Næste gang rejser vi også med Unitas Rejser

Spejderleder Ronnie Thuun Jensen rejste i sommer med en gruppe spejdere til TrollAktiv i Norge for at ruste gruppens fælleskab. Spejderturen bød blandt andet på riverrafting og teambuilding, hvor spejderne lærte hinanden bedre at kende og udviklede deres selvstændighed.

Interview med Ronnie Thuun Jensen, spejderleder ved Hammeluglerne (DDS)

”TrollAktiv er et fedt sted. Der er helt fantastiske guider og faciliteterne er rigtig gode".

I spejdergruppen Hammeluglerne, som er en del af Det Danske Spejderkorps, havde de længe snakket om at tage på spejdertur til udlandet. I sommeren 2015 skulle det blive til virkelighed, og kursen blev sat mod Setesdal i Norge og det veludstyrede aktivitetscenter, TrollAktiv.

Spejderturen blev sat i værk, da en af de 12-årige spejdere tog initiativ til at samle penge ind til turen. I løbet af syv måneder lavede spejdergruppen havearbejde og solgte lodsedler eller honninghjerter.  Det resulterede i, at tre ledere og 11 spejdere i alderen 12-16 år kunne tage på en spejdertur, de sent vil glemme.

”TrollAktiv er et fedt sted. Der er helt fantastiske guider og faciliteterne er rigtig gode. Det er første gang, at vi har rejst til udlandet på spejdertur – og det har helt klart været en succes! Spejderne er blevet udfordret, og de har lært både sig selv og hinanden bedre at kende”, siger Ronnie Thuun Jensen, spejderleder ved Hammeluglerne.

Spejderne startede turen med teambuilding, hvor de skulle samarbejde og skabe fokus på kommunikation i gruppen. De skulle eksempelvis fortælle deres fødselsdato uden at snakke sammen, hvor de i stedet måtte bruge fingersprog og andre opfindsomme løsninger. Senere skulle de klatre op ad en klippe for at studere en Lego-figur i en spand, som de efterfølgende skulle forklare og bygge ud fra instrukser nede på jorden.

”Målet med spejderturen var at skabe et sammenhold i gruppen på tværs af alder og erfaring. Nogle har været spejdere i syv år og andre i blot seks måneder. Det handler meget om at sætte krav til spejderne om at skabe et fællesskab, hvor man ikke bare kan vende ryggen til eller gå sin vej. De skal være sammen om det hele og have respekt for hinanden”, forklarer Ronnie Thuun Jensen.

De var helt oppe at ringe

Spejderturens højdepunkt var, da gruppen skulle riverrafte ned ad Otra floden. Det var en aktivitet, som gav spejderne en oplevelse med våde sokker og sus i maven.  

”Riverrafting var rigtig fedt. Det giver et godt skud adrenalin og børnene var helt oppe at ringe! Vi sejlede blandt andet ud til en ø, hvor man skulle springe ud i strømmen på floden med et reb, hvor efter man blev trukket ind igen. Her oplevede vi virkelig naturens kræfter, og hvor stærk strømmen var!”, fortæller Ronnie Thuun Jensen.

Spejderne havde kvalificerede danske guider med ude på floden, som tog hånd om hver enkelt person. Det blev eksempelvis tilfældet, da en af spejderne ikke turde springe ud i strømmen.

”Guiderne tog virkelig hånd om det, og sejlede hende ind på land, hvorefter hun senere kunne deltage igen. Generelt var det nogle rigtig dygtige guider, vi havde med at gøre. De havde forståelse for og kendte til målet med spejderturen”, siger Ronnie Thuun Jensen.

Hammeluglernes spejdertur til TrollAktiv i Norge har, ifølge Ronnie Thuun Jensen, givet spejderne selvstændige kompetencer, og de har lært at respektere andre og tale med andre. Det samme gælder for lederne, siger han. Teambuilding og udfordringer er sundt i alle aldre.

”Jeg er meget stolt af alle spejderne - de har lært meget. Og det var en rigtig god tur”, siger Ronnie Thuun Jensen.

Næste gang rejser vi også med Unitas Rejser

Ronnie Thuun Jensen arrangerede spejderturen til Norge i samarbejde med Unitas Rejser.

”Det har været fantastisk at kunne bestille turen igennem Unitas Rejser. Alting foregik virkelig professionelt, og det betød, at jeg ikke skulle tænke på noget, og der var ingen spildte ressourcer. Der gik ikke lang tid fra, at jeg ringede og bestilte et rejseforslag, til jeg sad med det i hånden og kunne vise det frem til spejderne. Jeg er ikke i tvivl, næste gang rejser vi også med Unitas Rejser”, siger Ronnie Thuun Jensen.

Klik nedenfor og se rejseforslag på

Adventuretur til Toscana | Adventuretur til Østrig | Adventuretur til Spindl

Er du interesseret i en studierejse med faglig dybde og kulturelt indhold, så læs mere her.