Skolerejse til Rom

Rejsebeskrivelse

Rom er en fantastisk by med en hyggelig stemning, god mad og mange forskellige aktiviteter og seværdigheder, der passer perfekt til en skolerejse.

Byen er både historisk og moderne på én og samme tid. Gamle templer og bygninger fra den antikke tid præger i høj grad byen og gør den interessant at færdes rundt i – og helst til fods, så man får historien og stemningen ind under huden. Colosseum og Forum Romanum bør udforskes, og Peterskirken er også et besøg værd, eventuelt med en audiens hos paven ved samme lejlighed.

Men Rom er meget mere end det. Den gamle historie kan mærkes på mest moderne vis i en 3D biograf, hvor I flyver tilbage i tiden og på meget lærerig facon får historien serveret på en helt ny måde. Derudover vil eleverne elske at  spise masser af pizza og italiensk is, og I kan tilmed vælge at krydre skolerejsen med et madlavningskursus, hvor I selv tilbereder maden og nyder den bagefter. Trænger fødderne til et hvil, kan I tage rundt i byen – eller dele af den – på segway eller på de specielle fire-mands cykler. Tag til fodboldkamp på det olympiske stadion, sejl i kano eller besøg planetariet og bliver klogere på stjernerne og planeterne.

Bliv længere nede på siden inspireret til flere aktiviteter og seværdigheder til skolerejsen til Rom.

Vi skræddersyr altid rejsen efter jeres særlige ønsker og behov. Nedenstående pris er derfor blot et eksempel på, hvad rejsen kan koste. Vores rejsekonsulenter sidder klar til at tage en dialog om netop jeres skolerejse.

Se også: Storbyrejse til Firenze fra kr. 1.215,-
Se også: Studietur til Firenze og Rom fra kr. 2.595,- 

 

Print Tip en ven


Send side til venProgram og praktiske oplysninger

 • Programforslag

  Nedenfor vises hvordan et program for en skolerejse til Rom KAN se ud. Her er blot tale om et forslag, idet vi altid tilpasser programmet efter gruppens ønsker.

  Dag 1
  Afgang fra København til Rom
  Indkvartering på ungdomshotel

  Dag 2
  Morgenmad
  Colosseum og Forum Romanum

  Dag 3
  Morgenmad
  Rundtur til den spanske trappe og Trevifontænen
  Roms pladser: Piazza Navona, Piazza Campo dei Fiori og Pantheon

  Dag 4
  Morgenmad
  Besøg i Peterskirken og evt. Vatikanet
  Shopping

  Dag 5
  Efter morgenmad checker I ud fra hotellet og tager i lufthavnen for at flyve hjem.

  Colosseum. Skolerejse til Rom med Unitas Rejser

  Lækre brændte mandler. Skolerejse til Rom med Unitas Rejser

  En af byens lækre isbarer. Skolerejse til Rom med Unitas Rejser

  Hyggelige Trasteverre. Skolerejse til Rom med Unitas Rejser

  Fædrelandets Alter. Skolerejse til Rom med Unitas Rejser

 • Aktiviteter

  Aktiviteter og seværdigheder

  Must see
  Rom er en storby fyldt med historiske bygninger, monumenter osv. Kom rundt i byen og se de mange seværdigheder som Colosseum, Forum Romanum, Den spanske Trappe, Trevifontainen og meget mere.

  Peterskirken
  Det er altid en oplevelse at træde ind i Peterskirken, der er centrum for den romersk-katolske kirke. Kirken er enormt stor, og den er flot udsmykket med blandt andet mosaikker og marmorskulpturer. Den er gratis at besøge, og man kan mod betaling komme op i kuplen, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Peterspladsen og hele Rom.

  Peters grav
  Besøg nekropolen, hvor Peter er begravet. Begravelsesstedet ligger langt under Peterskirken og I kommer til at se veje og rester af huse og mure, der er 2.000 år gamle.

  Vatikanet
  Verdens mindste suveræne stat med global respekt. Her kan I besøge Vatikanmuseet, som gemmer på værdifulde kunstsamtlinger. En af de mest kendte er Michelangelos loftsmaleri af skabelelsesberetningen i det sixtinske kapel, som blev malet i starten af 1500-tallet.

  Colosseum
  Bygningen af det imponerende amfiteater blev påbegyndt år 72 e.Kr., og det tog 25.000 slaver otte år at bygge det. Der var forskellige formål med bygningen, blandt andet gladiatorkampe som de 50.000 tilskuere, der var plads til, blev underholdt af. Går man inde i Colosseum, kan man i bunden se en labyrint af gange, hvor dyrene holdt til. Over dyrene var der trægulv, som kunne skydes til side, og på den måde havde de hurtig entre til arenaen. Det siges, at omkring 500.000 mennesker og mere end en million dyr har ladet livet under kampene. Colosseum kan opleves på egen hånd eller med guide.

