Vandredage i det nordlige Israel-Palæstina

Rejsebeskrivelse

10. - 19. oktober 2019: Rejsen vil lægge vægt på historie, den aktuelle politik med dens voldsomme spændinger, aktuelle samfundsforhold, natur, og vi vil besøge mange af de udgravede landsbyer, hvor Jesus havde det meste af sit virke. Vi vil fortælle bibelhistorier, hvor de kan knyttes til de steder, som vi skal se.

Der vil være vandreture på 5 - 12 km i kuperet terræn de fleste dage. Området opleves bedst til fods.  Deltagere, der ikke er godt nok gående til vandreturene, vil få alternative programmer med bussen og guiden, der er dansker. Hun er både dygtig og enormt vidende.

Print Tip en ven


Send side til venProgram og praktiske oplysninger

 • Program (10 dage)

  Dag 1: Afrejsedag
  Billund – Israel med fly. Med bus til Jerusalem. Overnatning tæt ved Den gamle by. (-/-/-)

  Dag 2: Jerusalem
  Vandretur i Det gamle Jerusalem. Vi til­rettelægger først selve turen, når vi er der. Der er så mange muligheder. Heref­ter selvbetalt frokost et spændende sted i en taghave i den gamle by for dem, der har lyst til det. Og så vil der være mulighed for at købe ind i de mange butikker, der faldbyder alt muligt i Den gamle bys arabiske handels­kvarter. Vi overnatter igen på et centralt beliggende hotel.  (M/-/A)

  Dag 3: Hattins Horn og Arbel
  Fra Jerusalem direkte til Hattins Horn, som vi går op over. Det var på dette sted, at korsridderne tabte det afgørende slag til Saladdin og hans muslimske hær den 4. juli 1187. Dette slag og dets konse­kvenser vil blive genfortalt på stedet. Vel nede af bjerget samles vi op af bussen igen og bliver kørt til Arbels klippe-top. Herfra er der en fantastisk udsigt over Genesaret Sø og hele det nordlige Israel. Vi vandrer ned ad den stejle klippeside til Wadi Hamam. Undervejs besigtiger vi en fæstning, der er hugget ind i klippesi­den. Derfra kører vi til kirkerne for enden af Genesaret Sø, Tabgha, Kulildskirken, og Kapernaum. Det var på denne egn, at Je­sus havde den største del af sit virke. Vi overnatter i Kibbutz Ginnosar, der lig­ger lige ud til Genesaret Sø. Lige her fandt man for nogle år siden en fiskerbåd, der stammer fra Jesu tid. En kopi findes i kib­butzen. (M/-/A)

  Dag 4: Gamla og Huladalen
  Vi sejler med båd fra kibbutzen til Kaper­naum. Herfra kører vi op til Saligprisnin­gernes bjerg, hvor Jesus holdt sin bjerg­prædiken ifølge traditionen. Her ligger nu en kirke og et kloster. Så besøger vi Ha-Yarden parken, hvor den udgravede by Betsajda ligger. Lige som Kapernaum var det en af de byer, hvor Jesus holdt til. Herfra kører vi til Gamla, som er en befæstet bjergryg, hvor oprør­ske jøder forsvarede sig i år 66 mod den romerske overmagt. Da de ikke længere kunne modstå romerne, begik de selv­mord ved at kaste sig ud over klipperne. Her er der en to timers vandretur, hvor det går stejlt ned og op. Vi slutter dagen med kig på vandrefugle i stort tal i Hula-søen. Overnatning i kibbutz Ginnosar. (M/-/A)

