Studietur til Cambodia m. homestay og frivilligt arbejde

Rejsebeskrivelse

Studieturen til Cambodia kan føles som et spring tilbage i tiden. Både elever og lærere får en stor kulturel oplevelse, men også et gribende indblik i krigens grufulde hændelser under Pol Pots brutale styre fra 1975 til 1979.

På The Killing Fields blev over en million mennesker dræbt under De røde Khmerers styre – et af verdenshistoriens mest omfattende folkemord. Et besøg i det ældgamle tempelkompleks Angkor Wat er et must på studieturen i Cambodia. Templet er kendt for sin imponerende arkitektur og optaget på UNESCO's verdensarvsliste.

På studieturen med Unitas Rejser har I mulighed for at overnatte i en landsby og bidrage med et stykke frivilligt arbejde i lokalsamfundet. I deltager i et projekt, som har til formål at opbygge turismen og dermed mindske fattigdommen i området. Ved at bygge boliger med toilet og flere værelser til de lokale familier, får de mulighed for at tilbyde overnatning til turister og få en indtægt herigennem.

Hovedstaden Phnom Pehn er en pulserende storby med over to millioner indbyggere, charmerende rickshaws og farvestrålende gadeboder. Men også en by præget af fattigdom. Livet er for mange en kamp for overlevelse, og på byens markeder forsøger lokale at tjene lidt til dagen og vejen. Her finder I alt fra grøntsager og tropiske frugter til indvolde og hjerner. Hvis sulten melder sig på studieturen er der rig mulighed for at smage nogle af de lokale retter: Søde ris i bambusrør, dybstegte brød eller grillede andeæg på spyd. 

Print Tip en ven


Send side til venProgram og praktiske oplysninger

 • Programforslag

  Dag 1:
  Afrejse fra København.

  Dag 2:
  Velkommen til Cambodia. Efter ankomsten til Phnom Penh bliver I mødt af vores lokale repræsentant, der vil køre jer til jeres hotel. Eftermiddagen bruges på at opleve byens puls.
  Nyd evt. en Khmer middag på Mekong floden på en af de mange restaurantbåde.

  Dag 3:
  Morgenen starter med en tur til Tuol Sleng fængslet, hvor I får et glimt af de ødelæggende rædsler, der herskede under Khmer Rouge-regimet. Denne udflugt kan være hård kost for nogen, det er dog et vigtigt stykke af Cambodias historie. Bagefter er der udflugt til Choeng Ek, også kendt som Killing fields, der ligger lige uden for byen.
  Frokosten spises på Friends Restaurant, som giver underprivilegerede gadebørn en mulighed for at få erfaring indenfor restaurationsbranchen. Maden er rigtig god og alt overskud geninvesteres i centrets aktiviteter.
  Om eftermiddagen er der besøg på det kongelige palads, bygget i 1866 under Kong Norodom og Silver Pagoda, som er opkaldt efter sit flotte gulv, der er dækket med 5.000 sølvfliser. Efter turen, vil der være undervisninger i Khmer, hvor du kan lære nogle grundlæggende Khmer ord og få en snak med de lokale folk.

  (M/F/-/)

  Dag 4:
  I starter dage tidligt og turen går til Sambor Preikuk. I kører ud af den pulserende storby og igennem smukke rismarker og lokale landsbyer, hvor I kan opleve den traditionelle livsstil på landet. Undervejs stopper I kort på Skuon rastepladsen, hvor den lokale specialitet er stegte fugleedderkopper og andre kryb.
  Ved ankomsten til Sambor Prei Kuk, får I frokost på en lokal restaurant, og herefter besøger I ruinerne. Sambor Prei Kuk ruinerne blev bygget under Chenla Kongeriget imellem det 6. og 7. århundrede. Ruinerne er spredt ud over et stort område og Sambor Prei Kuk har meget få besøgende. I vil besøge de tre vigtigste templer: Prasat Sambor, Prasat Tor og Prasat Ja Puon til fods og nyde de smukke ruiner i skovens stilhed.
  Herefter møder I de familier, som I skal bo hos på jeres homestay og I kan nu starte jeres kulturelle fordybelse.
  Overnatning hos værtsfamilien.

