Studierejse til Nordjylland

Rejsebeskrivelse

Mange kender sikkert Nordjylland for deres mange sommerhusområder, Skagen og de fine sandstrande. Men ud over disse herlige kendetegn, byder Nordjylland på et utal af spændende muligheder indenfor aktiviteter, friluftsliv, undervisning og fagområder.

Regionen byder på alt fra historiske oplevelser i og omkring de mange bunkers fra Anden Verdenskrig, introduktion til hvordan Danmark arbejder for en mere grøn og bæredygtig fremtid, både ift. bæredygtig fiskeri, grønenergi og omstilling, kunst på Skagens berømte kunstmuseum eller prøv kræfter med nogle af de mange aktiviteter både til lands og til vands med bl.a. mountainbike kørsel, ridning, havkajak, windsurfing og meget mere. 

Med kombinationen af forholdsvis kort afstand fra hele landet, masser af plads, spændende byer samt mange aktivitetsmuligheder, tilbyder Nordjylland muligheder af enhver type og for alle klassetrin, gruppestørrelser og fagniveauer. 

Print Tip en ven


Send side til venProgram og praktiske oplysninger

 • Programforslag

  Nedenfor vises hvordan et program for en skolerejse til Nordjylland KAN se ud. Her er blot tale om et forslag, idet vi altid tilpasser programmet efter gruppens ønsker.

  Dag 1
  Bussen ankommer til skolen
  Afgang fra skolen
  Ankomst til Nordjylland
  Indkvartering
  Fordrag om "Livet på Vestkysten"
  Bæredygtig fiskeri i Thorup Strand
  Aftensmad

  Dag 2
  Morgenmad
  Mountainbikekørsel
  Forberedelse til en aften i Madsmedjen
  Tilberedning af egen aftensmad i Madsmedjen

  Dag 3
  Morgenmad
  Hanstholm Bunkermuseum
  Vandaktiviteter
  - Surfing
  - SUP
  - Windsurfing
  Aftensmad

  Dag 4
  Morgenmad
  Tjek ud og pakning af bus
  Naturvandring eller ridning
  Afgang retur mod skolen


  Nordjylland - Unitas Rejser - Danmark

  Nordjylland - Unitas Rejser - Danmark

  Nordjylland - Unitas Rejser - Danmark

  Nordjylland - Unitas Rejser - Danmark

  Nordjylland - Unitas Rejser - Danmark

  Nordjylland - Unitas Rejser - Danmark • Aktiviteter

  Nordjylland byder på et utal af aktiviteter. På siden om linjefag, kan I læse mere omkring et lille udvalg af muligheder.

  Vi sammensætter gerne et program og planlægger aktiviteter skræddersyet jeres ønsker og behov. 

   

 • Linjefag

  ADVENTURE OG FRILUFT

  I ét med naturen:
  Bo én eller flere nætter i naturen, hvor I sammen bygger shelters, tilbereder mad over bål og kommer i nærkontakt med naturen. Uddannede og erfarne instruktøre stiller deres viden og gængs udstyr til rådighed - Men I står selv for den praktiske opbygning af lejr og tilberedning af mad.

  Mountainbike:
  Prøv kræfter med mountainbikekørsel på de i alt 35 km. MTB-spor som området i Han Herred byder på. Sammen med uddannede instruktører bliver I introduceret til forskellige teknikker på stedets teknikbane, inden I bliver sluppet løs i skoven, på stranden og i klitterne. 

  Mulighed for niveauopdeling af de enkelte grupper.

  Naturvanding:
  Nordjylland byder på utallige spændende vandrestier og muligheder. Bl.a vandreruten fra Thorupstrand til Bulbjerg – Danmarks eneste fuglefjeld, er et besøg værd. Undervejs får I korte og velfortalte inputs om biodiversitet og naturbeskyttelse.

  FITNESS / YOGA

  Mindfullness:
  Nyd stilheden i skoven på egen hånd, gå i bare fødder gennem skovbunden og på stranden og mærk naturen helt tæt på.

