Skolerejse til København

Rejsebeskrivelse

København er Danmarks hovedstad, og storbyen har et væld af muligheder for aktiviteter, der især kan være relevante for studieture. Byen er kendt for sine verdensberømte seværdigheder som bl.a. Den lille Havfrue og Amalienborg Slot, der er hjem for Dronning Margrethe 2. På Amalienborg er det hver middag muligt at opleve vagtskiftet med den kongelige garde.

I København findes forlystelsesparkerne, Bakken og Tivoli, som er blandt verdens ældste. Byen byder desuden på bl.a. Zoologiske have, spændende museer, Operaen, mange hyggelige grønne områder og kanaler. Næsten alle ovennævnte attraktioner er mulige at komme til på cykel, med offentlig transport eller I kan tage Hop On & Off, der både byder på sightseeing med bus og båd.

Det er i København også muligt at få studierelevante besøg og emner som bl.a. bæredygtighed, social ansvarlighed og virksomhedsbesøg inkluderet i opholdet. Der er fx mulighed at komme med på spændende rundvisninger med tidligere og nuværende socialt udsatte, der viser rundt i de forskellige brokvarterer, eller hvad med et besøg i FN bygningen, og lær meget mere om FN’s store arbejde med at forbedre bl.a. leveforholdene rundt omkring i verden.

Skal pulsen op byder København også på mange muligheder indenfor bl.a. MTB kørsel, klatring og skiløb. Københavns muligheder er uendelige, og vi er gerne behjælpelig med at sammensætte en studierejse der passer præcist til jeres behov og ønsker.

Print Tip en ven


Send side til venProgram og praktiske oplysninger

 • Programforslag

  Nedenfor vises hvordan et program for en skolerejse til København KAN se ud. Her er blot tale om et forslag, idet vi altid tilpasser programmet efter gruppens ønsker.

  Dag 1
  Bussen ankommer til skolen
  Afgang fra skolen
  Ankomst til København
  Indkvartering
  Fremtidens bæredygtige hovedstad

  Dag 2
  Morgenmad
  Aktiv dag på Copenhill (Ski og/eller klatring)
  Reffen - Copenhagen Street Food

  Dag 3
  Morgenmad
  Byvandring med socialt udsatte
  Krigsmuseet
  Tivoli

  Dag 4
  Morgenmad
  Tjek ud og pakning af bus
  Kanalrundfart
  Den Lille Havfrue
  Afgang København

  Guidet cykeltur, København - Unitas Rejser - Danmark

  Marmorkirken, København - Unitas Rejser - Danmark

  Byvandring med socialt udsatte, København - Unitas Rejser - Danmark

  Ungdomsøen, København - Unitas Rejser - Danmark

  Tivoli, København - Unitas Rejser - Danmark

  FN Byen, København - Unitas Rejser - Danmark

  Klatring, København - Unitas Rejser - Danmark

  Copenhill, København - Unitas Rejser - Danmark

 • Aktiviteter

  Tivoli
  En af verdens mest berømte forlystelsesparker, som er et must, når man besøger København. Haven blev anlagt i 1843 og byder på et væld af aktiviteter for børn og voksne.

  Kanalrundfart
  Hør om Københavns spændende historie fra byens kanaler og havnen, mens båden passere berømte vartegn som Operaen, Amalienborg og Den Lille Havfrue.

  Rundetårn
  Rundetårn blev opført i 1637 af Christian IV, og er med sin karakteristiske sneglegang et af Danmarks kendteste og mest besøgte bygningsværker, og byder på en fantastisk udsigt over byen fra toppen.

  Vagtskifte på Amalienborg
  Oplev vagtskiftet på Amalienborg Slotsplads hver dag kl. 12.00.  Er Regenten hjemme på Amalienborg er der desuden deltagelse af Musikkorpset, der giver enkelte numre under vagtskiftet. 

  Den Blå Planet
  Kom helt tæt på glubske hammerhajer og elegante rokker i Nordeuropas største og mest moderne akvarium, der er hjem for over400 forskellige dyrearter fra hele verden.

