Vandretur på Vestbredden

Rejsebeskrivelse

10. - 20. oktober 2019: Har du mod på at opleve en helt ny unik side af Palæstina, komme helt tæt på lokalbefolkningen og samtidig få et særligt indblik i Folkekirkens Nødhjælps arbejde på Vestbredden?

Så snører vi atter vandrerstøvlerne i efterårsferien 2019 og begiver os ud på den smukke vandrerute Masar Ibrahim al Khalil, der slynger sig 330 km ned gennem Vestbredden- fra Jenin i nord til Hebron i syd. På turen passerer vi olivenlunde, høje bjerge, det døde hav, oldgamle kirker og en række små bedouin-landsbyer, samtidig med at vi passerer Folkekirkens Nødhjælps projekter på vejen. 

Undervejs overnatter vi i små gæstehuse og hos bedouinerne, som udover ly for natten også giver prøver på det lokale køkken og den særlige palæstinensiske gæstfrihed.

Denne rejse er udbudt i samarbejde mellem Folkekirkens Nødhjælp og Unitas Rejser.

 

Print Tip en ven


Send side til venProgram og praktiske oplysninger

 • Program (11 dage)

  Dag 1: Afrejsedag:
  Afrejse fra København om formiddagen med Turkish Airlines. Mellemlanding og flyskift i Istanbul. Ankomst til Tel Aviv først på aftenen. Bustransport til Jerusalem, efterfulgt af aftensmad og overnatning på et centralt beliggende gæstehus i Jerusalem. (-/-/A)

  Dag 2: Jerusalem:
  Vi starter dagen sammen med Folkekirkens Nødhjælps landechef, som vil introducere os for Palæstina og Folkekirkens Nødhjælps arbejde. Herfra fortsætter vi dagen gennem Jerusalem enten på el-cykler eller på gåben sammen med unge fra en af vores partnerorganisationer. Vi kommer helt tæt på bosættelsesaktiviteter, men også de smukke og historiske steder i Jerusalem.

  Ved frokosttid stopper vi et egnet sted, hvor vi vil deltage i en palæstinensisk ”Osh”, som udover en lækker frokost, indeholder en introduktion til palæstinensisk musik og dans. Efter en velfortjent frokost cykler eller går vi tilbage. Om aftenens spiser vi aftensmad sammen på vores gæstehus. (M/F/A)

  Dag 3: Arraba:
  Den hyggelige oldtidsby Burqin markerer starten på vores vandring, og vi traver herfra mod dagens destination, som er den attraktive by, Arraba, bestående af gamle velholdte stenhuse og ikke mindst det store Abd al-Hadi palads.
  Dagens vandrerute er en af turens hårdeste og går gennem et bakket terræn samt olivenlunde, som står friske og frodige, klar til at blive plukket senere på måneden. Om aftenen vil der være kulturudveksling med lokale, som vil introducere os til Dabke dans og den lokale kogekunst.
  Overnatning i private hjem i Arraba.(M/F/A)

  Dag 4: Nablus - Dumaa:
  Vi forlader nu de høje vindblæste bakketoppe og sætter vandrekursen mod den ikoniske by Nablus. Her besøger vi byens berømte marked, smager på kager, krydderier og indtager dagens frokost. Herefter tager vi en pause fra vandringen og bliver kørt til byen Taybeh, hvor vi nyder et godt glas palæstinensisk øl på byens bryggeri, over en snak om iværksætteri I Palæstina. Herefter sætter vi kursen mod Dumaa, hvor vi spiser aftensmad og bor hjemme hos nogle af byen indbyggere.(M/F/A)

  Dag 5: Jeriko - Tal Al Qamar:
  Vi fortsætter vores rejse sydover og entrerer nu den tørre og lavtliggende Jordandal. På grund af varmen, starter vi tidligt ud og kører hele vejen ned til kløften, Wadi al Qalet, hvor vi kan vandre i ly for solen om formiddagen. Derefter tager vi kabelbanen op på Fristelsernes Bjerg, hvor vi vil nyde en velfortjent frokost. Herefter vandrer vi videre mod Jeriko og ser byens UNESCO-heritage sites. Dagens sidste stræk går mod bedouinlandsbyen Tal Al Qamar, som betyder månens bakke, hvor vi bliver indkvarteret i beduintelte og nyder aftensmad samt en nat under åben himmel i det tørre landskab. (M/F/A)

