Rundrejse i Israel - I samarbejde med Kristeligt Dagblad

Rejsebeskrivelse

28. april - 5. maj 2019: Israel er et moderne land med historie som strækker sig flere tusinde år tilbage i tiden. På denne rejse ser vi et område i rivende udvikling, men besøger også steder med en lang historie. Rejseleder er tidligere overrabbiner Bent Lexner, og rejsens fokus er staten Israel og jøderne.

I år (2018) er 70 års jubilæet for Israels tilblivelse blevet fejret både i Israel og rundt om i verden. Det var den 14. maj 1948 at David Ben Gurion proklamerede staten Israel fra hallen i Independence Hall.  Dette sted må vi bare besøge.

Ellers tager rejsen os med til Galilæa, hvor vi overnatter på Kibbutz Lavi – en ortodoks kibbutz. De sidste dage er vi i Jerusalem. Byen har rødder helt tilbage til Kong David’s tid, men er samtidig en moderne storby. På sabbatten spiser vi selvfølgelig sabbatsmåltid sammen, og det bliver også mulighed for at deltage i en gudstjeneste i en af byens synagoger.

Print Tip en ven


Send side til venProgram og praktiske oplysninger

 • Program (8 dage)

  Dag 1: Afrejse:
  Vi flyver direkte fra København til Tel Aviv med afgang tidligt om morgenen.
  Efter at formaliteterne er på plads og vi har fået vores bagage, møder vi vores dansktalende guide, som skal være sammen med os under hele rejsen.
  Vi kører til vores hotel i Tel Aviv, og på vejen gør vi et stop i Yafo – eller Jaffa. Byen er en gammel havneby, som nu er en bydel i Tel Aviv. Vi går en tur i byens trange gader, hvor vi kan se en by med masser af liv. Vi går også ned til den gamle havn og forbi huset, som var et sygehus på Napoleons tid. Derefter fortsætter vi til vores hotel, som ligger i den nordlige del af Tel Aviv. Måske kan det friste med en tur på stranden, inden vi spiser aftensmad sammen i hotellets restaurant. (-/-A)

  Dag 2: Tel Aviv:
  Vi begynder dagen I Independence Hall, hvor David Ben Gurion proklamerede staten Israel i 1948. I dag er det et museum til minde om staten Israels fødsel, og hallen fremstår i dag, som den så ud den 14. maj 1948. Det meste af inventaret er originalt, men noget er blevet rekonstrueret i mindste detalje og dette besøg bringer os tilbage til den skelsættende hændelse for godt 70 år siden.

  Derefter fortsætter vi til Diasporamuseet. Museet binder det jødiske folk sammen med deres rødder og den kollektive jødiske identitet. Samtidig er det mere end et museum, for denne institution fortæller den helt specielle historie om det jødiske folk – og historien udvikler sig fortsat. Vi kører forbi Rabin-pladsen, hvor den israelske premierminister Yitzhak Rabin blev skudt I 1995. Tæt på pladsen ligger også Yitzhak Rabin centeret, som blev grundlagt to år efter hans død. Dette center fortæller historien om Rabins bemærkelsesværdige liv og tragiske død. Samtidig er det en påmindelse om, at staten Israel og dets ledere ønsker en åben dialog, værdsætter demokratiet, sionismen og social samhørighed. (M/-/A)

  Dag 3: Ariel Sharon Parken, Dan Uzan memorial, Kibbutz Lavi:
  Israel har haft – og har – mange markante ledere. En af dem er Ariel Sharon, som beklædte mange ministerposter i løbet af sin politiske karriere. Han var også premierminister i 5 år. Lidt sydøst for Tel Aviv er der grundlagt en park, som, når den står færdig, vil være 3 gange så stor som Central Park i New York. Denne park er en af verdens største rehabiliteringsprojekter og ligger i et område med stor forurening. Nu er den i stedet en grøn lunge i et område, som har den største befolkningstæthed i Israel.
  Mange husker Dan Uzan, som blev dræbt af terrorister udenfor synagogen i København. Ved den lille by Or Yehuda ligger i dag en mindepark, hvor det er muligt at spille basketball, dyrke fitness eller lade børnene lege på legepladsen. Alt er til fri afbenyttelse, og er gjort muligt med de midler, som blev givet som mindegaver fra Danmark. Vi fortsætter til Kibbutz Lavi, hvor vi spiser aftensmad og overnatter. Her møder vi også en eller flere kibbutznikker, som kan fortælle om livet i en kibbutz. (M/-/A)

