Studietur til Paris og Normandiet

Af Unitas Rejser

Rejsebeskrivelse

Kombinationen Normandiet - Paris er et overflødighedshorn af muligheder til studieturen, og den største udfordring bliver helt klart at vælge.

Normandiet

Navnet Normandiet betød oprindeligt ”Folkene fra nord” og kommer af, at området i 800- og 900-tallene blev hærget af danske vikinger. Navne som Rollo, Vilhelm Langsværd og Richard den frygtløse har sat deres præg på området. I dag er Normandiet kendt som Frankrigs køkkenhave, for Bayeaux-tapetet og ikke mindst for D-dag under Anden Verdenskrig, hvor de allierede styrker d. 6. juni 1944 gik i land på nordkysten og derved fik slået hul på Hitlers forsvarsværker og senere befriet Europa.

Paris

Paris, som ligger øst for Normandiet, er byernes by og byder på nogle af de måske mest berømte europæiske seværdigheder. Byen er spækket med historie, smukke slotte og hyggelige parker, pladser og gader. Oplev den helt særlige stemning fra en af byens utallige fortovscaféer, gå en tur langs Seinen eller læg dig godt til rette i en af byens mange smukke parker. Verdens måske mest kendte tårn, Eiffeltårnet, med dens svimlende udsigt over byen, er alle trinene værd. Kulturelle seværdigheder er der også masser af. Gå på opdagelse i de smukke kirker Notre Dame og Sacre Coeur og aflæg et besøg på Louvre, der blandt andet huser Leonardo Da Vincis verdensberømte maleri Mona Lisa.

En dagstur til Versailles-slottet, som ligger cirka 20 kilometer fra Paris, er også et besøg værd.  Slottet blev bygget i årene 1668 til 1689 af Ludvig den 14. (Solkongen) i raseri over, at han ikke længere havde det største slot i Frankrig. Resultatet blev dette store og fantastiske bygningsværk med en prægtig have til.

Vi skræddersyr altid rejsen efter jeres særlige ønsker og behov. Nedenstående pris er derfor blot et eksempel på, hvad rejsen kan koste. Vores rejsekonsulenter sidder klar til at tage en dialog om netop jeres studietur.

Se også: Storbyrejse til Paris fra kr. 1.145,-

 

 

Print Tip en ven


Send side til venProgram og praktiske oplysninger

 • Programforslag

  Nedenfor vises, hvordan et program for en studietur til Paris og Normandiet kan se ud. Her er blot tale om et forslag, der sagtens kan ændres, idet vi altid tilpasser programmet efter gruppens ønsker.

  Søndag

  Afgang fra Danmark midt på eftermiddagen

  Mandag
  Ankomst Paris og morgenmad

  • Eiffeltårnet
  • Triumfbuen
  • Champs Elysees
  • Les Halles
  • Centre Pompidou
  • Tjek ind på hotel
  • Aftensejltur på Seinen

  Tirsdag
  Morgenmad på hotellet

  • Gåtur på Montmartre fra Moulin Rouge til Sacré Coeur kirken og Place du Têrtre.
  • Frokost på egen hånd i Latinerkvarteret
  • Louvre


  Onsdag
  Morgenmad 
  Afgang mod Normandiet

  • Bayeux tapetet
  • Mont St. Michel
  • Langs kysten til Cancale og Pointe du Grouin


  Torsdag
  Morgenmad 
  D-Dags tema

  • D-dags kysten
  • Pont du Hoc
  • Den Amerikanske Kirkegård
  • Mulberry Harbor i Arromanche

  Fredag
  Morgenmad
  Afgang fra Normandiet først på formiddagen
  9 timers ophold i Disneyland® Paris 
  Afgang fra Disneyland® Paris midt på aftenen

