Sognerejse til Assisi - programforslag

Rejsebeskrivelse

Assisi ligger smukt i den umbriske natur. Byen er blevet kendt, fordi den hellige Frans af Assisi blev født i byen, og boede der det meste af sit liv. Den er også hjemsted for Franciskanerordenen.

Assisi er en lille by, med mange hyggelige, smalle gader. Derfor er der heller ikke meget trafik i centrum, og vi må selv vandre op og ned af de bakkede gader. 
Her finder vi også flere kirker og rigtigt mange klostre. Vi bor på et af disse klostre under opholdet i byen. Det er også muligt at vandre ud fra Assisi, både til steder som relaterer til den hellige Frans, men også andre interessante steder.

I Assisi er der desuden rig mulighed for at deltage i byens lokale kirkeliv. Der er morgenandagter i de fleste kirker, som man kan nå at deltage i inden morgenmaden og der er vesper i de samme kirker hver aften. Det er korte andagter på 20-30 minutter og man behøver ikke kunne forstå italiensk for at få en oplevelse ud af det.

"Man er lidt høj, når man kommer hjem fra en pilgrimsrejse," fortæller sognepræst og rejseleder, Bodil Bang-Berthelsen. Læs mere her

Her er et eksempel på en rejse til Assisi. Lad det være et udgangspunkt for den videre planlægning, da vi skræddersyr sognerejsen efter jeres specielle ønsker.

 

Print Tip en ven


Send side til venProgram og praktiske oplysninger

 • Programforslag

  Dag 1: Afrejse
  Vi flyver fra Danmark til Rom. Efter ankomst kører vi med bus til Assisi. Vi bliver sat af på en parkeringsplads udenfor bymuren, da bussen ikke må køre ind. Vores bagage bliver bragt til klosterhotellet af en bil, mens vi selv spadserer og får det første indtryk af byen. På klosterhotellet er der bad og toilet på alle værelser, som er enkel standard. Ligesom vi under opholdet skal opleve enkel italiensk hverdagsmad.

  Efter at vi har fået vores værelser er der måske tid til at gå en lille tur, inden vi spiser aftensmad. Nogle gange har vi mulighed for at bruge det kapel. som er på klosterhotellet (ikke alle klosterhotel har kapel) til en aftenandagt. Da nonnerne skal i seng om aftenen, bliver klosterdørene lukket på et tidspunkt mellem kl. 22 og 23, hvor alle skal være indenfor klostermurene. (-/-/A)

  Gadebillede i Assisi. Italien. Unitas Rejser
   
  Dag 2: Assisi
  I dag skal vi kigge nærmere på Assisi. Vi begynder med at besøge den lille stald, hvor Frans' efter legenden blev født. Stalden fungerer i dag som et lille kapel. Derefter går vi til kirken Chiesa Nuova, som er bygget ovenpå resterne af Frans' forældres hus og faderens klædetøjsbutik. Vi kommer også forbi Basilika di Santa Chiara, kirken hvor Frans’ gode veninde, Clara, byggede et kloster og en kirke. Dette er en af verdens mest lukkede nonneordener, og det eneste kontakt vi har med dem i dag er, når vi deltager i en af gudstjenesterne i kirken. Da kan vi høre nonnerne synge, men ikke se dem.

  På byrundturen går vi også forbi den danske forfatter Johannes Jørgensens hus. Han konverterede til katolicismen og boede i Assisi i en årrække. 
  Rundturen ender i San Francesco basilikaen. Denne består af to oven på hinanden liggende kirker. I den øverste kan vi beundre Giottos kunst fra det 13. århundrede, flot restaureret efter jordskælvet i Assisi i 1997. I den nederste kirke finder vi krypten, hvor Frans ligger begravet.

  Om aftenen spiser vi aftensmad sammen på vores klosterhotel. (M/-/A)

  Assisi Italien Unitas Rejser
  Dag 3: Alvernebjerget
  En heldagsudflugt til Alvernerbjerget, hvor Frans blev stigmatiseret, det vil sige modtog Kristi sårmærker. I sine sidste leveår trak Frans sig flere gange tilbage hertil med sine nærmeste brødre for at fordybe sig i bøn. Her møder vi en helt anden side ad Frans’ liv og væsen; stedet er øde og barskt og giver en stærk fornemmelse af sjælekamp. I dag ligger der et lille kloster på stedet, og munkene her går hver dag i procession fra kirken til stigmatiseringskapellet. Denne procession skal vi deltage i. (M/F/A)

  Dag 4: Santa Maria degli Angeli
  Vi begynder om formiddagen med offentlig bustransport ned til Santa Maria degli Angeli-kirken med sin store kuppel, hvor vi ser Porziuncola-kapellet. Det var her, Frans tilbragte megen tid, og det var også her, han døde. I kan herefter vælge mellem at spadsere tilbage - eller igen tage bussen.

  Om eftermiddagen udflugt med taxaer til Eremo delle Carceri (grotterne), hvor Frans søgte den velsignede ensomhed, så han kunne gruble over livets mening. I klostret kan man se Frans’ primitive celle, og udenfor står angiveligt det træ, som gav Frans skygge. Stedet er smukt omgivet af eg, oliven og cypresser. Sidst på eftermiddagen besøger vi Santa Chiara basilikaen, den hellige Claras kirke oppe i byen. Clara af Assisi stiftede klarisserordenen for nonner – en pendant til franciskanernes munkeorden. (M/-/A)

  Kloster Angelina. Assisi. Italien. Unitas Rejser

  Dag 5: Dan Damiano og hjemrejse
  Om formiddagen besøger vi San Damiano kapellet lidt nede på sletten. Det var her, Frans hørte Guds kaldelse gennem krucifikset.

  San Damiano i Assisi. Unitas Rejser

  Derefter tager vi afsked med Assisi og drager mod lufthavnen i Rom, hvor flyet bringer os tilbage til Københavns lufthavn. Ankomst sidst på aftenen. (M/-/-)
 • Priser

  Pris
  Pr. person v/20 personer fra kr. 7.000,-

  Prisen inkluderer

  • Friplads til dansk rejseleder
  • Fly fra Danmark til Rom t/r
  • Lufthavnsskatter og -afgifter
  • Transport iflg. program
  • 4 overnatninger i delt dobbeltværelse
  • 4 x morgenmad 1 x frokost og 4 x aftensmad
  • Bidrag til Rejsegarantifonden


  Prisen inkluderer ikke

  • Øvrige måltider og drikkevarer
  • Entréer
  • Forsikringer
  Få tilbud

Kort

Italien

Sognerejse til Rom - programforslag

Fra kr. 7.500 Læs mere
Armenien

Sognerejse til Armenien - programforslag

Fra kr. 10.995 Læs mere
Cypern

Sognerejse til Cypern - programforslag

Fra kr. 7.395 Læs mere
Færøerne

Sognerejse til Færøerne - programforslag

Fra kr. 10.000 Læs mere
Grækenland

Sognerejse til Grækenland - programforslag

Fra kr. 10.500 Læs mere
Tyskland

Sognerejse til Lutherbyerne - programforslag

Fra kr. 5.500 Læs mere
Tyskland

Sognerejse for konfirmander - programforslag

Fra kr. 3.000 Læs mere

Medlem

Top