  Dag 4: Burma Road og Jerusalem:
  Inden vi kører fra Galilæa, vil vi plante et træ. Dette er med til at forbedre klimaet i landet, og der er allerede mange, som har plantet et træ i Israel. Derefter kører vi mod syd. Dagens mål er Jerusalem. Undervejs kører vi ad Burma Road. Den blev bygget under den israelske uafhængighedskrig, efter at arabiske styrker havde taget kontrol over hovedvejen mellem Tel Aviv og Jerusalem. På den måde gjorde det meget besværligt at frembringe mad og andre fornødenheder til jøderne som boede i Jerusalem.  Vi besøger Latrun og et immigrationscenter, hvor vi hører lidt om, hvordan de mange immigranter bliver integreret i det israelske samfund.
  I Jerusalem bor vi i et hotel i gå afstand fra den gamle bydel. (M/-/A)

  Dag 5: Yad Vashem:
  I det vestlige Jerusalem ligger Yad Vashem – Holocaustmuseet, som er opført til minde om de omkring seks millioner jøder, der blev dræbt under Anden Verdenskrig. I museumsdelen bliver vi mindet om de mange forfærdeligheder, som udspandt sig i koncentrationslejrene. Heldigvis var ikke alle mennesker lige grusomme, og et af rummene er viet til dem, som hjalp jøderne. Blandt andet er der en dansk fiskebåd til minde om de jøder, som blev sejlet over fra Danmark til Sverige, og på den måde slap for at blive deporteret. Vi ser også træer, som er plantet til minde om mennesker som hjalp jøderne – og også her finder vi danske navne.
  Om eftermiddagen er der tid til, på egen hånd, at gå rundt i Jerusalem. (M/-/A)

  Dag 6: Jerusalems gamle bydel:
  Efter morgenmad går vi en tur rundt i Jerusalems gamle bydel, hvor vi ser en del af de historiske steder. Byen er delt op i fire dele, en jødisk, en armensk, en kristen og en muslimsk del. Hver del har sit helt specielle præg, og det er et pulserende folkeliv de fleste steder. Vi ser rester af den gamle romerske vej, Cardoen, som går tværs gennem byen. Her ser vi også et af verdens første kort – en kopi fra kirken i Madaba – som viser, at Jerusalem var verdens centrum. Vi ser også Vestmuren, den sidste rest af Templet.
  Om aftenen spiser vi sabbatsmåltid sammen på hotellet. (M/-/A)

  Dag 7: Sabbat:
  Efter morgenmad vil det være muligt at deltage i en gudstjeneste i en af Jerusalems mange synagoger.
  I løbet af dagen går vi også en tur til Vestmuren. (M/-/A)

  Dag 8: Hjemrejse:
  Efter morgenmad er det tid til at pakke kufferten og køre til lufthavnen i Tel Aviv. Igen flyver vi direkte, og lander i Københavns Lufthavn midt på eftermiddagen. (M/-/-)

  Graedemuren Israel Unitas Rejser

  Bar Mitzva Ceremony Israel Unitas Rejser

  Jerusalem Panorama Israel Unitas Rejser

  David Street Israel Unitas Rejser

  Ben Jehuda Israel Unitas Rejser

 • Praktiske informationer

  Måltider:
  De inkluderede måltider er hver dag markeret med M = morgenmad, F = frokost og A = aftensmad. Er måltidet ikke inkluderet, markeres dette med -.

  Overnatning:
  På turistklasse hoteller med bad og toilet på værelset.

  Klima:
  Der kan forventes temperaturer på cirka 21-25 °C om dagen. Nattemperaturer omkring 13-16 °C.

  Påklædning:
  Godt fodtøj, let sommertøj og en jakke eller lignende til aftenerne. Ved besøg på hellige steder, skal skuldre og knæ være tildækket både for mænd og kvinder.

