Åben sognerejse til Israel og Palæstina

Rejsebeskrivelse

21. - 30. oktober 2019: Tag med Treenighedskirken, Esbjerg til Israel og Palæstina  - kontrasternes land. Her står gamle ruiner væg til væg med moderne nybyggede skyskrabere, den ortodokse jøde og fotomodellen deler gadebilledet og i løbet af få kilometer ændrer landskabet sig fra ørken til frugtbart land. Midt i disse kontraster findes de steder, du læser om i bibelen og ofte hører om i medierne. Der findes næppe noget sted på jorden, der er mere interessant og udfordrende - både kulturelt, historisk, arkæologisk, politisk og religiøst.

På denne rejse besøger vi landet, hvor bibelhistorien bliver til konkrete steder, og hvor vi bogstaveligt talt kan gå i Jesu fodspor. Vi oplever også det moderne Israel og Palæstina, kulturen og naturen.

Dette er en rejse med udgangspunkt i Treenighedskirken i Esbjerg. Rejselederen kommer fra dette område, og nogle af rejsedeltagerne vil kende hinanden på forhånd. Alle er meget velkomne.

Print Tip en ven


Send side til venProgram og praktiske oplysninger

 • Program (10 dage)

  Dag 1: AFREJSEDAG:
  Vi rejser fra Billund om aftenen, og efter mellemlanding og flybytte i Riga, lander vi i Tel Aviv tidligt om morgenen. Efter at vi har fået vores bagage, kører vi til Jerusalem, hvor vi får nogle timers søvn (-/-/-)

  DAG 2: DEN GAMLE BY OG VIA DOLOROSA:
  Vi spiser sen morgenmad. Derefter mødes vi med vores guide, som tager os med på en rundtur i byen. Vi følger Via Dolorosa, smertens vej. Her er der 14 stationer til minde om Jesu vandring gennem byen Langfredag. Vi gør stop ved mange af stationerne, hvor vi hører, hvad Bibelen fortæller om denne vandring. Via Dolorosa ender i Gravkirken, hvor vi kan gå op på Golgata og se graven, hvor man mener, at Jesus blev lagt efter sin død. Det er også muligt at gå ned til den tomme grav.(M/-/A)

  Yad Vashem i Vestjerusalem. Rejser til Israel-Palæstina. Unitas Rejser

  DAG 3: OLIEBJERGET, GETSEMANE og GRAVHAVEN
  Efter morgenmaden begynder dagens program. Vi begynder med en lille køretur til Oliebjerget. Vi besøger ”Fader Vor-kirken”, hvor vi kan finde denne bøn på forskellige sprog fra hele verden. Vi fortsætter til et udsigtspunkt, hvor vi nyder udsigten over Jerusalem både den gamle og nye del. Derefter går vi ned ad bjerget til Getsemane Have, hvor Jesus bad inden han blev taget til fange. Herfra kører vi med bussen til Gravhaven, hvor vi får en rundvisning og fejrer nadver sammen. (M/-/A)

  DAG 4: DET DØDE HAV, MASADA OG JERIKO:
  Dagen byder på en ørkentur mod syd gennem Judæas ørken til Det Døde Hav og Masada, som var Herodes’ ­fæstning. Det var her, et stort antal jødiske ­frihedskæmpere i år 73 begik kollektivt selvmord for ikke at falde i den romerske hærs hænder. Ved Det Døde Hav bliver der mulighed for at bade i det ­saltholdige vand - en meget speciel ­oplevelse. Turen fortsætter langs søen, hvor vi passerer Qumran, hvor det fantastiske fund af ­Dødehavsrullerne skete i 1947. Ikke langt fra Jeriko gør vi et stop ved stedet, hvor traditionen siger, at Jesus blev døbt af Johannes Døberen, og måske bliver det også tid til at besøge Jeriko, verdens ældste by, på vej tilbage til Jerusalem.  (M/-/A)

