Skolerejse til Firenze

Rejsebeskrivelse

Renæssancens fødeby er for jer, der ønsker en fagligt indholdsrig skolerejse. Når man ankommer til byen, fornemmer man hurtigt historiens vingesus, om byen der spillede en stor rolle inden for kunst og kultur, politik og økonomi i Europa i flere århundrede. Den indflydelsesrige Medici-familie udrettede store ting i Firenze over flere generationer, og i dag står flere af deres overdådige bygningsværker stadig. Den berømte kunstner Michelangelo har også sat sine tydelige spor i byen, blandt andet med David-statuen, som står på Galleria dell’Accademia.

Firenze rummer så meget kunst, arkitektur og imponerende byggeri, at man kun kan blive fanget af det. Den gamle bro Ponte Vecchio er endnu et eksempel, hvor butikkernes baglokaler hænger ud over siderne på broen. Et fantastisk syn.
De historiske seværdigheder på skolerejsen kan krydres med en soft rafting tur ned ad Arno-floden, som deler byen i to. Eller I kan opleve byen på cykel eller segway, hvilket gør en guidet rundtur lidt anderledes og mere underholdende.

Endelig kan I også tage en dagstur til omkringliggende større byer og opleve de bakkede toskanske landskaber på rejsen mellem byerne.

Vi skræddersyr altid rejsen efter jeres særlige ønsker og behov. Nedenstående pris er derfor blot et eksempel på, hvad rejsen kan koste. Vores rejsekonsulenter sidder klar til at tage en dialog om netop jeres skolerejse.

Se også: Storbyrejse til Rom fra kr. 2.495,-

 

Print Tip en ven


Send side til venProgram og praktiske oplysninger

 • Programforslag

  Nedenfor vises hvordan et program for en skolerejse til Firenze KAN se ud. Her er blot tale om et forslag, idet vi altid tilpasser programmet efter gruppens ønsker.

  Dag 1
  Kl. 13.00   Busserne ankommer til skolen
  Kl. 14.00   Afgang fra skolen

  Dag 2
  Kl. 10.00   Ankomst Firenze
  Spiser medbragt morgenmad
  Guidet rundtur i byen
  Piazza del Duomo
  Piazza San Marco
  Galleria dell’Accademia
  Ponte Vecchio

  Dag 3
  Morgenmad på hotellet
  Udflugt til Vinci (Leonardo da Vincis fødeby) og Pisa

  Dag 4
  Morgenmad
  Tjek ud og pakning af bus
  Mercato Sant’Ambrogio fødevaremarked
  Shopping
  Kl 16.00   Afgang mod Danmark

  Dag 5
  Kl. 12.00   Forventet hjemkomst til skolen

  Katedralen i Firenze. Skolerejse til Firenze. Unitas Rejser

  Udsigt over Firenze med tårnet fra katedralen. Skolerejse til Firenze. Unitas Rejser

  Det bakkede landskab i Toscana. Skolerejse til Firenze. Unitas Rejser

  Dyrkede marker og idyl. Skolerejse til Firenze. Unitas Rejser

 • Aktiviteter

  Guidet rundtur til fods
  Følg guiden rundt i byen, mens han beretter om historie, arkitektur og store seværdigheder.

  Firenze på cykel
  Hvis I er på jagt efter en aktiv måde at se Firenze på, så er en guidet cykeltur en oplagt mulighed. Se og oplev her arkitekturen i renæssancens fødeby.

  Segway i Firenze
  Tag på denne underholdende tur på segway gennem centrum af Firenze, mens I lytter til den personlige guide eller audioguiden i jeres headset. Når alle er trygge ved det simple køretøj, begiver I jer af sted med guiden.

  Soft rafting/sejltur på Arno-floden
  Oplev Firenze fra en anden vinkel, mens I bevæger jer ned ad Arno-floden i raftingbåde og med padler. Inde i Firenze er floden rolig, og det er derfor muligt at tage billeder undervejs. Turen kan gennemføres med eller uden guide.

  Opklar forbrydelsen
  Tag på denne unikke gåtur gennem historiske Firenze. Inden opklaringen begynder, får I facts om en reel morder fra renæssancen. Følg derefter de forskellige ledetråde I får undervejs, for så at finde frem til morderen på listen over mistænkte. Turen foregår uden guide og husk at læse ruten grundigt – I kan overse afgørende beviser. Det er valgfrit, om man vil have forstørrelsesglas og detektivhat med.