  Forum Romanum
  I det antikke Rom var Forum Romanum det politiske centrum og stedet, hvor mange templer lå. Samtidig var det også en markedsplads med handelsboder, og der blev med tiden også bygget store haller eller basilikkaer til at føre retssager i, ligesom der under kejsertiden blev bygget en del triumfbuer, for at hylde der kejsere, der havde vundet en krig. Gennem tiden er flere bygninger blevet ombygget eller revet ned til fordel for nye bygninger. Meget er forfalden gennem tiden, men det, der står tilbage, giver sammen med udgravningerne et stort indblik i Roms historie.

  Den spanske trappe
  Trappen ligger ved den spanske plads, som har sit navn fra det 17. århundrede. Den spanske ambassadør havde sit hovedkvarter der, og området ansås derfor for at være spansk territorium. Trådte udlændinge ind på territoriet, kunne de risikere at blive tvunget ind i den spanske hær. Trappen fører fra den spanske plads op til kirken Trinita dei Monti. Den stod færdig i 1725 og var betalt af en franskmand, som testamenterede penge til trappen. Han boede ved den spanske plads og kunne hver dag se folk trave den stejle og til tider mudrede vej op til kirken. I dag kommer mange turister til trappen for at tage billeder af den og se springvandet foran, som er udført af Bernini.

  Trevifontænen
  Fontænen er et verdensberømt springvand bygget af marmor, og som stod færdig i 1762. Bunden af fontænen er dækket med mønter, da en gammel legende siger, at kaster man en mønt i vandet, vender man tilbage til Rom.

  Engelsborg
  Gammel borg med kanoner, kanonkugler og fin udsigt. Borgen var blandt et af hovedelementerne i Dan Browns bog ”Engle og Dæmoner”.

  Roms pladser
  På en tur rundt i gaderne kan man passere nogle af Roms pladser. Piazza Navona er en aflang oval plads, hvor bygningerne rundt om er opført på tilskuerpladserne til den gamle væddeløbsbane bygget år 86 e.Kr. I dag summer her af liv, da pladsen ligger centralt i Rom og er omkranset af restauranter langs bygningerne. På Piazza Campo dei Fiori kan man handle ind på markedet med de mange spændende boder, og Pantheon er et gammelt tempel, som blev bygget til alle guder. Det står stadig intakt.


  Time Elevator
  3D biograf om Roms historie. Sæt jer i stolen, spænd selen og flyv tilbage i tiden. Mens filmen vises, bevæger stolen sig i takt med, at I flyver tilbage i tiden. Sansernes vækkes til live, og det er som at være i det gamle Rom. En meget lærerig oplevelse.

  Segway
  Oplev Rom på det elektriske løbehjul og kør rundt i byen til alle attraktioner. Det er anderledes, sjovt og hurtigt.

  Leje cykel i Villa Borghese
  I parken Villa Borghese er det muligt at leje fire-mands cykler (to foran, to bagved) og cykle rundt i Roms største park. Man kan blandt andet cykle til kunstmuseet Museo Borghese og helt hen til den spanske trappe.

  Laghetto di EUR
  På en varm forårs- eller efterårsdag kan man tage til den lille sø EUR og enten få en times undervisning i kano, spille kajakpolo eller benytte sig af de fine svømmefaciliteter.

  Sight-seeing i åben bus
  De såkaldte hop on/hop off busser kører rundt i hele Rom, hvor man fra en åben dobbeltdækkerbus kommer rundt til de vigtigste seværdigheder i byen. Den engelsktalende guide fortæller om de seværdigheder, I passerer.

  Lærerigt oplæg om Italien – på dansk
  Jesper Storgaard Jensen er freelance journalist og skriver for mange større danske aviser og dagblade. Han laver supergode oplæg på det danske institut om Italien politisk og kulturelt – og alle elever er meget klogere på Italien og ikke mindst Rom efter et møde med ham.

  Madlavningskursus
  Kom på italiensk madlavningskursus hos Helle Tesio, der organiserer kurser på dagsbasis, hvor eleverne selv laver deres egen pesto og slutter kurset med at nyde deres egen tilberedte frokost.

  Planetariet i Rom

  Besøg planetariet i Rom og bliv klogere på planeterne, stjernerne, jordskælv og andre naturfænomener. Der er daglige forestillinger.   

 • Linjefag

  BOLDSPORT

  Fodboldkamp på det olympiske stadion
  Det er muligt at arrangere fodboldtur til det olympiske stadion. Se enten AS Roma eller Lazio spille fodboldkamp.

  GASTRONOMI

  Madlavningskursus
  Kom på italiensk madlavningskursus hos Helle Tesio, der organiserer kurser på dagsbasis, hvor eleverne selv laver deres egen pesto og slutter kurset med at nyde deres egen tilberedte frokost.

  Eatily – mad og meget mere
  Stort nyåbnet madcenter ved Ostiense med restauranter, barer, salg af køkkenudstyr og madvarer. Der kan arrangeres forskellige kurser. Specielt egnet til en skolegruppe er kurset ”Food & Language” hvor eleverne lærer nogle italienske basisudtryk og er med til at tilberede italiensk mad fra en bestemt region, eksempelvis pasta eller mozarellaost.

