Studietur til Zanzibar m. frivilligt arbejde

Rejsebeskrivelse

En studietur til Zanzibar i Afrika er meget mere end strand og solbadning. På denne studierejse har I, som skole, mulighed for at opleve en historisk ø og deltage i faglige projekter og undervisning. Alt sammen i en kontekst, der gavner det lokale samfund på Zanzibar.

Tankerne svæver straks hen på palmer, turkisblåt hav og hvide sandstrande, når paradisøen Zanzibar bliver nævnt. Midt i disse fantastiske omgivelser kan I udfordre elevernes kulturforståelse og aktivere dem i frivilligt arbejde, som sætter hverdagen hjemme i Danmark i perspektiv. Filosofien for denne studierejse er, at man som turist tager ansvar og bidrager positivt til det lokale samfund. Arrangér en ’open air’ biograf i samarbejde med de lokale eller tilbring en dag på stranden, hvor I fjerner affald. I har også mulighed for at få undervisning i det lokale sprog, Kiswahili, som en del af studieturen.

På studierejsen til Zanzibar tilbyder vi undervisning indenfor en lang række emner, såsom kulturforståelse og miljøkendskab. Skab en naturlig forbindelse til undervisningen derhjemme i nye kulturelle og eksotiske omgivelser. Få blandt andet indblik i, hvordan slaveri præger en mere dyster side af Zanzibars historie og besøg grotterne, hvor slaverne blev gemt. Læs meget mere under 'Aktiviteter og Undervisning'.

Vi skræddersyr altid studierejsen efter jeres ønsker og behov. Nedenstående pris er derfor blot et eksempel på, hvad rejsen kan koste. Vores rejsekonsulenter sidder klar til at tage en dialog om netop jeres studietur.

Print Tip en ven


Send side til venProgram og praktiske oplysninger

 • Programforslag

  Nedenfor vises, hvordan et program for en studietur til Zanzibar kan se ud. Her er blot tale om et forslag, der sagtens kan ændres, idet vi altid tilpasser programmet efter jeres ønsker.

  Dag 1
  Afrejse fra København med skift undervejs.

  Dag 2
  Ankomst til Dar Es Salaam og transport til havnen. Færgen fra Dar Es Salaam til Zanzibar, og derefter med lokal bus til Paje.

  Dag 3
  Undervisning i Kiswahili.

  Dag 4
  Fri leg

  Dag 5
  Besøg i en lokal landsby eller lokal tang farm. 

  Dag 6
  Ren-strand-dag.

  Dag 7
  Fri leg
  Arrangér open air biograf for de lokale.

  Dag 8
  Besøg slavemarked og slavegrotter.

  Dag 9
  Hjemrejse
  Færge til Dar es Salaam  
  Aftensmad, hvorefter der er transport mod lufthavnen. 

  Dag 10
  Hjemkomst
  Tidlig morgen fly retur til Danmark, ankomst først på eftermiddagen.

  Smukke omgivelser og betagende natur på studieturen til Zanzibar. Unitas Rejser

  Lav frivilligt arbejde på studieturen til Zanzibar. Unitas Rejser

  Solopgang på Zanzibar. Studietur til Afrika. Unitas Rejser

  Sæt den danske kultur i perspektiv på studieturen til Tanzania og Zanzibar. Unitas Rejser

  Tag med på spicetur og oplev det autentiske Afrika på studieturen. Unitas Rejser

  Mød de lokale på Zanzibar og udvid den kulturelle horisont på studierejsen. Unitas Rejser

  Udforsk i ro og mag Zanzibars natur fra vandsiden på paddleboard. Unitas Rejser

  Oplev hvordan de lokale lever på Zanzibar. Unitas Rejser

  Lav frivilligt arbejde på studieturen til Zanzibar. Unitas Rejser

 • Aktiviteter, undervisning og frivilligt arbejde

  I har mulighed for at tilkøbe forskellige aktiviteter og udflugter på studieturen til Zanzibar. Længere nede kan du se en oversigt over forskellige typer af undervisning og frivilligt arbejde, som I har mulighed for at tilkøbe på studierejsen. Tag en snak med en rejsekonsulent, som kan fortælle meget mere og strikke et program sammen, som passer til netop jeres ønsker og behov for studieturen. 

  SUP (Stand Up Paddling)
  SUP minder om et surfboard, men mere roligt. Du kan stå oprejst på boardet og padle rundt på havet. På en tur på paddleboard kan I opleve Zanzibars natur for vandsiden. Turen går langs kysten, hvor I blandt andet kan opleve mangroveskove helt tæt på og komme rundt til de forskellige bounty strande med hvidt sand og palmer. På paddleboard vil I opleve en helt anden ro til at udforske dyreliv og områder, som ellers ikke er tilgængelige. 

