Sognerejse til Færøerne - programforslag

Af Unitas Rejser

Rejsebeskrivelse

Færøerne - en hårdfør og barsk, men frodig og grøn øgruppe i Atlanterhavet, midt mellem Norge og Island. Vejret, som er medvirkende til den fantastisk smukke og rigt varierede natur, er meget omskifteligt. Sol, regn og tåge veksler måske flere gange om dagen, og derfor kan ændringer i programmet være nødvendige.

På køre- og sejlture skal vi opleve den betagende natur - med panoramaudsigt til de forskellige øer, grønne skrænter og gråbjergside. Det er et rigt fugleliv, og nord for Gjógv er det først og fremmest mallemukker og forhåbentlig også nogle søpapegøjer, som præger billedet.

Færøerne er tæt ved, men dog forskelligt fra Danmark. Fordi klimaet er så omskifteligt, har færingen lært sig at sige "det ordner sig nok", og selv om man planlægger noget, er det vejret, som bestemmer, om det kan lade sig gøre. Dette kan nogle gange være svært at acceptere for en dansker, men hvis man lader skuldrene falde ned og forsøger at indtage samme livsfilosofi som færingerne, kan man opleve at pulsen falder, og der kommer ro over livet.

Se programforslaget neden for og bliv inspireret til jeres sognerejse til Færøerne. Vi skræddersyr altid rejsen efter gruppens ønsker og behov.

Print Tip en ven


Send side til venProgram og praktiske oplysninger

 • Programforslag

  Dag 1: Afrejse
  Vi flyver fra Billund lufthavn til Færøerne.

  På vej mod Tórshavn gør vi en afstikker til Kirkebø - Færøernes gamle, kulturelle centrum. Her besøger vi sognekirken fra år 1111 og Magnus-katedralen fra det 13. århundrede. Fra starten af 1100-tallet og frem til reformationen var Kirkebø bispesæde, og kongsgården har været beboet af samme kongsbonde-familie gennem 17 generationer.

  Kirkjubøur. Færøerne. Unitas Rejser

  I Tórshavn bor vi på Hotel Streym. Alle værelser har bad og toilet, og på hotellet serverer de morgenmad. Det ligger nogle få hundrede meter fra centrum, og hvis man ikke har mod på at gå, er det muligt at tage med den gratis bybus.
  Inden vi går ind til centrum for at spise aftensmad på en af byens restauranter, har vi et lille informationsmøde.

  (-/-/A)

  Dag 2: Tórshavn
  Dagens rundtur i Tórshavn begynder med en gåtur i den gamle bydel, Tinganes. Her blev en del af scenerne i "Barbara" filmet, og her finder vi også Lagtingspladsen, det ældste, godkendte, demokratiske tingsted i verden. Allerede i år 850 e.Kr. havde alle mænd møderet til tinget - dette var direkte folkestyre i en verden, som ellers var styret af konger, fyrster og jarler.

  Hovedstaden Thorshavn. Færøerne. Unitas Rejser

  På vej til Nordens Hus besøger vi Kunstmuseet, som rummer verdens største samling af færøsk billedkunst. I Nordens hus spiser vi frokost. Nordens hus er et nordisk kulturhus, bygget for at fremme den nordiske og færøske kultur. Efter frokost besøger vi Nationalmuseet og Naturhistorisk Museum, inden vi har lidt tid på egen hånd.

  Om aftenen mødes vi igen til aftensmad på en af byens restauranter.

  (M/F/A)

  Dag 3: Tórshavn – Klaksvik
  Efter at vi har spist morgenmad, pakker vi sammen og forlader Tórshavn for at køre mod Klaksvik. Undervejs besøger vi egnsmuseet Blásastova. Her får vi et godt indblik i kulturen og hverdagen på Færøerne, helt tilbage fra kristendommens indførelse på øerne i år 999.

  Vi spiser vores medbragte madpakker på Landnamsgården, inden vi kører videre til Klaksvik. I Klaksvik besøger vi Kristianskirken med Joakim Skovgaards altertavle. Denne blev malet til Viborg Domkirke, men nåede kun at hænge der nogle år, inden den, på grund af fugtproblemer, blev taget ned.

