Studierejse til Midtjylland

Rejsebeskrivelse

Midtjylland strækker sig fra Øst- til Vestjylland. Det betyder der er noget for enhver smag. Vesterhavet byder på anderledes, rå natur, end strandene i de østlige egne. Der er smuk natur, uanset hvor man bevæger sig hen – det er søer, skov, strande og åer.

Vil I udfordres i naturen, så tillader den også det – med en vandretur i Mols Bjerge, mountainbike i de bakkede skove i Danmarks Outdoor Hovedstad, Silkeborg eller vil I blæses igennem i Vesterhavets magiske brusen.

Der er kultur, både i øst, midt og vest, og masser af aktive muligheder. Bare sig til – Unitas Rejser er her for at hjælpe netop Jer med at sammenstykke en tur som passer til Jeres ønsker og behov.

Print Tip en ven


Send side til venProgram og praktiske oplysninger

 • Programforslag

  Nedenfor vises hvordan et program for en skolerejse til Midtjylland KAN se ud. Her er blot tale om et forslag, idet vi altid tilpasser programmet efter gruppens ønsker.

  Dag 1:
  Bussen ankommer til skolen
  Afgang fra skolen
  Ankomst til indkvartering f.eks. på Gjern Søhøjlandet (se priseksempel)
  Program resten af dagen, her kan aktiviteterne på feriecenteret bruges, til f.eks. teambuilding eller en tur i Svømmehallen.

  Dag 2:
  Morgenmad
  Dagen kan brugs til masser af kultur i smilets by Aarhus.
  Moesgaard Museum
  Aros
  Den gamle by i Aarhus
  Dyrehaven 

  Dag 3:
  Morgenmad
  Brug dagen på at være aktive i fx Dare Activity Center ved Viborg, eller I kan bruge dagen på at se på kunst i Silkeborg eller tage en kanotur på en af de smukke søer.

  Dag 4:
  Morgenmad
  Tjek ud og pakning af bus
  Afgang fra indkvartering
  Ankomst til skolen

  Aros - Unitas Rejser - Danmark

  Ringkøbing Fjord - Unitas Rejser - Danmark

  Den Gamle By - Unitas Rejser - Danmark

  Kajak - Unitas Rejser - Danmark

  Søhøjlandet - Unitas Rejser - Danmark

 • Aktiviteter

  Midtjylland byder på et utal af aktiviteter. På siden om linjefag, kan I læse mere omkring et lille udvalg af muligheder.

  Vi sammensætter gerne et program og planlægger aktiviteter skræddersyet jeres ønsker og behov. 

 • Linjefag

  ADVENTURE OG FRILUFT

  Dare Activity Center:
  Besøg dette sjove aktivitetscenter som har specialiseret sig i at lave teambuilding for grupper. Her kan prøves lige fra Paintball, ATV, gummibådsrally, human bordfodbold, klatring til forhindringsbaner, vildmarksbade og sauna samt skovmandsdyst og meget mere.

  Fort Østerlund
  Er I til fart over feltet og udfordringer, så besøg Fort Østerlund, hvor I kan komme på prøve i at bygge en tømmerfløde, en bro, rykke jeres grænser på  vandforhindringsbane, Paintball og meget andet.

  Kanosejlads:
  Silkeborgsøerne er mange og der er muligt at tage på tur i kano enten i nogle timer eller for en hel dag. Læg til grund og hold pause i det fri langs Gudenåen og oplev den smukke natur fra søsiden.

  Mountainbike eller cykeltur
  I bl.a. Silkeborg - Danmarks outdoor hovedstad - kan det nemt arrangeres at lave en mountainbiketur i en af de mange bakkede skove, som ligger rundt omkring Silkeborg eller en cykeltur ud i områdets smukke natur.

  HISTORIE

  Den Gamle By:
  Tag tilbage i tiden, og mærk hvordan det var at leve i Danmark fra før år 1900 og op til 1970érne. Det er muligt at komme på et undervisningsforløb, som kan bruges i det faglige. Museet er et levende museum, så man kan opleve hvordan folkene begik sig i deres dagligdag og arbejdsdag.