  HISTORIE

  Rom er en storby fyldt med historiske bygninger, monumenter osv. Kom rundt i byen og se de mange seværdigheder som Colosseum, Forum Romanum, Den spanske Trappe, Trevifontainen og meget mere.

   KULTURMØDET OG SKOLEBESØG

  YMCA
  Vi kan på opfordring arrangere besøg hos Rom YMCA. Her kan I mødes med andre unge omkring sport og sociale aktiviteter.

  NATURVIDENSKAB, SCIENCE OG FYSIK

  Techno Town
  Techno Town er et nyt teknologisk center, hvor unge kan opleve teknologien på nært hold; se musikken, spil elektronisk fodbold, oplev universitets fødsel i 3D set fra et rumskib og så videre.

  RELIGION

  Romersk-katolske kirker og audiens hos Paven
  Rom er en stoby med mange historiske bygninger, herunder flere religiøse. I rom ligger bl.a. Peterskirken, som er en af de mest berømte, idet den er hovedkirke for de romersk-katolske kirker. Kirken er bygget over apostlen Peters grav, heraf navnet. Derudover er det muligt at komme til audiens hos Paven.

  VANDSPORT

  Laghetto dell' EUR
  På en varm forårs- eller efterårsdag kan man tage til den lille sø EUR og enten få en times undervisning i kano, spille kajakpolo eller benytte sig af de fine svømmefaciliteter.

 • Priseksempel

  Vi skræddersyr altid rejsen efter jeres særlige ønsker og behov. Nedenstående pris er derfor blot et eksempel på, hvad rejsen kan koste. Vores rejsekonsulenter sidder klar til at tage en dialog om netop jeres skolerejse.

  Priseksempel på en skolerejse til Rom
  Pris pr. person v/24 personer fra kr. 2.495,-


  Prisen inkluderer

  • Fly fra København til Rom t/r
  • Pt. kendte flyskatter og afgifter
  • 4 overnatninger på hostel
  • Indkvartering i flersengsværelser
  • Morgenmad
  • Bidrag til rejsegarantifonden


  Prisen inkluderer ikke

  •   Enkelt- og dobbeltværelser
  •   Øvrig transport på destinationen
  •   Forplejning på ud- og hjemrejse
  •   Forsikringer


  Vi gør opmærksom på, at de nævnte priser er uafhængige af det viste programforslag her på siden.

  Rejseforsikring
  Skole og ungdomsrejseforsikringen dækker bl.a. lægehjælp, hospitalsindlæggelse, krisehjælp, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse af forældre ved alvorlige uheld eller hjemkaldelse ved alvorlig sygdom i nærmeste familie samt giver adgang til 24 timers nødtelefon, hvor der er dansk lægevagt og krisepsykologer.

  Vær opmærksom på at der kan være egenbetaling på lægehjælp og sygehusindlæggelse efter overgang til det ”Blå kort”, hvis man ikke har tegnet særskilt rejseforsikring.

  Skole og  ungdomsrejseforsikringen forudsætter, at minimum 10 personer under 30 år tegner forsikringen på samme tid. 

  Få tilbud
 • Indkvartering

  I Rom kan I vælge mellem indkvartering på hotel eller på hostel, begge muligheder i centrum af byen.

  Her ses et udpluk af de indkvarteringsmuligheder, vi tilbyder.

  Hostel tæt på Den Spanske Trappe
  Pænt hostel beliggende centralt i Rom - lige i nærheden af Den Spanske Trappe og kun 800 meter fra Colosseum. Enkle og moderne værelser med eget bad og toilet, fjernsyn og gratis WIFI. Der kan tilkøbes klassisk italiensk morgenmad på en nærliggende romersk bar.

  Hotel i indre Rom
  Hotel i indre Rom - tæt på bus og metro og kun 20 minutters gang fra Colosseum. Alle værelser er udstyret med aircondition, fjernsyn, eget bad/toilet og med mulighed for WIFI. Der kan sove 2 - 6 personer pr. værelse og receptionen har åbent døgnet rundt.

  Ovenstående indkvarteringsmuligheder er bare et udpluk af, hvad vi kan tilbyde i Rom.

  Hvis I har spørgsmål til de nævnte muligheder eller har andre ønsker, er I velkomne til at kontakte Unitas Rejser på tlf. 8723 1240.

Kort


Vis Skolerejse - Rom på et større kort
England

Skolerejse til London

Fra kr. 1.895 Læs mere
Italien

Skolerejse til Toscana - adventure

Fra kr. 1.660 Læs mere
Norge

Skolerejse til Trysil

Fra kr. 2.995 Læs mere
Tjekkiet

Skolerejse til Prag

Fra kr. 995 Læs mere
Polen

Skolerejse til Krakow

Fra kr. 1.045 Læs mere
Irland

Skolerejse til Dublin

Fra kr. 2.195 Læs mere

Medlem

Top