Skolerejse til Krakow / Pieniny

Rejsebeskrivelse

Vi har mange års erfaring med danske skolerejser til Krakow, og vores guide er meget populær hos vores grupper, fordi der er høj fleksibilitet og ønsker om at skabe den bedst mulige oplevelse for gruppen. Ved at tage på skolerejse til Krakow kan I forvente en god portion action i naturen blandet med kultur og historie i Krakow.

Læs artiklen om vores guide Marek i Krakow: Skolerejse til Polen: At rejse er at lære

I Pieniny-bjergene syd for Krakow er der masser af action på skolerejsen i form af rope parks, klatring og rappelling, 'monkey road' på reb tværs over en kløft, tur i bjergene enten på gåben eller mountainbike. I Zakopane kan I tage liften op på toppen og nyde udsigten over dalen på Slovakiet-siden og bagefter kan man besøge det lokale marked i byen. I kan også tage på tømmerflåde- eller gummibådstur ned ad Dunajec-floden, som flere steder danner grænse mellem Polen og Slovakiet.

Som alternativ til aktiviteterne er det oplagt at besøge Auschwitz på skolerejsen, da guide og biograf giver et godt indblik i de skræmmende hændelser, der er foregået. Derudover er Mariakirken, Wavel slottet og det jødiske kvarter også et besøg værd. Ved saltminerne i Wieliczka kan I, klædt i hjelm og overalls og med roller og instrukser fra guiden, få lov at lege minearbejdere for en stund. Herudover kan vi nævne andre seværdigheder som museer, klosterbesøg, underjordisk udstilling, fabriksbesøg og besøg på en institution eller skole.

Vi skræddersyr altid rejsen efter jeres særlige ønsker og behov. Nedenstående pris er derfor blot et eksempel på, hvad rejsen kan koste. Vores rejsekonsulenter sidder klar til at tage en dialog om netop jeres skolerejse.

Se også: Storbyrejse til Krakow fra kr. 1.045,-

 

Print Tip en ven


Send side til venProgram og praktiske oplysninger

 • Programforslag

  Nedenfor vises hvordan et program for en skolerejse til Krakow KAN se ud. Her er blot tale om et forslag, idet vi altid tilpasser programmet efter gruppens ønsker.

  Dag 1
  Kl. 13.00   Busserne ankommer til skolen
  Kl. 14.00   Afgang fra skolen

  Dag 2
  Kl. 08.00   Ankomst til Pieniny-bjergene
  Kl. 10.30   Vandretur i området
  Aftensmad

  Dag 3
  Morgenmad
  Klatring, rappelling og bridging
  Mountainbike
  Rafting
  Aftensmad

  Dag 4
  Morgenmad
  Auschwitz/Birkenau
  Saltminer i Wieliczka
  Tjek ind på hostel i Krakow

  Dag 5
  Morgenmad, tjek ud og pakning af bus
  Fabriksbesøg/ Wawel slottet/ Byrundtur
  Evt. aftensmad på restaurant i Krakow
  Kl. 21.00   Afgang mod Danmark

  Dag 6
  Kl. 15.00   Ankomst til skolen

  Action på skolerejsen nær Krakow i Polen. Unitas Rejser

  Ridning på skolerejsen. Action nær Krakow i Polen. Unitas Rejser

  Tree Top Walk på skolerejsen. Action nær Krakow i Polen. Unitas Rejser

  Klatring og rapelling på skolerejsen. Action nær Krakow i Polen. Unitas Rejser

  Skolerejse med action nær Krakow i Polen. Unitas Rejser

 • Aktiviteter og linjefag

  ADVENTURE OG FRILUFT

  River rafting eller sejltur
  I gummibåde og med rette udstyr kan I river rafte ned ad Dunajec-floden. I kan også tage en mere rolig tur i de tømmerflådelignende både, som styres af en lokal guide. Begge dele er en god mulighed for at opleve det våde element og den fantastiske natur fra en anden vinkel. På store dele af turen danner floden grænse mellem Polen og Slovakiet.

  Mountainbike
  Turen foregår i Pieniny-bjergene, er med guide og tager cirka 4 timer. Ruten tilpasses, så alle i gruppen kan være med.

  Bjerg-trekking
  Der tilbydes en bred vifte af vandreture i bjergene med guide. Turene er også her tilpasset gruppens fysik og kan eventuelt kombineres med en bådtur og besøg i Pieniny Nationalpark.

  Klatring og rappelling
  Klatre først op og rappel derefter ned. Her udfordres koordinering, koncentration og muskler på samme tid. På turen er der også ”monkey road” på reb tværs over en kløft. Det er udfordrende og sjovt, og med udstyret i orden og en dygtig instruktør lærer eleverne den grundlæggende klatreteknik. Aktiviteterne er mulig både i Pieniny-bjergene og i et område 20 kilometer fra Krakow.

  Rope park
  I Pieniny-bjergene er der mulighed for at kaste jer ud i de såkaldte rope parks, som er lange baner af reb, træ, broer og platforme oppe i træerne. I vandrer rundt mellem træerne og får måske prøvet højdeskrækken af. Sjovt og underholdende på samme tid.

  Der er mange muligheder at kombinere En tur til Pieniny med Krakow og omvendt

  RIDESPORT

  Ridning
  En hyggelig tur på hesteryg.

