Skolerejse til Rumænien

Rejsebeskrivelse

Tag til det sydøstlige hjørne af EU, til det fattigste medlemsland… endnu. Rumænien har lige nu én af de hurtigst voksende økonomier i Europa.

Det er kontrasternes land, hvor der er fattigdom på landet, store villaer med store biler foran i storbyer som andre europæiske metropoler. Landet har skiftet side gennem tiderne. Landet startede ud som støtte til nazisterne under 2. Verdenskrig, men skiftede undervejs over til De Allieredes side, for derefter at slippe det kommunistiske og indføre demokrati i 1989. I dag er Rumænien medlem af både Nato og EU.

At Rumænien er et EU-land betyder ikke, at der er det sociale sikkerhedsnet, som vi kender det i Danmark, og derfor er der meget at dykke ned i på en studierejse med skolen. Uanset, om det er kulturen, de gamle traditioner, dyrkningen af markerne på gammel manér eller at besøge virksomheder i vækst.  

Et program kan tilrettelægges efter, hvilket mål I har med jeres rejse dertil. Skal det være kulturmødet og forståelse, det historiske, besøgt på de multinationale virksomheder, det lille lokale marked eller en blanding af det hele? Det er op til jer. Vi tilbyder også, at I kan deltage i sociale projekter eller møde lokale i samarbejde med YMCA eller andre organisationer.

Vi skræddersyr altid rejsen efter jeres særlige ønsker og behov. Nedenstående pris er derfor blot et eksempel på, hvad rejsen kan koste. Vores rejsekonsulenter sidder klar til at tage en dialog om netop jeres skolerejse.

Print Tip en ven


Send side til venProgram og praktiske oplysninger

 • Programforslag

  Nedenfor vises hvordan et program for en skolerejse til Rumænien kan se ud. Her er blot tale om et forslag, idet vi altid tilpasser programmet efter gruppens ønsker.

  Dag 1
  Fly fra Kastrup eller Billund til Bukarest, Sibiu eller Cluj-Napoca
  På vejen til hotellet besøges Peles Palace in Sinaia.
  Herefter tjek in på hotellet i Poiana Brasov og aftensmad

  Dag 2
  Morgenmad på hotellet
  Aktiv formiddag med ridning, klatring eller andet ude i naturen
  Besøg i Den gamle By og Den sorte Kirke i Brasov
  Aftensmad på hotellet

  Dag 3
  Morgenmad på hotellet
  Heldagstur til Draculas Slot i Bran
  Aftensmad på hotellet

  Dag 4
  Morgenmad på hotellet
  Dagstur til Bukarest, marked og rundtur, inden der er fritid til shopping
  Aftensmad på hotellet

  Dag 5
  Morgenmad på hotellet
  Dagstur, hvor vi kører til nogle af de berømte klostre, som er på UNESCO’s liste over Verdensarv. Vi mødes med lokale, som fortæller om deres folkedansetradition, og hvem ved, måske vi lærer nogle trin.
  Aftensmad på hotellet

  Dag 6
  Morgenmad på hotellet
  Transfer tilbage til lufthavnen og fly til Kastrup eller Billund.

  Kloster Sihastria Monastery - Unitas Rejser - Rumænien

  Triumfbuen - Unitas Rejser - Rumænien

  Peleș Slot - Unitas Rejser - Rumænien

  Parlamentets Palads - Unitas Rejser - Rumænien

  Branslottet - Unitas Rejser - Rumænien

 • Liniefag

  ADVENTURE OG FRILUFT

  Klatrepark Aventura
  Besøg Østeuropas største klatrepark, der indeholder de populære aktiviteter som tree topping og svævebaner, der giver jer mulighed for at bevæge jer gennem trækronerne, uanset niveau. Der er flere 'levels', så alle kan være med. 

  FITNESS

  Onesti
  Den romænske gymnast, Nadia Comaneci, vandt fem guldmedaljer ved De olympiske Lege i 1976 og 1980, og er især kendt for sin perfekte 10.0'er, som hun lavede i 1976 - det var den første nogensinde. Hun er født i Onesti, og den skole, hun gik på dengang, har i dag stadig fokus på at uddanne dygtige gymnaster. Rundt i byen vil I støde på mindesmærke og monumenter, der hylder den verdenskendte gymnast og hendes karriere. 