  Legender om Firenze – ’by night’
  På denne tur løftes sløret for anekdoter og hemmeligheder, spøgelser og romancer i Firenze. Den guidede tur tager cirka halvanden time og foregår i nattens mulm og mørke. Se stederne hvor legenderne udspiller sig og hør de mystiske historier. Historier der ikke findes i guidebøgerne. Har du eksempelvis hørt fortællingen om den vågefulde enke?

  Markedet Mercato Sant’Ambrogio
  Besøg markedet og oplev stemningen her, hvor Firenzes beboere handler til lækre italienske retter. Bliv også selv fristet til at prøve eksempelvis friske frugter og grøntsager, eller besøg de mindre områder i den nordlige og sydlige ende, hvor man kan købe blandt andet tøj og sko.

  Stibbert-museum
  Federico Stibbert (1838-1906) var søn af en italiensk mor og en engelsk far. Han elskede at samle på ting, og i løbet af sit liv fik han samlet mere end 50.000 genstande. Mange af dem kan ses på dette museum, som også var hans hjem. Museet består af ti overdådige værelser med prægtige udstillinger af genstande fra 1500-tallet til 1800-tallet. Store dele af udstillingen er rustninger og brynjer, men også møbler, beklædningsgenstande, malerier, portrætter og meget mere.

  Gåtur gennem Oltrarno-området
  Oltrarno betyder ’på den anden side af Arno’. Her holdt den lavere klasse og håndværkerne tidligere til. Efter Medici-familien flyttede til området, begyndte velstanden at stige. Håndværkerne blev der dog – og er der stadig. Mellem Ponte Vecchio og kirken Santa Spirito ligger en lille labyrint af gader, som er kendt for sine håndværkere – ’artigiani’ på italiensk, som er en uddøende race af hænder, der bærer på århundredes håndværk efter traditionelle, florentinske metoder. Området er overset af de fleste besøgende og er bestemt anbefalingsværdigt. Udforsk området og tag et kig ind i en anden tidsalder.

  Uffizi-galleriet
  Galleriet har sit navn efter storhertug Cosimo den første, som havde sine administrationskontorer i denne bygning – Uffizi betyder ’kontor’. Nogle af kunstværkerne er hængt op på øverste etage i kronologisk rækkefølge, så man nøje kan følge udviklingen fra to-dimensionelle malerier fra middelalderen til tre-dimensionelle malerier fra renæssancen.

  Pitti-paladset
  Her boede hertugen i sin prægtige bolig. Se galleriet med malerier af berømte kunstenere, blandt andet Rafael. Til forskel fra udstillingen i Uffizi-galleriet hænger kunstværkerne her som hærskabet ønskede det dengang; i kraftige, guldbelagte rammer.

  Ponte Vecchio
  For at krydse Arno-floden kan man benytte Ponte Vecchio, som betyder ’gamle bro’. Korridoren, der dækker hele broen, og butikkernes baglokaler, der hænger ud over broens sider, giver broen et helt specielt udseende. Den bueformede bro blev bygget i 1345 og husede oprindeligt slagtere, som nemt kunne hælde deres affald ud i floden. De blev dog udskiftet med guldsmede, da storhertugen byggede korridoren, for at han kunne gå fra sin bolig i Pitti-paladset til arbejdspladsen i Uffizi i tørvejr. I dag ligger der fortsat guldsmedebutikker, mens der også kan købes kunst og souvenirs.

  Bargello-paladset
  Paladset blev bygget i 1255 og fungerede som rådhus og senere som fængsel, hvor flere blev henrettet i gården. Paladset husede ’il Bargello’ – politimesteren, og deraf har det fået sit navn. I dag er det et museum med en fantastisk udstilling med store skulpturer og kunstværker af blandt andet Michelangelo og Donatello.

  Museet La Specola
  Den meget rige Medici-familie samlede med stor passion og over flere generationer fossiler, dyr, mineraler og eksotiske planter. En del af samlingen var også de anatomiske voksfigurer af mennesker, hvor hud var fjernet og maver skåret, op for at man kunne undervise i anatomi uden at skulle bruge en død mands krop. Prinsen købte i 1771 blokken ved siden af Pitti-paladset til samlingen, og museet ligger der stadig. Samlingen er med tiden blevet udvidet, og mange genstande er blevet flyttet til andre museer eller universiteter. I dag er der 24 rum med udstillinger af dyr – dels i voks og dels udstoppede – og 10 rum med anatomiske voksfigurer.

