Meditativ pilgrimsrejse til Assisi

Rejsebeskrivelse

12.-19. september 2022: Denne rejse er en fordybelse i den franciskanske spiritualitet, og den henvender sig til mennesker, der gerne søger inspiration her. Den franciskanske spiritualitet er enkel, og let og krævende på én gang; sang og fællesskab er en vigtig del af den. I rejsen indgår der andagter, meditation, pilgrimsvandringer og længerevarende stilhed, og deltagerne vil få mulighed for at dele erfaringer og overvejelser med hinanden. Det forventes, at alle er med i hele programmet, da fællesskabet er vigtigt for fordybelsen og oplevelsen af nærvær. Turen er såvel en fælles rejse til byen Assisi, som en indre rejse, der udforsker en spirituel virkelighed. Assisi var i 1200-tallet centrum for et religiøst liv, der blev et nybrud i den europæiske kultur og religiøsitet. Med Frans af Assisi og det franciskanske livssyn begyndte en inderliggørelse af kristendommen, som talte til det middelalderlige menneske - og til mange mennesker i dag. Igennem Frans’ indlevelse i Jesu liv, blev Kristus nærværende, ikke blot som den ophøjede og opstandne, men som mennesket Jesus, der deler kår med alle lidende mennesker, og som igennem sit eksempel viser vejen til Gud. Frans elskede naturen. For ham var alt her en del af Guds skaberværk og fortalte derfor som et ord fra Gud om hans væsen og kærlighed.

Assisi er en fredet by, og den ser i dag ud næsten, som den gjorde i middelalderen. De gamle huse, de mange klostre og kirker og den storslåede udsigt over sletten nedenfor hensætter den besøgende til en anden tid. Samtidig rummer byen med sine rosafarvede kirker og huse og sit helt specielle lys en stemning og en atmosfære, der næppe findes andre steder. Assisi er også en turistby med mange mennesker. Men alligevel rummer den en stilhed og en fred, som berører.

I Assisi bor vi hos franciskanske søstre på et kloster, som ligger højt i byen, på Via Metastasio. Klostrets smukke gamle kirke stammer fra tiden før Frans, og den benytter vi til andagter og meditationer. Klostergården og haven bruges til samtaler, samvær og hygge. Livet på klostret er præget af den franciskanske spiritualitet med gode men enkle forhold. Der er toilet og bad på alle værelser, og der serveres god italiensk hverdagsmad. To dage spiser vi ude i byen.

Rejseleder: Lene Højholt

Print Tip en ven


Send side til venProgram og praktiske oplysninger

 • Program (8 dage)

  Dag 1: Afrejse: 
  Vi flyver fra Billund Lufthavn om morgenen. Der er mellemlanding og flybytte i Frankfurt. Ved ankomsten til Rom bliver vi mødt af en bus, som kører os til Assisi. Vel ankommet til Assisi tjekker vi ind på vores kloster. Det er muligt at få de første indtryk af buen inden vi spiser aftensmad sammen på klosteret. (-/-/A)

  Dag 2 – 7: Assisi
  Næsten alle dage begynder efter morgenmaden med en andagt med meditation og efterfølgende samtale.

  Derefter besøges de forskellige steder, som havde betydning for Frans af Assisis liv. Blandt andet San Francesco-kirken, kirken Santa Maria degli Angeli med det lille Porziuncola-kapel, San Damiano-klosteret og grotterne ved Eremo delle Carceri. En af dagene er der heldagsudflugt til Alvernerbjerget.

  Ofte går vi til stederne i stilhed - som pilgrimsvandringer. De fleste af vandringerne er korte, da de finder sted i Assisi eller den nærmeste omegn. To af vandringerne er i landskabet omkring byen, den længste er på knap ti kilometer med ophold undervejs. Disse længere vandringer foregår også i stilhed, men med pauser med refleksion.

  De fleste aftener deltager vi i vesper i forskellige kirker i Assisi.

  Aftensmaden spises på klosteret med undtagelse af en aften på pizzarestaurant og den sidste aften, hvor vi spiser på en nærliggende restaurant. (M/-/A)

  Dag 8: Hjemrejse
  I løbet af formiddagen forlader vi Assisi og kører til Roms Lufthavn. Herfra flyver vi igen via Frankfurt til Billund, hvor vi lander ud på aftenen. (M/-/-)

  Assisi. Italien. Unitas Rejser

  Assisi. Italien. Unitas Rejser

  Assisi. Italien. Unitas Rejser

  Basilica of St Francis i Assisi. Italien. Unitas Rejser

  Assisi - Italien - Unitas Rejser

 • Praktiske informationer

  Måltider
  De inkluderede måltider er for hver dag vist med M = morgenmad, F = frokost og A = aftensmad. Hvis måltidet ikke er inkluderet, vises dette med -.