  Dag 6: Tal Al Qamar - Betlehem
  Efter en lækker morgenmad snører vi vandrestøvlerne og begiver os til fods mod ikoniske Betlehem. Efter nogle kilometers vandring bliver vi hentet af vores bus, som kører os det sidste stykke til Betlehem.
  Her vil vi samlet besøge fødselskirken, hvor mange mener, at Jesus blev født. Resten af dagen står til fri afbenyttelse og mulighed for at udforske Betlehem på egen hånd.
  Vi spiser aftensmad på et gæstehus i Betlehem. (M/-/A)

  Dag 7: Tuqu - Arab Ar-Rashayida:
  Vi står tidligt op for at starte dagen som mange palæstinensere gør det ved Check point 300. Kontrolposten bliver hver dag bliver passeret af flere tusinde palæstinensere på vej til og fra arbejde.
  Efter en hektisk morgen drager vi atter mod pilgrimsruten og byen Tuqu, som udgør startstedet for dagens strabadser.
  Tilbage i beduinernes naturskønne område passerer vi forbi kameler og kvæg, inden vi bevæger os ned gennem den spektakulære kalkstenskløft, Wadi el-Jihar, for at ende dagen i Arab ar-Rashayida. På dagens vandrerute får vi selskab af unge palæstinensere fra organisationen Right to Movement og unge danskere, som er udsendt som frivillige gennem Folkekirkens Nødhjælp. De vil undervejs fortælle mere om deres dagligdag i Palæstina. Dagen ender helt ude i ørkenen hos Abu Ismails familie, hvor vi igen overnatter i bedouintelte under åben himmel.
  (M/F/A)

  Dag 8: Solopgangstur og Hebron:
  I dag starter vi igen tidligt ud for at opleve et af turens mest magiske øjeblikke – solopgangen over Det Døde Hav. De sidste 10 kilometer fra bedouinlejren til Det Døde Hav vil blive tilbagelagt på gåben,
  hvorefter vi bliver fragtet tilbage til lejren i jeeps og spiser en god ørkenmorgenmad. Herefter forlader vi ørkenen og drager mod hektiske og højpolitiske Hebron. Vi starter ud på Hebrons berømte marked, hvor vi oplever de humanitære konsekvenser af de ulovlige bosættelser, der ligger midt i bykernen under kyndig rundvisning og forklaring af Folkekirkens Nødhjælps partnere.
  Hele dagen afvikles i samarbejde med Folkekirkens Nødhjælps israelske og palæstinensiske samarbejdspartnere. Overnatning foregår på et gæstehus i Hebron. (M/F/A)

  Dag 9: Rabood:
  Vi er nu nået til sidste dag med vandrestøvlerne på. Benene er formentlig ved at være trætte, og vi kører derfor et godt stykke ned ad vandreruten og starter dagen ud i landsbyen Rabood. Her vil vi blive mødt af en flok stærke kvinder fra YMCA, som udover at fortælle om deres arbejde for at udvikle landsbyen også vil servere en fantastisk frokost. Det giver os forhåbentlig energi til at tilbagelægge turens sidste kilometer på gåben, der kommer til at foregå langs muren mellem Israel og Palæstina ved byen, Al Burj.
  Herfra tager vi bussen tilbage til Betlehem, hvor vi vil holde en stor afskedsmiddag med vores gode palæstinensiske guider.
  Overnatning på gæstehus i Betlehem. (M/F/A)

  Dag 10: Det Døde Hav:
  Efter morgenmad pakker vi bussen og kører mod Det Døde Hav, hvor vi har mulighed for at nyde solen og flyde rundt i det saltholdige vand. Sidst på eftermiddagen kører vi til Tel Aviv, hvor vi, denne sidste nat, spiser aftensmad og overnatter på et hotel i byen. (M/-/A)

  Dag 11: Hjemrejse:
  Hjemrejsedag. (M/-/-)

  Solopgangstur. Rejser til Israel-Palæstina. Unitas Rejser

  Bedouin. Rejser til Israel-Palæstina. Unitas Rejser

  Aktivitetspause. Rejser til Israel-Palæstina. Unitas Rejser

  Cykeltur. Rejser til Israel-Palæstina. Unitas Rejser

  Jerusalem Bazar. Rejser til Israel-Palæstina. Unitas Rejser
   Lokale. Rejser til Israel-Palæstina. Unitas Rejser

  Check point. Rejser til Israel-Palæstina. Unitas Rejser

  Lokale børn. Rejser til Israel-Palæstina. Unitas Rejser

 • Praktiske informationer

  Tilmelding:
  Tilmelding senest 6. september 2019.
  Rejsen gennemføres ved minimum 20 deltagere. Begrænset antal pladser.