  HISTORIE

  Draculas Slot
  Branslottet, også kendt som Draculas Slot, er et kendt vartegn for landet. Modsat beskrivelserne i de mange skrækshistorier, er slottet smukt og velholdt med flot udsigt over skoven. 

  Parlametetspalads
  Parlamentpaladset i Bukarest er verdens næststørste administrationsbygning, efter Pentagon, og med en vægt på 4 milliarder kilo synker bygningen 6 milimeter om året. Et besøg på paladset er en stor oplevelse og fyldt med historie.

  NATURFAG, SCIENCE OG FYSIK

  Dinosaurus Park
  Dinoparc byder på alverdens aktiviteter, der på den ene eller anden måde har med naturvidenskab og dinosaurer, herunder tree-topping, udstillinger med fossiler m.m. fra dinosaurernes tid samt en 9D biograf og m.fl.

  Vandmuseum
  Tag på vandmuseet i Cluj og bliv undervist og rundvist i, hvordan vandet kommer fra undergrund til renset vand. Derudover vil I komme ind på bæredygtighed og forurening af grundvandet m.v. 

  RELIGION

  Kirker og moskeer
  I Cluj er udvalget af klostre, reformationskirker, sygnagoger, romersk-katolske kirker stort. Disse smukke og historiske bygningsværker kan alle opleves, når I besøger byen.

  Den Jødisk bydel
  I 1899 var den jødiske bydel i Iasi den største befolkningsgruppe i byen. I dag er der kun en sygnagoge tilbage.

  RIDESPORT

  Ridning
  I Brasov ligger et ridecenter, der byder på mange forskellige aktiviteter indenfor ridning, herunder hestehold, skovridning, hestevogne, rideskole og en dagstur på tre til fem timer. 

 • Priseksempel

  Vi skræddersyr altid rejsen efter jeres særlige ønsker og behov. Nedenstående pris er derfor blot et eksempel på, hvad rejsen kan koste. Vores rejsekonsulenter sidder klar til at tage en dialog om netop jeres skolerejse.

  Priseksempel på skolerejse til Rumænien
  Pris pr. person v/25 personer fra kr. 4.595,-

  Prisen inkluderer:

  • Fly fra Kastrup eller Billund til Bukarest, Sibiu eller Cluj-Napoca t/r
  • Pt. kendte flyskatter og afgifter.
  • 5 overnatninger på 3-stjernet hotel
  • Indkvartering i 2-3-sengsværelser
  • Morgen- og aftensmad
  • Bidrag til Rejsegarantifonden


  Prisen inkluderer ikke:

  • Enkelt- og dobbeltværelser
  • Øvrig forplejning
  • Guider og aktiviteter
  • Forsikringer


  Vi gør opmærksom på, at de nævnte priser er uafhængige af det viste programforslag her på siden.

  Rejseforsikring
  Skole og ungdomsrejseforsikringen dækker bl.a. lægehjælp, hospitalsindlæggelse, krisehjælp, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse af forældre ved alvorlige uheld eller hjemkaldelse ved alvorlig sygdom i nærmeste familie samt giver adgang til 24 timers nødtelefon, hvor der er dansk lægevagt og krisepsykologer.

  Vær opmærksom på at der kan være egenbetaling på lægehjælp og sygehusindlæggelse efter overgang til Det blå sygesikringskort, hvis man ikke har tegnet særskilt rejseforsikring.

  Skole og ungdomsrejseforsikringen forudsætter, at minimum 10 personer under 30 år tegner forsikringen på samme tid. 

  Få tilbud
 • Indkvartering

  I Rumænien er der ikke så mange hostels, til gengæld rigtig mange 3-stjernede hoteller, hvor det er til at være med på priserne.

  Alt efter, hvilket program I ønsker jer, og hvilken flyrute der giver mest mening, kan vi booke hoteller til jer i Bukarest eller ofte i Brasov, hvor I bor centralt i forhold til et program, hvor I både besøger hovedstaden og oplandet.

Kort

Ukraine

Skolerejse til Kiev

Fra 2.995,- Læs mere
Ukraine

Skolerejse til Lviv

Fra 3.390,- Læs mere
Ungarn

Skolerejse til Budapest

Fra kr. 1.365 Læs mere

Medlem

Top