Studietur til Myanmar m. vandre- og cykelture

Rejsebeskrivelse

Tag på en aktiv studietur, hvor I som klasse, linjefag eller hele skolen kan opleve Myanmar (Burma) til fods og på cykel. Myanmar gemmer på en fantastisk natur og et nysgerrigt folkefærd, som møder jer med åbne arme. Efter flere årtier med diktaturstyre og isolation fra omverden er Myanmar et fascinerende land at rejse til på en studietur. I vil opleve følelsen af at sætte fødderne på fremmed og uberørt jord, der endnu kun er meget lidt besøgt af turister. Det er en enestående mulighed for at udvide elevernes kulturelle horisont i et land, som er radikal anderledes end Danmark – både hvad angår religion, historie, natur og levevilkår. Studieturen er relevant for alle fag, hvad enten det er international økonomi, historie, samfundsfag, biologi eller engelsk. Mulighederne for faglig og kulturel fordybelse er mange.

På denne studierejse til Myanmar cykler I rundt blandt tusindvis pagoder, sejler i langbåde mellem flydende haver og huse på pæle og vandrer blandt bjergstammer. Undervejs overnatter I på klostre eller hos lokale, som i sig selv er en oplevelse, der vil hænge ved mange år efter studieturen. I vil blandt andet blive budt indenfor til frokost hos en lokal Inthar familie. På studierejsen til Myanmar oplever I også det pulserende og primitive liv i den tidligere hovedstad, Yangon – og besøger håndværkere, som stadig mestrer kunsthåndværk uden brug af elektriske maskiner. I vil også blive mødt at det finurlige syn af fiskere, som roer med ét ben.

Det er en studierejse for skolen, som ønsker at give eleverne noget ekstra. En kulturel oplevelse, som stiller krav til åbenhed og accept af primitive vilkår og samtidig styrker elevernes sammenhold og fællesskabsfølelse. Med cykel- og vandreture i byer og bjerge er det en studietur med den perfekte kombination af aktivitet, kulturel indsigt og naturoplevelser.

Vi anbefaler, at I besøger Myanmar før turismen overtager autenciteten! 

Vi skræddersyr altid studierejsen efter jeres særlige ønsker og behov. Nedenstående pris er derfor blot et eksempel på, hvad rejsen kan koste. Vores rejsekonsulenter sidder klar til at tage en dialog om netop jeres studietur. 

Print Tip en ven


Send side til venProgram og praktiske oplysninger

 • Program

  Nedenfor viser vi, hvordan et program for en studietur til Myanmar kan se ud. Her er blot tale om et forslag, idet vi altid tilpasser programmet efter jeres ønsker.

  Dag 1: Afrejse
  Afrejse fra København med skift undervejs.

  Dag 2: Yangon
  I ankommer til Yangon om morgenen, hvor I bliver mødt af vores lokale samarbejdspartner, der kører jer til jeres hotel. Eftermiddagen og aftenen foregår på egen hånd, hvor I har mulighed for at udforske byen og prøve den lokale mad.

  Marked i Yangon på studietur i Myanmar. Unitas Rejser

  Lokalt mad på studieturen til Myanmar. Unitas Rejser

  Dag 3: Yangon – Inle Lake
  Dagen starter med en gåtur og sightseeing igennem Yangon, hvor I bl.a. skal se den guldbelagte og næsten 100 meter høje Shwedagon Pagode, som er hellig for buddhister over hele verden. Derefter tager I natbus fra Yangon til Inle Lake.

  Shwedagon Pagoden i Yangon. Studietur til Myanmar. Unitas Rejser

  Dag 4: Cykeltur ved Inle Lake
  Tidligt om morgenen ankommer I til byen Nyaung Shwe ved Inle Lake. Her bliver I transporteret til hotellet, hvor I får opbevaret bagagen indtil tjek-ind senere på dagen. Dagen i dag bruges på lejede cykler, hvor I har mulighed for at udforske byen, køre omkring søen eller besøge en lokal vingård.