  Piazza del Duomo - katedralpladsen
  I centrum af byen ligger også denne plads, som kan oversættes til katedralpladsen. Navnet har pladsen efter Firenze katedralen, som hæver sig over den øvrige bebyggelse i området, og som er berømt for sin store kuppel bygget af Brunelleschi. Derud over ligger i området også Giottos klokketårn, det ottekantede dåbskapel og loggiaen, som blev bygget i 1352-1358. Begrebet loggia stammer fra italiensk arkitektur. Det er en korridor bygget på søjler og med store buer.

  Piazza San Marco - Markuspladsen
  I den nordlige del af Firenzes historiske centrum ligger Markuspladsen. Det er et firkantet torv, hvor kirken og klosteret San Marco er den største bygning. Klosteret er i dag et museum, som blandt andet huser et galleri med malerier og gamle manuskripter, som ligger i et gammelt bibliotek bygget af den italienske arkitekt Michelozzo. Foran kirken er et grønt område med statuer og bænke.

  Galleria dell’Accademia
  Se den originale David-skulptur og andre af Michelangelos mesterværker. Galleriet byder også på andre malerier og skulpturer af store kunstnere fra Firenze i 1300-tallet og 1400-tallet.

  Piazza della Signoria
  Den L-formede plads har sin form efter en del bygninger blev brændt i 1200-tallet. Palazzo Vecchio, oversat til ’gamle palads’, ligger ved pladsen. Den udgjorde det politiske centrum i middelalderen og var senere hertugfamiliens bosted. Da Firenze i 1800-tallet var landets hovedstad, sad Italiens parlament her. I dag er det gamle palads et museum med statuer, malerier og freskoer, og til det yngre publikum er der et interaktivt museum. Udenfor på pladsen er der flere statuer, loggiaer og fontæner. En kopi af David-skulpturen står der også.

  Piazzale Michelangelo – Michelangelos plads
  Pladsen her ligger lige syd for det historiske centrum i Firenze og er berømt for og velbesøgt på grund af den fantastiske udsigt, den giver over Firenze. Den blev bygget i 1869, da Firenze var hovedstad i Italien og den sydlige side af Arno-floden blev udviklet. Der er kopier og originale statuer, blandet andet Michelangelos David-skulptur. Kopierne er lavet i bronze, og originalerne står i marmor.

  Basilica di San Miniato a Monte
  De mange trapper fører jer op til den store kirke, som anses for at være en af de smukkeste kirker i Italien. Kirken ligger på et af de højeste punkter i Firenze, hvorfra I får en god udsigt over byen.

  Medici-kapellerne
  I San Lorenzo kirken ligger Medici-kapellet, hvor fyrsterne af Medici-familien er begravet. Medici var en indflydelsesrig familie, der levede i Firenze i renæssancen. Den udviklede sig til at være den rigeste familie i Europa i 1400-tallet og havde sin rigdom fra tekstilhandel og drev også bankvirksomhed. Familien opnåede stor politisk indflydelse.

  Santa Croce basilikaen
  Denne kirke er den primære kirke for franciskanerne i Firenze – det vil sige dem, som knytter sig til læredommen og de spirituelle discipliner af Frans af Assisi. I kirken findes gravstederne af flere kendte karakterer som Michelangelo, den italienske forfatter og poet Ugo Foscolo, den italienske filosof, fysiker og astronom Galileo Galilei med videre.

  Dagsture
  Firenze ligger i køreafstand til byer som Pisa, Lucca og Vinci (Leonardo da Vincis fødeby). Det er derfor muligt at tage på dagsture til dem og opleve andre toskanske byer. Ring til os forhør nærmere.

 • Liniefag

  KUNST, DESIGN og HÅNDVÆRK

  Uffizi-galleriet
  Galleriet har sit navn efter storhertug Cosimo den første, som havde sine administrationskontorer i denne bygning – Uffizi betyder ’kontor’. Nogle af kunstværkerne er hængt op på øverste etage i kronologisk rækkefølge, så man nøje kan følge udviklingen fra to-dimensionelle malerier fra middelalderen til tre-dimensionelle malerier fra renæssancen.

