Israelrejse med Keren Hayesod Danmark

Rejsebeskrivelse

På denne rejse til Israel besøger vi nogle af de projekter som forestås af Keren Hayesod. Vi skal opleve K.H. Amigour i Jerusalem og KH Net@projektet i Nazaret, vi skal besøge mange af de historiske og hellige steder i Jerusalem, besøge lokale markeder, opleve Tel Dan, en af de smukkeste Nationalparker i Israel, overnatte på gode 4 stjernede hoteller og møde mange spændende mennesker.

Print Tip en ven


Send side til venProgram og praktiske oplysninger

 • Program (8 dage)

  Dag 1. Søndag 24.02. - Udrejse
  Afrejse fra København kl. 06.55 med forventet ankomst til Israel kl. 12.15.
  Her venter vores turleder og guide Bente Jonas og vores chauffør.
  Fra lufthavnen kører vi op til Jerusalem og gør ophold i den maleriske landsby Abu Gosh, hvor der kan spises frokost mod egen betaling. Efter opholdet kører vi videre mod Jerusalem og gør et stop på Scopusbjerget for at nyde den pragtfulde udsigt over byen og for at ”sige goddag” til Jerusalem. Herfra kører vi videre til
  hotel Caesar, hvor vi indlogeres på hotellet. Der bliver ca. 1 times tid til at hvile ud, hvorefter der tilbydes en lille gåtur til det maleriske frugt – og grøntmarked Mahane Yehuda.
  Middag på hotellet. Efter middagen skal vi møde turens første gæstetaler.

  Dag 2. Mandag 25.02. - Yad Vashem og Jerusalems gamle bydel
  Morgenmad på hotellet. I dag besøger vi Holocaustmuseet og mindesmærket Yad Vashem. Her skal vi bla. opleve mindesalen for de mange børn der mistede livet under Holocaust. På himlen i mindesalen, lyser en stjerne for hvert barn der mistede livet. Vi skal også se den lille robåd, der bragte jødiske flygtninge ud til de ventende skibe på Øresund, som bragte flygtningene videre til Sverige i oktober 1943. Efter besøget holder vi en kort frokostpause. Om eftermiddagen går turen videre til Jerusalems gamle bydel. Vi spadserer rundt i de fire kvarterer, besøger Grædemuren, vandrer ad Via Dolorosa og besøger Gravkirken. Herefter går vi gennem Western wall tunnellerne og oplever det Herodianske kvarter.
  Tilbage til hotellet. Middag på hotellet. Resten af aftenen fri.

  Dag 3. Tirsdag 26.02. - Keren Hayesod, Massada og Det Døde Hav
  Efter morgenmaden besøger vi et af Keren Hayesods Amigour projekter i Jerusalem. Dette projekt begyndte i 1972 og er det næststørste beskyttede boligprojekt i Israel. Der er i dag mere end 650.000 israelere over 65. Mange lever tæt på fattigdomsgrænsen og kan derfor ikke betale for en alm. bolig. Amigour leder 57 sådanne projekter over hele landet og yder bl.a. tilskud til mere end
  7.500 mindre bemidlede israelere. En stor majoritet er nye immigranter fra det tidligere Sovjetunionen, samt Holocaust overlevende. Uden denne hjælp ville mange ikke kunne klare sig. Efter besøget går turen nu videre gennem Judæas Ørken til den berømte Masada fæstning, der ligger tæt på det salte hav – og det dybeste sted på kloden, 402 m. under havets overflade. Vi besøger den berømte fæstning og tager med svævebanen op til plateauet, hvor vi ser udgravningerne og lytter til den dramatiske historie om jødernes sidste modstand mod den
  romerske overmagt. Efter besøget her er der frokostpause og mulighed for at prøve bæreevnen i det salte hav. Efter opholdet her, går turen videre op gennem Jordan dalen til vores Lake House hotel i Tiberias. Indlogering på hotellet. Middag på hotellet.

