Skolerejse til Dublin

Rejsebeskrivelse

Tag på skolerejse til den charmerende by Dublin. Her oplever I gæstfrihed og dejlig atmosfære. Trods sin størrelse på kun 500.000 indbyggere inden for bygrænsen byder Dublin på både kultur, natur, historie og aktiviteter – og der er noget for alle.

Byens historie går tilbage til vikingetiden, og i dag står der stadig mange gamle slotte og bygninger, som sætter et historisk præg på byen, og flere aktiviteter er centreret omkring vikingerne. I Dublin bliver historien levende med de mange interaktive seværdigheder og museer. Det er rejse og læring, når det er bedst.

Irsk musik og folkedans går langt tilbage i historien og er en helt naturlig del af det at være irer. Dygtige musikanter og dansere optræder i Dublins gader, som også rummer gode shoppingmuligheder.
Af andre seværdigheder på skolerejsen kan vi blandt andet nævne:

 • Workshops, hvor I kan lære at spille og danse.
 • Få jord under neglene som irsk farmer: malk en ko og assister fårehunden
 • Besøg en chokoladefabrik
 • Guidet cykeltur til forskellige seværdigheder
 • Rundvisning på stort stadion

Vi skræddersyr altid rejsen efter jeres særlige ønsker og behov. 

Print Tip en ven


Send side til venProgram og praktiske oplysninger

 • Programforslag

  Nedenfor vises hvordan et program for en skolerejse til Dublin kan se ud. Her er blot tale om et forslag, idet vi altid tilpasser programmet efter gruppens ønsker.

  Dag 1
  Afrejse fra København
  Afhentning i bus og transfer til Dublin
  Check-in på hostel

  Dag 2
  Morgenmad
  Formiddag:  Cykel rundtur i Dublin
  Eftermiddag: Guinness Storehouse. Det kæmpe bryggeri, der fremstiller den berømte Guinness-øl.
  Aftenshow med irsk musik og Riverdance

  Dag 3
  Morgenmad

  • Howth Parket
  • Kilmainham Gaol (historisk fængsel)
  • Viking/medieval area
  • ”Temple Bar” area
  • Sejltur på floden Liffey

  Dag 4
  Morgenmad
  Heldagstur til Wicklow:

  • Powerscourt Gardens
  • Newgrange
  • Sally Gap

  Dag 5
  Morgenmad og check-ud
  Formiddag: kursus i Galic Football og Hurling
  Herefter afgang mod lufthavnen og hjemrejse til København

  Dublins hyggelige Temble Bar område. Skolerejse til Irland. Unitas Rejser

  Unge musikere ses mange steder i Dublin. Irsk musik præger bybilledet i Dublin. Skolerejse til Irland. Unitas Rejser

  Guinness Storehouse, i det gamle bryggeri, er nu museum i syv etager. Skolerejse til Dublin. Unitas Rejser

  Trinity College Dublin. Skolerejse til Dublin. Unitas Rejser 

 • Aktiviteter

  Udsigt fra skorsten

  I bydelen Smithfield Village er en gammel skorsten på over 56 meter bygget om til attraktion for besøgende. I toppen er der lavet en lukket platform i glas, som giver udsigt over byen.

  Irsk farm og kultur
  Besøg farmen, hvor der er masser af sjove aktiviteter på skolerejsen. Malk en ko, hjælp fårehunden Chip med at styre fårene, bag et irsk, brunt brød og smag det bagefter, dans ”the jig”, spil irsk musik og meget mere.

  På cykel i Dublin
  Tag på en guidet cykeltur rundt til Dublins seværdigheder. Der er flere stop undervejs, som giver mulighed for at tage billeder og høre guiden fortælle.

  Dublin på vand og land – i ”bådbus”
  En guidet tur i en delvis åben bus, som kommer omkring forskellige seværdigheder og fortæller om dem undervejs. Bussen er samtidig en båd, og på en del af ruten kører den ud i floden Liffey og gør på den måde sightseeing-turen anderledes.