  Vi fortsætter videre mod nord til Vidareidi, Færøernes nordligste bygd, med cirka 300 indbyggere. Tilbageturen går over dæmningen til Haraldssund og Kunoy med flot udsigt mod Kalsoy. Vi kører også forbi en af Færøernes små skove, en vandmølle og kornhuse, hvor færingerne tidligere tørrede korn.

  Vidareidi. Færøerne. Unitas Rejser

  Vi overnatter på Hotel Klaksvik, tidligere Sømandshjemmet i Klaksvik. Her spiser vi også aftensmad, og som alle andre sømandshjem er dette et afholdshotel. (M/F/A)

  Dag 4: Klaksvik - Gjógv
  Efter morgenmad forlader vi Klaksvik, og kører til Fuglefjord. Her møder vi den danske præst, Anne Mette Greve Klemesen, og vi deltager i gudstjenesten. Ved fremtidige sognerejser kan vi tilbyde et besøg og en lille andagt i denne kirke.

  Desuden har vi her mulighed for at høre noget om de kirkelige forhold på Færøerne i forhold til i Danmark. Efter gudstjenesten spiser vi frokost på den lokale restauration, inden vi kører til Toftir, hvor vi ser den gamle præstegård.

  Sidst på eftermiddagen besøger vi Selatrad spejdercenter. Det kan være muligt at bruge dette som en base for en sognerejse til Færøerne. Stedet ligger smukt ned til fjorden, og der er muligheder både for fisketure og vandreture. Desuden ligger det centralt på Færøerne for udflugter til de forskellige steder. Selatrad har et fuldt udstyret køkken, og hvis man ikke ønsker selv at tilberede varmt mad, kan vi tilbyde at det bliver bestilt fra en café nogle kilometer fra Selatrad.

  Derefter kører vi til Gjardgaardur i Gjógv, hvor vi spiser aftensmad sammen og overnatter.

  (M/F/A)

  Den hyggelige bygd Gjogv. Færøerne. Unitas Rejser

  Dag 5: Sejltur og hjemrejse
  Det er hjemrejsedag, men vi kan nå at opleve lidt denne dag også. I alle fald hvis vejret ikke driller for meget. Og hvis vejret gør sejlturen umulig, tilbyder vi et andet udflugtsprogram denne formiddag.

  Vi planlægger en sejltur forbi Vestmannagrotterne, en af de største turistattraktioner på Færøerne. Disse grotter og smalle sund er formet af brændingen gennem mange, mange år. Og mon ikke vi får se nogle af de søfugle, som lever på Færøerne også.

  Sejletur ved grotterne. Færøerne. Unitas Rejser

  Vi spiser frokost sammen i Vestmanna inden vi kører til lufthavnen og flyver tilbage til Billund.

  (M/F/-)

 • Priser

  Pris
  Pr. person v/20 personer: fra kr. 10.000,-

  Prisen inkluderer

  • Dansk rejseleder
  • Fly fra Danmark til Færøerne t/r
  • Lufthavnsskatter og -afgifter
  • 4 x overnatning i delt dobbeltværelse med bad og toilet på værelset
  • 4 x morgenmad og 4 x aftensmad
  • Bustransport ifølge programmet
  • Lokal guide i Torshavn
  • Entréer
  • Bidrag til Rejsegarantifonden

  Prisen inkluderer ikke

  • Øvrig forplejning
  • Drikkevarer
  • Drikkepenge
  • Forsikringer
  Få tilbud

Kort

Israel-Palæstina

Sognerejse til Israel-Palæstina - programforslag

Fra kr. 13.000 Læs mere
Grækenland

Sognerejse til Grækenland - programforslag

Fra kr. 11.000 Læs mere
Italien

Sognerejse til Rom - programforslag

Fra kr. 8.000 Læs mere
Tyskland

Sognerejse til Lutherbyerne - programforslag

Fra kr. 5.500 Læs mere

Medlem

Top