Studietur til Lombardiet

Rejsebeskrivelse

Lombardiet ligger i det nordlige Italien, hvilket giver en væsentlig kortere køretid fra Danmark end til f.eks. Toscana og Rom.

Udbuddet af oplevelser og aktiviteter er fuldt på højde med det I finder i resten af Italien, hvad enten det gælder historie, kultur, adventure, mode, design, teknik eller gastronomi. Klimaet er rigtig behageligt fra april til oktober.

Af interessante byer i Lombardiet kan nævnes Milano, Bergamo, Cremona og Monza. Byerne Verona, Venedig, Bologna, Parma og Modena (med Ferrari museet og Lamborghini fabrikken) ligger inden for få timers kørsel. Derudover ligger de smukke søer Como, Maggiore, Garda, d’lseo og d’ldro i Lombardiet.

Vi skræddersyr altid rejsen efter jeres særlige ønsker og behov. Nedenstående pris er derfor blot et eksempel på, hvad rejsen kan koste. Vores rejsekonsulenter sidder klar til at tage en dialog om netop jeres studietur.
Print Tip en ven


Send side til venProgram og praktiske oplysninger

 • Programforslag

  Nedenfor vises, hvordan et program for en studietur til Lombardiet kan se ud. Her er blot tale om et forslag, der sagtens kan ændres, idet vi altid tilpasser programmet efter gruppens ønsker.
  Dag 1
  Kl. 14.00 Afgang fra Danmark

  Dag 2
  Kl. 09.00  Ankomst til Milano
  Guidet byrundtur
  Katedralen, La Scala, ”Den sidste nadver”
  Tjek ind på hotel eller hostel
  Aftensmad på egen hånd

  Dag 3
  Morgenmad
  Linjedag:
  Fx Parco Tecnologico Padano (Genteknologi, Olivensmagning/kursus, kokkekursus)
  Cremona (Stradivariusmuseum m. concert, Violinbygger work-shop, Villa Medici)
  Monza (Formel 1 bane)
  Artemista (Danse/teater work-shop)
  Maniva (MTB, klatring, Canyoning)
  Museo della Stampa (Bogtrykke work-shop)

  Dag 4
  Morgenmad
  Udflugter fx.:
  Lamborghinifabrik
  Comosøen
  Verona
  Venedig

  Dag 5
  Morgenmad
  Eget program
  Shopping
  Kl. 18.00 Afrejse fra Milano

  Dag 6
  Kl. 13.00  Ankomst til Danmark
  Alle ovenstående tider er cirka tider.

  Som nævnt er programmet blot er forslag og kan ændres helt efter individuelle ønsker. Fx er der fantastiske muligheder for alternative aktiviteter i Lombardiet. 

  Milano i Italien. Unitas Rejser

  Como Søen i Norditalien. Studietur med Unitas Rejser

  Italiensk is. Unitas Rejser
  Studietur i Norditalien med Unitas Rejser
  Venedig. Italien. Unitas Rejser
 • Aktiviteter

  Milano
  Milano er et must for de fleste besøgende i Lombardiet. Ikke mindst den hvide katedral som bl.a. har haft Leonardo da Vinci som arkitekt, og som stråler med mere end 130 spir og over 3000 statuer. Derudover bør nævnes Da Vinvis berømte vægmaleri: ”Den sidste nadver” i Santa Maria delle Grazie klosteret og Operaen La Scale.
  Monza
  Byen Monza er i sig selv et besøg værd. En fantastisk charmerende gammel bymidte med små gader, torve og caféer, og med mulighed for at besøge Italiens sidste kongeslot; ”Villa Reale”. Mest kendt er byen dog for ”Autodromo Nazionale di Monza”, hvor der årligt afholdes Formel 1 Grand Prix.

  Vi har mulighed for at arrangere rundvisning på tribunerne med besøg i pressecentret m.m., og der er mulighed for at få taget sit eget billede ”under pressekonferencen” eller øverst på sejrsskamlen.

