Fællesskabet er blevet styrket

Teambuilding, udfordringer, fællesskab og kulturmøde var hovedingredienserne i Skyum Idrætsefterskoles skolerejse til Tjekkiet. Læs lærer Susanne Høis rejseberetning fra turen.

Rejsebrev fra Susanne Høi, Skyum Idrætsefterskole

Søndag sidst på eftermiddagen er der afgang fra Skyum for 171 forventningsfulde elever og 10 lærere –alle klar til en uge i fællesskabets tegn. I år er destinationen for skolerejsen Spindl i Tjekkiet, og med en opgraderet aktivitetspakke er vi virkelig spændte på, om vores tårnhøje forventninger bliver indfriet.  

Turen ned gennem Tyskland til Tjekkiet gik rigtig godt. I Spindl holder en minivan og venter for at følge os det sidste stykke vej op til hotellet, vi føler virkelig, at vi er i trygge hænder og glæder os meget til at se hotellet. Mon billederne på nettet lever op til virkeligheden? Og sikke et syn – flot mellem træerne dukker vores hotel op, og vi er i den syvende himmel. Det er et virkelig flot hotel, som vi får lov til at bo på. Indkvarteringen går smertefrit, og eleverne er også meget tilfredse med deres værelser.

Vi har blandet eleverne godt og grundigt, for at alle får mulighed for at lære flere at kende, det er et af de vigtigste formål med turen.

Neglebideri og adrenalinkick

Inden turens første aktivitet får vi serveret en lækker frokost, og maden er kulturmødets største udfordring. Der er ingen tvivl om, at vore unge mennesker ved, hvad god mad er - for vi er godt vant på Skyum. Heldigvis tager de godt for sig af frokosten, og vi er klar til at blive udfordret. 

Vores aktivitetspakke består af 5 fantastiske aktiviteter: Gigantswing – Klatring – Monkeypark/sommerbob – Rapelling/svævebane og Mountainbike. Vi er inddelt i 5 hold og skal de næste dage gennem alle aktiviteterne.

Første hold starter med gigantsving, og så er vi ligesom i gang – sikke et adrenalinkick. Det er grænseoverskridende at blive trukket 22 meter op i et reb for derefter at blive dumpet og få en gyngetur. Der kommer rigtig mange sjove udbrud! Og en del elever bider lige lidt i neglene, og tager en indre dialog, ’om det nu er noget, man tør’. Det er et meget sejt elevhold, vi er afsted med, og langt de flest kan sætte tjek ud for alle aktiviteter.

Giantswing. Skyum Idrætsefterskole på adventuretur i Spindl.

Fremmed mad og fællessamling

Tilbage på hotellet er det en sand fornøjelse at høre, hvordan alle holdene har haft en rigtig dejlig eftermiddag. De roser aktiviteterne og glæder sig til i morgen og nye oplevelser. Vi får endnu et dejligt måltid. Der bliver dog pippet lidt om, ’at det ikke er, som det plejer’, og ’tør man nu smage på maden’. Så til aftensamling tager vi en snak om, at det ER god mad, men det jo ikke er dansk mad og heller ikke Skyum-mad.

Vi er de eneste på hotellet, så vi har hele restauranten hele aftenen. Det benytter mange sig af til et spil, og der er rigtig god stemning. Der er god akustik i restauranten, så det lyder super godt, da vi synger til aftensamling.

Veltilfredse elever med flyttede grænser

Vi vågner til sol og sommer og en summen af forventninger til dagens program. Nøj, hvor vi glæder os. Vi starter med klatring i en nationalpark, hvor klipperne fra bund til top er omkring 30 meter. 5 instruktører er klar til at hjælpe og guide. De gør det super godt.

Igen er der nogle elever, der lige skal overvinde og overveje. Og igen er der mange sejre! Det er nogle ranke rygge, der står klar til et foto efter en veludført klatretur, og humøret er højt.

Skyum Idrætsefteskole på adventurerejse i Spindl.

Dagens sidste aktivitet er mountainbike, og så tør vi godt melde at pulsen kom helt op. Det var en meget svedig, men også mega fed oplevelse!

Tilbage på hotellet summer det igen af veltilfredse elever og unge mennesker, der bare har haft en rigtig dejlig dag med en masse gode oplevelser. Rigtig mange har flyttet grænser. Vi har endnu en hyggelig aften, og til aftensamling synger vi 3 sange. Både fordi det lyder godt, og fordi elevholdet rigtig gerne vil synge.

Topprofessionelle instruktører

Hvis dagen i går var flot, så er det et endnu smukkere syn, vi vågner op til i dag. Vinden har lagt sig, og solen skinner fra en skyfri himmel. Vi skal starte med at rappelle og en tur i svævebane – ja det er umuligt at få armene ned! Det er virkelig et par fantastiske aktiviteter, og endnu engang står der topprofessionelle instruktører klar til at hjælpe og guide.

Vi spiser vores madpakker midt på broen og nyder det gode vejr og den gode stemning. ”Må vi godt tage en svømmetur?”, spørger et par drenge. Guiden nikker til os, at det er helt okay. Så inden længe er der 10-15 elever, der plasker rundt i floden. Det er bare skønt at være en del af denne tur.

Professionelle guider på Skyum Idrætefterskoles skolerejse til Spindl.

Vi slutter dagen i Monkeypark og sommebob – igen et par sjove og krævende aktiviteter. Vi bliver på denne sidste eftermiddag desværre ramt af et par uheld. En pige er uheldig og brækker benet, og en anden pige styrter på mountainbike og brækker håndleddet. Vi får rigtig god hjælp fra vores rejseforsikring og bliver i det hele taget behandlet rigtig godt. Pigerne er seje og tager det i stiv arm, og der er gode venner, der tager hånd om deres veninder.  

En lidt hektisk afslutning på en ellers helt igennem fantastisk dag, hvor alle hold melder om super gode oplevelser.

Vi skal til at pakke sammen. På et par værelser, er der et meget stort savn af mor, som havde givet en hjælpende hånd med kufferten, da den blev pakket hjemme. Nu kan tøjet næsten ikke være der.

O-løb i prag

Torsdag morgen har vi planlagt afgang fra hotellet kl. 8.00, og der er nok at se til, før vi kan sætte kursen mod Prag. Busserne pakkes, morgenmad spises og værelserne tjekkes. Som ugen har båret præg af, så kører det hele på skinner. Vi kører fra hotellet kl. 8.02 – bedre kan det ikke gøres.

Vi kommer til Prag kl. 11.00 i 30 graders varme. Dagens kulturelle aktivitet er et O-løb rundt i Prag med et kort og 18 spørgsmål.

Det er varmt, men ingen sure miner – alle er tilbage til tiden med mere eller mindre fyldte papirer. Som afslutning tager vi et fællesbillede, og så er der ellers fri leg i Prag, indtil kursen sættes mod Danmark.

Kl. 20.00 kører vi ud af Prag og kan se tilbage på en helt igennem fantastisk dejlig tur, hvor grænser er blevet overskredet, fællesskabet er blevet styrket og kulturmødet gik langt over forventning. I smukke Spindl satte elevholdet 16/17 deres aftryk, og der blev knyttet mange nye bånd, som gør det muligt, at vi er på vej fra jeg til os.

KLIK NEDENFOR OG SE REJSEFORSLAG PÅ

Adventurerejse til SpindlAdventurerejse til Toscana | Skolerejser

Er du interesseret i en studierejse med faglig dybde og kulturelt indhold, så læs mere her.