  Bevægelse og mobilitet:
  Rejsen foregår primært i fladt terræn med forskelligt underlag, enkelte niveauforskelle mv, og egner sig for selvhjulpne godt gående.

  Overnatning
  Indkvartering på klostret Suore Angeline i Assisi. Klostret har en enkel standard. Alle værelser har eget bad og toilet. Enkelte af værelserne har blot et lille vindue oppe på væggen. 

  Klima
  Der kan forventes temperaturer på cirka 20 - 25 °C om dagen. Nattemperaturer på omkring 15 - 20 °C. 

  Drikkepenge
  I mange lande er der en kultur for at betale drikkepenge til lokale guider og chauffører i løbet af rejsen. Derudover kan der være en kultur for at betale drikkepenge på for eksempel restauranter, som man bør følge og respektere. Hvis måltiderne er inkluderet i prisen og på forhånd betalt af Unitas Rejser, er drikkepenge herfor indregnet. Drikkepenge i forbindelse med køb af drikkevarer er ikke inkluderet. Spørg gerne rejselederen om det enkelte lands skikke.

  Litteratur
  Gode bøger at læse inden afrejsen eller efter hjemkomsten:

  • Fioretti. Små buketter fra Frans af Assisis blomsterhave.
  • Frans af Assisis skrifter.
  • Frans af Assisis liv. Fortalt af Bonaventura.
  • Kristin Flood: I Frans af Assisis fodspor. Jagten på en anden rigdom.
  • Hermann Hesse: Frans af Assisi
  • Lene Højholt: Frans og Clara. Meditativ fordybelse i de franciskanske fortællinger.
  • Johs. Jørgensen: Den hellige Frans af Assisi.
  • Johs. Jørgensen: Pilgrimsbogen.
  • Lissie Lundh: Clara af Assisi. Fattigdommens mystiker. 

  Forbehold
  Der tages forbehold for ændringer i programmet. Alle vore rejser evalueres og forbedres løbende på baggrund af vore rejselederes og deltageres tilbagemeldinger. Af denne årsag kan der være ændringer i programmet, fra rejsen blev købt, til den finder sted. Lokale forhold kan medføre, at vi under rejsen er nødt til at ændre indholdet eller rækkefølgen i programmet. Vores mål er, at deltagerne får den bedst mulige rejse.

  Almindelige betingelser
  Rejsen er underlagt Unitas Rejsers almindelige betingelser vedrørende pakkerejser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med. Betingelserne fremgår af vores hjemmeside www.unitasrejser.dk.

 • Priser

  Pris pr. person kr. 11.750,-

  Prisen inkluderer

  • Dansk rejseleder
  • Flytransport Billund – Frankfurt - Rom t/r
  • Pt. kendte flyskatter og afgifter
  • Bus- og taxatransport ifølge programmet
  • 7 overnatninger i delt 2-sengsværelse med bad/toilet
  • 7 x morgenmad og 7 x aftensmad
  • Udflugter og entréer ifølge programmet
  • Bidrag til Rejsegarantifonden

  Prisen inkluderer ikke

  • Øvrige måltider og drikkevarer
  • Forsikringer

  Eventuelle tillæg/fradrag pr. person

  • Enkeltværelse tillæg (begrænset antal) kr. 900,-
  • Enkeltværelse med ”klostervindue” under loftet, tillæg kr. 495,-
  • Dobbeltværelse med "udsigt over dalen", tillæg kr. 300,-
  • Dobbeltværelse med ”klostervindue” under loftet, fradrag kr. 400,-
  • Sygdomsafbestillingsforsikring, 6 %
  • Gouda Årsrejseforsikring (enkelt person) kr. 305,-
  • Gouda Årsrejseforsikring (enkeltperson over 70 år) kr. 428,-
  • Gouda Årsrejseforsikring (husstanden) kr. 607,-

  Der tages forbehold for ændringer i forsikringspriserne.

  Bestil rejse

Kort

Medlem

Top