  Diverse
  - Udflugter til Verona, Venedig, sø-området
  - Adventure-aktiviteter som canyoing, klatring/rappeling, MTB og meget mere.
  - Fodboldkampe

   

 • Liniefag

  ADVENTURE OG FRILUFT
  Jungle Adventure Park
  Klatr højt oppe mellem træernes kroner og tag udfordringen op i Jungle Adventure Park, der er en high rope park eller tree topping park. Parken har baner i forskellige højder og sværhedsgrader, så alle kan være med, uanset niveau og lyst. 
  Montainbiketur
  Tag på mountainbike rundt i bakkerne omkring Monte Baldo. Turen varer ca. 3 timer, og I vil undervejs opleve spetakulære udsigter.
  Rafting
  Verona Rafting tilbyder en let rafting, så alle kan være med, og samtidig får I fornøjelsen af høre turistinformation samt fortællinger om Verona undervejs på turen. Turen varer to timer.
  DANS
  Artemista i Spessa
  Artemista Hostel er en del gammel gård ”Cascina Castello” i landsbyen Spessa, som nogle entusiastiske unge mennesker har renoveret til et Hostel , teater/danse- work shop og pladestudie. 
  For teater- eller danselinjen er her en unik mulighed for at få undervisning og inspiration. Kurserne sættes sammen efter jeres ønsker, lige som længden af kurset er op til jer. Det er muligt for mindre grupper at overnatte her.
  GASTRONOMI
  Tortellini workshop
  Lær hemmeligheden bag den populære italienske pasta: Tortellini. På denne 1,5 times workshop vil I prøve kræfter med at lave pasta og tortellini fra bunden. Workshopppen skulle gerne resultere i en pastaret samt den lokale dessert, sbrisolona.
  MEDIE, FOTO OG JOURNALISTIK
  Museo della Stampa
  På Museo della Stampa i byen Lodi har man samlet og restaureret trykkerimaskiner tilbage fra 1600 tallet og frem. Alle maskiner er funktionsdygtige, og skolegruppe tilbydes work-shops hvor de arbejder sig gennem tiden, og prøver de forskellige trykketeknikker og fremstilling af papir.
  Enhver journalistik-  eller medielinje vil få en kæmpe oplevelse, og få nutidens computerteknologi sat i et særdeles spændende perspektiv.
  MUSIK, TEATER OG SCENEKUNST
  Cremona
  Cremona er, lige som Monza, en norditaliensk by på den mest charmerende måde. De fleste kender sikkert Cremona som violinbyggeren Stradivarius hjemby, men derudover har Cremona meget andet at byde på.

  På Stradivarimuseet fortælles historien om Violinbyggeren Stardivarius,  og der er udstillet adskillige af hans instrumenter, lige som man kan se alle hans originaltegninger og skabeloner. Bl.a. på instrumenter han opfandt, men som aldrig blev fremstillet. Museet tilbyder desuden ”private” koncerter, hvor uddannede musikkere fortæller om, og spiller på originale Stardivarius instrumenter.

  Cremona by er en ”magnet” for nutidige violinbyggere, og der findes et stort antal af dem spredt rundt i byen. De fleste er én mands værksteder, og mange af dem tilbyder ”work-shops” hvor de fortæller om håndværket fra udvælgelsen af træ til det færdige instrument. Her får man mulighed for at føle, lytte og ikke mindst lugte materialerne der udgør håndværk på højeste niveau.

  På Villa Medici Giulini i Briosco, findes en fuldstændig unik samling af flygler, som spænder fra de første udgaver af instrumentet til den nyeste moderne udgave. Alle instrumenter er komplet renoveret og funktionsdygtige, så det er muligt at høre hvordan Bachs, Mozarts eller Beethovens musik lød for komponisterne selv. 

  I kan få en guidet tur med demonstration af instrumenterne, eller evt. bo på stedet og benytte flyglerne til undervisning.
  NATURFAG, SCIENCE OG FYSIK
  Parco Tecnologico Padano
  En blanding af et forskningscenter og fagskole. Parco Tecnologico Padano forsker i gen-teknologi i forhold til vædeløbsheste og kvæg, for optimering af ydelse. Derudover er de i besiddelse af ekspertviden omkring forskellige fødevare, bl.a. olivenolie.