  Yoga:
  Mulighed for én eller flere yoga sessioner, hvor erfarne instruktører vil introducere jer til de forskellige grene.
  Sessionerne er opdelt i flere niveauer, og kan tilpasses den enkelte gruppe.

  GASTRONOMI:

  Madsmedjen: 
  Madsmedjen er en gammel stald ombygget til et moderne og rustikt spisested med tre forskellige brændefyrede ovne bygget af landets bedste ovnbyggere. I lokalet er der rå brædder, store lærkestammer, lammeskind og plankeborde. Når Itræder ind i Madsmedjen kommer I i en helt særlig stemning, og stedet danner den perfekte ramme for hygge. Det bliver et gastronomisk eventyr, når I sammen med stedet kok tilbereder et udsøgt aftensmåltid med lokale råvarer og bruger naturets spisekammer.

  HISTORIE

  Bunker Skattejagt:
  Tag på oplevelse ned i nogle af de mange bunkere på Den jyske vestkyst. Lær at navigere med GPS for at finde de rette positioner, og tag rebene med, når I skal fire jer ned inde i bunkeren, for med uv-lygterne at spore jer frem til den sagnomspundet og skjulte skat.  
  Skattejagten planlægges med lokalkendte instruktøre, der står for praktik og sikkerhedsinstruktioner. 

  Hanstholm Bunkermuseum:
  Dyk ned i, og kom tæt på 2. verdenskrigs største tyske befæstning i Danmark, og oplev de spændende beretninger omkring livet i bunkerne. Se og rør ved de enorme kanonrør, tag på tur med det lille ammunitionstog eller få en forklaring omkring de mange fortællinger omkring Atlantvolden.

  Besøget er meget skolerelevant, og inkludere udlevering af skolemateriale der gør besøget yderst informativt for historieundervisningen.

  KUNST / DESIGN / HÅNDVÆRK

  Skagen Museer
  Få byer i Danmark har et så berømt kunstnermiljø som Skagen, og på byens museer kommer I helt tæt på kunstnerkolonien, der i 1800- og 1900-tallet kom til Skagen for at male i det specielle lys og dyrke de rustikke miljøer.

  Skagens Museum, Anchers Hus og Drachmanns Hus byder indenfor til store kunst- og kulturoplevelser med betagende udstillinger og kunstnerboliger, som de så ud for 100 år siden.

  Besøg og undervisning ved udøvende kunstnere 
  Bliv undervist og inspireret af nogle af Nordjyllands mange kunstnere, der meget gerne formidler deres viden omkring netop deres kunstart.

  NATURFAG

  Besøgscenter Østerild:
  Bliv introduceret til vindenergien på Besøgscenter Østerild, som har som formål at formidle viden om vindenergi, om testcentret og om lokale forhold.

  På besøgscentret kan I få den sidste nye viden omkring vind og vindkraft i Danmark. Her kan du få svar på, hvordan en vindmølle bliver bygget og se forskellige vindmøllemodeller. Du kan også lege med vind og vindtunneler. Sammen med stedet formidlere, er der mulighed at planlægge relevante undervisningsforløb, og høre hvorfor frmaer som Siemens, Vestas samt DTU har deres testmøller netop i Østerild.

  Livet på Vestkysten
  Bliv introduceret til livet i et lille fiskerleje. Her vil landsbyens skolelærer og præst i stearinlysets skær i en times tid fortæller røverhistorier om havbådenes og fiskeriets historie i området omkring Jammerbugten. Forbered jer nordjysk dialekt, autentisk story telling og havets brusen som baggrundsstøj.