  Highlights i Krakow

  Auschwitz og Birkenau
  Auschwitz var nazisternes største koncentrationslejr under 2. verdenskrig og er indbegrebet af undertykkelse, ydmygelse og drab af flere millioner jøder. Auschwitz bestod af tre dele, hvoraf de to var Auschwitz-I og Auschwitz-II (Birkenau). Auschwitz-I var hovedsageligt fangelejr, mens Birkenau var arbejdslejr med op til 120.000 fanger ad gangen og udryddelseslejr med gaskamre og krematorier.  Ved et besøg i Auschwitz og Birkenau får I med guide og biograf/audio et gribende indblik i livet i koncentrationslejren og de barske forhold, jøderne levede under.

  Wieliczka saltminer
  Kom over 100 meter ned under jorden og gå i minegangene og se de fantastiske små kapeller og udhuggede statuer. Turen er med guide og kan kombineres med en tur på museet. Prøv også på egen krop hvordan det var at være minearbejder. Med overalls, hjelm og lygte får I tildelt roller og opgaver, som hver minearbejder havde, mens guiden fungerer som opsynsmanden, der evaluerer hver minearbejders præstation.

 • Priseksempel

  Vi skræddersyr altid rejsen efter jeres særlige ønsker og behov. Nedenstående pris er derfor blot et eksempel på, hvad rejsen kan koste. Vores rejsekonsulenter sidder klar til at tage en dialog om netop jeres skolerejse.

  Priseksempel på en skolerejse til Krakow
  Pris pr. person v/50 personer fra kr. 1.425,-  

  Prisen inkluderer

  • Transport i langtursbus med vippesæder, dvd, køl og kaffemaskine m.m.
  • 3 overnatninger på hotel
  • Morgenmad i Krakow og helpension i bjergene
  • Bidrag til rejsegarantifonden

  Prisen inkluderer ikke

  • Måltider
  • Aktiviteter
  • Guider
  • Forsikringer

  Rejseforsikring
  ’Skole og ungdomsrejseforsikringen’ dækker bl.a. lægehjælp, hospitalsindlæggelse, krisehjælp, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse af forældre ved alvorlige uheld eller hjemkaldelse ved alvorlig sygdom i nærmeste familie samt giver adgang til 24 timers nødtelefon, hvor der er dansk lægevagt og krisepsykologer.

  Vær opmærksom på at der kan være egenbetaling på lægehjælp og sygehusindlæggelse efter overgang til det ”Blå kort”, hvis man ikke har tegnet særskilt rejseforsikring.

  ’Skole og  ungdomsrejseforsikringen’ forudsætter, at minimum 10 personer under 30 år tegner forsikringen på samme tid. 

  Få tilbud
 • Indkvartering

  I KRAKOW

  Hostel i centrum af Krakow
  Hostellet ligger i centrum af Krakow. Der er 175 senge fordelt på værelser med 2, 3, 4, 6, 8 eller 10 senge. Toilet/bad hører til hvert værelse men findes også på gangen. Det er muligt at få et samlingslokale.

  Skolerejse til Krakow. Indkvartering på Centrum Hostel. Unitas Rejser

  Skolerejse til Krakow. Indkvartering på Centrum Hostel. Unitas Rejser

  Det farverige hostel
  Hostellet har senge til 80 overnattende gæster. Der er en blanding af værelser (1-6 senge) og sovesale (5, 6, 8 eller 10 senge). Nogle har eget toilet/bad, mens andre deler med et andet værelse. Samlingslokale er muligt, og efter 5 minutter på gåben er I i centrum af byen.

  Skolerejse til Krakow. Indkvartering på Free Hostel Cracow. Unitas Rejser

  Skolerejse til Krakow. Indkvartering på Free Hostel Cracow. Unitas Rejser

  Hotellet lidt udenfor centrum
  Cirka 2 kilometer fra centrum ligger dette hotel, som har 190 senge fordelt på værelser med hovedsageligt 1, 2 eller 3 senge og eget toilet/bad. Der går sporvogn til centrum.

  Skolerejse til Krakow. Indkvartering på Hotel Alf. Unitas Rejser

  Det tre-stjernede hotel
  Et tre-stjernet hotel, som ligger 500 meter fra centrum. Værelserne har senge til mellem 2 og 6 personer og eget toilet/bad, og så er der samlingslokale.

  Skolerejse til Krakow. Indkvartering på Hotel Batory. Unitas Rejser

  Hotellet i bjergene
  Hotellet ligger på sydsiden af Tabor-bjergene og har derfor optimal placering i forhold til aktiviteter i bjergene. Der er 54 senge, og alle værelser har eget toilet/bad. Derudover er der bowling, billard, bordfodbold og bordtennis.

  Skolerejse til Krakow. Indkvartering på Pod Taborem Hotel. Unitas Rejser

  Skolerejse til Krakow. Indkvartering på Pod Taborem Hotel. Unitas Rejser

Kort


Vis Skolerejse - Krakow på et større kort
Italien

Skolerejse til Toscana - adventure

Fra kr. 1.660 Læs mere
Tjekkiet

Skolerejse til Spindl - adventure

Fra kr. 1.555 Læs mere
Sverige

Skolerejse til Sälen

Fra kr. 1.355 Læs mere
Østrig

Skolerejse til Saalbach og Zell am See

Fra kr. 2.600 Læs mere
England

Skolerejse til London

Fra kr. 1.895 Læs mere
Norge

Skolerejse til Norge - Adventure

Fra kr. 1.585,- Læs mere

Medlem

Top