Sognerejse til Færøerne - programforslag

Af Unitas Rejser

Rejsebeskrivelse

Færøerne - en hårdfør og barsk, men frodig og grøn øgruppe i Atlanterhavet, midt mellem Norge og Island. Vejret, som er medvirkende til den fantastisk smukke og rigt varierede natur, er meget omskifteligt. Sol, regn og tåge veksler måske flere gange om dagen, og derfor kan ændringer i programmet være nødvendige.

På køre- og sejlture skal vi opleve den betagende natur - med panoramaudsigt til de forskellige øer, grønne skrænter og gråbjergside. Det er et rigt fugleliv, og nord for Gjógv er det først og fremmest mallemukker og forhåbentlig også nogle søpapegøjer, som præger billedet.

Færøerne er tæt ved, men dog forskelligt fra Danmark. Fordi klimaet er så omskifteligt, har færingen lært sig at sige "det ordner sig nok", og selv om man planlægger noget, er det vejret, som bestemmer, om det kan lade sig gøre. Dette kan nogle gange være svært at acceptere for en dansker, men hvis man lader skuldrene falde ned og forsøger at indtage samme livsfilosofi som færingerne, kan man opleve at pulsen falder, og der kommer ro over livet.

Se programforslaget neden for og bliv inspireret til jeres sognerejse til Færøerne. Vi skræddersyr altid rejsen efter gruppens ønsker og behov.

Print Tip en ven


Send side til venProgram og praktiske oplysninger

 • Programforslag

  Dag 1: Afrejse
  Vi flyver fra Danmark til Færøerne.

  På vej mod Tórshavn gør vi en afstikker til Kirkebø - Færøernes gamle, kulturelle centrum. Her besøger vi sognekirken fra år 1111 og Magnus-katedralen fra det 13. århundrede. Fra starten af 1100-tallet og frem til reformationen var Kirkebø bispesæde, og kongsgården har været beboet af samme kongsbonde-familie gennem 17 generationer.

  Vel fremme i Tórshavn tjekker vi ind på et af byens hoteller, og der er tid til en lille tur i byen inden vi spiser aftensmad sammen. (-/-/A)

  Kirkjubøur. Færøerne. Unitas Rejser

  Dag 2: Fuglefjeld og Tórshavn
  Vi kører til Vestmanna, hvor vi går ombord i en sightseeingbåd, som sejler os forbi Vestmannagrotterne og nogle af de færøske fuglefjeld. Måske kan vi se nogle søpapagøjer og andre søfugle. Desuden er der en anderledes oplevelse at se landskabet fra søsiden. Vi har lagt denne udflugt først på turen, da der er vejrforbehold. Hvis det ikke lykkes at sejle denne dag, forsøger vi at få det til en anden dag i løbet af turen.

  Tilbage i Tórshavn går vi en tur i den gamle bydel, Tinganes. Her blev en del af scenerne i "Barbara" filmet, og her finder vi også Lagtingspladsen, det ældste, godkendte, demokratiske tingsted i verden. Allerede i år 850 e.Kr. havde alle mænd møderet til tinget - dette var direkte folkestyre i en verden, som ellers var styret af konger, fyrster og jarler.

  Byen har også nogle gode museer som kan besøges på egen hånd. (M/-/A)

  Hovedstaden Thorshavn. Færøerne. Unitas Rejser

  Dag 3: Nordens Hus og Gjógv
  Vi pakker kufferten for at køre mod Klaksvik. Inden vi forlader Tórshavn skal vi besøge Nordens Hus, som er et nordisk kulturhus, bygget for at fremme den nordiske og færøske kultur og for det meste bygget af materialer fra Færøerne og de andre nordiske lande.

  Vi kører gennem den fascinerende natur med grønne fjeld og blå fjorde, forbi større og mindre bygder. Næsten helt nord på Østerø, ligger bygden Gjógv. Her er der en naturlig havn i en naturlig kløft, hvor bådene kan ligge beskyttet for vind og vejr.

  Vi fortsætter til Klaksvik, hvor vi overnatter på Hotel Klaksvik, tidligere Sømandshjemmet i Klaksvik. Her spiser vi også aftensmad, og som alle andre sømandshjem er dette et afholdshotel. (M/-/A)

  Vidareidi. Færøerne. Unitas Rejser

  Den hyggelige bygd Gjogv. Færøerne. Unitas Rejser

  Dag 4: Kirkebesøg og Vidareidi
  For mange færinger har kirken en stor betydning. Det er muligt at deltage i en gudstjeneste i en af de mange kirker, hvis gruppen er på Færøerne en søndag, vil det være muligt at deltage i en gudstjeneste. Vi vil også gerne arrangere et møde med en af præsterne, som kan fortælle noget om de kirkelige forhold på Færøerne.

  I Klaksvik ligger Christianskirken, som vi besøger. Her kan vi blandt andet beundre Joakim Skovgaards altertavle, som blev malet til Viborg Domkirke, men nåede kun at hænge der nogle år, inden den, på grund af fugtproblemer, blev taget ned.

  Vi kører en tur til Vidareidi, Færøernes nordligste bygd, med cirka 300 indbyggere. Tilbageturen går over dæmningen til Haraldssund og Kunoy med flot udsigt mod Kalsoy. Vi kører også forbi en af Færøernes små skove, en vandmølle og kornhuse, hvor færingerne tidligere tørrede korn. (M/-/A)

  Dag 5: Blásastova og hjemrejse
  Vi forlader Klaksvik og på vej til lufthavnen besøger vi egnsmuseet Blásastova. Her får vi et godt indblik i kulturen og hverdagen på Færøerne, helt tilbage fra kristendommens indførelse på øerne i år 999.

  Vi flyver fra Færøerne tilbage til Danmark. (M/-/-)

  Sejletur ved grotterne. Færøerne. Unitas Rejser

 • Priser

  Pris
  Pr. person v/20 personer: fra kr. 10.000,-

  Prisen inkluderer

  • Dansk rejseleder
  • Fly fra Danmark til Færøerne t/r
  • Lufthavnsskatter og -afgifter
  • 4 x overnatning i delt dobbeltværelse med bad og toilet på værelset
  • 4 x morgenmad og 4 x aftensmad
  • Bustransport ifølge programmet
  • Lokal guide i Torshavn
  • Entréer
  • Bidrag til Rejsegarantifonden

  Prisen inkluderer ikke

  • Øvrig forplejning
  • Drikkevarer
  • Drikkepenge
  • Forsikringer
  Få tilbud

Kort

Israel-Palæstina

Sognerejse til Israel-Palæstina - programforslag

Fra kr. 13.000 Læs mere
Grækenland

Sognerejse til Grækenland - programforslag

Fra kr. 10.500 Læs mere
Italien

Sognerejse til Rom - programforslag

Fra kr. 7.500 Læs mere
Tyskland

Sognerejse til Lutherbyerne - programforslag

Fra kr. 5.500 Læs mere

Medlem

Top