Vi har alle årene haft et frugtbart samarbejde

Hæsblæsende adventure er kodeordet, når Silkeborg Efterskole hvert år tager deres elever med på tur til Spindl i Tjekkiet.

Interview med Arne Lund, forstander på Silkeborg Efterskole

Mountainbike, rappelling, klatring og ridning er nogle af de mange aktiviteter, der er på programmet, når Silkeborg Efterskole tager på skolerejse til Tjekkiet.

I Spindl er der nemlig action for selv de allermest vovelystne unge. Her har eleverne på Silkeborg Efterskole prøvet det 12 meter høje Tarzanhop i Rope Park, svunget sig i 37 forskellige reb- og trækonstruktioner i Monkey Park og sust ned fra toppen af Krkonose-bjergene på terrænscootere.

Læs mere om adventure rejser til Spindl i Tjekkiet.

Forpligtende fællesskab

Turene fremmer fællesskabet mellem eleverne på Silkeborg Efterskole, fortæller forstander Arne Lund.

”Nogle af de elever, der ellers ikke er så synlige, bliver synlige, når de for eksempel kører på mountainbike. På disse ture lærer vi hinanden at kende som hele mennesker, og det er vores erfaring, at de unge lærer mere om hinanden ved at lege sammen en halv time end at snakke sammen i tre timer,” siger han.

Fællesskabet er forpligtende, hvilket betyder, at de unge er forpligtet på at yde deres bedste i fællesskabet med de andre elever. Og det er en del af den dannelse, der ligger i efterskoletanken, mener Arne Lund.

Godt samarbejde med Unitas Rejser

Unitas Rejser står for rejserne i et samarbejde med det lokale ”Jima-Tours”, som sikrer en meget høj sikkerhedsstandard og har instruktører, der har mange års erfaring med danske skoleelever. Silkeborg Efterskole har i mere end 15 år bestilt deres rejser gennem Unitas Rejser, og det skyldes flere ting.

Martin Rada: Jeg fik mundkurv på. Vores guide Martin voksede op i Spindl, Tjekkiet under kommunismen. Her fortæller han sin historie.

”Vi har alle årene haft et frugtbart samarbejde med Unitas Rejser. Hver gang vi ringer, møder vi stor fleksibilitet, og aftalerne bliver overholdt, så vi føler os trygge ved at rejse med dem. Også priserne er fornuftige, og det gør, at vi ikke bestiller rejserne hos andre selskaber,” siger Arne Lund.

Klik nedenfor og se rejseforslag på

Adventuretur til Toscana | Adventuretur til Østrig | Adventure og friluft

Er du interesseret i en studierejse med faglig dybde og kulturelt indhold, så læs mere her.