  Delfintur
  Har I lyst til at se og svømme med delfiner helt tæt på? Det har I mulighed for på denne udflugt, hvor I tager til Kizimkazi, som er Zanzibars sydligste spids. Herfra sejler I med snorkeludstyr ud i en lille båd. Der lever mange bottlenose og humpback delfinfamilier i området, og det tager ikke lang tid at spotte dem i vandet. Hop i den turkise balje sammen med delfinerne, som er nysgerrige og legesyge. De kommer helt tæt på, og det er en fantastisk oplevelse at lege og svømme med dem. 

  Jozani Forest og mangroveskov
  Denne udflugt står på skovvandring. Først går turen til Zanzibars regnskov, Jozani Forest, som er den eneste naturlige skov, der er tilbage på Zanzibar. Her vil I kunne opleve de røde colobusaber, som skoven er berømt for, og som kun findes på Zanzibar. Aberne er ikke bange for mennesker, og de er ofte aktive og legesyge. Her kommer dyrelivet helt tæt på. De lokale rangere i skoven fortæller gerne om planter og dyr i den frodige skov. Fra regnskoven tager I til en mangroveskov, hvor I kan vandre blandt de enorme mangroverødder. Overskuddet fra besøget i skovene går til fredningsbevarende arbejde i skoven samt støtte til lokalsamfundet. 

  Slavemarked og slavegrotterne
  Zanzibar er mere end bounty strande og turkisblåt vand. Øen gemmer på en dyster historie om slaveri, som stadig præger samfundet i dag. På denne udflugt kan I opleve, hvor slaveriet foregik og besøge grotterne, hvor slaverne på umenneskelig vis blev gemt.   

  En afrikansk farm
  Landbrug er levevejen for størstedelen af afrikanere, og det har en enorm betydning for Afrikas økonomi og historie. For at kunne forstå det afrikanske samfund er det nærmest essentielt at besøg en afrikansk shamba (landbrug). Besøget sætter det europæiske landbrug i perspektiv. Udover den teknologiske kløft, så vil I også opleve en større mangfoldighed af afgrøder. Oplev og lær blandt andet hvordan man dyrker planter som ananas, avocado, papaya, kassava, yams og mango. 

  Spice tour
  Zanzibar er verdensberømt for sine krydderier og bliver også kaldt 'The Spice Island'. Krydderierne er centrale i Zanzibars historie og økonomi. En spicetur er en rigtig god måde at opleve det lokale landsbyliv. På en spicetur bliver man ført igennem små køkkenhaver og større plantager omkring landsbyerne Kizimbani eller Kindichi.  På gåturen rundt vil guiden plukke blade fra en mangfoldighed af forskellige krydderiplanter som fx nellike, kanel, kardemomme, kaffe, citrongræs, pepper og vanilje. Man kan dufte, føle og smage på de eksotiske krydderier og lære, hvordan planterne ser ud og dyrkes.  

  Seaweed farming 
  På Zanzibar lever mange kvinder af at dyrke tang på det lave vand ved kysten i Paje. Det er hårdt arbejde og står i skærende kontrast til, hvordan stranden ellers bliver brugt til afslapning og hygge af turister. Tag med på en guidet tur med tangdamerne og lær lidt om faget. I besøger også den sæbefabrik, hvor kvinderne bearbejder tangen og bl.a. fremstiller sæbe og andre produkter, som et fremragende supplement til at sælge det tørrede tang direkte til mellemhandlere.

  Undervisning

  • Kulturforståelse
  • Selvindsigt
  • Miljøkendskab
  • Sport
  • Swahili (Begynder og øvet)
  • Dykning (PADI Open Water certifikat)
  • Intro til kitesurfing

  Frivilligt arbejde

  • Undervise lokale børn og unge i engelsk eller matematik
  • Ung til ung – peer to peer
  • Landsbybiografen
  • Træne og undervise lokale børn i sport
  • Legegrupper – introducere lokale børn til danske lege og spil
  • Journalistik – skabe et talerør mellem Danmark og Afrika
  • Tandpleje  – undervise de lokale børn i tandhygiejne

  Ring tlf. 8723 1240 til en af vores rejsekonsulenter og hør mere om, hvilke muligheder der er for aktiviteter, undervisning og frivilligt arbejde på studieturen til Zanzibar. 

 • Linjefag

  ADVENTURE OG FRILUFT - Blue safari
  Safari til søs. Oplev det smukke, blå hav med mulighed for snorkling, at se delfiner og svømme i den gemte Mangrove lagune.