  Lørdag
  Forventet ankomst til Danmark først på eftermiddagen

  Eiffeltårnet. Skolerejse til Paris. Unitas Rejser

  Pause ved Louvre-museet. Skolerejse til Paris. Unitas Rejser

  Monets Garden. Skolerejse til Paris. Unitas Rejser

  Den Amerikanske Kirkegård ved Omaha Beach. Normandiet. Unitas Rejser

  Mont Saint Michel Abbey. Normandiet. Unitas Rejser

 • Aktiviteter

  Aktiviteter i Normandiet

  En studietur kan for eksempel starte i bugten ved Avranches på ”grænsen” mellem Normandiet og Bretagne, hvor forskellen mellem høj- og lavvande på op til 15 meter, i sig selv er at fantastisk fænomen. Dybest inde i bugten ligger klostret Mont. St. Michelle, der blev på begyndt i 700 tallet, som en hyldest til ærkeenglen Michelle.
  Klostret ”vokser” op af den lille ø omgivet af vand og kviksand og har derved været et uindtageligt fæstningsværk. Gennem tiden har klostret spillet mange roller i historien og er blandt andet broderet med på Bayuex-tapetet. Efter den franske revolution blev klostret brugt som fængsel for modstandere af republikken.

  Cancale
  Når man nu er på disse kanter, vil det være synd ikke at køre langs kysten mod Cancale, hvor man på nærmeste hold kan få indtryk af Østersdyrkningen. Her udnytter man forskellen på tidevandet, så man kan ”plante og plukke” østers ved lavvande og lade dem selv klare at få næring ved højvande. For ikke at blive overrasket af lavvande er fiskebådene ofte forsynet med hjul.

  St. Malo
  Når man har rundet pynten og nydt udsigten over de forrevne klipper ved Basse Cancale, er næste stop ”Sørøver-byen” St. Malo. Her er der mulighed for at slentre rundt i de små gader eller vandre hele vejen rundt om den gamle by på borgmuren. Her findes også verdens første tidevands-kraftværk, The Rance Tidal Power Station, som udnytter de enorme mængder vand, der fire gange i døgnet passerer.

  Bayeux-tapetet
  I byen Bayeux hænger det 70 m. lange og 1 m. høje broderi, der beskriver Wilhelm Erobrerens (indtil da kaldet Wilhelm bastarden) kamp mod Harold Godwinson om magten i England i 1066. Hvis man sætter sig ind i historien, er synet af ”tapetet” en stor oplevelse. Der er mange flotte og sjove detaljer, og i kanten er der broderet billeder fra almindligt dagligliv på godt og ondt. Tapetets egen historie er i sig selv dramatisk. I 400 år var det ”forsvundet”, - under den franske revolution var det ved at blive klippet i stykker for at overdække vogne, der flygtede fra Paris, og selv Napoleon fandt det frem for at hovere over for englænderne, men gemte det skyndsomt væk efter slaget ved Waterloo. 

  D-dag
  2. verdenskrig har sat enorme spor i Normandiet. På hele landgangskysten er der fyldt med mindesmærker og museer, der på forskellig vis beskriver de mange slag mellem de allieredes styrker og Nazi-Tyskland. Specielt kan fremhæves ”Memorial” i Caen, der kort efter dets åbning i 1988 blev kåret som verdens bedste museum, og D-dags-museet i Arromanche, som bl.a. fortæller historien om den ”kunstige” havn, Mulberry Harbor, der blev forberedt i England, flådet over kanalen og samlet, for efter få dage at blive voldsomt beskadiget.

  Den Amerikanske Kirkegård
  Kirkegården ligger ved ”Omaha beach”, hvor amerikanerne fik lov at begrave 7.000 af deres faldne. Et ”must” på turen, og som kontrast en af de mange tyske kirkegårde, som tyskerne fik lov at etablere, under den forudsætning at de ikke var prangende. Monets have i Giverny På vejen fra Normandiet til Paris passeres bl.a. Giverny, hvor Claude Monet boede og anlagde sin have, og Versailles slottet. Et besøg i Monets have omfatter både hans hus, som står, som Monet indrettede det, og haven, som han anlagde som et ”uendeligt” motiv. Ikke mindst søen, hvor de mange åkandebilleder er blevet malet, og hvor den ”Japanske bro” har lagt baggrund til mange malerier.
  Kunstneren levede fra 1840 til 1926 og blev verdensberømt for sine malerier. Hans store passion var haver og farver, og det omsatte han til kunstværker. Besøg hans hus og have, hvor han boede i 43 år og som stadig står som i hans levetid, og se, hvor han fandt inspirationen. 

   

  Aktiviteter i Paris

  Katakomberne
  Besøg katakomberne – de underjordiske gange under Paris’ gader, der er udsmykket med skeletter og kranier. I slutningen af 1800-tallet var gravstederne i Paris så fyldte, at de rådnende lig og massegrave snart kunne udgøre en sundhedsmæssig fare for befolkningen i området. Derfor besluttede man at flytte ligene til de forladte kalkstensminer fra romertiden. Efter cirka 100 år havde man flyttet omkring seks millioner lig til mere end 350 underjordiske rum.