  Det Døde Hav med Jordans bjerge i baggrunden. Rejser til Israel-Palæstina. Unitas Rejser

  DAG 5: YAD VASHEM OG ISRAELS MUSEUM:
  Vi kører til det vestlige Jerusalem, gennem bydeler i stor vækst. Der er boligmangel i Israel, og derfor gang i byggeriet af nye huse. Vi skal besøge l Yad Vashem – Holocaustmuseet, som er opført til minde om de omkring seks millioner jøder, der blev dræbt under Anden Verdenskrig. Vi går rundt i museet, men ser også parken udenfor, med mange træer som er plantet til minde om nogle af de mange mennesker som hjalp jøderne i disse svære år. Derefter kører vi til Israels Museum, hvor vi blandt andet ser en miniaturemodel af Jerusalem på Jesu tid. På vej tilbage til hotellet, kører vi forbi Knesset, det israelske parlament. (M/-/A)

  Fødselskirken ved aftentid i Bethlehem. Unitas Rejser

  DAG 6: BETLEHEM:
  Ikke mange kilometer fra Jerusalem ligger Betlehem, byen hvor Jesus blev født. Vi besøger fødselskirken. Derefter mødes vi med en repræsentant for Det internationale Center i Betlehem, Diyar, som fortæller os lidt om deres ­arbejde på Vestbredden. På Hyrdernes mark spiser vi frokost og hvis vi kan få en aftale, besøger vi ’Bethlehem Bible College’, en bibelskole med undervisning på arabisk. Sidst på eftermiddagen kører vi tilbage til Jerusalem. Det er fredag aften, og der bliver mulighed for at gå til grædemuren inden aftensmad, for at se det folkeliv som udspiller sig der ved sabbattens begyndelse ­(M/-/A)

  DAG 7: JORDANDALEN OG NAZARET:
  Efter morgenmaden forlader vi Jerusalem for at køre mod nord. Vi kører op gennem Jordandalen til Nazaret. Her besøger vi det storslåede bygningsværk, Bebudelseskirken, som er Mellemøstens største katedral. Det var her, englen besøgte Maria.Vi fortsætter forbi Kana, den berømte bryllupsby, og videre til Genesaret Sø, hvor vi overnatter de næste tre nætter. (M/-/A)

  Tabgha, stedet hvor de fem brød og to fisk var mad nok til 5.000 mennesker, foruden kvinder og børn, som det hedder hos evangelisten. Unitas Rejser

  DAG 8: GALILÆA:
  Dagens tema er evangeliernes Galilæa, centrum for Jesu virke. Vi besøger nogle af de steder, vi læser om i Bibelen: Saligprisningernes Bjerg, som ligger højt hævet over Genesaret Sø med en utrolig smuk udsigt over søen. Tabgha, hvor der er bygget en kirke, hvor man formoder, at bespisningsunderet fandt sted. En fornem mosaik viser netop brød og fisk. Kapernaum var byen, hvor apostlen ­Peter boede sammen med Jesus, og hvor Jesus kaldte sine to første disciple. Måske kan det friste med en Jesus-fisk til frokost (ikke inkl.). 

  Der bliver også tid til en ­lille sejltur på søen, inden vi kører tilbage til vores hotel for at spise aftensmad ­sammen. (M/-/A)

  DAG 9: GOLAN OG SAFED
  I dag får vi set mere af landet. Vi kører en tur i Golanhøjderne og kan se et af ­landbrugsområderne i Israel. Vi stopper også ved grænsen til Syrien og Libanon og kan se ind i begge disse nabolande. Derefter kører vi til Safed. Dette er den højest beliggende by i Israel, og vi kan nyde af den friske luft. Mange kunstnere har bosat sig i byen, men den bliver også regnet som en af Israel’s hellige byer, da kabbalismen har sit udspring netop i ­denne by. Ud på eftermiddagen er vi tilbage på ­vores hotel, og måske er der nogle, som vil ­dyppe sig, enten i hotellets ­swimmingpool eller Genesaret Sø. ­(M/-/A) 