  Naturskånsom fiskeri (Thorup Strand)
  Storfiskeri fra enorme bomtrawlsskibe bliver stadigt mere udbredt på verdensplan, men det skaber enorme ødelæggelser i havmiljøet. I Danmark findes et alternativ i form af det naturskånsomme fiskeri i Thorup Strand fra de ikoniske blå kuttere, som bliver trukket op på stranden. Her fiskes der efter ældgamle metoder, som kræver lokalt kenskab og kærlighed til havbunden. Vi tager jer med ind i fiskerlejets hverdag. Turen starter med en frokost hos Thorupstrand fiskerhus, hvor I smager de friskfangede fisk, mens I hører en times foredrag om hvad naturskånsomt fiskeri er. Herefter bliver I vist rundt i pakhusene, kommer med op på en kutter og får lov at rør ved fiskene.

  Rav Safari:
  Få et introkursus i hvor, hvornår og hvordan man nemmest finder "Nordens guld".
  I bliver udstyret med særlige lygter med specielt uv-lys, som kaster lyset fra ravet retur. Denne tur gennemføres helst i tidspunktet omkring solnedgang og inkludere hyggelig sammenkomst omkring bål på stranden, når erfaringerne skal deles.

  RIDESPORT

  Nyd roen og de store øde omkring, ved ridning på islandske heste langs stranden, gennem skov og klitter.

  SOCIAL ANSVARLIGHED

  Bæredygtig transport 
  Få et spændende oplæg omkring bæredygtig transport og hvordan man sammen kan påvirke bæredygtigheden. 

  VANDSPORT

  Kitesurf, SUP, Surfing:
  Prøv kræfter med vandsport af forskellig art - Bl.a. kitesurfing, windsurfing, SUP (Stand Up Paddling) eller surfing. Både på strandene omkring Løkken og ved Cold Hawaii (Klitmøller), findes der muligheder for at sammensætte spændende introduktionsforløb og kurser, hvor I både lære omkring sikkerhed og havets luner, de grundlæggende teknikker, men også får mulighed for at slå jer løs.

  Mulighed for niveauopdeling.

  Kanosejlads:
  Nyd roen ved kanosejlads på Limfjordens stille vand, eller én af området mange åer. Erfarne guider vil sammen med jer, udarbejde de bedste ruter og formidle viden omkring sikkerhed.

  Snorkling:
  Tag med under overflade på en spændende snorkeltur langs kysten, samt ved moler og høfter, og oplev hvordan det vrimler med liv, i form af fisk og skaldyr.

   

 • Priseksempel

   Vi skræddersyr altid rejsen efter jeres særlige ønsker og behov. Nedenstående priser er derfor blot eksempler på, hvad rejsen kan koste. Vores rejsekonsulenter sidder klar til at tage en dialog om netop jeres skolerejse.

  Priseksempel på en skolerejse til Nordjylland.
  Pris pr. person v/52 personer fra kr. 995,- *

  Prisen inkluderer

  • Transport i egen langtursbus 
  • 3 overnatninger i flersengsværelse
  • Bus til rådighed under opholdet
  • Bidrag til rejsegarantifonden

  * Har I frirejse med DSB, fratrækker vi naturligvis prisen for transport i jeres tilbud.

  Prisen inkluderer ikke

  • Enkelt- og dobbeltværelser
  • Øvrig forplejning
  • Forsikringer
  Få tilbud
 • Indkvartering

  Afhængig af årstiden og budgettet, er vi behjælpelig med at arrangere alt fra overnatning under åben himmel til lejrskoler, feriecentre, hostels eller hoteller.

  Indkvarteringen planlægges ud fra jeres ønsker til sengepladser, forplejning samt naturligvis budget.

  Indkvartering - Unitas Rejser - Nordjylland

  Indkvartering - Unitas Rejser - Nordjylland

Kort

Danmark

Skolerejse til Bornholm

Fra 1.275,- * Læs mere
Norge

Skolerejse til Norge - Adventure

Fra kr. 1.585,- Læs mere
Tjekkiet

Skolerejse til Spindl - adventure

Fra kr. 1.555 Læs mere
Tyskland

Skolerejse til Hamborg

Fra kr. 1.115,- Læs mere

Medlem

Top