  Christiansborg
  Oplev hvordan Christiansborg fungerer som centrum for folkestyret og lovgivningen i Danmark, samtidig med at du får et unikt indblik i stedets spændende historie. Omvisningerne varierer, alt efter hvad der sker i huset den pågældende dag. Hvis der er møde i Folketinget, får du på omvisningen ikke mulighed for at komme ind i Folketingssalen. Som skoleklasse kan man deltage i spillet ”Politiker for en Dag” og opleve, hvordan Folketinget arbejder, eller prøv undervisningsforløbet ”Dig og demokratiet”, hvor man kommer helt tæt på de demokratiske processer.

  Københavns Zoo
  Møde mere end 4000 dyr fra hele verden. Kom bl.a. helt tæt på de ikoniske pandaer det nye storslåede Pandaanlæg.  

  Rosenborg Slot med kronjuvelerne
  Rosenborg Slot i centrum af København blev oprindeligt bygget som lysthus efter ordre fra Christian IV i den nyanlagt Kongens Have. Rosenborg Slot huser de danske kroner og Kronjuvelerne.


  København og Hovedstadsregionen byder på et uendeligt antal aktivitetsmuligheder. Vi er naturligvis gerne behjælpelig med at sammensætte et særligt program helt efter jeres enkelte behov. 

 • Linjefag

  ADVENTURE / FRILUFT

  High Rope Park og Team building:
  Prøv kræfter med verdens største high rope park, hvor I klatre rundt på 28 forskellige og udfordrende reb aktiviteter, med rappelling, balanceøvelser, frit fald, team building og samarbejdsøvelser.

  Det hele foregår i og omkring B&W’s gamle værftshaller på Refshaleøen – I op til 50 meters højde.

  Ungdomsøen:
  Ungdomsøen ved indsejlingen til Københavns Havn, på det gamle Middelgrundsfort er omdannet et centrum for unge mennesker, med fokus på fællesskab, friluftsliv og udfordringer.

  Her har I mulighed for at prøve kræfter med utallige aktiviteter på de godt 70.000 kvm der er fyldt med gange, spisesale, gamle kanonstillinger, kroge, skråninger, hemmelige rum og en helt masse andet.
  Aktiviteterne spænder fra alt som Orienteringsløb, Foto-safari, Ø-Stratego og til spændende rundvisninger i det gamle søfort. Her er der muligheder for aktiviteter til både hjernegymnasten, sportsudøverne, de kreative sjæle og alle andre.

  Der er mulighed for overnatning på Ungdomsøen i enten telte, shelters eller sovesale, så I kan nyde solopgangen over Sverige og solnedgangen bag Københavns Havn.

  GASTRONOMI:

  Workshop om "skæve" grøntsager
  En tredjedel af vores fødevareproduktion ender I skraldespanden. Samtidig går de ressourcer tabt der bruges til fødevareproduktion; Vand, elektricitet, arbejdskraft og penge. Dette bidrager i væsentligt grad til klimaændringer. Denne workshop giver fokus på de ”skæve” grøntsager og på frugt og grønt, der ellers ville være smidt ud. 

  HISTORIE:

  Arbejdsmuseet
  Oplev 1950'ernes København, træd ind i tv-serien Krønikens hverdag . Eller besøg familien Sørensen, tre generationer af ufaglærte københavnere fra 1885 til 1990. Fornem stemningen fra utallige fagforeningsmøder i Arbejderbevægelsens fredede møde- og festsal, og se industriarbejdets udvikling fra industrialiseringen i midten af 1800-tallet til i dag.

  Frilandsmuseet
  Et af de største og ældste frilandsmuseer i hele verden. Museet huser mere end 50 originale gårde, møller og huse fra perioden 1650-1940 alt sammen fordelt på et stort areal, og de er blevet genopbygget med omliggende haver og landskaber. Få et autentisk indtryk af historien og besøg de fuldt møblerede hjem hos bonden, landbyens væver eller den velhavende møller.