  (M/F/A/)

  Dag 5-9:
  Byggeprojektet starter, og I har to muligheder:

  1. Byg et toilet
  2. Byg et lille hus

  Om morgenen mødes I med den lokale koordinator, som vil fortælle jer om projektet og det arbejde, der skal gøres. Han vil introducere jer til familien og forklare jer om arbejdet. I vil ligeledes få hjælp fra lokale håndværkere og lokalbefolkningen.
  Jeres primære opgaver vil være at save, måle, mejsle og hamre. Der vil være en lokal frokost på arbejdspladsen.
  Udover at bygge hus, kan I senere på eftermiddagen også hjælpe med at lave en køkkenhave, grave jord, plante hvidløg, chili og morning glory (en slags spinat).

  Dagsprogram:
  7:00-08:00 Morgenmad
  9:00-12:00 Arbejde med projektet
  12:00-13:30 Frokost og hvile
  13:30 -15:30 Arbejde med projektet
  15:30 -18:30 Aktiviteter med de lokale og de nærliggende landsbyer
  18:30 til 19:30 Middag

  Om aftenen efter endt arbejde kan I sammen med de lokale unge spille fodbold på den lokale skole, deltage i engelsk undervisning eller besøg i lokale folks hjem.
  Overnatning hos værtsfamilien.

  (M/F/A)

  Dag 10:
  Formiddagen bruges på at afslutte projektet.

  Om eftermiddagen vil der være ”housewarming” med de lokale folk og de nye husejere. I løbet af arrangementet kan I lytte til munke, der messer alt imens I giver dem små gaver. Familien vil takke dig for jeres venlige hjælp og munkene vil velsigne jer med vievand fra den traditionelle Jasmine blomst for lykke, godt helbred og et langt liv.

  Der tages afsked med de lokale og jeres værtsfamilier, og herefter kører I til Siem Reap, hvorfra der flyves retur til Danmark.

  Det er muligt at forlænge rejsen med ophold i Siem Reap.

  (M/F/-/)

  Lokale fiskerbådeSmå børn i slumkvarterDrenge der spiller fodbold. Unitas Rejser

 • Seværdigheder

  Angkor Wat

  The Killing Fields 

  Tuol Sleng fængslet

  Royal Palace

 • Indkvartering

  I Cambodia findes flere former for overnatning, såsom hotel eller hostel i flersengsværelser. Dog vil home stays altid være under primitive forhold hos de lokale. Man bor flere elever hos samme familie.

 • Priseksempel

  Vi skræddersyr altid rejsen efter gruppens særlige ønsker og behov.
  Nedenstående pris er derfor blot et eksempel på, hvad en rejse til Cambodia kan koste. Kontakt en af vores rejsekonsulenter for pris og program i den periode, som I overvejer at rejse.

  Priseksempel for studietur til Cambodia:

  Pris pr. person v/ 20 personer fra                    kr. 9.990,-

  Obligatorisk donation:
  Lille renovering af hus:                                        kr. 11.000,-
  Bygge et nyt mellemstort hus:                         kr. 18.000,-
  Bygge toilet:                                                              kr.    4.000,-

  Rejsen inkluderer

  • Fly København – Phnom Penh og retur fra Siem Reap (skift undervejs)
  • Pt. kendte lufthavnsskatter og -afgifter t/r
  • 8 overnatninger
  • Transport i henhold til program
  • Engelsktalende guide på alle udflugter
  • Alle entréer
  • Rent drikkevand
  • Måltider som anført i program


  Prisen inkluderer ikke

  • Obligatorisk rejseleder på turen
  • Enkelt- og dobbeltværelser
  • Øvrig forplejning herunder drikkevarer
  • Drikkepenge
  • Gaver til lokale
  • Øvrige udflugter og entréer
  • Forsikringer


  Tillæg
  Rejseleder på turen (kontakt venligst Unitas Rejser for information herom)

  Rejseforsikring
  Vi anbefaler altid, at alle har en rejseforsikring, når I rejser ud i verden. Læs mere om Goudas Ungdomsrejseforsikringen og bestil rejseforsikringen hos Unitas Rejser.

  Få tilbud
 • Praktisk information

  Pas og visum til Cambodia
  Få oplysninger om visum og pas i forbindelse med din rejse til Cambodia her.

  Vaccinationer
  Vi anbefaler at kontakte egen læge, Seruminstituttet eller Rejsemedicinsk klinik i Århus eller Odense i god tid inden afrejse.

  Generelle betingelser
  Rejsen er underlagt Unitas Rejsers almindelige betingelser vedrørende pakkerejser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med. Betingelserne fremgår her.

Kina

Studietur til Shanghai m. homestay

Fra kr. 9.990 Læs mere
Myanmar

Studietur til Myanmar

Fra kr. 6.975 Læs mere
USA

Studietur til Lancaster og New York

Fra kr. 7.095,- Læs mere

Medlem

Top