  Dag 4. Onsdag 27.02. - Sejltur på søen, Magdala, Saligprisningernes Bjerg, Capernaum
  Efter morgenmaden nyder vi en dejlig sejltur på Genezaret sø. Derefter besøger vi nogle af de kendte steder fra Det Ny Testamente. Vi besøger byen Magdala (nu en ruinby) , den smukke kirke på Saligprisningernes Bjerg, hvor Jesus holdt Bjergprædikenen og ruinerne af den gamle synagoge i Capernaum, hvor Jesus prædikede. Vi holder frokostpause ved én af de mange fiskerestauranter
  ved søen, hvor de bla. serverer St. Peters fisk. Om eftermiddagen kører vi via bryllupsbyen Cana til Nazaret, hvor vi besøger Bebudelseskirken. Sidste besøg i dag går til et Keren Hayesod projekt Net@projekt i Nazaret., et projekt der er rettet mod unge. Net@ projektet tilbyder sociale, økonomiske og uddannelsesmuligheder for vanskeligt stillede unge jøder, arabere, kristne
  og drusere i Israel. Projektet åbner døre for teenagere og giver dem adgang til nye
  muligheder for beskæftigelse og uddannelse indenfor IT industrien og i hæren.
  Middag på Lake House hotel. Aften fri.

  Dag 5. Torsdag 28.02. - Safed, Tel Dan og Golan Højderne
  Efter morgenmaden kører vi op til Safed, hvor vi spadserer en tur rundt i kunstnerkvarteret (også kaldet det Blå Kvarter) og slutter af med et besøg i Israels ældste synagoge, opført i træ. Herfra videre nordpå op til en af Israels smukkeste naturparker Tel Dan. Vi går en tur i den skønne natur, hvor vi ser Dan floden, en af de tre floder der løber sammen og bliver til Jordan Floden. Dagens sidste besøg gælder Golan, hvorfra vi har en fantastisk udsigt over det nordlige Galillæa og
  Hula dalen med de mange kibbutzim, der ligger spredt ud over dalen nedenfor.
  Middag på hotellet. Aften fri.

  Dag 6. Fredag 01.03. - Acco, Caesarea
  Efter morgenmaden på hotellet kører vi sydpå ud til kysten og besøger den gamle havneby Acco. Her skal vi opleve riddersalene i den gamle korsfarerborg, gå gennem basarerne til havnen og spise frokost på en af de små restauranter ved havnen. Efter pausen her, går turen videre via havnebyen Haifa til den romerske havneby Caesarea, der ligger så smukt ved det varme blå Middelhavs kyst. I Caesarea skal vi opleve ruinerne af det gamle romerske teater, hippodromen og
  se resterne af den gamle havn, hvorfra romerne beherskede store dele af middelhavsområdet. Turen går nu videre sydpå langs kysten til Tel Aviv. Indlogering på Tal hotel, der ligger meget centralt placeret, midt i byen og tæt ved havet på Hayarkon Str. Middag på hotellet.

  Dag 7 - Lørdag 02.03. - Tel Aviv
  Denne sidste dag er på egen hånd i Tel Aviv og er uden bus og uden guide. Måske vil man bare slappe af og nyde dagen på stranden. Vi kan også foreslå en tur til det gamle Jaffa og et besøg på det maleriske marked. Der er morgenmad og om aftenen middag på hotellet.

  Dag 8 - Søndag 03.03. - Hjemrejse
  Morgenmad på hotellet. Formiddagen fri indtil vi kører til lufthavnen.
  Forventet flyafgang fra Ben Gurion lufthavn kl. 13.15 med forventet ankomst til København kl. 16.55

  N.B. Alle opgivne tider i programmet er lokaltider.

  Yad Vashem i Vestjerusalem. Rejser til Israel-Palæstina. Unitas Rejser

  Grædemuren i Østjerusalem. Rejser til Israel-Palæstina. Unitas Rejser

  Det Døde Hav med Jordans bjerge i baggrunden. Rejser til Israel-Palæstina. Unitas Rejser

  Masada. Israel-Palæstina. Unitas Rejser

  Gade i den gamle by Jaffa i Tel Aviv. Rejser til Israel-Palæstina. Unitas Rejser

 • Praktiske Oplysninger

  Tilmelding:
  Seneste tilmeldingsfrist er d. 01.09.2018.
  Turen gennemføres ved minimum 20 tilmeldte
  Informationer om rejsen kan fås ved henvendelse til Bent Strobel eller til Unitas Rejser, tlf.: 8682 5611

  Måltider:
  De inkluderede måltider er morgenmad og middag om aftenen på hotellet som det fremgår af programmet.

  Klima:
  Der kan forventes temperaturer på ca. 5 grader Celsius om natten – Om dagen ca. 15 grader Celsius.

  Påklædning:
  Godt fodtøj, badetøj inkl. badehåndklæde, gerne en varm trøje eller en jakke til en evt. kold aften. Evt. en solhat og badesko.

  Hvor går rejsen hen ?:
  Vi lander i Ben Gurion lufthavn mellem Tel Aviv og Jerusalem og besøger Tel Aviv, Jerusalem, Galillæa, Tiberias, Jerusalem og den gamle bydels fire kvarterer: Armenske, arabiske, jødiske og kristne kvarter. Besøg i Golan højderne.