  Dag 5: Golanhøjderne
  Vi skal besøge det nordligste Israel. Vi kø­rer op i Golan-området, hvor vi skal høre om krigene i 1967 og 1973. Især den sid­ste var lige ved at blive skæbnesvanger for Israel. Vi kommer til et punkt, hvor vi kigger ind over Syrien og ser de israelske forsvarsværker. Så kører vi til en druser­landsby, der lever af æbleplantager. Herefter kommer vi op til en gammel korsfarerborg, Nimrod, der blev yderli­gere befæstet af muslimske hærførere. Borgen ligger højt og svært tilgængeligt. Hvis der bliver tid, går vi herfra ned til vandfaldene ved foden af Hermon-bjer­get. Her ligger resterne af Caesarea Fi­lippi, hvor Jesus udnævnte Peter til den discipel, som han ville bygge sin kirke på. Vi vandrer videre langs Jordanflodens ho­vedkilde. Tilsidst kører vi til Tel Dan. En tel er en bakke, der hæver sig op over omgivelser­ne, fordi der har været bygget by på by i århundreder, ofte mere end 20 lag. Vi overnatter igen i kibbutz Ginnosar. (M/-/A)

  Dag 6: Gennem Jordandalen
  Vi forlader kibbutzen og kører sydpå. Vi skal se korsfarerborgen Belvoir, der er et pragteksemplar af en velbevaret korsfa­rerborg. Så besøger vi en have med søer med dejligt varmt vand, hvor vi vil bade og slappe af en times tid. Den hedder Gan Hashelosha (Sachne-parken). Vi skal se en romersk by, Beit Shean, der har været stor og prangende flot, indtil den blev ramt af et altødelæggende jord­skælv. Her får vi et godt indtryk af, hvor­dan romerne dominerede deres provin­ser, så langt væk som i Israel og Jordan. Til sidst besøger vi en økologisk kibbutz Sde Eliahu. Vi overnatter på hotel Oasis i Jeriko. (M/-/A)

  Dag 7: Wadi Kelt
  Vi kører til Wadi Kelt og besøger Sct. George-klostret. Det er et græsk kloster, som har ligget i slugten, der har været vejen fra Jerusalem og ned til Jeriko. Ste­det har været beboet af munke uafbrudt siden 400-tallet. Herfra går vi i to timer gennem den sidste del af Wadi Kelt ned til Jeriko, hvor vi ser Herodes’ vinterpa­lads. Den er i en sørgelig forfatning, men dog udgravet, så vi kan danne os et ind­tryk af, hvor overdådigt og varmt og dej­ligt, der har været her om vinteren, når der har været sne oppe i Jerusalem. Herfra går vi op til Qarantelklostret og besøger det. Klostret ligger på siden af Fristelsens bjerg. De friskeste fortsætter op til toppen af Fristelsens bjerg. Heref­ter går vi ned igen til bunden af bjerget og bliver samlet op af bussen. Så kører vi til Qumran, hvor vi ser stedet, hvor Dødehavsrullerne blev fundet, og hvor der befandt sig et klostersamfund på Jesu tid. Vi kører til et sted, hvor det er muligt at købe cremer med dødehavs­mineraler. Vi slutter med at se det sted, som udpe­ges som Jesu dåbssted. Vi overnatter i Jeriko. (M/-/A)

  Dag 8: Masada
  Vi kører til Masada, hvor vi vandrer opad ”Snail Trail”. Det er en opstigning med 400 højdemetre. Turen tager 30 – 60 mi­nutter alt efter kondition. Det er muligt at komme op med en gondol for egen regning. Vi vil bruge god tid på at blive vist rundt på denne fantastiske klippe­top med de mange bygningsrester og de mange dramatiske fortællinger, som knytter sig til stedet. Det var Herodes’ pragtpalads, og det var de oprørske jø­ders sidste tilflugtssted i år 66 – 69 e. Kr. De var totalt omringet af en romersk le­gion. 900 jøder holdt stand i 3 år, men da romerne endelig brød igennem, var alt stille. Alle jøder havde begået selvmord. Herefter indkvarteres vi i kibbutz Ein Gedi, hvor vi om eftermiddagen vil få mulighed for at bade i Dødehavet og gå i svovl- og mudderbade. Mange danske psoriasispatienter har boet i månedsvis på den kibbutz, som vi bor på. Hver dag kan deltagerne gratis køre med shuttle­bus fra kibbutzen til Det døde Hav. Vi spiser morgen- og aftensmad i kibbut­zens restaurant. (M/-/A)

