Studierejse til Sydjylland

Rejsebeskrivelse

Den sydlige del af Jylland er en spændende del af Danmark, og rummer en del stykker af Danmarkshistorien. Her ligger Danmarks ældste by, Ribe, som byder på mange minder fra vikingerne.

Vestkysten og Vadehavet er en oplevelse i sig, med masser af udendørs aktiviteter, både indenfor sport og natur.

Sønderjylland er også grænseland, og på Dybbøl Banke kan vi lære mere om krigen i 1864. Det er også muligt at mødes med nogle fra det tyske mindretal i Danmark eller det danske mindretal i Tyskland. Hos dem kan vi høre noget om hvordan det er at være en del af en mindretalsbefolkning, og hvordan de nu lever i fred og forståelse med hinanden.

Oplevelser er der også mange af. Det kan være et besøg på Universe på Als, hvor naturfagene bliver omsat til daglig liv. Det kan også være et besøg i en skaterpark, eller på en naturskole.

Sydjylland har det meste – med korte afstande.

Print Tip en ven


Send side til venProgram og praktiske oplysninger

 • Programforslag

  Nedenfor vises hvordan et program for en skolerejse til Sydjylland KAN se ud. Her er blot tale om et forslag, idet vi altid tilpasser programmet efter gruppens ønsker.

  Dag 1
  Afgang fra skolen
  Ankomst til overnatningsstedet
  Indkvartering

  Dag 2
  Sport og teambuilding i Skærbækcenteret 

  Dag 3
  Ribes vikinger
  Rollespil
  Fortællinger om Vikingetiden 

  Dag 4
  Vadehavet
  Besøg vadehavscenteret og udforsk Vadehavet.

  Dag 5
  Oprydning / rengøring
  Afgang fra overnatningsstedet
  Ankomst til skolen

  Sydjylland - Unitas Rejser - Danmark

  Sydjylland - Unitas Rejser - Danmark

  Sydjylland - Unitas Rejser - Danmark

  Sydjylland - Unitas Rejser - Danmark

 • Aktiviteter

  Den sydlige del af Jylland byder på et utal af aktiviteter. På siden om linjefag, kan I læse mere omkring et lille udvalg af muligheder.

  Vi sammensætter gerne et program og planlægger aktiviteter skræddersyet jeres ønsker og behov. 

   

 • Linjefag

  ADVENTURE OG FRILUFT

  Fodboldgolf:
  En sjov oplevelse alle. 

  Gendarmstien:
  Sønderjylland har flere vandrestier. En af dem er Gendarmstien, som går gennem et varieret landskab langs den dansk-tyske grænse. Der er også mange mindre vandreruter som fører gennem interessante områder af forskellig art.

  Gokart:
  Kør om kap med klassekammeraterne på Vojens Gokartbane

  High Park Sønderjylland:
  Fire forskellige trætopbaner af forskellig sværhedsgrad, fra den letteste for nybegynderen, til den mest udfordrene som både giver sus i maven og ømme muskler.

  Klatring:
  Prøv kræfter med klatring op ad en 30 meter høj silo, på en af Danmarks højeste klatrebaner.

  WOW park, Billund:
  WOW park er en adventure park for friske mennesker i alle aldre.  Her kan du slynge dig i Tarzanslynger, klatre i tovnet og gå over hængebroer.

  HISTORIE

  Dybbøl Banke:
  Det var her et at de mest kendte slag under krigen i 1864 fandt sted. I dag er det muligt at få historien fortalt og se stederne. Området er bygget op så det du ser passer med den historiske virkelighed. Der er mange temaer at vælge mellem, så du kan vælge fra en bred vifte.

  Genforeningen:
  I 1920 blev Sønderjylland genforenet med Danmark, og det sønderjyske byder på mange facetter af dette. Det er muligt at høre om hvordan det er at være en del af det tyske mindretal i Danmark, men også at tilhøre det danske mindretal i Tyskland. Eller hvad med at finde ud af hvordan det var muligt at beholde det danske sprog den gang Sønderjylland var tysk?