  ADVENTURE OG FRILUFT - Sunset tour
  Med båd til Michamwi for at se den betagende solnedgang til søs.

  HISTORIE - Changuu Island
  Besøg øen, Changuu Island, som ligger 30 minutter med båd fra Zanzibar. Øen blev engang brugt af en arabisk slavehandler til at huse de mere "besværlige" slaver. For at undgå, at slaverne flygtede, tog slavehandleren dem med til øen, hvor fængslet fra 189 stadig står den dag i dag.

  HÅNDVÆRK OG DANS - Masai dag
  Lav traditionelle smykker og lær at danse dansen Masai.

  KULTURMØDE - Makunduchi Village Tour
  Besøg en autentisk afrikansk landsby og se bl.a. den lokale skole, hospital, en voodoo-grotte og meget mere. Oplev og få indblik i, hvordan de lokale lever, og hvordan en typisk dag ser ud i landsbyen.

  SKOLEBESØG - Besøg en lokal skole
  Mød de studerende og få en fornemmelse af en afrikansk skole, undervisningen, eleverne m.v.

  NATURVIDENSKAB - Chawaka National Park
  Oplev Tanzanias eneste nationalpark, der danner rammerne for mere end 40 forskellige fuglearter, 50 forskellige arter sommerfugle foruden leoparder, aber, frøer og andre eksotiske dyrearter.

  NATURVIDENSKAB - Sommerfuglecenter
  Oplev Zanzibars mange forskellige og farverige sommerfugle helt tæt på.

 • Priseksempel

  Vi skræddersyr altid studierejsen efter jeres ønsker og behov. Nedenstående pris er derfor blot et eksempel på hvad rejsen kan koste. Vores rejsekonsulenter sidder klar til at tage en dialog om netop jeres studietur.

  Priseksempel for studietur til Zanzibar

  Pris pr. person v/20 personer fra kr. 7.995,-

  Prisen inkluderer

  •  Fly København – Dar Es Salaam med skift undervejs
  •  Pt. kendte lufthavnsskatter og afgifter
  •  Færge fra Dar es Salaam – Zanzibar t/r
  •  Transfer fra lufthavnen 
  •  7 overnatninger i flersengsværelser
  •  Fuld forplejning (Starter med middag på ankomstdagen og morgenmad på afrejsedagen)
  •  2 x 45 minnutters undervisning i Kiswahili
  •  Besøg i en lokal landsby eller lokal tang farm
  •  Ren stranddag
  •  Arrangér open air biograf
  •  Besøg slavemarked og slavegrotter

  Prisen inkluderer ikke

  •  Flybillet fra Dar Es Salaam til Zanzibar, spørg efter pris
  •  Drikkevarer
  •  Enkelt- og dobbeltværelser
  •  Øvrige udflugter og entréer
  •  Forsikringer

  Rejseforsikring
  Vi anbefaler altid, at alle har en rejseforsikring, når I rejser ud i verden. Læs mere om Goudas Ungdomsrejseforsikring

  Få tilbud
 • Indkvartering

  Hyggelige bungalows tæt på stranden
  På Zanzibar bor I i hyggelige simple bungalows, med flersengsværelser med bad og toilet, myggenet og elektrisk vifte. De fine bungalows ligger tæt på stranden og det turkisblå hav.

  Strømmen kan være ustabil på Zanzibar, og det er derfor nødvendigt, at I indstiller dig på, at den kommer og går. I forbindelse med indkvarteringen finder I også følgende faciliteter:

  • Crossfit gym med hjemmelavede motionsredskaber
  • Spisesal
  • Beachvolleybane
  • Hængekøje-lounge og sofa område
  • Strandbar og bålplads
  • Strand med muligheder for masser af vandsportsaktiviteter

  Indkvartering i Bungalows på studieturen til Zanzibar. Unitas Rejser

  Indkvartering i Bungalows på studieturen til Zanzibar. Unitas Rejser

  Indkvartering i Bungalows på studieturen til Zanzibar. Unitas Rejser

Kort

Tanzania

Studietur til Tanzania og Zanzibar

Fra kr. 15.500 Læs mere
Kina

Studietur til Beijing m. homestay

Fra kr. 7.380 Læs mere
Myanmar

Studietur til Myanmar

Fra kr. 6.975 Læs mere
Israel-Palæstina

Studietur til Jerusalem

Fra kr. 5.000 Læs mere
USA

Studietur til San Francisco

Fra kr. 6.395,- Læs mere
USA

Studietur til Washington

Fra kr. 5.095 Læs mere

Medlem

Top