Studierejse til Island

Rejsebeskrivelse

På Island byder naturen på et fantastisk skue, med geysirer, lavaområder, gletsjere og varme kilder.  Selv om Island ligger lige syd for polarcirklen, har øen et tempereret klima. Dette fordi den bliver opvarmet af Golfstrømmen.

Med knap 400.000 indbyggere på Island, er landet et af de tyndest befolkede land i Europa. Langt hovedparten af indbyggerne bor i hovedstaden Reykjavik.

Island er i dag et moderne højt udviklet land og et velfærdssamfund efter skandinavisk model. Kulturen bygger på den nordiske arv, da de fleste som bosatte sig på øen kom fra de nordiske lande.

Print Tip en ven


Send side til venProgram og praktiske oplysninger

 • Programforslag

  Dag 1: Ankomst Keflavik, Reykjavik byrundtur, Hveragerdi
  Ankomst til Keflavik lufthavn, hvor chaufføren møder gruppen i ankomsthallen. Gruppen kører gennem Reykjavik til overnatningsstedet i Borgarfjordur, omtrent en times kørsel fra Reykjavik.

  I Islands hovedstad, Reykjavik, finder vi et landemærke, Perlan (Perlen). Denne bygning i glas er bygget på seks massive varmvandstanke (hver med en kapacitet på 4 millioner liter). Perlan har en udsigtsplatform med en panoramaudsigt over byen og omegn.

  Hallgrimkirkja er Reykjaviks største landemærke og kirkens tårn kan ses fra næsten alle steder i byen. Orglet er stort og imponerende med sin højde på 15 meter og en vægt på bemærkelsesværdige 25 tons. Det har 5275 piper, designet til at fylde dette store og hellige sted med dets mange toner.

  Höfdi House bliver anset som en af de flotteste historiske bygninger i Reykjavik. Det er bedst kendt for at være stedet hvor topmødet i 1986 mellem præsidenterne Ronald Reagan og Mikhail Gorbatjov fandt sted. Et historisk møde som tydeligt viste at Den kolde Krig var ved at være afsluttet.

  Koncert og konferencecenteret Harpan er et anden bemærkelsesværdig område i Reykjavík. Det er et kulturelt og socialt område i hjertet af byen, og kan byde på et iøjnefaldende udsyn over bjergene som omgiver byen på den ene side og Nord-Atlanten på den anden. Langs med stierne er der mange steder hvor man kan stoppe op og nyde udsigten. Et af de mest besøgte steder er skulpturen Sun Voyager, som kan minde om et vikingeskib, men som faktisk er en fantasibåd og en hyldest til solen.

  Dag 2: Keykjadalur, bage brød og koge æg i en varm kilde, The Quake udstilling
  Hveragerdi er en lille by på det sydlige Island, omtrent 45 km fra Reykjavík. Hveragerdi bliver kaldt Islands blomsterby. Den ligger i et område med aktive, vulkanske varme kilder, som er med til at varme byens svømmebassin og mange drivhuse i byen op.

  I Hveragerdi kan man rent faktisk se varme kilder i folks baghaver. Hovedattraktionen er helt sikkert den varme elv i Reykjadalur, omtrent en times vandretur fra parkeringspladsen.

  Området ved Hveragerdi byder på mange forskellige udendørs aktiviteter. Der er en flot vandrerute til Reykjadalur dalen. Navnet Reykjadalur betyder elvedalen. Du kan se varme kilder og mudderpøle fra stien og det er muligt at bade i den varme elv som vi finder i bjergområdet ovenfor Hveragerdi. Efter vandreturen kan du spise brød som er bagt i undergrunden og koge æg i en af de varme kilder.

  Udstillingen The Quake viser hvorfor jordskælvet i 2008 opstod og hvad det betød for Hveragerdi. På udstillingen er det også muligt at mærke hvordan et jordskælv på omkring 6 på Richters skala føles i stedets simulator.

  Dag 3: Den sydlige kyst, Nauthusagil:
  Denne tur tager os langs med Islands sydkyst, hele vejen til Vik. Området er berømt for sit landskab, flotte vandfald, frodigt agerland, store områder med sort sand, store gletechere og små landsbyer. I løbet af dagen vil vi stoppe på interessante steder. Et af dem er Seljalandsfoss, et unikt vandfald som er 60 meter høj og med en lille sti bag om vandfaldet.

  Tæt på Sejlalandsfoss kan vi finde en skjult skat. Nauthusagil dalen er en mystisk ravine, med vandfald og med træbevoksning som hænger som et tag over ravinen – et imponerende syn.

  Et af de andre naturskatte i området er den underjordiske elv i Merkurker krateret.

  Skogafoss vandfaldet er et af de flotteste i Island, 62 meter høj og 15 meter bredt. Det er det sidste og mest seværdige vandfald af de mange vandfald der findes i Skoga elven.

  Dag 4: Den Gyldne Cirkel, Reykjavik
  Den gyldne cirkel er en klassisk rundtur som giver en imponerende introduktion til nogle af Islands natur underværker.

  Thingvellir National Park står på Verdensarvslisten og viser den Midatlantiske Ryg i al sin pragt. Det bugner med lavastrømme, gabende revner og vulkanske kægler. Skjaldbreiður vulkanen troner mod horisonten i nord og er en af de mest imponerende skjold vulkaner med sine symmetriske sider. Det var fra denne vulkan at det meste af den lava stammer fra, som i dag danner Thingvellir. Dette skete for ca 9.000 år siden.

  Thingvellir er også stedet hvor Altinget, verdens første demokratiske parlament blev grundlagt i år 930.