  Måltider:
  De inkluderede måltider er hver dag markeret med M = morgenmad, F = frokost og A = aftensmad. Er måltidet ikke inkluderet, markeres dette med -. 

  Overnatning:
  Undervejs er vi indkvarteret under meget forskellige forhold for at kunne afspejle alle de forskellige facetter og leveforhold i Palæstina og Israel. Standarden vil derfor svinge meget fra helt primitive bedouintelte og gæstehuse til almindelige turisthoteller.

  Klima:
  Der kan forventes temperaturer på cirka 20-25 °C om dagen. Nattemperaturer omkring 15-17 °C 

  Påklædning:
  Godt fodtøj, badetøj inkl. håndklæde, let sommertøj og en jakke eller lignende til aftenerne. Eventuelt en solhat og badesko. Ved besøg i kirker, gør vi opmærksom på at skuldre og knæ skal være dækket, både for mænd og kvinder.

  Hvor går rejsen hen?:
  Vi gør opmærksom på at vi både besøger staten Israel og palæstinensiske selvstyreområder som Østjerusalem, Jeriko og Betlehem.

  Valuta:
  I kontant valuta: Israelske shekel. Kreditkort kan ligeledes anvendes på hoteller og i enkelte butikker. Hvis en hel gruppe skal hæve penge i automater, tager dette lang tid, og derfor anbefaler vi at medbringe rede penge.

  Pas og visum
  For danske statsborgere med dansk pas gælder følgende krav for opnåelse af indrejsetilladelse: Pas skal være gyldigt min. 6 måneder efter hjemrejsedato. Der skal ikke søges visum til Israel, hvis man besøger Israel maksimalt 90 dage.

  Læs mere om visumregler til Israel klik her.

  Ved rejser til Palæstina gælder de samme pas- og visumregler, som ved rejser til Israel.

  Obligatorisk sygdom- og hjemtransportforsikring
  Har du ikke det Blå EU sygesikringskort eller rejser du udenfor dækningsområdet, kræver vi, at du har en rejseforsikring som minimum dækker sygdom og hjemtransport. Ved tilmelding skal du oplyse os, dit forsikringsselskab samt policenummer.

  Vaccinationer
  Ved indrejsen til Israel, er der ikke nogle generelle krav om vaccine. 

  Vi anbefaler at kontakte egen læge, Rejsemedicinsk klinik i Århus eller Odense eller Statens Serum Institut i god tid inden afrejse for oplysning om evt. særlige krav eller anbefalinger af vaccine.

  Læs mere om anbefalingerne på Statens Serum Instituts hjemmeside - Klik her

  Drikkepenge:
  Hvis måltiderne er inkluderet i prisen og på forhånd betalt af Unitas Rejser, er drikkepenge herfor indregnet. Drikkepenge i forbindelse med køb af drikkevarer er ikke inkluderet. Drikkepenge til chaufføren og lokale guider betales samlet af rejselederen.

  Bevægelse og mobilitet:
  Rejsen foregår i varieret terræn med forskelligt underlag, niveauforskelle mv, og egner sig for selvhjulpne godt gående. Man skal kunne vandre 15 km om dagen i bakket terræn, mens man er i stand til at bære sin egen dagstursrygsæk. Selve vandringen er ikke teknisk krævende, men det går visse steder godt op og ned og der vil på nogle strækninger være op mod 30 grader. De enkelte vandrestrækninger per dag er typisk omkring 15 km. Bagagen bliver transporteret på vandredagene.

  Forbehold:
  Der tages forbehold for ændringer i programmet. Alle vore rejser evalueres og forbedres løbende på baggrund af vore rejselederes og deltageres tilbagemeldinger. Af denne årsag kan der være ændringer i programmet, fra rejsen blev købt, til den finder sted. Lokale forhold kan medføre, at vi under rejsen er nødt til at ændre indholdet eller rækkefølgen herpå. Vores mål er, at deltagerne får den bedst mulige rejse.