  Som skolegruppe har I mulighed for at blive indført i teknikken ved genarbejde, besøge staldene med heste og køer, lære om dyrkningsmetoder og kvalitetsforskelle i olivenolie og smage på produkterne, få kokkeskole med temaer om italienske specialiteter. Alt sammen på meget højt teknisk og fagligt niveau.

  VANDSPORT
  Vandsportsdag
  Lombardiet byder på et bredt udvalg af vansaktiviteter. Deltag i en vandsportsdag i Malcesine, hvor I kan vælge to vandsportsaktivteter at lave denne dag. Vælg mellem kajak, SUP, vindsurfing og sejlads. Den førsye aktivitet foregår før middag og den anden efter frokost. Der er desuden mulighed for at tilkøbe frokost.
  Bådtur på Gardasøen
  Oplev den smukke sø og det fantastiske landskab, der omgiver søen, fra en anden vinkel, når I er på bådtur rundt på Gardasøen. Turen byder på solskin (forhåbentlig), mulighed for en kort badetur og en skøn udsigt.
  VIRKSOMHED OG INT. ØKONOMI
  Le Cascine (educational Farm)
  Som modsætning til Parco Tecnologico Padano, er et besøg på Le Cascine en rejse tilbage i tiden. Le Cascine er en gård fra 1700-tallet, med alle de oprindelige dyreracer repræsenteret, som de ville have været på en italiensk gård for 2-300 år siden. På Le Cascine samler I selv råvarene ind til måltidet, og fanger måske fiskene i gårdens sø, for derefter at tilberede maden under kyndig vejledning.

  Bilfabrikkerne
  Omkring byen Modena ligger Lamborghini-, Ferrari-, Maserati- og Ducati- fabrikkerne, og flere af dem tilbyder grupper at komme på besøg. Både på deres museer - og Lamborghini tilbyder også en guidet tur på fabrikken. Uanset om man er bilentusiast eller ej, er det en fascinerende oplevelse at se design, håndværk og teknik, på allerhøjeste niveau, gå op i en højere enhed.
 • Priseksempel

  Priseksempel på studietur til Lombardiet
  Pr. person v/50 personer (udrejse søndag - hjemkomst fredag)
  Mobile Homes fra kr. 1.545,-
  Hotel med morgenmad fra kr. 1.975,-
  Hotel med ½ pension fra kr. 2.140,-

  Prisen inkluderer
  •  Transport i langtursbus med vippesæder, dvd, køl og kaffemaskine mm.
  •  Bussen er til rådighed under opholdet efter aftale
  •  3 nætter på Hotel Lodi eller Camping ”Bella Italia”
  •  Indkvartering i flersengsværelser
  •  3 x morgenmad ( + aftensmad ved ½ pension) (I Mobil Homes er der ingen forplejning)
  •  Bidrag til Rejsegarantifonden

  Prisen inkluderer ikke
  •  Enkelt- og dobbeltværelser
  •  Forplejning udover morgenmad
  •  Udflugter og entreer
  •  Forsikringer

  Rejseforsikring
  Skole og ungdomsrejseforsikringen dækker bl.a. lægehjælp, hospitalsindlæggelse, krisehjælp, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse af forældre ved alvorlige uheld eller hjemkaldelse ved alvorlig sygdom i nærmeste familie samt giver adgang til 24 timers nødtelefon, hvor der er dansk lægevagt og krisepsykologer.

  Vær opmærksom på at der kan være egenbetaling på lægehjælp og sygehusindlæggelse efter overgang til det ”Blå kort”, hvis man ikke har tegnet særskilt rejseforsikring.

  Skole og  ungdomsrejseforsikringen forudsætter, at minimum 10 personer under 30 år tegner forsikringen på samme tid. 

  Få tilbud
 • Indkvartering

  Vi kan tilbyde mange forskellige indkvarteringsmuligheder i og nær Milano, både hoteller og hostels. 

  Hostel i centrum af Milano 
  Hostel beliggende i centrum af Milano, i gåafstand til Katedralen, La Scala og Galleria Vittorio Emanuele II. Serverer morgenmad.

  Hostel i stille boligkvarter udenfor Milano centrum
  Dette hostel ligger i et stille beboelseskvarter lidt væk fra Milano centru. Her er der gode opholdsområder og mulighed for ”fritids”aktiviteter. Hostelet serverer morgenmad.

