Nu kan vi bruge energien på alt det fede og hygge med eleverne

"For os handler det ikke om, hvorvidt Unitas Rejser er fem kroner billigere end andre, men det er i stedet garantien for god service, der betyder meget for os."

Interview med fhv. Jakob Bavnshøj, viceforstander på Østerskov Efterskole

Østerskov Efterskole har siden 2011 bestilt deres skolerejser til Köln, Berlin og Prag gennem Unitas Rejser. Det giver lærerne en stor tryghed og letter deres arbejde betydeligt, fortæller viceforstanderen.

Når Østerskov Efterskole ved Mariagerfjord tager på skolerejse til europæiske byer, ønsker de at gøre eleverne interesserede i at se kunstmuseer og andre historiske seværdigheder. På en studietur til Prag legede de derfor rollespil med eleverne. Hver enkelt elev blev sluppet løs på museet og fik til opgave at se det som en levende kampplads, der skulle forsvares mod fremmede magter. På den måde åbner seværdighederne sig for eleverne på en helt ny måde, forklarer viceforstander på Østerskov Efterskole, Jakob Bavnshøj.

”Det gør, at eleverne ser museerne fra et andet perspektiv, end de er vant til. Hvis man sender en flok elever på kunstmuseum, kigger de kort og går hurtigt ud igen. Men hvis vi i stedet sender dem derind på en opgave som del af en fortælling, giver det dem et bredere perspektiv og en anden fordybelse,” siger han.

Garanti for god service

Østerskov Efterskole, som slår sig på at være verdens eneste rollespilsefterskole, bestiller hvert år deres skolerejser hos Unitas Rejser. Det er der en helt særlig grund til, siger Jakob Bavnshøj:

”Vi kunne meget tydeligt se, at vi fik mest for pengene hos Unitas Rejser. For os handlder det ikke om, hvorvidt Unitas Rejser er fem kroner billigere end andre, men det er i stedet garantien for god service, der betyder meget for os”.

Indtil 2011 bestilte og arrangerede Østerskov Efterskole selv alle skolerejserne. Det var dog meget tidskrævende, og resultatet var ikke altid på højde med det, et rejseselskab kunne tilbyde. Derfor er Østerskov Efterskole glade for, at de i dag får Unitas Rejser til at gøre arbejdet for dem.

Tryghed som medarbejder

”Som medarbejder er der stor forskel på at tage på skolerejse, når det er et rejseselskab, der står bag. Tidligere kørte vi nærmest ud i det blå uden at vide, hvad vi rejste ud til. I dag ved vi i langt højere grad, hvad vi går ind til, og det giver en meget større ro. Nu kan vi bruge energien på alt det fede og på at hygge med eleverne,” siger Jakob Bavnshøj og tilføjer:

”På den første studietur med Unitas Rejser gik det op for os, at chaufførerne var der for vores skyld. De udviste stor entusiasme og lyst til at være sammen med os. Det fangede eleverne hurtigt. Chaufførerne var klar til at køre os til alt, og det var rigtig fedt at have deres ekspertise”.

Berlins spændende historie

Udover rejserne til Prag har Østerskov Efterskole været på studieture til Köln og Berlin. I sidstnævnte hovedstad var Unitas Rejser med til at arrangere en udflugt til Berlin Underground, der rummer en bunker fra Anden Verdenskrig, og det gjorde indtryk på eleverne.

”Det var stort for eleverne at opleve den side af Berlin. Der er noget historie, som kommer rigtig tæt på, når man besøger Berlin. Det er en by, hvor historien ellers kun findes i historien,” siger Jakob Bavnshøj.

Klik nedenfor og se rejseforslag på

Studietur til Nürnberg  | Skolerejse til Prag | Skolerejse til Berlin

Er du interesseret i en studierejse med faglig dybde og kulturelt indhold, så læs mere her.