  Studietur i Myanmar. Unitas Rejser

  Traditionel fiskeri i Myanmar. Studietur med Unitas Rejser

  Dag 5: Inle Lake
  En spændende dag på Inle Lake venter. Efter morgenmaden stiger I ombord på langbåde, og dagen bruges mellem flydende haver, huse på pæle og fiskere, der roer med et ben. I skal besøge den berømte Paung-Daw-Oo Pagode og smage på maden hjemme hos en lokal Inthar familie. Efter frokost besøger I forskellige håndværkere som silkevævere og sølvsmede, der stadig mestrer kunsthåndværk uden brug af elektriske maskiner.

  Sejl i langbåde på studituren til Myanmar. Unitas Rejser

  Studietur i Myanmar. Unitas Rejser

  Primitivt håndværk uden elektroniske maskiner i Myanmar. Studierejse med Unitas Rejser

  Dag 6: Vandring fra Inle Lake til Pork
  Efter morgenmad og tjek-ud bliver I transporteret til den vestlige side af Inle Lake, hvor jeres vandretur starter. Dagens vandring fører jer højt op i bjergene omgivet dale og igennem små landsbyer som Nan Yoke, Kyat Su og Htee Thein – alt sammen med en fantastisk udsigt til søen bag jer. Sidst på eftermiddagen kommer I til byen Pork, hvor I overnatter hos en lokal familie eller på kloster.

  Dag 7: Vandring blandt chili og teblade
  Efter morgenmaden fortsætter vandreturen fra Pork, hvorfra I passerer byerne Khone Hla, Paw Ke, Pin Nwe, Baw Nin Gone og Nan Tha Le The (en Pa-O etnisk stammelandsby). Vandreturen vil tage jer gennem marker, hvor der bliver dyrket chili og grønne teblade i den myanmarske sol. I overnatter hos en lokal familie eller på kloster.

  Dag 8: Vandring i bjergene til det lokale marked i Kalaw
  Sidste strækning på vandreturen tager jer gennem byerne Myin Dite og Hin Kha Gone, hvorefter I ender i byen Kalaw. På vejen til Kalaw vandrer I i høje luftlag og ind i Shan bjergene. Kort før ankomst til Kalaw kommer I igennem et reservoir, hvor det lokale grundvand opsamles. I Kalaw kan I udforske et marked, der sælger mange lokale råvarer. Efter aftensmaden tager I natbussen til Bagan.

  Kulturelle oplevelser på studieturen til Myanmar. Unitas Rejser

  Dag 9: Cykeltur i Bagan
  I ankommer til Bagan og bliver kørt til hotellet. Her venter jeres cykler og en spændende dag i Bagan. Byen er kendt for de over 2.000 pagoder og templer, der ligger spredt i et grønt område på størrelse med Manhatten. Slut dagen af på smukkeste vis med at betragte solnedgangen over floden.

  Udsigten over Bagan. Studietur til Myanmar. Unitas Rejser

  Solnedgang ved floden i Bagan. Studietur til Myanmar. Unitas Rejser

  Dag 10: Cykeltur og afslapning i Bagan
  Start dagen tidligt og se solopgangen fra toppen af en pagode. Efter morgenmaden er det muligt at besøge nogle af de mange pagoder på cykel eller at bruge dagen ved poolen. Om aftenen tager I natbus fra Bagan til Yangon.

  Lokale myanmarer i Bagan. Studitur til Myanmar. Unitas Rejser

  Dag 11: Afrejse mod Danmark
  I ankommer til Yangon og bliver transporteret til lufthavnen, hvorfra turen går tilbage mod Danmark.

  Dag 12: Hjemkomst
  Ankomst til København om morgenen.

  Primitiv transport på studieturen til Myanmar. Unitas Rejser

 • Seværdigheder

  Yangon
  Yangon er landets tidligere hovedstad og den største by med 5,5 millioner indbyggere. Barfodede munke, faldefærdige bygninger fra kolonitiden, templer og markeder pryder gadebilledet, som, på trods af sin størrelse, endnu ikke er fyldt med højhuse.

  Et af buddhismens helligste steder, den næsten 100 meter høje og guldbelagte Shwedagon Paya pagode, kan ses fra næsten alle steder i byen og er den største attraktion i Yangon. Samtidig er pagoden et af de helligste steder for landets buddhister, som valfarter til byen fra hele landet.