  Vinmuseet
  15 minutters transport fra centrum af Paris finder man vinmuseet, som oprindeligt var kalkstensgrotter, der er blevet renoveret og lavet om til et museum. Der er en helt speciel og hyggelig stemning i grotterne, hvor gamle vintønder og arbejdsredskaber er udstillet. Det er muligt at besøge museet med guide, uden guide eller med audioguide.

  Le Manoir de Paris
  Når man ankommer til Le Manoir de Paris, mødes man af skuespillere, der er udklædt og sminket i Dracula-lignende stil. De henvender sig til de besøgende og er blot en lille optakt til, hvad I vil møde, når I træder indenfor i gangene og rummene på husets to etager. Her udforskes gamle legender om Paris, når I færdes rundt mellem sminkede skuespillere og effekter. Besøget tager mellem 20 og 45 minutter alt afhængig af, hvor modig man er.

  Grevin-museet
  Mød stjerner som George Clooney, Celine Dion, Brad Pitt, Marylin Monroe og mange flere på Paris’ voksmuseum. Kom også backstage og se, hvordan figurerne bliver lavet. I bliver taget igennem forskellige steps: skulptur, hår/make-up/ og kostumer/accessories. Når I ankommer til museet, træder I ind i ”The hall of mirrors”, som blev bygget til verdensudstillingen i år 1900. Her er et unikt lys- og lydshow.

  Stade de France
  Frankrigs nationalstadion har plads til over 81.000 tilskuere og er placeret lidt nord for Paris. Gå med guiden i fodboldstjerners fodspor, gå på plænen, træd ned i omklædningsrummet, bevæg jer gennem spillertunnellen. Afslut den guidede tur med et besøg i udstillingen om de vigtigste perioder i stadionets historie; opbygningen af det, vedligeholdelse, billeder og genstande med kendte fodboldstjernes autografer med mere.

  Parc de Princes stadion
  Dette stadion var hjemmebane for det franske fodboldlandshold, indtil Stade de France blev bygget og overtog æren i 1998. Også her kan man få en guidet tur rundt på stadionet, ned i omklædningsrummet og andre interessante steder.

  Følg da Vinci-kode ruten – eller andre temature
  Tag ruten rundt og besøg de mange steder, som optræder i Dan Browns bog ”Da Vinci mysteriet”. Turen kan arrangeres sådan, at en figur, som er iklædt kappe, stiger på bussen (uden at eleverne ved besked). Han kommer med kryptiske gåder undervejs. Det er muligt at komme på andre ture i byen med et bestemt tema. Eksempelvis om arkitekturen i Paris eller om Marie-Antoinette, som levede i 1700-tallet og var Ludvig den 6. kone. Hun levede et skødesløst liv og blev halshugget under den franske revolution.

  Centre Pompidou
  Besøg dette center for moderne kunst, som i sig selv er et kunstværk med den meget specielle byggestil. Rør, ledninger, elevatorer og så videre er monteret uden på bygningen for at give bedre plads indeni. Trods den store skepsis, da bygningen blev opført i 1977, er det meget besøgt. Ud over at være museum for moderne kunst ligger der i bygningen også et populært bibliotek, en boghandel, en biograf og på toppen en terrasse med panoramaudsigt over byen.

  Montmartre
  Montmartre er en bakke der ligger i området af samme navn. Bakken er det højeste punkt i Paris og derfor et meget besøgt sted, hvor udsigten er fantastisk. Kirken Sacre Coeur ligger på toppen. Neden for bakken er et hyggeligt område med snørklede små gader med cafeer, restauranter og kunstnere, der blandt andet laver portrættegninger.

  Sacré Coeur
  Kirken blev bygget i starten af 1900-tallet og stod færdig i 1914 og er altså ikke særlig gammel. Efter 1. verdenskrig blev den indviet i 1919. Sacré Coeur betyder ’hellige hjerte’, og kirken rummer smukke mosaikker og mange forskellige skulpturer af religiøse hovedpersoner. Det er gratis at besøge kirken, og man får fra pladsen uden for en flot udsigt over byen, da kirken ligger på bakken Montmartre. Ønsker man at se udsigten fra kuplen eller komme ned i de underjordiske gravkamre, skal man betale entré.

