikringsselskab samt policenummer.

  Unitas Rejser tilbyder Gouda Rejseforsikring og Gouda Afbestillingsforsikring.

  Vaccinationer
  Ved indrejsen til Israel, er der ikke nogle generelle krav om vaccine. 

  Vi anbefaler at kontakte egen læge, Rejsemedicinsk klinik i Århus eller Odense eller Statens Serum Institut i god tid inden afrejse for oplysning om evt. særlige krav eller anbefalinger af vaccine.

  Læs mere om anbefalingerne på Statens Serum Instituts hjemmeside - Klik her

  Drikkepenge:
  Hvis måltiderne er inkluderet i prisen og på forhånd betalt af Unitas Rejser, er drikkepenge herfor indregnet. Drikkepenge i forbindelse med køb af drikkevarer er ikke inkluderet. Drikkepenge til chaufføren og lokale guider betales samlet af rejselederen.

  Bevægelse og mobilitet:
  Rejsen foregår i varieret terræn med forskelligt underlag, niveauforskelle mv., og egner sig for selvhjulpne godt gående.

  Palæstina Marathon
  For mere detaljeret information om løbet samt tilmelding, læs mere på Palestine Marathons hjemmeside her

  Forbehold:
  Der tages forbehold for ændringer i programmet. Alle vore rejser evalueres og forbedres løbende på baggrund af vore rejselederes og deltageres tilbagemeldinger. Af denne årsag kan der være ændringer i programmet, fra rejsen blev købt, til den finder sted. Lokale forhold kan medføre, at vi under rejsen er nødt til at ændre indholdet eller rækkefølgen herpå. Vores mål er, at deltagerne får den bedst mulige rejse.

  Almindelige betingelser
  Rejsen er underlagt Unitas Rejsers almindelige betingelser vedrørende pakkerejser, som deltagerne bør læses før jeres endelig bestilling, se PDF’en her
  Det tilhørende ”Standardoplysningsskema B” her.

 • Dagsture

  I forbindelse med maratonet, arrangeres guidede dagsture, hvor du kan få et indblik i livet på Vestbredden, den humanitære situation i de besatte palæstinensiske områder og besøge de historiske steder..
  Der er tale om heldagsture og prisen pr. tur er 300 kroner – 3 dagsture er inkluderet i prisen og turene gennemføres ved min. 10 deltagere.

  Der tages forbehold for ændringer i programmet. Lokale forhold kan medføre, at vi under rejsen er nødt til at øndre indholdet eller rækkefølgen herpå. Vores mål er, at deltagerne får den bedst mulige rejse og oplevelse.

  Tur A, 18. marts: 
  Tag med Folkekirkens Nødhjælp til Jordandalen og Taybeh.
  Vi starter dagen med en cykeltur i Jerusalem med unge fra én af vores partnerorganisationer. Vi kommer helt tæt på bosættelsesaktiviteter, men også de smukke historiske steder i Jerusalem. På vejen fra Jerusalem til Jordandalen, besøger vi et lille Beduinsamfund, Jabal el Baba, der lige nu risikerer at blive revet ned. Vi taler med dem om deres dagligdag, udfordringer og håb. Derfra kører vi videre til Jericho for at få en god frokost og vi fortsætter igennem Jordandalens store produktionsbosættelser til Taybeh – hvor vi slutter vi af med en øl og en snak om Palæstinensisk iværksættere.
  Hele dagen afvikles i samarbejde med Folkekirkens Nødhjælps palæstinensiske og israelske samarbejdspartnere.

  Tur B, 19. marts: 
  Sammen med YWCA-Palestine kører vi kl. 7 fra hotellet i Betlehem. Turen går til Iqrit, som det ligger i den nordlige del af det historiske Palæstina, det nuværende Israel. På vejen til Iqrit gør vi et lille stop i Haifa, en livlig havneby beliggende ved Middelhavet. Vi besøger Bahá'i Gardens, beliggende højt på Mount Carmel. Stedet er på Unescos Verdensarvsliste.
  Derefter kører vi nordpå til Acre (Akko), som er én af verdens ældste kendte havnebyer, - med en gammel bydel med en underjordisk korsfarerby, gamle kirker og moskéer. I forbindelse med flugten under Nakba'en (Katastrofen) i 1948  blev mange tusinder af palæstinensiske flygtninge udskibet fra  både Haifa og Acre.
  25 km. nordøst for Acre ligger Iqrit, een af de over 400 palæstinensiske landsbyer, som blev erobret og ødelagt under Nakba'en, i forbindelse med statens Israels oprettelse. Af den oprindelige landsby er der kun en gammel kirke og kirkegården tilbage.
  Efterkommere af de tidligere beboere i landsbyen, som måtte flygte i 1948, kan stadig begraves på kirkegården, hvor generationer før dem er begravet. Det siges, at den eneste måde, hvorpå man kan vende tilbage til Iqrit, er som død, i en kiste. Men efterkommerne arbejder på, at det skal blive muligt at vende tilbage i levende live. Vi skal møde nogle af de aktive efterkommere og høre deres historie.
  Sidst på eftermiddagen kører vi tilbage til hotellet i Betlehem, tids nok til at kunne spise aftensmad i restauranten.
  Der serveres frokost undervejs på turen.