  Tirpitz:
  To store kanonbunkers udgør Tirpitz-stillingen. Den var en del af Atlantvolden, og blev bygget for at forsvare indsejlingen til Esbjerg. Den sydlige bunker er åben for besøgende. Der er også en udstilling som tager udgangspunkt i den personlige fortælling om Anden Verdenskrig i lokalområdet.

  Zeppelin - & garnisonsmuseum, Tønder:
  Under 1. verdenskrig var der en Zeppelin-base i Tønder. Området blev bombet, men hangaren blev ikke truffet. Derfor står den fortsat -  som det eneste bygværk i Nord-Europa fra denne tidsperiode. Derfor kan man i dag få et levende billede af nogle af forholdene under 1. verdenskrig.

  KUNST, DESIGN OG HÅNDVÆRK

  Lysstøberi:
  På Fanø er det muligt at støbe sine egne lys i forskellige størrelser og former.

  NATURFAG

  Vadehavscenteret:
  Gennem dygtige formidlere og ved selvsyn kan du få et indblik i den fantastiske verden Vadehavet er. Det er også muligt at have fokus på forurening og hvad den har at betyde for Vadehavet og de dyr som lever der.

  Området byder også på forskellige naturskoler, som giver mulighed for at fordybe sig i den sønderjyske natur.

  Økolariet:
  Økolariet har fokus på bæredygtighed, og har undervisningsoplæg om forskellige temaer, så som affald, natur, miljø, klima, energi og mad. Dette er en anderledes måde at tilgå disse emner, end hvad som er muligt i klasseværelset.

  SCIENCE

  Danfoss Universe:
  Universe i Nordborg er en oplevelsespark med fokus på naturvidenskab, teknologi og iværksætteri. Her er det muligt at udforske i virkeligheden, noget af det man ellers kun har læst om.

  VANDSPORT

  Stand Up Paddle (SUP):
  Prøv kræfter med den nye og yderst populære vandsport. Aktiviteten kan laves både på rolige søer eller i en af området fjorde.

   

 • Priseksempel

  Vi skræddersyr altid rejsen efter jeres særlige ønsker og behov. Nedenstående priser er derfor blot eksempler på, hvad rejsen kan koste. Vores rejsekonsulenter sidder klar til at tage en dialog om netop jeres skolerejse.

  Priseksempel på en skolerejse til Sydjylland.
  Pris pr. person v/75 personer fra kr. 895,- *

  Prisen inkludere:

  • Bustransport fra skolen – Skovly  t/r.
  • 4 overnatninger på Skovly
  • Forbrug af el og vand
  • Slutrengøring
  • 24 timers nødtelefon
  • Bidrag til Rejsegarantifonden

  * Har I frirejse med DSB, fratrækker vi naturligvis prisen for transport i jeres tilbud.

  Prisen inkluderer ikke

  • Enkelt- og dobbeltværelser
  • Øvrig forplejning
  • Forsikringer
  Få tilbud
 • Indkvartering

  Skovly ligger 7 km syd for Ribe og har været et lejr- og kursuscenter siden 2003. Lejren ligger i skønne landlige omgivelser med dejlig skov, og udsigt over de åbne marker, hvor køerne og fårene går og græsser.

  I har hovedhuset til rådighed til eleverne og et klubhus med toilet og bad samt køkken til lærerne. Hele hovedhuset som er delt op i; Stort industri køkken, siddepladser til nemt 80 pers, undervisning lokaler/festsal og tv-stue.

  Fodboldbaner, beachvolley, bålhytte, og div udendørs spil og remedier

  Skovly er blot én indkvarteringsmulighed. Vi har kontakt til masser af forskellige indkvarteringssteder i hele den sønderjyske region, og kan derfor tilbyde alt fra hostel til lejrskoler og hoteller. 

  Sønderjylland - Unitas Rejser - Danmark

Kort

Danmark

Skolerejse til Bornholm

Fra 1.275,- * Læs mere
Danmark

Studierejse til Nordjylland

Fra 995,- * Læs mere
Danmark

Skolerejse til København

Fra 1.025,- * Læs mere

Medlem

Top