Skolerejse til Bornholm

Rejsebeskrivelse

Bornholm, Østersøens Perle. Solskinsøen som er kendt for sine rundkirker og den vilde natur med skove, strande og klippelandskaber - Bornholm har det hele.

På en studietur til Bornholm, vil I have mulighed for at opleve unik dansk natur, spændende historiske begivenheder samt lave masse af adventure og actionprægede aktiviteter, som bl.a. rapelling, klatring eller vandsport.

Bornholm byder på det meste.

Print Tip en ven


Send side til venProgram og praktiske oplysninger

 • Programforslag

  Nedenfor vises hvordan et program for en skolerejse til Bornholm KAN se ud. Her er blot tale om et forslag, idet vi altid tilpasser programmet efter gruppens ønsker.

  Dag 1
  Bussen ankommer til skolen
  Afgang fra skolen
  Færgeoverfart fra enten Ystad eller Køge
  Ankomst til Bornholm
  Indkvartering
  Aftensmad 

  Dag 2
  Morgenmad + madpakker
  Klatring og rapelling
  Aftensmad

  Dag 3
  Morgenmad + madpakker
  MTB
  Tømmerflådekapløb
  Udspring fra klipper
  Aftensmad

  Dag 4
  Morgenmad + madpakker
  Tjek ud og pakning af bus
  Afgang
  Færgeoverfart til enten Ystad eller Køge

  Bornholm - Unitas Rejser - Danmark

  Bornholm - Unitas Rejser - Danmark

  Bornholm - Unitas Rejser - Danmark

  Bornholm - Unitas Rejser - Danmark

  Bornholm - Unitas Rejser - Danmark

  Bornholm - Unitas Rejser - Danmark

  Bornholm - Unitas Rejser - Danmark

  Bornholm - Unitas Rejser - Danmark

 • Aktiviteter

  Guidet rundvisning
  Oplev Bornholm sammen med lokalkendte guider, der fortæller indlevende om øen. Turen kan sammensættes ud fra jeres ønsker til tema og emner.

  Christiansø
  Sejl cirka 350 år tilbage i tiden og oplever et helt anderledes Danmark. Ertholmene består af en række små øer, hvor Christiansø er den største, hvorfor øgruppen i daglig tale blot kaldes Christiansø. 
  Oplev øens spændende og dramatiske historie,  samt opleve en fantastisk, nærmest sydlandsk, natur. F.eks. vokser der figentræer i øens haver. I de små søer findes kæmpe frøer af en helt speciel muteret art, som kun findes få andre steder i verden

  Helligdomsklipperne:
  Helligdomsklipperne er det smukke klippeparti ved Rø. For årtusinder siden havde en hellig kilde sit udløb her. Kilden skulle efter sigende have haft en helbredende effekt og tiltrak mennesker fra hele Europa. Prøv at gå helt ned til grotterne ved kysten… hold godt øje med grotteedderkopperne, Danmarks største edderkoppeart! Ved Helligdomsklipperne ligger Bornholms Kunstmuseum i et af Danmarks flotteste og mest spektakulære landskaber. Museumsbygningen er opført i 1993 og regnes for noget af det bedste i moderne dansk arkitektur. Her er den Bornholmske og danske kunsthistorie rigt repræsenteret.

  Gudhjem:
  Gudhjem
   er en af Danmarks mest specielle byer. Byen er bygget op ad en stejl klippeskrænt, og i mange af byens haver findes sydlandske frugter som figen og morbærtræer. Fra klippeknolden "Bokul" har I en flot udsigt over byens røde tage og Østersøen helt over til den lille øgruppe Christiansø.

  Østerlars Rundkirke:
  Østerlars Rundkirke
   er Bornholms største rundkirke. Almindelige historiebøger siger, at kirken blev opført som tilflugtssted i ufredstider. Men nye teorier afviser dette og peger i stedet på, at kirken har forbindelse med Middelalderens korstog og tempelridderne. Det er påvist, at Bornholms rundkirker ligger i samme geografiske mønstre som tempelridderkirker i Sydfrankrig. 

   

 • Linjefag

  ADVENTURE / FRILUFT 

  Rope-Park
  Midt i Bornholms smukke natur og kun 5 km fra det skønne Gudhjem skal I på en oplevelse ud over det sædvanlige i Til-Tops Bornholm, hvor I skal klatre – på sikker vis – i trætoppene.

  Parken har 4 klatrebaner - banerne har forskellige sværhedsgrader, så alle har mulighed for at have det sjovt! Fra den nemme gule bane til den udfordrende røde bane, hvor det kan kræve både viljestyrke, kondition og en vis portion mod at fuldføre.