  Dag 9: Nahal Arugot
  Dette er dagen for den mest udfordrende og spændende naturoplevelse. Vi befin­der os 400 meter under havets overflade. Vi vandrer 4 km ind i slugten Nahal Arugot, langs en lille flod. Næsten inde i bunden af denne slugt tager vi en sti, der går 600 højdemetre op i serpentinersving under bagende sol. Så kommer vi op i det judæiske ørkenplateau. Her går vi yderli­gere 4 km, inden det går stejlt ned igen til kibbutzen. Ingen andre Israelsrejser tilbyder denne tur. Den kræver kondition og gode balanceevner. Turen tager i alt 6 timer. Rejselederne vil vurdere, hvem der kan klare turen. De, der ikke kan, vil få tilbudt en spæn­dende tur ind i Nahal David. Det er en anden dal, som også viser en fantastisk natur med vandfald og særpræget be­voksning. Herinde gemte David sig en­gang for kong Saul, der efterstræbte ham. Denne tur kan alle gå, og den ledes af vores lokale guide, der er dansk og ta­ler dansk. Der bliver mulighed for et sidste besøg ved Dødehavet før aftensmad.  (M/-/A)

  Dag 10: Hjemrejse
  Afgang midt om natten, da vi skal med fly fra Tel Aviv tidligt om morgenen. Vi lander i Billund først på eftermiddagen. (-/-/-)

  Grædemuren i Østjerusalem. Rejser til Israel-Palæstina. Unitas Rejser

  Bager i Østjerusalem. Rejser til Israel-Palæstina. Unitas Rejser

  Genesaret Sø. Rejser til Israel-Palæstina. Unitas Rejser

  Kapernaum. Rejser til Israel-Palæstina. Unitas Rejser

  Masada. Israel-Palæstina. Unitas Rejser

 • Praktiske informationer

  MÅLTIDER
  De inkluderede måltider er hver dag markeret med M = morgenmad, F = frokost
  og A = aftensmad. Er måltidet ikke inkluderet, markeres dette med -.

  KLIMA
  Der kan forventes temperaturer på cirka 18-23°C om dagen. Nattemperaturer omkring 10-15 °C.

  PÅKLÆDNING
  Godt fodtøj, badetøj inkl. håndklæde, let sommertøj og en jakke eller lignende
  til aftenerne. Eventuelt en solhat og badesko. Ved besøg i kirker og hellige steder, skal skuldre og knæ være dækket både for mænd og kvinder

  OVERNATNING
  På turistklasse hoteller med bad og toilet på værelset.

  OBLIGATORISK SYGDOM- OG HJEMTRANSPORTFORSIKRING
  Har du ikke det Blå EU sygesikringskort eller rejser du udenfor dækningsområdet, kræver vi, at du har en rejseforsikring som minimum dækker sygdom og hjemtransport. Ved tilmelding skal du oplyse os, dit forsikringsselskab samt policenummer.

  HVOR GÅR REJSEN HEN?
  Der er mange holdninger til, hvad det rette navn er for det område, som vi ofte betegner ’Det Hellige Land’ - ’Staten Israel’,’Selvstyreområdet Palæstina’, en kombination af de to betegnelser eller et helt andet. De fleste gæster lander i Tel Aviv i Israel og besøger Old City i Jerusalem (opdelt i fire kvarterer: armensk,
  arabisk, jødisk og kristent) samt et eller flere af de palæstinensiske selvstyreområder på Vestbredden (Østjerusalem, Betlehem, Jeriko, Hebron,
  Qumran, Jordandalen og Dødehavet). Hvis rejsen går til den nordøstlige del af landet, besøger man typisk Golanhøjderne.Visse seværdigheder og kibbutzer på Vestbredden kan være ejet af israelere, hvoraf nogle er bosættere.