  Krigsmuseet (Tidligere Tøjhusmuseet)
  Kom helt tæt på Danmarks krige. Rejs med en ung dansk soldat til det krigshærgede Afghanistan, gå på opdagelse blandt modellerne af historiske krigsskibe fra den danske flåde, udforsk historierne om 21 danske krige de sidste 500 år og se nærmere på vores skatkammer, der rummer enestående krigsklenodier fra hele verden.

  Mosede Fort:
  Rejs 100 år tilbage i tiden, hvor verdenskrigen raser rundt om Danmark. Gå på opdagelse i de mange overraskende historier, og bliv suget ind i en tid, hvor Danmark er på kanten af krig, og må kæmpe for sin neutralitet. Der bliver gravet skyttegrave, lagt miner ud og ydet humanitær indsats. Den danske velfærdsstat bliver født, da politikerne griber ind for at holde befolkningen samlet, alt imens gullaschbaroner tjener styrtende med penge på krigen.

  Nationalmuseet
  På Nationalmuseet kan man følge hele Danmarks historie fra istidens rensdyrjægere, over vikingetiden, kristendommens indførelse og enevælden til nutidens samfund.

  KUNST, DESIGN OG HÅNDVÆRK:

  Designmuseum Danmark
  Gå på opdagelse i én af verdens største samlinger af dansk design, og oplev værker af ikoner som Finn Juhl, Arne Jacobsen, Poul Kjærholm, Verner Panton and Hans Wegner. Samlingen rummer alt fra glas, keramik, plakatkunst og industrielt design til mode og tekstil.

  Glyptoteket
  Glyptoteket er placeret i Københavns centrum og har en imponerende samling af antik kunst, foruden udsøgte franske og danske værker fra 19. og 20. århundrede.  Museet blev stiftet i 1888 og har en faste samling på ca. 10.000 moderne og antikke kunstværker.

  Statens Museum for Kunst
  Statens Museum for Kunst ligger i hjertet af København og rummer mere end 700 års kunst og kunsthistorie, der udfolder sig gennem udstillinger, rundvisninger, kreative værksteder, film, performances og meget andet.

  NATURFAG:

  Statens Naturhistorisk museum
  Palmehuset i Botanisk Have kan man opleve eksotiske og sjældne planter, som vokser i forskellige tropiske og subtropiske miljøer. Den historiske have er også et levende museum og hjem for Danmarks største, levende samling af planter med omkring 11.000 arter.

  SKI

  Copenhill:
  Stå på ski og snowboard ned af Copenhill, med udsigt over København! Stedet er kendt som Københavns epicenter for urban mountain sport. Om du er nybegynder eller erfaren på pisten gør ikke forskellen. Der er lidt til enhver smag, da den øverste del af skibakken er karakteriseret som en sort/rød pist, mens den midterste og nederste del er karakteriseret som en blå/grøn pist. Derudover er der også en slalom bane og freestyle park samt hiking og klatring.

  SOCIAL ANSVARLIGHED

  Byvandring med socialt udsatte:
  På byvandring med Gadens Stemmer får I historier fra samfundets skyggesider. Guiden tager jer med på en gåtur i nogle af Københavns brokvartere eller Indre By og fortæller sin personlige historie om optur og nedtur og viser steder, der har (haft) en særlig betydning for hans eller hendes liv. I vil få de ærlige beretninger om, hvordan man kan gå fra et ”normalt” liv til at ende som hjemløs på gaden som pensionist og til igen at komme videre med sit liv med hjælp fra de organisationer og projekter, som arbejder for og med hjemløse og socialt udsatte

  Guiderne i Gadens Stemmer har alle en unik og barsk livshistorie fra kanten af samfundet: Om hjemløshed, stofmisbrug, alkoholisme, kriminalitet og psykisk sårbarhed.

  Bæredygtig gåtur i København:
  Denne 2 timers gåtur er et mix af klassiske seværdigheder og skjulte perler. Turen relaterer sig til historie og kultur og har de 3 søjler indenfor bæredygtighed som sit fundament dvs.: Den sociale, den økonomiske og den grønne. Desuden berøres Verdensmålene ved hvert stop. Man vil opleve at høre om demokrati og velfærdsstaten, Christiansborg, Bibliotekshaven, plastik forurening, cirkulær økonomi, grønne områder, mad og affald samt opleve den legende by.

