Sognerejse til Armenien - programforslag

Af Unitas Rejser

Rejsebeskrivelse

Armenien er det ældste kristne land med egen kirketradition. Armenierne har i omskiftelige tider holdt fast ved deres kristne tro. Dermed er der både en spændende historie og et spændende moderne land i et hjørne af Europa og alligevel midt i det hele.

Se vores eksempel på en rejse til Armenien. Vi skræddersyr sognerejsen efter jeres ønsker om længde, periode og besøg forskellige steder.

Print Tip en ven


Send side til venProgram og praktiske oplysninger

 • Programforslag

  Dag 1: Afrejse fra Danmark
  Vi flyver fra København sidst på eftermiddagen. Der er mellemlanding og flybytte inden vi fortsætter til Jerevan.

  Jerevan. Armenien. Unitas Rejser 
  Dag 2: Jerevan
  Vi lander i Jerevan tidligt om morgenen. Efter at vi er kommet igennem paskontrollen og fået vores bagage, bliver vi kørt til vores hotel i Jerevan. Vi checker ind og får lidt tid til at slappe af, inden vi begynder dagens program. Efter en sen morgenmad er der en heldags sightseeingtur i Jerevan. Vi ser Republikpladsen, Opera huset, Parlamentet og Vandfontænen. Desuden ser vi monumentet Mayr Hayastan (Mor Armenien), hvor vi også kan se panoramaudsigten over Jerevan og Arafat-bjerget.

  Derefter besøger vi Matenadaran, instituttet for gamle håndskrifter. Vi spiser frokost sammen på en lokal restaurant. Om eftermiddagen tager vi til Tsitsernakaberd, mindestedet og museet for det armenske folkedrab i 1915.

  Vi spiser aftensmad sammen på vores hotel (M/F/A)

  Dag 3: Echmiadzin
  Vi spiser morgenmad på hotellet. Derefter kører vi til Echmiadzin, højsædet for den øverste patriark, Catolicos, i Armenien. Armenien var det første land i verden, i år 301, som tog kristendommen som statsreligion. Katedralen blev bygget i 303 ovenpå et hedensk tempel, efter at landet var blevet kristent.

  Echmiadzin. Armenien. Unitas Rejser

  Vi besøger St.Hripsime-kirken og ruinerne af Zvartnots-katedralen, som begge står på UNESCOs verdensarvliste.Herefter kører vi tilbage til Jerevan, og spiser frokost på en restaurant. Derefter besøger vi Det Nationalhistoriske Museum.

  Om eftermiddagen er der tid til at besøge Vernissage, et udendørs marked, som har åbent hver weekend. Vi spiser aftensmad på en af byens restauranter. (M/F/A) 

  Dag 4: Khor Virap, Noravank og Goris
  Vi kører mod syd for at besøge det historiske sted Khor Virap klosteret, et vigtigt pilgrimssted tæt på den tyrkiske grænse, og hvor St. Georg Den Lysende sad fængslet i 13 år, inden kristendommen blev statsreligion i år 301. Fra klosteret kan du nyde det betagende syn af det snebeklædte bjerg Ararat og den lange Ararat-dal.

  Khor Virap. Armenien. Unitas Rejser

  Vi fortsætter til Vayots Dzor-regionen for at besøge Noravank klosteret. Det er et udsøgt stykke armensk arkitektur fra Middelalderen, bygget i en forunderlig canyon og i perfekt harmoni med den omkringliggende natur. 

  Vi spiser frokost, inden vi kører videre mod syd. Sidst på eftermiddagen stopper vi ved Karahunj/Zorats-Qarer, et af de største og ældste astronomiske obervationssteder i verden med rødder tilbage i det 5. århundrede før Kristus.

  Derefter kører vi til vores hotel i Goris, hvor vi også spiser aftensmad. (M/F/A) 

  Dag 5. Tatev, Selim og Noratous
  Dagens første stop er Tatev-klosteret. Vi kommer hertil med verdens længste svævebane (5.700 meter lang). Klosteret er et af de største og ældste kloster, kultur og uddannelsescenter i Armenien, og det er placeret i en perfekt naturlig kontekst. Vi fortsætter mod nordøst til Sevan-søen, Armeniens smaragd. Den er beliggende ca 2.000 moh, og gør den til en af de søer i verden, som er højest beliggende. Efter at vi har spist frokost sammen, passerer vi Selim Karavanserai, som blev bygget i år 1332 af Chesar Orelyan.

