Sognerejse til Rom - programforslag

Af Unitas Rejser

Rejsebeskrivelse

Rom er byen man aldrig bliver færdig med og altid ønsker at komme tilbage til!

Byen har med sin lange historie som hovedsæde for verdens første imperium så meget historie og indtryk at byde på, så man ganske enkelt bliver imponeret.

Der er kirkernes Rom med Peterskirken som den største, mægtigste og mest kendte kirke i hele verden. Der er antikkens Rom med Colloseum, Forum Romanum, bymure, akvadukter med millimeter præcise fald og utallige andre minder fra storhedstiden. Og så er det samtidig en moderne storby med skønne plazaer med café-liv, kunst og liv alle steder hele døgnet rundt. Lige fra de klassiske Piazza Navone til den charmerende bydel Trestivere.

Se vores eksempel på en rejse til Rom. Vi kan skræddersy sognerejsen efter jeres ønsker om længde, periode og besøg forskellige steder. Mange sognegrupper vælger også at indlægge et besøg i Assisi.

Print Tip en ven


Send side til venProgram og praktiske oplysninger

 • Programforslag

  Dag 1: Afrejse
  Vi flyver fra Billund eller København til Rom. Efter ankomst kører vi med bus til Domus Nova Betlhem, hvor vi skal bo under vores ophold i Rom. Efter at vi har fået vores værelser, får vi et første indtryk af Rom. Vi ser Piazza Venezia med kejsertorvene og frihedsmonumentet. Fælles middag om aftenen på restaurant nær hotellet (ikke inklusiv). Måltider (-/-/-)

  Turen går til Rom med Unitas Rejser

  Dag 2: Kapitolhøjen
  Om formiddagen begynder vi rundturen på Piazza Venezia. Herfra går vi op på Kapitolhøjen med Roms rådhus og de capitolinske museer. Efter et besøg i Palazzo Conservatori er vi godt forberedt til at gå ned på Forum Romanum, hvor vi får et stærkt vidnesbyrd om Roms ældste historie, religion og statsform.

  Efter middag besøger vi den store valfartskirke S. Maria Maggiore, samt S. Prassede. Kirkerne ligger lige i hinandens nærhed ved Via Cavour, tæt ved vores hotel. Vi stifter her bekendtskab med Roms ældste kirkebyggeri, idet kirkerne kan dateres fra 400-tallet. I S. Maria Maggiore kan vi følge en bygningshistorie og dertil hørende stilperioder fra middelalderen og frem til i dag. S. Prassede har de mest strålende byzantinske guldgrundsmosaikker fra 800-tallet i både korbue og apsis. Perlen her er S. Zenos kapel. Måltider: (M/-/-)

  Dag 3: S. Clemente, Colosseum og Trastevere
  Vi besøger S. Clementekirken med de meget smukke apsismosaikker og en spændende bygningshistorie, der fører os syv meter ned under gadeniveau til Rom o. år 50.  Dernæst går vi til Colosseum lige ved siden af Forum Romanum, hvor vi tager dette formidable forlystelsessted nærmere i øjesyn.

  Colosseum. Rom. Unitas Rejser

  Om eftermiddagen tager vi med en af Roms få sporvogne til Trastevere, en bydel lige på den anden side Tiberen. Det er det kvarter i Rom, alle kender på grund af de mange karakteristiske spisesteder, pittoreske hjørner, smukke middelalderlige huse, gyder og smukke kirker. Efter en gåtur i bydelen besøger vi S. Maria in Trastevere, som er en af romernes yndlingskirker. Måltider: (M/-/-)

  Dag 4: Peterskirken
  Vi begynder på Peterspladsen for at få et indtryk af det enorme kirkebyggeri. Dernæst rundvisning i selve kirken med en indføring i Peterskirkens arkitektur, kunst, samt den katolske kirkes historie og selvforståelse.

  Peterskirkens kuppel. Rom. Unitas Rejser

  Efter besøget i Peterskirken, er det tid til at gå på egen hånd. Det er muligt at besøge Vatikanmuseerne, Engelsborg eller noget helt andet.

  Om aftenen er der tilbud om, for egen regning, at spise sammen med gruppen på en typisk romersk restaurant ved Piazza Navona. Efter middagen nyder vi aftenstemningen på Piazza Navona med Berninis storværk: De fire floders fontæne. Måltider: (M/-/-)

  Dag 5: S. Maria Sopra Minerva og Doria Pamphili
  Dagen begynder med et besøg i Roms gotiske kirke, S.Maria Sopra Minerva, med Filippo Lippis kapel for Thomas Aquinas, den hellige Katharina (Italiens skytshelgen) og ikke mindst Michelangelos Kristusfigur. Dernæst går vi ind i den mærkværdige kuppelbygning, Pantheon, et bygningsværk som vidner om 2000 år gammel bygningskunst. Formiddagen slutter med en vandretur gennem renæssancens Rom med Farnesepaladset til Campo di Fiori (blomstertorvet).

  Imponerende Panteon. Rom. Unitas Rejser

  Om eftermiddagen besøger vi det smukke palads Doria Pamphili med dets udsøgte samling af malerier fra renæssance og barok; blandt andet Velaquez, Raphael og Caravaggio. Dernæst ser vi den overvældende jesuitterkirke S. Ignazio. Vi slutter ved den smukke Trevifontæne. Fælles middag på restaurant nær hotellet. Måltider: (M/-/-)

  Dag 6: Katakomberne og hjemkomst
  Efter morgenmad pakker vi vores bagage. Måske bliver der lidt tid på egen hånd inden vi kører mod lufthavnen. Undervejs besøger vi en af katakomberne. Det var her de første kristne begravede deres døde og holdt gudstjeneste.
  Måltider: (M/-/-)

 • Priser

  Pris
  Pr. person v/20 personer fra kr. 7.500,-

  Prisen inkluderer

  • Dansk rejseleder
  • Fly fra København til Rom t/r
  • Lufthavnsskatter og -afgifter
  • Transport fra lufthavn til hotel t/r
  • Lokalguide i Vatikanmuseet, Colosseum og Forum Romanum
  • Buskort, gyldig under hele opholdet
  • 6x overnatninger i delt dobbeltværelse
  • 6 x morgenmad
  • Høretelefoner under hele opholdet (så man altid kan høre guiden)
  • Bidrag til Rejsegarantifonden

  Prisen inkluderer ikke

  • Øvrige måltider og drikkevarer
  • Entreer
  • Forsikringer

   

   

  Få tilbud

Kort


Vis Sognerejse til Rom - Rejseforslag på et større kort
Israel-Palæstina

Sognerejse til Israel-Palæstina - programforslag

Fra kr. 13.000 Læs mere
Tyskland

Sognerejse til Lutherbyerne - programforslag

Fra kr. 5.500 Læs mere
Italien

Sognerejse til Rom - programforslag

Fra kr. 7.500 Læs mere
Færøerne

Sognerejse til Færøerne - programforslag

Fra kr. 10.000 Læs mere
Grækenland

Sognerejse til Grækenland - programforslag

Fra kr. 10.500 Læs mere

Medlem

Top