  Place du Tertre
  Besøg den hyggelige plads, hvor tidligere kunstnere som Picasso og Salvador Dali har haft sin gang. I dag er pladsen kendt for sine caféer og restauranter, ligesom kunstnere og portrætmalere også holder til her. Place du Tertre ligger lige ved siden af kirken Sacré Coeur.

  Champs-Élysées
  Gaden er den mest kendte i Paris. Den cirka tre kilometer lange gade er fyldt med indkøbscentre, cafeer, biografer og teatre og meget andet. I 1800-tallet blomstrede boliger, cafeer og forlystelsesparker frem, og det blev et dyrt og fornemt sted at bo. I den østlige ende af gaden ligger Concorde-pladsen, i den vestlige Triumfbuen.

  Place de la Concorde
  Den 84.000 m² store plads blev anlagt i 1755-1775. Pladsen er gennem tiden blevet udsmykket med en obelisk, fontæner og otte statuer, der repræsenterer otte franske byer, og mange mennesker er blevet henrettet her under den franske revolution. Står man på pladsen, har man en god udsigt til flere af Paris’ store seværdigheder.

  Triumfbuen
  For enden af Champs-Élysées ligger den 50 meter høje triumfbue – et af Paris’ vartegn. Den er romersk inspireret og bygget af kejser Napoleon for at hylde den franske hær. Efter 20 år stod den færdig i 1836. Under Triumfbuen ligger den ukendte soldats grav, og tager I de 284 trappetrin op til panoramaterrassen, får I en fantastisk udsigt over Paris. Den kan besøges med engelsk guide eller på egen hånd.

  Eiffeltårnet
  Siger man Paris, siger man også Eiffeltårnet. Tag på tur med en guide og kom ’bag scenerne’ som en VIP. Besøg det originale maskinrum, som stadig i dag bruges til elevatorerne, og hør små anekdoter om byggeriet. I vil på turen opleve alle aspekter af Eiffeltårnet og historien og se det fra en anden vinkel. Bygningen har sit navn efter ingeniøren Gustave Eiffel, som konstruerede det og fik det bygget i årene 1887-1889. Formålet var at hylde 100 års dagen for den franske revolution ved Verdensudstillingen i 1889. Tårnet er resultatet af 300 mands arbejde, 18.038 stykker støbejern og 2,5 millioner nitter. Aftalen dengang var, at det skulle stå i 20 år, men udviklingen af telekommunikation gjorde, at det fik lov at stå. Under 1. verdenskrig blev tårnet brugt af militæret, og efter krigen var en nedrivning utænkelig. I dag har tårnet over 5,5 millioner besøgende årligt og fungerer, ud over at være en stor turistattraktion, blandt andet også som tv-antenne og meteorologisk station.

  Notre Dame
  Det er gratis at besøge den romersk-katolske kirke, og skolegrupper kan få en guidet rundvisning på cirka en time, som er tilpasset aldersgruppen. Notre Dame betyder ’vor frue’ – hentyder til jomfru Maria. Byggeriet blev påbegyndt i 1163 og stod færdigt i 1345, og den knap 800 år gamle kirke er en af de ældste i bygninger i Paris.

  Louvre-museet
  Louvre blev bygget i 1190 som en fæstning for at beskytte Paris fra angreb fra den nordlige side. Fæstningen er siden blevet udbygget af flere omgange, og i dag står Louvre som et gigantisk museum med gamle, nærmest majestætiske udstillinger og indretning. Det mest kendte er Leonardo da Vincis maleri af Mona Lisa. Man kan både deltage på guidede ture på engelsk eller få sin egen tur med egen guide.

  Tuilerierne
  Paris’ tidligere kongeslot blev bygget i 1564 ved siden af naboslottet Louvre, men blev sat i brand i 1871. I dag står to pavilloner tilbage som det eneste, og der er anlagt en smuk tuilerihave omkring.

  Orsay-museet
  Dette museum indeholder hovedsagelig fransk kunst i form af møbler, malerier, skulpturer og fotografier i perioden 1848 til 1914. Bygningen var oprindeligt en jernbanestation, men i 1977 blev det besluttet at ombygge den til museum for fransk kunst. Man kan komme på rundvisning med engelsktalende guide.