  Vi fortsætter til Noratous, hvor vi finder en verdens største samling af de berømte armenske khachkars, som er store sten med smukke indhuggede kors og geometriske mønstre. 

  Noratous. Armenien. Unitas Rejser

  Hvis der er nok tid, besøger vi Sevanavank klosteret, som blev bygget i det 9. århundrede. I dag ligger det på en halvø, men da det blev bygget, var det en ø i søen. Herfra er det også en flot udsigt over søen.

  Vi kører til Dilijan, hvor vi spiser aftensmad og overnatter. (M/F/A)

  Dag 6. Alaverdi
  Dilijan-regionen har store skove og bjergområder, og vi nyder synet af dette, når vi kører til Goshavank-klosteret. Klosteret ligger smukt i skoven, og blev bygget for cirka 1000 år siden.

  I Lori-regionen finder vi nogle af Armeniens middelalderske arkitektoniske perler. Haghpat- og Sanahin-klostrene blev begge bygget mellem det tiende og trettende århundrede og ligger i dag tæt på byen Alaverdi, en gruveby ved floden Debed. Begge klostre er med på UNESCOs verdensarvliste.

  Derefter kører vi til Jerevan gennem et landskab, som varierer fra region til region. Hvis vejret tillader det, ser vi måske toppen af bjerget Aragat, som er 4.095 m højt. I Jerevan spiser vi aftensmad sammen. (M/F/A)

  Dag 7: Garni og Geghard
  Vi kører til Kotaik-regionen. Undervejs gør vi et stop for at nyde den flotte udsigt mod Jerevan og Ararat bjerget.

  Garni er en landsby med rødder tilbage til bronzealderen. Her ser vi hedningetemplet fra det første århundrede e. Kr. Det ligger på et smukt sted og i perfekt harmoni med naturen. Derefter besøger vi Geghard Klosteret, som også er på UNESCOs verdensarvliste. Det er fra 1300-tallet og er bygget ind i en klippe.

  Garni. Armenien. Unitas Rejser

  Dagens frokost får vi i en af områdets landsbyer, hvor man bager det lokale brød, lavash. Vi ser og får også lov til at assistere i bagningen, inden vi spiser frokost. 

  Tilbage i Jerevan besøger vi det lokale frugtmarked, Pak Shuka. Om aftenen spiser vi en afskedsmiddag på en af byens restauranter. (M/F/A)

  Dag 8: Hjemrejse
  Det bliver ikke så mange timers søvn, for vores fly går tidligt om morgenen. Vi bliver kørt til lufthavnen, og tjekker ind til vores fly. Også denne gang er der mellemlanding og flybytte, inden vi lander i København ud på formiddagen. (-/-/-)

 • Praktisk information

  Valuta
  Den lokale valuta er armenske DRAM. Disse kan veksles i banker, på hoteller og vekselkontorer. Visa og MasterCard er accepteret som betalingsmiddel en del steder. Det er bankautomater flere steder i Jerevan, hvor man kan hæve penge.

  Visum
  Ved turistophold i landet i op til 100 dage kræves det ikke visum. Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder efter forventet hjemrejse. 

 • Priser

  Pris
  Pr. person v/20 personer fra kr. 10.995,-

  Prisen inkluderer
  •  Lokal engelsktalende guide
  •  Fly fra København  til Jerevan med mellemlanding i Wien  t/r
  •  Lufthavnsskatter og -afgifter
  •  Overnatning i delt dobbeltværelse med bad og toilet på værelset
  •  7 x morgenmad, 7 x frokost og 6 x aftensmad
  •  Bustransport ifølge programmet
  •  Entréer
  •  Drikkepenge til guider og chauffører
  •  Bidrag til Rejsegarantifonden

  Prisen inkluderer ikke
  •  Øvrig forplejning
  •  Drikkevarer
  •  Forsikringer

  Få tilbud

Kort

Grækenland

Sognerejse til Grækenland - programforslag

Fra kr. 10.500 Læs mere
Italien

Sognerejse til Rom - programforslag

Fra kr. 7.500 Læs mere

Medlem

Top