  Fregatten Jylland:
  Fregatten Jylland er et krigsskib som blev bygget i 1860 med 3 master og 44 kanoner. Skibet ligger til havn i Ebeltoft og er nu et museumsskib som kan besøges året rundt.

  Horsens Statsfængsel:
  Gå på gangene og i cellerne og mærk hårene rejse sig, når man tænker på at her boede fangere fra 1853 og 153 år frem, indtil 2006. Fængslet er i dag et museum med interaktive videoer og opgaver. Her vil man få masser af viden, mens man bevæger sig rundt på de fleste etager.

  KUNST /DESIGN/ HÅNDVÆRK

  Aros:
  Tag på Aros kunstmuseum og oplev kunst i alle afskygninger. Nogle af mussets samlinger er faste. B.la. den kæmpestore dreng der er lavet ud at støbt glasfiber. På Aros er der mulighed for at få et undervisningsforløb ind, så det kan bruges som et led i undervisningen. Når man besøger Aros er det også et must at gå helt op på tagetagen og tage turen rundt i regnbuen, hvor man får den fulde udsigt ud over fantastiske Aarhus.

  Kunstmuseet Silkeborg Bad samt den glemte kæmpe i skoven:
  Besøg Silkeborg Bad og få den gamle historie om hvordan en badeanstalt og kurbad lå her for over 100 år siden. Stedet bliver i dag brugt til museum og kunstgalleri både inde og ude. Gå bl.a. på opdagelse i skulpturparken, hvor du kan opleve spændende og sjove skulpturere. Gå en tur i området og smag på friskt koldt vand fra Arnakkekilden. Som led i undervisningen kan et besøg her skabe rammerne om en lærerig skoledag. Når I besøger Silkeborg bad siges det at der i nærheden gemmer sig en af de glemte kæmper i skoven. Kunstneren Thomas Dambo har gemt flere kæmper rundt om i Danmark, nogle er sværere at finde end andre. Kæmperne er bygget i genbrugstræ, hvor kunstneren gerne vil vise at affald kan være meget mere end et stort problem.

  Museum Jorn:
  Museet som består af over 5.500 kunstværker som Asger Jorn donerede fra mellem 1953 og til 1973. Musset indeholder ikke kun kunstværker af Asger Jorn, men også mange kunstnere fra Cobra-bevægelsen. Andre kunstværker er også at finde, som Asger Jorn blev inspireret af. Der er mulighed for åbent værksted, hvor man har mulighed for at udfolde sine kreative evner. Desuden er der mulighed for at deltage i workshops og blive introduceret for historien om Asger Jorn som en del af et undervisningstilbud.

  Museum Silkeborg:
  Museum Silkeborg er et museum som byder på alt fra Silkeborgs historie, arkæologi, oldsager, Blicher, papirfabrikkens historie og moselig. Besøg Museum Silkeborg og se og hør historien om Tollundmanden, gå på opdagelse i vikingetiden, jernalderen m.fl. Det er muligt at gå på fabriksvandring i papirfabrikken eller tage høre om den kolde krig m.fl. som et link til undervisningen.

  Moesgaard Museum:
  Når det handler om fortidens og nutidens mennesker, så er der på Moesgaard museum alt du skal vide om det. Der er mage interaktive muligheder som man kommer rundt og udstillingerne er mange. Udstillingerne skifter nogle gange om året. Det er også muligt at booke et undervisningsforløb i mussets udstillinger.

  NATURFAG

  Cheminova:
  Få et indblik i fabrikken som arbejder med kemiske plantebeskyttelsesmidler, hvor der er tænkt på sikkerhed, kvalitet og miljøet. Cheminova producerer primært kemikalier til landbrug, b.la. til bekæmpelse af ukrudt, insekter og svampesygdomme.

  Klimatorium: 
  Vores klima er ekstrem vigtig og det er noget vi er nødt til at forholde os til i forhold til fremtiden. Bliv klogere på hvordan vores klima hele tiden forandre sig, og vær med til at starte en debat om hvordan vi i fremtiden kan blive bedre til at passe på vores klima.