  Pitti-paladset
  Her boede hertugen i sin prægtige bolig. Se galleriet med malerier af berømte kunstenere, blandt andet Rafael. Til forskel fra udstillingen i Uffizi-galleriet hænger kunstværkerne her som hærskabet ønskede det dengang; i kraftige, guldbelagte rammer.

  Galleria dell’Accademia
  Se den originale David-skulptur og andre af Michelangelos mesterværker. Galleriet byder også på andre malerier og skulpturer af store kunstnere fra Firenze i 1300-tallet og 1400-tallet.

 • Priseksempel

  Vi skræddersyr altid rejsen efter jeres særlige ønsker og behov. Nedenstående pris er derfor blot et eksempel på, hvad rejsen kan koste. Vores rejsekonsulenter sidder klar til at tage en dialog om netop jeres skolerejse.

  Priseksempel på en skolerejse til Firenze

  Pris pr. person v/50 personer fra kr. 1.655,-

  Prisen inkluderer

  • Transport i langtursbus med vippesæder, dvd, køl og kaffemaskine m.m.
  • 2 overnatninger på hostel
  • Indkvartering i flersengsværelser
  • Morgenmad
  • Bidrag til rejsegarantifonden

  Prisen inkluderer ikke

  • Enkelt- og dobbeltværelser
  • Forplejning ud over morgenmad
  • Guider og aktiviteter
  • Forsikringer

  Vi gør opmærksom på, at de nævnte priser er uafhængige af det viste programforslag her på siden.

  Rejseforsikring
  Skole og ungdomsrejseforsikringen dækker bl.a. lægehjælp, hospitalsindlæggelse, krisehjælp, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse af forældre ved alvorlige uheld eller hjemkaldelse ved alvorlig sygdom i nærmeste familie samt giver adgang til 24 timers nødtelefon, hvor der er dansk lægevagt og krisepsykologer.

  Vær opmærksom på at der kan være egenbetaling på lægehjælp og sygehusindlæggelse efter overgang til det ”Blå kort”, hvis man ikke har tegnet særskilt rejseforsikring.

  Skole og  ungdomsrejseforsikringen forudsætter, at minimum 10 personer under 30 år tegner forsikringen på samme tid. 

  Få tilbud
 • Indkvartering

  I Firenze har I mulighed for at blive indkvarteret på centralt placeret hotel eller i Mobil Homes på en campingplads ca. 30 km fra byen.

  Hotel i den vestelige del af Firenze
  3-stjernet Hotel i den vestlige del af Firenze med 39 værelser, 24 timers reception og gratis WIFI. Værelserne er med 1, 2, 3 eller 4 senge, fjernsyn, aircondition og sikkerhedsbokse. Hotellet har samtidig en restaurant, et opbevaringsrum til bagage og information på seværdigheder og ture rundt i området.

  Veludstyrede Mobile Homes på campingplads
  Omkring 30 km fra Firenze, vil I kunne bo på campingplads i veludstyrede Mobile Homes med plads til fire-fem personer i hver. I vil have eget toilet/bad og køkken, så I kan tilberede medbragt mad i de enkelte grupper. Campingpladsen ligger i Montopoli Val d’Arno og mindre end 1 km fra det historiske centrum i Montopoli. I finder faciliteter som fællesrum, volleyballbane, fodboldbane, bordtennis og udendørs swimmingpool. Der er desuden pizzeria og minimarked.

  Ovenstående indkvarteringsmuligheder er bare et udpluk af, hvad vi kan tilbyde i og uden for Firenze.

  Hvis I har spørgsmål til de nævnte muligheder eller har andre ønsker, er I velkomne til at kontakte Unitas Rejser på tlf. 8723 1240.

Kort


Vis Firenze på et større kort
England

Skolerejse til London

Fra kr. 1.895 Læs mere
Irland

Skolerejse til Dublin

Fra kr. 2.195 Læs mere
Sverige

Skolerejse til Sälen

Fra kr. 1.355 Læs mere
Italien

Skolerejse til Rom

Fra kr. 2.495 Læs mere
Østrig

Skolerejse til Saalbach og Zell am See

Fra kr. 2.600 Læs mere

Medlem

Top