  Almindelige betingelser:
  Rejsen er underlagt Unitas Rejsers almindelige betingelser vedrørende pakkerejser, som deltagerne bør læses før jeres endelig bestilling, se PDF’en her
  Det tilhørende ”Standardoplysningsskema B” her.

 • Indkvartering

  Undervejs er vi indkvarteret under meget forskellige forhold for at kunne afspejle alle de forskellige facetter og leveforhold i Palæstina og Israel. Standarden vil derfor svinge meget fra helt primitive bedouintelte og gæstehuse til almindelige turisthoteller. Selvom der nogle steder vil være mulighed for at tilkøbe enkeltværelser skal man være indstillet på at bo i et flersengsrum i bedouinteltene, som samtidig også er primitive efter danske forhold.

 • Priser

  Pris pr. person kr. 16.000,-

  Rejsen gennemføres ved minimum 20 deltagere. Begrænset antal pladser.

  Tilmelding senest 6. september 2019

  Pakkeprisen inkluderer:

  • Danske rejseledere
  • Flytransport København – Istanbul - Tel Aviv t/r med mellemlanding
  • Flyskatter
  • 1 stk. indtjekket bagage på flyrejsen
  • Bustransport ifølge programmet
  • 10 overnatninger
  • 10 x morgenmad, 7 x frokost og 10 x aftensmad
  • Lokal vandreguide
  • Udflugter og entréer ifølge programmet
  • Drikkepenge
  • Bidrag til Rejsegarantifonden

  Prisen inkluderer ikke:

  • Øvrig forplejning
  • Drikkevarer
  • Forsikringer

  Eventuelle tillæg:

  • Enkeltværelse (begrænset antal) kr. 2.100,-
  • Sygdomsafbestillingsforsikring, 6 %
  • Gouda Årsrejseforsikring, enkelt person kr. 345,-
  • Gouda Årsrejseforsikring, enkelt person fra 70 år kr. 520,-
  • Gouda Årsrejseforsikring, husstand kr. 812,-

  Betaling og betingelser
  Depositum på 15% samt evt. forsikringer betales ved tilmeldingen.
  Restbetaling betales senest 60 dage før afgang.

  Bestil rejse
 • FAQ omkring rejsen

  Hvad kræver det rent fysisk for at kunne deltage?
  Man skal kunne vandre 15 km om dagen i bakket terræn, mens man er i stand til at bære sin egen dagstursrygsæk. Selve vandringen er ikke teknisk krævende, men det går visse steder godt op og ned og der vil på nogle strækninger være op mod 30 grader.

  Hvor langt vandrer man typisk per dag?
  De enkelte vandrestrækninger per dag er typisk omkring 15 km. Hvor langt vi specifikt ender med at vandre kommer an på vejret, gruppen og logistikken omkring vandreturen. Vi vil med andre ord godt kunne risikere at vandre kortere hvis der opstår forsinkelser undervejs mens vi omvendt også kan beslutte os for at vandrer længere hvis tiden tillader det.

  Hvordan er man indkvarteret?
  Undervejs er vi indkvarteret under meget forskellige forhold for at kunne afspejle alle de forskellige facetter og leveforhold i Palæstina og Israel. Standarden vil derfor svinge meget fra helt primitive bedouintelte og gæstehuse til almindelige turisthoteller. 

  Skal man selv bære sin bagage undervejs?
  Nej. Under selve vandreturen vil din bagage blive transporteret med en følgebus så du kun skal bære en dagsrygsæk.

  Er det en (turist)vandretur eller oplevelses/informationsrejse?
  Begge dele. Selve vandreturen varer 6 dage ud af turens 10 dage og er dermed hovedkomponenten. Under vandreturen og de øvrige dage vil vi stifte et tæt bekendtskab med den palæstinensiske kultur og Folkekirkens Nødhjælps projekter. Hvis du udelukkende er interesseret i at vandre er denne tur ikke for dig, da vandredelen kan blive beskåret i tilfælde af forsinkelser. Er du derimod ude efter et helt unikt indblik i den palæstinensiske kultur, natur og interesseret i det arbejde Folkekirkens Nødhjælp laver i Palæstina er denne tur lige noget for dig!

Kort

Medlem

Top