  Valuta:
  I kontant valuta: Israelske Shekel og/eller US dollars. Internationale kreditkort kan anvendes som betalingsmiddel på de fleste hoteller og i større butikker. Husk det koster et gebyr at hæve kontanter i banker og i hæveautomater. Derfor anbefaler vi at medbringe et passende beløb i USD, som kan veksles til den lokale valuta mange steder i Israel.

  Pas og visum
  For danske statsborgere med dansk pas gælder følgende krav for opnåelse af indrejsetilladelse: Pas skal være gyldigt min. 6 måneder efter hjemrejsedato. Der skal ikke søges visum til Israel, hvis man besøger Israel maksimalt 90 dage.

  Læs mere om visumregler til Israel klik her.

  Ved rejser til Palæstina gælder de samme pas- og visumregler, som ved rejser til Israel.

  Rejseforsikring
  Da rejsen er udenfor Det blå sygesikringskorts dækningsområdet, kræver vi, at du har en rejseforsikring som minimum dækker sygdom og hjemtransport. Ved tilmelding skal du oplyse os, dit forsikringsselskab samt policenummer.

  Unitas Rejser tilbyder Gouda Rejseforsikring og Gouda Afbestillingsforsikring.

  Vaccinationer
  Ved indrejsen til Israel, er der ikke nogle generelle krav om vaccine. 

  Vi anbefaler at kontakte egen læge, Rejsemedicinsk klinik i Århus eller Odense eller Statens Serum Institut i god tid inden afrejse for oplysning om evt. særlige krav eller anbefalinger af vaccine.

  Læs mere om anbefalingerne på Statens Serum Instituts hjemmeside - Klik her

  Drikkepenge:
  De måltider der er inkluderet i rejsens pris, er på forhånd betalt af Unitas Rejser. Derfor er drikkepengene herfor inkluderet. Drikkepenge i forbindelse med køb af drikkevarer er ikke inkluderet. Drikkepenge til chauffører og guide og hotelpersonale betales samlet af rejselederen.

  Bevægelse og mobilitet:
  Rejsen foregår i varieret terræn med forskelligt underlag, niveauforskelle mv, og egner sig for selvhjulpne godt gående.

  Forbehold:
  Der tages forbehold for ændringerne i programmet. Alle vore rejser evalueres og forbedres løbende på baggrund af vore rejselederes og deltageres tilbagemeldinger. Af denne årsag kan der være ændringer i programmet, fra rejsen bestilles, til den finder sted. Lokale forhold kan medføre, at vi under rejsen er nødt til at ændre indholdet eller rækkefølgen herpå. Vores mål er, at deltagerne får den bedst mulige rejse.

  Almindelige betingelser:
  Rejsen er underlagt Unitas Rejsers almindelige betingelser vedrørende pakkerejser, som deltagerne bør læses før jeres endelig bestilling, se PDF’en her
  Det tilhørende ”Standardoplysningsskema B” her.

 • Priser

  Pris pr. person: 11.895,- kr.

  Pakkeprisen inkluderer:

  - Dansk rejseleder og autoriseret lokal guide
  - Flytransport København – Tel Aviv t/r
  - P.T. kendte skatter og afgifter
  - Overnatning i delt dobbeltværelse med bad og toilet på værelset
  - 7 x morgenmad samt middag om aftenen hvor det fremgår af programmet
  - Bustransport ifølge programmet
  - Entreer som det fremgår af programmet
  - Drikkepenge til guide, chauffører og hotelpersonale
  - Bidrag til Rejsegarantifonden

  Prisen inkluderer ikke:
  - Øvrig forplejning
  - Drikkevarer
  - Forsikringer

  Eventuelle tillæg:
  - Enkelt værelse 3805,- kr.
  - Sygdomsafbestillingsforsikring, 6% af rejsens pris
  - Gouda Årsrejseforsikring, enkelt person kr. 299
  - Gouda Årsrejseforsikring, enkelt person fra 70 år kr. 450,-
  - Gouda Årsrejseforsikring, husstand kr. 703,-

  Der tages forbehold for ændringer i forsikringspriserne.
  Helbredserklæring skal sendes til Gouda for rejsende der er fyldt 70 år.

  Betalingsbetingelser
  Depositum på 15 procent af rejsens pris skal betales 8 dage efter tilmelding. Restbeløbet skal betales senest 60 dage før afrejse.

  Bestil rejse

Kort

Medlem af

Top