  Greyhound løb
  Greyhound racing er en stor sport i Irland. Oplev et løb og stemningen på stadion.

  Udendørs adventureland
  Skal seværdighederne suppleres med spænding og aktivitet, så besøg dette adventureland, hvor der er masser af muligheder for udendørs, fysisk udfoldelse; mountainbike, ponyridning, skyd med bue og pil, luftriffel, orienteringsløb og meget mere. Programmet kan skræddersyes til jer, og det er muligt at købe mad og overnatte på stedet.

  National Wax Museum
  Rejs tilbage i Irlands historie sammen med voksfigurerne. De forskellige rum har hvert sit tema; forfatternes rum, irsk historie, ”the chamber of horrors” med flere. Med forskellige interaktive media, bliver I trukket med ind i historien og får en anderledes og lærerig oplevelse.

  Guinness Storehouse

  Det gamle bryggeri er lavet om til et museum i syv etager, hvor I følger Guinness øllens historie. Der er forskellige områder, hvor I blandt andet kommer omkring brygning af øllen med de originale ingredienser og moderne teknologi, fremstilling af tønder og efterfølgende transport, reklame og markedsføring af øllen. Alt dette fra første brygning til i dag.

  The Sealife Centre

  Ligger I byen Bray cirka 20 kilometer fra Dublin centrum. Tag med ned i dybet – uden at blive våd – og se hajer, søheste, rokker og meget mere blandt over 1000 forskellige arter.

   Dublin Writer’s Museum

  På museet er der udstillet bøger, breve, portrætter og personlige genstande fra berømte forfattere fra Dublin inden for de sidste 300 år. Det er muligt at få en guidet tur eller digital audio guide, hvor man kan tage turen rundt i eget tempo.

  Trinity College

  De studerende giver jer på rundvisningen indsigt i både historie, arkitektur og berømte studerende på stedet gennem tiden. I besøger også Old Library og Book of Kells.
  Varighed: 30 min 

  Dublin Castle
  Slottet stod færdig i 1220 og var i mere end 700 år ”the centre of English power”, indtil Irland blev uafhængig i 1922. I dag er det regeringsbygning og kan besøges af offentligheden. Dele af bygningen er gratis at komme ind i, mens man skal betale entre i andre områder.

  Dagsudflugt til Cliffs of Moher og Galway City

  Tag på en dagsudflugt til de store havklipper,  Cliffs of Moher, der pryder det irske landskab. Undervejs kommer I forbi Galway city, som er kendt for sin farverige bymidte med caféer og livemusik. 

 • Linjefag

  ADVENTURE OG FRILUFT

  Udflugt i de irske natur
  Dublin byder på mange udflugter, hvor man kommer helt tæt på den barske irske natur, som består af det vilde Atlanterhav, store bjergkæder, klipper og et vejr, man ikke ser så ofte i Danmark - og netop derfor er de irske landskaber velanvendte i kendte film- og tv-produktioner, som blandt andet den populære serie, Game of Thrones.

  Dagsudflugt til Cliffs of Moher og Galway City
  Tag på en dagsudflugt til de store havklipper,  Cliffs of Moher, der pryder det irske landskab. Undervejs kommer I forbi Galway City, som er kendt for sin farverige bymidte med caféer og livemusik. 

  BOLDSPORT

  Stadium Tour
  Tag på rundvisning på Croke Park. Et af de mest historiske og moderne stadioner i verden med plads til 82.300 tilskuere. Følg med guiden, som fortæller historien og viser jer ned i omklædningsrummet, gennem spillertunnelen og tag plads i VIP-området. I vil også komme op det øverste niveau og se stadionet fra fugleperspektiv.
  Varighed: ca. 80 min.

  BOLDSPORT

  Gaelic games
  Gaelic football og hurling er Irlands nationalsportsgrene. Prøv kræfter med begge holdspil. Gaelic football er en blanding af fodbold og rugby. Hurling spilles også på græs og er en slags hockey, hvor der spilles om en lille bold. Hver spiller har sit eget bat.