  Klippeklatring og rapelling:
  Klippeklatring og rappelling sker i et gammelt stenbrud. Her rejser klipperne sig 50 meter lodret op i himlen og skaber en stemning, som I ikke finder andre steder i Danmark. Klippeklatring og rappelling bliver tilpasset efter behov og elevernes alder, så alle får den bedst mulige oplevelse med hjem.

  Det hele sker med uddannede instrutører, der er vant til at arbejde med børn og unge.

  Bowcombat:
  Bowcombat er en blanding af paintball og bueskydning. Forskellen på de to er dog at paintball gøre langt mere ondt og at aldersgrænsen er 16+. I bowcombat er aldersgrænsen 10 år.

  HISTORIE

  Bornholmertårnet
  Bornholmertårnet ved Dueodde er et oplevelsescenter, hvor kan I opleve et tidligere totalt hemmeligstemplet militært område, som blev åbnet første gang for offentligheden i foråret 2015. NATO’s tidligere lyttepost er omdannet til en stor billedudstilling som fortæller om 2. Verdenskrig og Bornholms helt særlige rolle, hvor øen blev bombet efter Danmarks befrielse; og især om Den Kolde Krig og dens betydning for øen. I kan også se det første, russisk byggede, MiG15 jagerfly der landede i vesten i 1953.

  Bornholms Middelaldercenter:
  Bornholms Middelaldercenter er et 15 hektar stort frilandsmuseum, hvor du kan udforske det jævne bondesamfund, den befæstede stormandsgård, bondens dyr og meget mere. Få de spændende fortællinger om centrets historie, husene og middelalderen på Bornholm. Der vil især fortælles om Bornholms middelalder fra ca. 1250-1400. Hvordan var det at leve på det tidspunkt? Hvordan var samfundet opbygget? Få også fortællingen om da Østersøen havde sine egne berygtede sørøvere, der gjorde livet surt for handelsskibene og havnebyerne – selv på Bornholm.

  Hammershus:
  Guidet fortælling om Hammershus’ meget spændende historie. På en tur gennem borgruinen puster guiden liv i borgens lange og spændende historie - med fortællinger af de mange historiske begivenheder, dér hvor begivenhederne fandt sted, f.eks. om Leonora Christine og Corfitz Ulfeldts flugt fra Manteltårnet og om de bornholmske frihedskæmpere. Der fortælles om borgens korte rolle som korstogsborg, om kampen mellem konge og kirke, om herredømmet på Bornholm, om lybækkernes hærgen på øen, om bornholmernes frihedskamp, og om Hammershus som statsfængsel og borgens forfald.

 • Priseksempel

  Vi skræddersyr altid rejsen efter jeres særlige ønsker og behov. Nedenstående priser er derfor blot eksempler på, hvad rejsen kan koste. Vores rejsekonsulenter sidder klar til at tage en dialog om netop jeres skolerejse.

  Priseksempel på en skolerejse til Bornholm
  Pris pr. person v/52 personer fra kr. 1.275,- *

  Prisen inkluderer

  • Transport i egen langtursbus 
  • Færgeoverfart til/fra Bornholm
  • 3 overnatninger i hytter
  • Slutrengøring
  • Strøm- og varmeforbrug
  • Bus til rådighed under opholdet
  • Bidrag til rejsegarantifonden

  * Har I frirejse med DSB, fratrækker vi naturligvis prisen for transport i jeres tilbud.

  Prisen inkluderer ikke

  • Enkelt- og dobbeltværelser
  • Forplejning
  • Aktiviteter
  • Forsikringer

  * Vi gør opmærksom på, at den nævnte pris er uafhængige af det viste programforslag her på siden.

  Få tilbud
 • Indkvartering

  Typisk i hytter med en funktionel og smart indretning. Hyttebyen ligger i tilknytning til Hasle Feriepark, og de to feriesteder har fælles faciliteter - eksempelvis swimmingpool. Hytterne har køkkenniche, og i centerbygningen er der fælleskøkken til større madopgaver. Dermed har I god mulighed for dels at spare på madbudgettet og dels at styrke elevernes samarbejde på en sjov og lærerig måde.

  Hytterne har indgang fra to sider, så hytterne kan benyttes som to værelser med hver sin indgang. Hytterne er opvarmet med elvarme.

  Bornholm - Unitas Rejser - Danmark

  Bornholm - Unitas Rejser - Danmark

   

   

Kort

England

Skolerejse til England - adventure

Fra 2.995,- Læs mere
Tjekkiet

Skolerejse til Spindl - adventure

Fra kr. 1.555 Læs mere
Italien

Skolerejse til Lignano Sabbiadoro - Sport

Kr. 2.495,- Læs mere
Tyskland

Skolerejse til Winterberg - adventure

Fra kr. 1.595 Læs mere

Medlem

Top