Jeg vil på det kraftigste anbefale alle at tage på rejsen ’Israels kontraster’

Uden forventninger eller forestillinger rejste Ulla Hedin i september til Israel sammen med sønnen, Jesper, og barnebarnet, Sofie. Det skulle vise sig at blive årets oplevelse for de tre familiemedlemmer.

Interview med Ulla Hedin

”Det hele var top ti. Det allerbedste var vores guide, Rasmus Birkerod. Jeg har aldrig oplevet en så vidende og engageret person. Det var på den anden side af, hvad man kunne forvente og meget mere end hvad, der stod i programmet,” siger Ulla Hedin.

Rejsen til Israel var en konfirmationsgave fra hende til barnebarnet, Sofie på 14 år. Tanken var, at Sofie skulle se og opleve de steder, hun havde lært om i konfirmationsforberedelserne. Valget faldt på en rejse under overskriften – ’Israels kontraster’.

”Rejsen skulle have mere end bare et religiøst islæt, og det havde den helt bestemt. Overskriften ’Israels kontraster’ var uden tvivl det, der beskriver vores rejse bedst. Der var hele tiden nye kontraster – naturmæssigt, kulturmæssigt og politisk. Fra Tel Aviv som moderne storby til Jerusalem, hvor kvinder og mænd går på hvert sit fortov. Fra det jødiske til det arabiske. Fra ørkenen og det golde hav, Det Døde hav, Genesaret sø og til sidst middelhavet. Selv i gruppen vi rejste med var der kontraster - fra Sofie på 14 år til en deltager på 80, og det fungerede så fint,” fortæller Ulla Hedin.

Turen til Israel bød bl.a. på et besøg ved den jødiske gravplads, Getsemane Have og klippen, hvor Jesus bad til Gud i dødsangst – og ikke mindst jødernes helligste sted i verden, Grædemuren.

”Man kommer ret uvidende, og oplever et bombardement af nye oplysninger. Hver eneste dag var der nye ting, nye perspektiver og ny viden. Jeg vil på det kraftigste anbefale alle at tage på rejsen ’Israels kontraster’.  Rasmus Birkerod var fra den første morgen oppe på dupperne og hele tiden entusiastisk. Hvis man ikke var interesseret i forvejen, så blev man det i hvert fald,” siger Ulla Hedin.

Klik nedenfor og få information om 

Programforslag til sognerejsen | Sognerejser for alle | Rejser til Israel-Palæstina