Skiturene giver hele skolen et socialt boost

Hvert år tager 10. Aabenraa på skitur med deres elever til Hundfjället i Sverige. Servicen og de gode faciliteter er afgørende, mener skolen.

Interview med Ulla Andersen, lærer på 10. Aabenraa

På 10. Aabenraa i Sønderjylland er den daglige undervisning tilrettelagt for at styrke elevernes faglighed. Men på de årlige skiture er der andre ting, som er i centrum:

”De dage, vi er på skiferie, slipper vi det faglige og prioriterer det sociale samvær. Når man går i 10. klasse, har man brug for et personligt løft. Hver gang vi er på skitur, er der nogle af eleverne, der oplever, at de turde mere, end de troede hjemmefra,” siger Ulla Andersen, der er lærer på 10. Aabenraa og ansvarlig for skolens skiture.

”På skiturene er det ikke væsentligt, om du er dygtig til matematik eller dansk. Det afgørende er, om du er social og flink over for dine klassekammerater. Det betyder derfor meget for eleverne, at vi er på de her rejser. Skiturene giver hele skolen et socialt boost,” siger hun.

Der er noget for alle

I seks år har hun været med de 16-17-årige elever på skiferie til Hundfjället i Sverige. Hun har haft mellem 50 og 110 elever med på turene, og hvert år er rejsen blevet bestilt gennem Unitas Rejser. Eleverne bor i mindre hytter, som ligger tæt på pisterne, og her har de selv ansvaret for at lave mad og sikre, at alle i hytten trives. 

”Det er faciliteterne, der gør, at vi år efter år vender tilbage til Hundfjället. Hytterne er i rigtig fin stand, og der er mange muligheder i det store skiområde. Vi har både erfarne skiløbere og nybegyndere med, og der er noget for alle,” siger Ulla Andersen.

Sætter pris på servicen

Det er imidlertid oftest i månederne op til afrejse, at 10. Aabenraa nyder mest af Unitas Rejsers service, forklarer hun. Det er ofte svært at vide i god tid, hvor mange elever der skal bestilles billetter til, men det oplever Ulla Andersen aldrig som et problem.

”Unitas Rejser svarer os med det samme, og de virker ikke til at blive trætte af os eller tænke, at det nu igen er dem fra Aabenraa, der skal have ændret noget. Det er den service, jeg sætter allermest pris på,” siger hun.

Og når først skolen er kommet til Sverige, forløber ugen, som den skal.

”Det er super nemt for os som lærere, når vi er af sted. Vi får altid det samme busselskab, som er vant til at køre med skoleelever. Vi bestiller altid ski og snowboards hjemmefra, så de står klar til os, når vi kommer derop. Og skulle vi alligevel få problemer undervejs, siger vi bare i skranken, at vi er med Unitas Rejser, og så er der aldrig bøvl,” siger Ulla Andersen.

Klik nedenfor og se rejseforslag på

Skitur til Sälen | Skitur til Folgaria | Skitur til Hemsedal

Er du interesseret i en studierejse med faglig dybde og kulturelt indhold, så læs mere her.