  Naturkraft:
  Oplev naturens vilde sider. Der kan være ting som man ikke tænker over til daglig, hvorfor tingene er som de er. Men her kan I gå på opdagelse i den vestjyske natur, hvor I vil blive mere bevidste om bæredygtighed og klima. Oplev bl.a. hvordan en vesterhavsstorm føles, eller test din balanceevne, brug din lugtesans eller gå på opdagelse indenfor i de forskellige kupler, som byder på masser af udstillinger om bla. Livets træ og mennesket. Alt sammen er noget som kan bruges i faglig sammenhæng, f.eks. biologi, geologi og kulturhistorie.

  Randers Regnskov:
  Vil I gå på opdagelse i tropisk klima og opleve alverdens dyr fra mange dele af verden. Der er dyr fra Sydamerika, Afrika og Asien, som findes under de 3 kupler. Hvis du tør kan du gå ind i slangetemplet, eller se om du kan finde Nemo i en af de flotte akvarier. Det er muligt at flytte undervisningen ud af Jeres klasseværelser og få levende undervisning.

  Ole Rømer Observatoriet:
  En oplevelse i astronomiens verden. Læg Jer godt til rette og se nogle af de mange stjernebilleder i observatoriets kuppel. Hør om planeter, og kig i observatoriets stjernekikkert og se om du kan få øje på dit eget stjernetegn på himmelen, eller en af de mange planter som er 1000 vis af lysår væk.

  Steno Museet:
  På Steno museet er science og mennesket i centrum. Bliv klogere på epidemier igennem tiderne og udvikling af sundhedssystemet, eller hør om kroppen og kropsidealer og meget mere.

  TEKNIK

  B & O:
  Bang og Olufsen har hovedsæde i Struer – lydens by. B & O er den danske virksomheden som siden 1925 har leveret TV, højtalere og musikanlæg til mange danske hjem. I dag er koncernen nået ud til 70 forskellige lande. Besøg museet og få en rundvisning og fortælling om radio- og tv-branchen gennem tiderne.

  VANDSPORT

  Kabelbanen – Hvide Sande:
  Er I til fart over feltet og vand, så er dette det helt rigtige sted at slå sig løs, hvis I vil prøve at stå på wakeboard eller vandski. Kabelbanen kan trække 10 personer ad gangen og alle kan være med.

 • Priseksempel

   Vi skræddersyr altid rejsen efter jeres særlige ønsker og behov. Nedenstående priser er derfor blot eksempler på, hvad rejsen kan koste. Vores rejsekonsulenter sidder klar til at tage en dialog om netop jeres skolerejse.

  Priseksempel på en skolerejse til Midtjylland.
  Pris pr. person v/52 personer fra kr. 975,- *

  Prisen inkluderer

  • Transport i egen langtursbus 
  • 3 overnatninger i flersengsværelse
  • Bus til rådighed under opholdet
  • Bidrag til rejsegarantifonden

  * Har I frirejse med DSB, fratrækker vi naturligvis prisen for transport i jeres tilbud.

  Prisen inkluderer ikke

  • Enkelt- og dobbeltværelser
  • Øvrig forplejning
  • Forsikringer
  Få tilbud
 • Indkvartering

  Indkvartering kan f.eks. være på et hostel, i en større hytte, et feriecenter eller noget helt andet. F.eks. hvis man bor i feriehuse er der plads til enten 4, 6, 8, 10 eller 12 personer. Hytter kan også arrangeres, hvad enten det er i mindre værelser eller sovesale. Vi har muligheder som passer til Jer, alt efter størrelsen på Jeres gruppe.

Kort

Danmark

Studierejse til Nordjylland

Fra 995,- * Læs mere
Danmark

Skolerejse til København

Fra 1.025,- * Læs mere
Danmark

Skolerejse til Bornholm

Fra 1.275,- * Læs mere

Medlem

Top