  DAG 10: CAESAREA OG TEL AVIV:
  Vi forlader Galilæa og kører mod ­Middelhavet. Her besøger vi Caesarea, som har været havneby både ­under ­Romerriget og i Korsfarertiden. Vi går en tur gennem området, hvor vi både ser ­resterne af den gamle havn, ­hippodromen og det romerske teater. Lidt længere mod syd ligger ­akvædukten, som forsynede Caesarea med friskt vand fra Galilæas bjerge – en fantastisk ­ingeniørkunst. Derefter kører vi til Tel Aviv, hvor vi spiser aftensmad og overnatter på et hotel i gåafstand til Middelhavet. (M/-/A)

  Gade i den gamle by Jaffa i Tel Aviv. Rejser til Israel-Palæstina. Unitas Rejser

  DAG 11: HJEMREJSE:
  Natten bliver ikke så lang, da vi flyver fra Tel Aviv om morgenen. Også denne gang er det mellemlanding og flybytte i Riga. Vi lander i Billund først på eftermiddagen. (-/-/-)

 • Praktiske informationer

  Måltider:
  De inkluderede måltider er hver dag markeret med M = morgenmad, F = frokost og A = aftensmad. Er måltidet ikke inkluderet, markeres dette med -.

  Klima:
  Der kan forventes temperaturer på cirka 20-25 °C om dagen. Nattemperaturer omkring 10-15 °C.

  Påklædning:
  Godt fodtøj, badetøj inkl. håndklæde, let sommertøj og en jakke eller lignende til aftenerne. Eventuelt en solhat og badesko.

  Hvor går rejsen hen?:
  Der er mange holdninger til, hvad det rette navn er for det område, som vi ofte betegner ’Det Hellige Land’ - ’Staten Israel’, ’Selvstyreområdet Palæstina’, en kombination af de to betegnelser eller et helt andet. De fleste gæster lander i Tel Aviv i Israel og besøger Old City i Jerusalem (opdelt i fire kvarterer: armensk, arabisk, jødisk og kristent) samt et eller flere af de palæstinensiske selvstyreområder på Vestbredden (Østjerusalem, Betlehem, Jeriko, Hebron, Qumran, Jordandalen og Dødehavet). Hvis rejsen går til den nordøstlige del af landet, besøger man typisk Golanhøjderne. Visse seværdigheder og kibbutzer på Vestbredden kan være ejet af israelere, hvoraf nogle er bosættere.

  Valuta:
  I kontant valuta: Israelske shekel og/eller US Dollar. Shekel skal bestilles i banken i god tid. Kreditkort kan ligeledes anvendes på hoteller og i enkelte butikker. Hvis en hel gruppe skal hæve penge i automater, tager dette lang tid, og derfor anbefaler vi at medbringe rede penge.

  Pas og visum:
  For danske statsborgere med dansk pas gælder følgende krav for opnåelse af indrejsetilladelse: Pas skal være gyldigt min. 6 måneder efter hjemrejsedato. Der skal ikke søges visum til Israel, hvis man besøger Israel maksimalt 90 dage.

  Læs mere om visumregler til Israel klik her.

  Ved rejser til Palæstina gælder de samme pas- og visumregler, som ved rejser til Israel.

  Rejseforsikring:
  Da rejsen er udenfor Det blå sygesikringskorts dækningsområdet, kræver vi, at du har en rejseforsikring som minimum dækker sygdom og hjemtransport. Ved tilmelding skal du oplyse os, dit forsikringsselskab samt policenummer.

  Unitas Rejser tilbyder Gouda Rejseforsikring og Gouda Afbestillingsforsikring.

  Vaccinationer:
  Ved indrejsen til Israel, er der ikke nogle generelle krav om vaccine. 