  DANS

  Irsk musik og dans
  Irsk musik og dans når det er bedst! Huset er styret og organiseret af irere, som ikke kan få nok af irsk musik og dans. Der er forskellige shows og dygtige kunstnere. Bestemt et besøg værd.

  GASTRONOMI

  Besøg en chokoladefabrik
  På denne chokoladefabrik lærer I om chokoladens historie og fabrikkens egen historie. I ser forskellige chokoladetyper, får rundvisning, og til sidst lærer I dekorationsteknikker og skal selv dekorere jeres egne chokolader.

  Farm to fork
  Tag på en farm to fork tur. Beøg Irlands ældste arbejdende mel-mølle og bag dit eget brød. Oplev også produktion af gedeost og æblecider.

  HISTORIE

  Interaktiv udstilling om vikingerne og middelalderen
  Tre udstillinger på én gang, hvor I selv er aktive og lærer en masse. Besøg udstillingen om vikingerne i Dublin; hop i et vikingekostume, besøg et vikingehus eller lær at læse runer. Træd ind i middelalderen og lær om forbrydelse og afstraffelse, gå ned ad den travle middelaldergade og glem ikke at stikke tiggeren en skilling. På udstillingen ”history hunters” ser I våben, skeletter og kort fra vikingetiden og middelalderen. Til sidst kan I teste jeres nye viden med ”Time Detectives”.

  Rollespil om gamle dage
  En historisk borg, hvor skuespillere i flotte, gammeldags kostumer med små rollespil fortæller om gamle dage. Besøget tager cirka en times tid. Tag turen dertil i tog langs kysten ved Dublin bugt.

  Besøg et fængsel
  Besøg et af de største tidligere fængsler i Europa. I finder under besøget en stor udstilling om fængslets historie, og turen omfatter også et audio visuelt show.

  Området Wicklow 
  Wicklow byder på skøn natur og mange seværdigheder. Besøg eksempelvis de mange velanlagte og plejede haver i Powerscourt Gardens.

  Som kontrast til det meget pæne kan vi foreslå en tur til Sally Gap, som er en vildmark i højlandet. Naturen er helt speciel og betagende her, og dyr færdes frit omkring. Turen kan tages med eller uden guide.

  De fantastiske gravhøje i Newgrange er en tredje mulighed. De blev bygget af sten cirka 3.200 år f.Kr. og man kan blive forundret over, at de dengang havde evner til at lave sådanne konstruktioner. Som tiden er skredet frem, har gravhøjene også været brugt som et astrologisk, religiøst og ceremonielt sted alt efter, hvilken overbevisning man havde på den pågældende tid. Der er kun guidede ture på stedet. I området taler de det helt specielle sprog, gælisk, og alle vejskilte står skrevet på både gælisk og irsk.

  Dagsudflugt med selvvalgt fokuspunkt
  På denne guidede tur kan I selv vælge, hvad turens faglige fokus og vinkel skal være: Litteratur, vikinger, floder, gemte steder, videnskab, historisk eller legender og fortællinger. Mulighederne er mange. Turen varer ca. 3 timer.

  KULTURMØDE OG SKOLEBESØG

  Trinity College
  De studerende giver jer på rundvisningen indsigt i både historie, arkitektur og berømte studerende på stedet gennem tiden. I besøger også Old Library og Book of Kells.

  MEDIE, FOTO OG JOURNALISTIK

  Dublin Writer’s Museum
  På museet er der udstillet bøger, breve, portrætter og personlige genstande fra berømte forfattere fra Dublin inden for de sidste 300 år. Det er muligt at få en guidet tur eller digital audio guide, hvor man kan tage turen rundt i eget tempo.

  MUSIK, TEATER OG  SCENEKUNST

  Undervisning i bodhran og tin whistle
  På dette lille kursus lærer I at spille på den lille irske fløjte og den specielle irske gedeskindstromme. Det er sjovt, afslappende og sætter fokus på samspil.