  Inle Lake
  Myanmars anden største sø er omgivet af frodige bjerge og små lokale fiskelandsbyer. Der bor omkring 45.000 mennesker ved søen, som lever af fiskeri og de grøntsager, de kan dyrke i deres flydende haver. Fiskerne har udviklet en unik form for fiskeri, hvor de balancerer på ét ben i båden, mens de roer med det andet ben snoet om åren. Således har de hænderne fri til fiskeri og står samtidig op i båden, så de kan se og styre uden om den store mængde vandplanter i søen.

  Bagan
  Rejs tilbage i tiden og bliv forundret over Bagan og de over 2.000 pagoder og templer, der ligger spredt i et grønt område på størrelse med Manhatten. Området anses som et af de fornemmeste og vigtigste religiøse steder i verden, og de mange inskriptioner på pagoderne er en vigtig kilde til landets historie.

 • Indkvartering

  Fra hotel til indkvartering hos lokale
  På jeres studierejse rundt i Myanmar kan indkvarteringen veksle alt afhængig af, hvor I befinder jer. Det kan være på hotel, hostel, klostre eller overnatning hos lokale, og I vil derudover opleve at sove i natbus, når I bevæger jer fra A til B. Al transport i natbus foregår i komfortable highway busser.

  Indkvarteringen på hotel og hostel bliver bestilt fra rejse til rejse, så det er tilpasset netop jeres behov og budget. Det er altid i sikre og trygge områder, hvor beliggenheden er så central som mulig. I vil oftest blive indkvarteret i flersengsværelser. Vores rejsekonsulenter sidder klar med den bedste rådgivning, så I får det bedste til prisen. 

 • Priseksempel

  Pris pr. person v/20 personer fra kr. 8.995,-

  Prisen inkluderer

  • Flybillet fra København til Yangon med skift undervejs
  • Pt. kendte fly- og lufthavnsafgifter
  • 4 nætter på hotel i delt flersengsværelse inkl. morgenmad
  • Engelsktalende lokal guide iht. program 
  • Vandring fra Inle til Kalaw med 2 overnatninger undervejs hos lokale, lokal guide. 2 x morgenmad, 3 x frokost og 2 x aftensmad
  • Busbillet til natbus fra Yangon – Inle Lake, Inle Lake – Bagan og Bagan – Yangon (3 nætter)
  • Entré og zonegebyr iht. program

  Prisen inkluderer ikke

  •  Gebyr for båd på Inle Lake
  •  Leje af cykel i Inle Lake og Bagan
  •  Enkelt- og dobbeltværelser
  •  Øvrig forplejning
  •  Øvrige udflugter og entréer
  •  Forsikringer

  Rejseforsikring
  Vi anbefaler altid, at alle har en rejseforsikring, når I rejser ud i verden. Læs mere om Goudas Ungdomsrejseforsikring på Gouda og bestil rejseforsikringen hos Unitas Rejser.

  Få tilbud
 • Praktiske informationer

  Det bedste tidspunkt at rejse
  Myanmar har tre sæsoner og et tropisk klima med temperaturer fra ca. 20 - 45 grader i april og maj, som er de varmeste måneder på året. 

  Regnsæsonen begynder i juni og strækker sig frem til november, med op mod 600 millimeter regn om måneden. Perioden fra november til marts er den bedste tid at rejse i, da temperaturen er behagelig og dagene tørre.

  Pas og visum til Myanmar
  Få oplysninger om visum og pas i forbindelse med din rejse til Myanmar her. 

  Vaccinationer
  Vi anbefaler at kontakte egen læge, Seruminstituttet eller Rejsemedicinsk klinik i Århus eller Odense i god tid inden afrejse.             

Kort

Myanmar

Studietur til Myanmar

Fra kr. 6.975 Læs mere
Kina

Studietur til Beijing og Shanghai

Fra kr. 6.295 Læs mere
Sydafrika

Studietur til Sydafrika med safari

Fra kr. 10.995 Læs mere
Tanzania

Studietur til Tanzania og Zanzibar

Fra kr. 15.500 Læs mere
Israel-Palæstina

Studietur til Jerusalem

Fra kr. 5.000 Læs mere
USA

Studietur til New York

Fra kr. 4.995 Læs mere

Medlem

Top