  Obligatorisk sygdom- og hjemtransportforsikring:
  Har du ikke det Blå EU sygesikringskort eller rejser du udenfor dækningsområdet, kræver vi, at du har en rejseforsikring som minimum dækker sygdom og hjemtransport. Ved tilmelding skal du oplyse os, dit forsikringsselskab samt policenummer.

  Bevægelse og mobilitet:

  Rejsen foregår i varieret terræn med forskelligt underlag, niveauforskelle mv., og egner sig for selvhjulpne godt gående.

  Vaccinationer:
  Vi anbefaler at kontakte egen læge, Seruminstituttet eller Rejsemedicinsk klinik i Aarhus eller Odense i god tid inden afrejse for oplysning om evt. særlige krav eller anbefalinger af vaccine.

  Ved indrejsen er der ikke nogle generelle krav om vaccine.

  Læs mere om anbefalingerne på Statens Serum Instituts hjemmeside - Klik her

  Visumkrav:
  For danske statsborgere med dansk pas gælder følgende krav for opnåelse af visum: Pas skal være gyldig minimum 6 måneder efter hjemrejsedato. Der skal ikke søges visum til Israel, hvis man besøge Israel maksimalt 90 dage.

  Læs mere om visumregler til Israel - Klik her

  Ved indrejse til Palæstina gælder de samme pas- og visumregler, som ved indrejse til Israel.

  Hvor går rejsen hen?
  Vi gør opmærksom på at vi både besøger staten Israel og palæstinensiske selvstyreområder som Østjerusalem.

  Valuta:
  I kontant valuta: Israelske shekel og/eller US Dollar. Shekel skal bestilles i banken i god tid. Kreditkort kan ligeledes anvendes på hoteller og i enkelte butikker. Hvis en hel gruppe skal hæve penge i automater, tager dette lang tid, og derfor anbefaler vi at medbringe rede penge.

  Drikkepenge:
  Hvis måltiderne er inkluderet i prisen og på forhånd betalt af Unitas Rejser, er drikkepenge herfor indregnet. Drikkepenge i forbindelse med køb af drikkevarer er ikke inkluderet. Drikkepenge til chaufføren og lokale guider betales samlet af rejselederen.

  Forbehold:
  Der tages forbehold for ændringer i programmet. Alle vore rejser evalueres og forbedres løbende på baggrund af vore rejselederes og deltageres tilbagemeldinger. Af denne årsag kan der være ændringer i programmet, fra rejsen blev købt, til den finder sted. Lokale forhold kan medføre, at vi under rejsen er nødt til at ændre indholdet eller rækkefølgen herpå. Vores mål er, at deltagerne får den bedst mulige rejse.

  Almindelige betingelser:
  Rejsen er underlagt Unitas Rejsers almindelige betingelser vedrørende pakkerejser, som deltagerne bør læses før jeres endelig bestilling. 

 • Priser

  Pris pr. person kr. 14.995,-

  Begrænset antal pladser.
  Tilmelding senest 1. marts 2019

  Betaling og betingelser:
  Depositum på 15% samt eventuelle forsikringer betales ved tilmeldingen.
  Restbetaling betales senest 60 dage før afgang.

  Pakkeprisen inkluderer:
  - Dansk rejseleder
  - Dansktalende lokalguide
  - Flytransport København – Tel Aviv t/r
  - Flyskatter
  - 7 x overnatning i delt dobbeltværelse
  - Bad og toilet på værelset
  - 7 x morgenmad, 7 x aftensmad
  - Bustransport ifølge programmet
  - Entréer ifølge program
  - Drikkepenge til guider, chauffører og restauranter
  - Bidrag til Rejsegarantifonden                  

  Prisen inkluderer ikke:
  - Øvrig forplejning
  - Drikkevarer
  - Forsikringer

  Eventuelle tillæg:
  - Enkeltværelse kr. 4.300,-
  - Sygdomsafbestillingsforsikring, 6 % af rejsens pris
  - Gouda Årsrejseforsikring, enkelt person kr. 329,-
  - Gouda Årsrejseforsikring, enkelt person fra 70 år kr. 496,-
  - Gouda Årsrejseforsikring, husstand kr. 774,-

  Overdragelse af rejsen er ikke mulig, efter udstedelse af billetten.

  Bestil rejse

Kort

Medlem af

Top