  Tur C, 20. marts:
  Tag med Folkekirkens Nødhjælp til Bethlehem og Hebron. Oplev de humanitære konsekvenser af bosættelserne på nært hold og gå i marken med lokale landmænd. Vi kører fra Bethlehem ned gennem den sydlige Vestbred og ender i Hebron. Vi besøger både Hebrons pulserende marked og de bosættelser, der ligger midt i bykernen. Efter frokost bruger vi et par timer på at plante oliventræer udenfor Bethlehem. Vi mødes med lokale bønder og planter træer på marker, der er udsatte fordi de ligger tæt på bosættelser. Hele dagen afvikles i samarbejde med Folkekirkens Nødhjælps palæstinensiske og israelske samarbejdspartnere. 

  Tur D, 21. marts:
  I samarbejde med East Jerusalem YMCA (EJ-YMCA) går turen til Ramallah.
  Vi kører igennem det berygtede Qalandia checkpoint, et af de største Israel har opført i Palæstina. Mange tusinde mennesker skal hver dag igennem dette checkpoint. Dernæst besøger vi det store nye Sports og Rehabiliterings-center, som EJ-YMCA har etableret i Ramallah. Centeret tager sigte på at uddanne unge palæstinensere, der ikke har mulighed for at tage til Jerusalem pga. besættelsen. Der er en lang række programmer for særlige målgrupper, kvinder, handicappede m.m., programmer der alle har fokus på udvikling af kompetencer til at øge beskæftigelsen, ligestillingen og livskvaliteten, på trods af de begrænsninger, den israelske besættelse giver. Vi møder såvel ledelse, som medarbejdere og brugere af centeret. Vi spiser frokost på centeret. På vejen tilbage til Bethlehem kører vi en lille rundtur i Ramallah.

  Tur E, 23. marts:
  Tag med Unitas Rejser til Oliebjerget, Getsemane, Via Dolorosa, Grædemuren og Gravhaven. Vi kører til toppen af Oliebjerget, hvor vi kan nyde den storslåede udsigt ned over både den gamle og den nye del af byen. På gåturen følger vi “Palmesøndagsvejen” og passerer flere kirker undervejs. Først den tåreformede Dominus Flevit (Herren græd!) og videre til den markante russiske kirke, før vi når ned til Getsemane Have. Det siges, at træerne er så gamle, at de så Jesus bede. I bunden af Kedrons dal ligger Mariæ Gravkirke. Derefter går vi i den gamle by og begynder vores vandring ad Via Dolorosa. Vi stopper op ved enkelte af de 14 stationer. Undervejs besøger vi Bethesda Dam og Skt. Anna kirken med den berømte akustik. De fem sidste stationer på Via Dolorosa ligger i Gravkirken, og dette er vandringens mål, inden vi går til Grædemuren. Derefter videre til Gravhaven (Gordons Golgata) uden for Damaskusporten.

  FORBEHOLD:
  Der tages forbehold for ændringer i programmet. Lokale forhold kan medføre, at vi under rejsen er nødt til at ændre indholdet eller rækkefølgen herpå. Vores mål er, at deltagerne får den bedst mulige rejse og oplevelse.

 • Priser

  Pris pr person kr. 7.745,-

  Prisen inkluderer
  •  Dansk rejseleder
  •  Flytransport København –  Tel Aviv t/r
  •  Pt. kendte flyskatter og afgifter
  •  3 dagsture
  •  Bustransport, lufthavn til hotel t/r
  •  7 overnatninger i delt dobbeltværelse med bad og toilet på Hotel Betlehem
  •  7 x morgenmad 
  •  7 x aftensmad
  •  Drikkepenge til hotel og transfer
  •  Bidrag til Rejsegarantifonden

  Prisen inkluderer ikke
  •  Drikkevarer, frokoster og øvrige måltider
  •  Entreer og transport til aftens- og fritidsprogram
  •  Udflugter og entreer
  •  Løbsdeltagelse >>> Tilmelding til Palestine Marathon her. 
  •  Forsikringer

  Eventuelle tillæg
  • Tillæg for enkeltværelse (begrænset antal) kr. 1.300,-
  •  Sygdomsafbestillingsforsikring, 6% af rejsens pris 
  •  Gouda Årsrejseforsikring (enkeltperson) kr. 299,-
  •  Gouda Årsrejseforsikring (enkeltperson, fra 70 år) kr. 450,-
  •  Gouda Årsrejseforsikring (hele husstanden) kr. 703,-

  Helbredserklæring skal sendes til Gouda for rejsende over 70 år. Der tages forbehold for ændringer i forsikringspriserne.


  Betaling og betingelser

  Depositum på 15% samt evt. forsikringer betales ved tilmeldingen.
  Restbetaling betales senest 60 dage før afgang.

  Få tilbud

Kort

Medlem af

Top