  Vi anbefaler at kontakte egen læge, Rejsemedicinsk klinik i Århus eller Odense eller Statens Serum Institut i god tid inden afrejse for oplysning om evt. særlige krav eller anbefalinger af vaccine.

  Læs mere om anbefalingerne på Statens Serum Instituts hjemmeside - Klik her

  Bevægelse og mobilitet:
  Rejsen foregår i varieret terræn med forskelligt underlag, niveauforskelle mv, og egner sig for selvhjulpne godt gående.

  Drikkepenge:
  Hvis måltiderne er inkluderet i prisen og på forhånd betalt af Unitas Rejser, er drikkepenge herfor indregnet. Drikkepenge i forbindelse med køb af drikkevarer er ikke inkluderet. Drikkepenge til chaufføren og lokale guider betales samlet af rejselederen.

  Sognerejse for alle:
  Hvad mener vi egentlig, når vi skriver dette? En "sognerejse for alle" er en rejse, der tilbydes alle i rejsearrangørens/rejselederens sogn eller lokalområde, samt alle andre, som måtte finde rejsen interessant. Rejsens fokus og indhold vil typisk bære præg af rejselederens egne interesser, eller dennes tidligere rejser til rejsemålet. På nogle af rejserne afholdes andagter. Der kan være rejsedeltagere, der kender hinanden godt på forhånd, og som kan synes at være "sin egen gruppe". Der vil ofte være tilbud om deltagelse i temaaftener inden rejsen, hvor alle deltagere har mulighed for at møde hinanden. Du er velkommen til at tage kontakt til rejselederen for at høre mere om den enkelte rejse.

  Forbehold:
  Flyruten og tiderne kan først blive endelige sidst i nobember 2018, og derefter vil den endelige pris fastsættes.
  Der tages forbehold for ændringer i programmet. Alle vore rejser evalueres og forbedres løbende på baggrund af vore rejselederes og deltageres tilbagemeldinger. Af denne årsag kan der være ændringer i programmet, fra rejsen blev købt, til den finder sted. Lokale forhold kan medføre, at vi under rejsen er nødt til at ændre indholdet eller rækkefølgen herpå. Vores mål er, at deltagerne får den bedst mulige rejse.

  Almindelige betingelser:
  Rejsen er underlagt Unitas Rejsers almindelige betingelser vedrørende pakkerejser, som deltagerne bør læses før jeres endelig bestilling, se PDF’en her
  Det tilhørende ”Standardoplysningsskema B” her.

 • Priser

  Forventet pris pr. person kr. 14.500,- 

  Tilmelding senest 1. april 2019.

  Pakkeprisen inkluderer:
  - Dansk rejseleder
  - Autoriseret dansktalende lokalguide
  - Flytransport Billund – Tel Aviv t/r med mellemlanding
  - Flyskatter
  - Overnatning i delt dobbeltværelse med bad og toilet på værelset
  - 9 x morgenmad
  - 9 x aftensmad
  - Bustransport ifølge programmet
  - Entréer
  - Drikkepenge til guider, chauffører og restauranter
  - Bidrag til Rejsegarantifonden                            

  Prisen inkluderer ikke:
  - Øvrig forplejning
  - Drikkevarer
  - Forsikringer 
  - Øvrige entréer

  Overdragelse af rejsen er ikke mulig, efter udstedelse af billetten.

  Eventuelle tillæg:
  - Enkeltværelse kr. 3.600,-
  - Sygdomsafbestillingsforsikring, 6 %
  - Gouda Årsrejseforsikring, enkelt person kr. 329,-
  - Gouda Årsrejseforsikring, enkelt person fra 70 år kr. 496,-
  - Gouda Årsrejseforsikring, husstand kr. 774,-


  Betaling og betingelser
  Depositum på 15% samt evt. forsikringer betales ved tilmeldingen.
  Restbetaling betales senest 60 dage før afgang.

   

  Bestil rejse

Kort

Medlem

Top