  NATURFAG, SCIENCE OG FYSIK

  The Sealife Centre
  Ligger I byen Bray cirka 20 kilometer fra Dublin centrum. Tag med ned i dybet – uden at blive våd – og se hajer, søheste, rokker og meget mere blandt over 1000 forskellige arter.

  Dagsudflugt ud i naturen
  Dublin byder på mange udflugter, hvor man kommer helt tæt på den barske irske natur, som består af det vilde Atlanterhav, store bjergkæder, klipper og et vejr, man ikke ser så ofte i Danmark - og netop derfor er de irske landskaber velanvendte i kendte film- og tv-produktioner, som blandt andet den populære serie, Game of Thrones.

  RELIGION

  Glasnevin Museum and Tours
  En stor kirkegård for alle religioner og ingen religioner. Den blev etableret for over 200 år siden af katolikken Daniel O’Connell og har i dag over 1,1 mio. mennesker begravet - både historiske personer og almindelige borgere gennem tiden. Få en guidet tur og besøg også museet.

  Christ Church Cathedral
  Træd indenfor i den gamle kirke fra 1028. Oplev stilarten og bevæg jer ned i den middelalderlige krybt. Overvær en aftensang med koret, som har rygte for at være et af de bedste kor i Irland. Kirken huser ”katten og rotten” og audio visuel præsentation, ligesom I også kan få en guidet tur.

 • Priseksempel

  Vi skræddersyr altid rejsen efter jeres særlige ønsker og behov. Nedenstående pris er derfor blot et eksempel på, hvad rejsen kan koste. Vores rejsekonsulenter sidder klar til at tage en dialog om netop jeres skolerejse.

  Priseksempel på skolerejse til Dublin
  Pris pr. person v/20 personer fra kr. 2.195,-

  Prisen inkluderer

  • Fly fra København til Dublin t/r
  • Pt. kendte flyskatter og afgifter
  • 4 overnatninger på hostel
  • Indkvartering i flersengsværelser
  • Morgenmad
  • Bidrag til rejsegarantifonden

  Prisen inkluderer ikke

  • Enkelt- og dobbeltværelser
  • Forplejning på ud- og hjemrejse
  • Forsikringer

  Vi gør opmærksom på, at de nævnte priser er uafhængige af det viste programforslag her på siden.

  Rejseforsikring
  Skole og ungdomsrejseforsikringen dækker bl.a. lægehjælp, hospitalsindlæggelse, krisehjælp, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse af forældre ved alvorlige uheld eller hjemkaldelse ved alvorlig sygdom i nærmeste familie samt giver adgang til 24 timers nødtelefon, hvor der er dansk lægevagt og krisepsykologer.

  Vær opmærksom på at der kan være egenbetaling på lægehjælp og sygehusindlæggelse efter overgang til det ”Blå kort”, hvis man ikke har tegnet særskilt rejseforsikring.

  Få tilbud
 • Indkvartering

  Stort moderne hostel i det centrale Dublin
  Dette hostel tilbyder værelser med eget bad og toilet samt sovesale i forskellige størrelser. Hostellet har mange faciliteter så som loungeområde, biograf, mulighed for opbevaring af bagage og tilkøb af morgenmad, middagsmad, aftensmad og snacks. Alle værelser og sovesale er samtidig udstyret med gratis WIFI.


Kort


Vis Skolerejse - Dublin på et større kort
England

Skolerejse til London

Fra kr. 1.895 Læs mere
Tyskland

Skolerejse til Berlin

Fra kr. 1.025 Læs mere
Italien

Skolerejse til Toscana - adventure

Fra kr. 1.660 Læs mere
Østrig

Skolerejse til Axamer Lizum

Fra kr. 2.185 Læs mere
Tjekkiet

Skolerejse til Prag

Fra kr. 995 Læs mere

Medlem

Top