  Haukadalur er et geysir-område hvor vi kan se et varieret og farvefyldt vulkansk landskab med dampende marker, boblende varme kilder, den berømte sovende Store Geysir og den meget aktive Strokkur Geysir. Farverne i landskabet varierer mellem hvid, creme, gul, rødt og brunt.

  Det er også muligt at besøge besøgscenteret i området, hvor det er muligt at lære mere om vulkaner og gletchere.

  Vi fortsætter, og efter kort tid kommer vi til Gullfoss vandfallet, som altid bliver ved at imponere. Hele året rundt og under alle vejrforhold er Gullfoss et besøg værd. Med til sit brusende vandfald med en faldhøjde på 32 meter kaster Hvita elven sig ned i en 2 km lang canyon. Vi kan nyde den spektakulære udsigt, men også betragte vandfaldet på nær hold. Skiner solen, kan man se regnbuer på tværs af vandfaldet.

  Dag 5: Reykjavik, afrejse
  Afhængig af afgangstid kan der være tid på egen hånd i Reykjavik inden en bus kører jer til Keflavik lufthavn for at flyve tilbage til Danmark.

  Bag vandfald - Unitas Rejser - Island

  Hallgrimkirken - Unitas Rejser - Island

  Slette - Unitas Rejser - Island

  Søpapegøjer - Unitas Rejser - Island

  Vikingeminde - Unitas Rejser - Island

 • Linjefag

  ADVENTURE OG FRILUFT

  Into the Glacier
  Gør med specialbyggede køretøjer ud i ødemarken, og rejs ned i en gletcher, og bliv klogere på hvordan gletcherne lever. 

  Zipline
  Flyv med den ca. 90 meter lange zipline over Reykjafoss

  MTB
  Tag på offroad kørsel ud i den islandske vildmark og kør på størknet lava, gennem vandløb og åer, og få en naturoplevelse fra sadlen.

  GASTRONOMI

  Fiskefabrik:
  Oplev hvordan hele processen er, fra fisken kommer i land, til den er serveringsklar. Inkl. opskæring af egne fisk, tilberedning og middag.

  Grøntsagsproduktion
  Grøntsagsproduktion og blomster i drivhuse. Også en udstilling om brug af jordvarme i drivhuse.

  Madlavning ved varme kilder
  Kogening af æg, bagning af brød og øvrig tilberedning af mad, direkte på og i jorden ved varme kilder.

  NATURFAG

  Den Blå Lagune
  Oplev og bad i de berømte varme kilder

  The Lave Tunnel
  Raufarholshellir, er en af de længste og mest kendte lava tunneller på Island.

  Geotermi
  Besøg i Geothermal Park, der ligger i en aktiv vulkansk zone.

  HISTORIE

  Höfdi House
  Huset er berømt, fordi det  i oktober 1986 var sæde for et topmøde mellem Ronald Reagan og Mikail Gorbachov, hvor afslutningen af den kolde krig fik sin begyndelse.

  Tingvellir Sletten
  Stedet hvor Islands første parlament blev skabt tilbage i år 930. 
   
  RIDESPORT

  Islandske heste
  Ridning ud over sletterne på islandske heste.

 • Priseksempel

  Vi skræddersyr altid rejsen efter jeres særlige ønsker og behov. Nedenstående priser er derfor blot eksempler på, hvad rejsen kan koste. Vores rejsekonsulenter sidder klar til at tage en dialog om netop jeres skolerejse.

  Priseksempel på en skolerejse med fly til Island.
  Pris pr. person v/30 personer fra kr. 5.275,-

  Prisen inkluderer

  • Fly Danmark – Keflavik t/r
  • Flyskatter
  • 1 stk indtjekket bagage
  • 4 x overnatning i flersengsværelse på 2 og 3* hoteller
  • 4 x morgenmad
  • Bidrag til Rejsegarantifonden

  Prisen inkluderer ikke

  •  Transport på rejsemålet
  •  Enkelt- og dobbeltværelser
  •  Forplejning udover morgenmad
  •  Forsikringer

  Vi gør opmærksom på, at den nævnte pris er uafhængig af det viste programforslag her på hjemmesiden.

  Rejseforsikring
  Skole og ungdomsrejseforsikringen dækker bl.a. lægehjælp, hospitalsindlæggelse, krisehjælp, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse af forældre ved alvorlige uheld eller hjemkaldelse ved alvorlig sygdom i nærmeste familie samt giver adgang til 24 timers nødtelefon, hvor der er dansk lægevagt og krisepsykologer.

  Vær opmærksom på at der kan være egenbetaling på lægehjælp og sygehusindlæggelse efter overgang til det ”Blå kort”, hvis man ikke har tegnet særskilt rejseforsikring.

  Skole og  ungdomsrejseforsikringen forudsætter, at minimum 10 personer under 30 år tegner forsikringen på samme tid. 

  Få tilbud
 • Indkvartering

  På Island er overnatningsmulighederne forskellige, ud fra hvor der overnattes. 

  Reykjavik
  Overnatning på hostel eller hotel med enkelt standard.
  For det meste dobbelt og -tresengs værelser.

  Borgarfjordur
  Overnatning i gæstehus med flersengsværelser. Ligger for sig selv, ude i naturen.

  Akureyri
  Overnatning i gæstehus med flersengsværelser. Ligger tæt på centrum.

  Hveragerdi og Selfoss
  Overnatning i gæstehus med flersengsværelser som ligger for sig selv, ude i naturen.
  Eller på hotel med dobbelt og tresengs værelser tæt på centrum.

Kort

Medlem

Top