  FN Byen:
  Den 8-fingrede bygning i Nordhavnen i København, er en af Skandinaviens mest bæredygtige bygninger – Det unikke design reflektere indbyrdes kommunikation og samarbejde. Få en en guidet tur rundt i FN Byen, og lær hvordan FN arbejder samt om FN Byen selv. 

  Der er desuden mulighed at modtage oplæg fra og om bl.a. følgene grene af FN:

  UNHCR - FN's Flygtningehøjkommissariat
  FN's Flygtningehøjkommissariat, forkortet UNHCR, er en FN-organisation, der har til formål at sikre flygtninge beskyttelse samt at finde varige løsninger på deres problemer. Flygtningene hjælpes efter henvendelse fra et FN-land.

  UN WOMEN - Ligestiller mellem kønnene 
  UN Women er global forkæmper for ligestilling mellem kønnene. Organisationen arbejder med at udvikle og opretholde standarder, samt at skabe miljøer, hvori kvinder og pige har mulighed for at udøve sine menneskerettigheder og leve op til sit fulde potentiale.

  WFP - FN's Fødevareprogram.
  FN’s Fødevareprogram (WFP) er verdens største humanitære organisation, som bekæmper sult globalt. Under katastrofer redder WFP liv og sikrer, at nødhjælpen kommer ud til dem, der har mest brug for den – hvad enten det er ofre for krig, konflikter eller naturkatastrofer.

  Fremtidens bæredygtige hovedstad:
  Oplev en hovedstad der sigter mod at blive verdens første CO2 neutrale hovedstad i 2025. Hvad betyder det at blive CO2 neutral og hvorfor er byernes klimaplaner vigtige, når vi snakker om klimaforandringer? Disse spørgsmål og mange andre vil blive besvaret på denne 2 timers cykeltur, hvor I får mulighed for at opleve København fra en ny vinkel og samtidig opnå viden om Københavns bæredygtige tiltag, grønne områder og klimaplan. På turen vil I opleve grønne tage, cykelbroer, grøn arkitektur, vindmøller, hvordan byen tilpasses til fremtidens vejr og meget mere!

  VIRKSOMHEDSBESØG

  DB Cargo Scandinavia:
  Spændende besøg på Deutsche Bahn’s (DB) terminal i Høje Taastrup, hvor I både bliver introduceret til de enorme lager- og logistikløsninger, der ligger bag selskabets operationer, samt får et indblik i deres arbejde med at blive en af verdens førende grønne logistikudbyder.
  I vil få lejlighed til både at høre om det daglige arbejde på stedet, se omladepladsen hvor containere og trailere flyttes af og på togvognene, samt få et oplæg om arbejdsgangene.

   

   

   

 • Priseksempel

  Vi skræddersyr altid rejsen efter jeres særlige ønsker og behov. Nedenstående priser er derfor blot eksempler på, hvad rejsen kan koste. Vores rejsekonsulenter sidder klar til at tage en dialog om netop jeres skolerejse.

  Priseksempel på en skolerejse til København
  Pris pr. person v/52 personer fra kr. 1.025,- *

  Prisen inkluderer

  • Transport i egen langtursbus 
  • 3 overnatninger på hostel
  • Indkvartering i flersengsværelser
  • Morgenmad
  • Bidrag til rejsegarantifonden

  * Har I frirejse med DSB, fratrækker vi naturligvis prisen for transport i jeres tilbud.

  Prisen inkluderer ikke

  • Enkelt- og dobbeltværelser
  • Bus til rådighed under opholdet
  • Øvrig forplejning
  • Forsikringer 

  * Vi gør opmærksom på, at den nævnte pris er uafhængige af det viste programforslag her på siden.

  Få tilbud
 • Indkvartering

  København byder på et stort udbud af overnatningsmuligheder, alt afhænging af gruppens budget.

  Vi er behjælpelig med alt fra indkvartering i flersengsværelser på vandrehjem og hostels centralt eller i udkanten af København, til indkvartering i hotelværelser.

Kort

Medlem

Top