  Hotel i Lodi med danseundervisning
  Dette hotel er meget velegnet til skolegrupper, og har bl.a. en aktivitetssal, som kan lejes eller hotellet tilbyder at arrangerer danseundervisning.
  Hotellet ligger i byen Lodi, ca. 30 km syd for Milano, hvilket giver væsentlig bedre priser end i Milano centrum. Milano kan nås med tog på 30 minutter.
  Hotellet ligger i et fredeligt beboelsesområde, og Lodis gamle bydel kan nås til fods på 15 min.

  Gammel herregård i Pavia
  Dette hostel ligger i byen Pavia ved Po floden, ca. 35 km syd for Milano.
  Hostelet er indrettet i en gammel herregård, har ca. 25 senge og ejes af en teater- og dansetrup, som tilbyder work-shop. Fantastisk til linjefag, der vil have en unik oplevelse. Er I flere end 25 personer, kan vi supplere med yderligere 25 senge på et hotel, beliggende få kilometer herfra.

  Gammel "rigmandsbolig" i Briosco særligt egnet til musiklinjer
  Dette hotel ligger i byen Briosco 30 km nord for Milano og 20 km syd for Como.
  Hotellet er en gammel ”Rigmandsbolig”, som stadig er i familiens eje, men nu indrettet til hotel, med en unik samling af 67 flygler, der beskriver flyglets historie fra første udgave af instrumentet til det moderne flygel.

  Hotellet er specielt velegnet til musiklinjer, der evt. ønsker ”master-class” undervisning, eller rundvisning og demonstration af instrumentsamlingen. Desuden har hotllet en privat koncertsal, hvor der kan arrangeres forskellige events. Vi har også mulighed for at arrangere et besøg her, uden at I bor her.

  Campingplads i sydenden af Gardasøen
  Campingplads beliggende i Peschiera del Garda, i sydenden af Gardasøen. Campingpladsen har strand direkte til søen og to store vandland.
  Selv om pladsen er stor, med flere indkøbsmuligheder, restauranter osv, er den delt op i mindre dele, så man har en fornemmelse af at tilhøre mindre enheder.
  Vi tilbyder forskellige størrelser Mobile Homes, med eller uden forplejning.

  Familiedrevet campingplads
  Denne campingplads ligger også i Peschiera del Garda og er en mindre familiedrevet plads. Pladsen har pool, og strand direkte til søen. Indkvartering i mobil homes, inklusiv morgenmad. Andre måltider kan tilkøbes.
  Der findes forskellige boldbaner på pladsen, og personalet er gerne behjælpelig med at arrangere fx fodboldkampe mod lokale unge. Hvis man har noget at optræde med på pladsens scene, er det også populært.

  Flere hoteller ved Gardasøen
  Vi har aftale med flere hoteller omkring Gradasøen, og andre steder rundt i Lombardiet. Har I specielle ønsker eller steder I vil bo, har vi næste altid mulighed for at finde noget passende på forespørgsel.

  Hotel og B&B på toppen af Monte Maniva
  Hvis I ønsker at bo helt unikt i den vilde natur, kan vi tilbyde både hotel, B&B og store lejligheder på toppen af Monte Maniva. Her bor I for jer selv i den mest fantastiske natur, kun ca. 100 km fra Bergamo eller Verona. Ud over vandreture og udflugter til Milano, Verona, søerne m.fl. kan vi arrangere friluftsaktiviteter som mountain bike, canyoning, ridning, kanoture og sejltur med udgangspunkt i Monte Maniva.

Kort

Myanmar

Studietur til Myanmar

Fra kr. 6.975 Læs mere
Israel-Palæstina

Studietur til Tel Aviv

Fra kr. 4.600 Læs mere
Kina

Studietur til Beijing og Shanghai

Fra kr. 6.295 Læs mere
USA

Studietur til New York

Fra kr. 4.995 Læs mere
Israel-Palæstina

Studietur til Jerusalem

Fra kr. 5.000 Læs mere
USA

Studietur til Washington

Fra kr. 5.095 Læs mere

Medlem

Top