  VALUTA
  I kontant valuta: Israelske shekel og/eller US Dollar. Shekel skal bestilles i banken i god tid. Kreditkort kan ligeledes anvendes på hoteller og i enkelte butikker. Hvis en hel gruppe skal hæve penge i automater, tager dette lang tid, og derfor anbefaler vi at medbringe rede penge.

  VACCINATIONER
  Ved indrejsen er der ikke nogle generelle krav om vaccine.

  Vi anbefaler at kontakte egen læge, Seruminstituttet www.ssi.dk eller Rejsemedicinsk klinik i Aarhus eller Odense i god tid inden afrejse for
  oplysning om evt. særlige krav eller anbefalinger af vaccine.

  Læs mere om anbefalingerne på Statens Serum Instituts hjemmeside - Klik her.

  VISUMKRAV
  For danske statsborgere med dansk pas gælder følgende krav for opnåelse af visum: Pas skal være gyldig minimum 6 måneder efter hjemrejsedato. Der skal ikke søges visum til Israel, hvis man besøge Israel maksimalt 90 dage.

  Læs mere om visumregler til Israel - Klik her

  Ved indrejse til Palæstina gælder de samme pas- og visumregler, som ved indrejse til Israel.

  BEVÆGELSE OG MOBILITET
  Gåturene foregår i meget forskelligt terræn med mange klipper og sten og store højdeforskelle. Derfor er vandresko eller vandre støvler obligatoriske.

  DRIKKEPENGE
  Hvis måltiderne er inkluderet i prisen og på forhånd betalt af Unitas Rejser, er drikkepenge herfor indregnet. Drikkepenge i forbindelse med køb af drikkevarer er ikke inkluderet. Drikkepenge til chaufføren og lokale guider betales samlet af rejselederen.

  FORBEHOLD
  Der tages forbehold for ændringer i program­met. Alle vore rejser evalueres og forbedres løbende på baggrund af vore rejselederes og deltageres tilbagemeldinger. Af denne årsag kan der være ændringer i programmet, fra rejsen blev købt, til den finder sted. Lokale for­hold kan medføre, at vi under rejsen er nødt til at ændre indholdet eller rækkefølgen her­på. Vores mål er, at deltagerne får den bedst mulige rejse.  Rejsen er underlagt Unitas Rejsers almindelige betingelser vedrørende pakkerejser, som af deltagerne bør læses før jeres endelig bestilling.
  Betingelserne fremsendes gerne på mail eller kan læses på www.unitasrejser.dk

 • Priser

  PRIS
  Pris pr. person kr. 17.500,- (TUREN ER UDSOLGT)

  Rejsen gennemføres ved minimum 25 deltagere.
  Begrænset antal pladser.

  Tilmelding til Unitas Rejser senest den 1. august 2019.

  PAKKEPRISEN INKLUDERER
  - Danske rejseledere
  - Flytransport Billund – Istanbul - Tel Aviv t/r
  - Flyskatter
  - 9 x overnatning i delt dobbeltværelse med bad og toilet på værelset
  - 8 x morgenmad
  - 8 x aftensmad
  - Bustransport ifølge programmet
  - Lokal dansktalende guide
  - Entréer ifølge program
  - Drikkepenge til guider, chauffører og restauranter
  - Bidrag til Rejsegarantifonden                  

  PRISEN INKLUDERER IKKE
  - Øvrig forplejning
  - Drikkevarer
  - Forsikringer

  EVENTUELLE TILLÆG
  - Enkeltværelse kr. 5.875,-
  - Sygdomsafbestillingsforsikring, 6 % af rejsens pris
  - Gouda Årsrejseforsikring, enkelt person kr. 344,-
  - Gouda Årsrejseforsikring, enkelt person fra 70 år kr. 520,-
  - Gouda Årsrejseforsikring, husstand kr. 812,-

  BETALING OG BETINGELSER
  Depositum på 15% samt eventuelle forsikringer betales ved tilmeldingen. Restbetaling betales senest 60 dage før afgang.

  Overdragelse af rejsen er ikke mulig, efter udstedelse af billetten.

  Bestil rejse

Kort

Medlem

Top