  Versailles slottet
  Versailles er en mindre by, som ligger cirka 20 kilometer fra Paris. Slottet blev bygget i årene 1668 til 1689 af Ludvig den 14. (solkongen) i raseri over, at han ikke længere havde det største slot i Frankrig. Resultatet blev dette store og fantastiske bygningsværk med en prægtig have til. Slottet blev bygget i barokstil og indretningen var ren luksus. Den danske videnskabsmand Ole Rømer tog i 1672 til Paris og assisterede ved udarbejdelsen af fontæne- og vandforsyningssystemet på Versailles.

  Vincennes slottet
  Dette slot har altid gennem tiden haft en central rolle i fransk historie. Det er et af de største og mest velbevarede slotte i landet. Det rummer blandt andet et historisk museum og ligger i forbindelse med parker, haver, skov, søer, sportsområder med mere.

 • Priseksempel

  Vi skræddersyr altid rejsen efter jeres særlige ønsker og behov. Nedenstående pris er derfor blot et eksempel på, hvad rejsen kan koste. Vores rejsekonsulenter sidder klar til at tage en dialog om netop jeres studietur.

  Priseksempel på en studietur til Paris og Normandiet
  Pr. person v/50 personer fra kr. 2.065,-

  Prisen inkluderer

  •   Transport i langtursbus med vippesæder, dvd, køl og kaffemaskine mm.
  •   Bussen er til rådighed under opholdet efter aftale
  •   1 nat i Paris og 2 nætter i Granville
  •   Indkvartering i flersengsværelser
  •   3 x morgenmad
  •   Bidrag til Rejsegarantifonden


  Prisen inkluderer ikke

  •   Enkelt- og dobbeltværelser
  •   Forplejning ud over morgenmad
  •   Udflugter og entreer
  •   Forsikringer

  Rejseforsikring
  Skole og ungdomsrejseforsikringen’ dækker bl.a. lægehjælp, hospitalsindlæggelse, krisehjælp, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse af forældre ved alvorlige uheld eller hjemkaldelse ved alvorlig sygdom i nærmeste familie samt giver adgang til 24 timers nødtelefon, hvor der er dansk lægevagt og krisepsykologer.

  Vær opmærksom på at der kan være egenbetaling på lægehjælp og sygehusindlæggelse efter overgang til det ”Blå kort”, hvis man ikke har tegnet særskilt rejseforsikring.

  Skole og  ungdomsrejseforsikringen’ forudsætter, at minimum 10 personer under 30 år tegner forsikringen på samme tid. 

  Få tilbud
 • Indkvartering

  I Paris kan I vælge mellem indkvartering på hotel eller på hostel. I Normandiet har I flere muligheder, alt efter hvor i området I ønsker at bo.

  Paris

  Gammel kontorbygning lavet om til spændende hostel
  En ombygget gammel kontorbygning i det 10. arrondissement skaber rammerne for et spændende hostel, der tilbyder dobbeltværelser, 4-sengs værelser og sovesale med op til 10 senge i hver. Moderne opholdsrum og værelser, tagterrasse og mulighed for at tilkøbe morgenmad er nogle af de faciliteter, der tilbydes på stedet.

  Stort hotel i gåafstand til metroen
  Stort hotel i den nordlige del af Paris med over 450 velindrettede værelser. Værelserne findes i tre forskellige størrelser (med dobbeltseng, to enkeltsenge eller med en dobbeltseng og en enkeltseng) alle med gratis WIFI og fjernsyn. Hotellet er beliggende i gåafstand til metroen, som tager jer direkte ind til centrum i løbet af kort tid.

  Normandiet

  Hotel i den nordlige del af Normandiet
  Hotellet, der har 75 værelser, er beliggende i Cabourg i den nordlige del af Normandiet og tilbyder indkvartering i værelser med 1, 2 eller 3 senge. Alle værelser har eget bad/toilet og tv, og der kan tilkøbes morgenmadsbuffet.

  Hotel med plads til store skolegrupper
  Med over 250 værelser er hotellet særdeles attraktivt for større skolegrupper, som ønsker at bruge nogle dage i Normandiet. Som på hotellet i Cabourg, tilbydes der værelser med 1, 2 eller 3 senge. Alle værelser har eget bad/toilet og tv.

  Ovenstående indkvarteringsmuligheder er bare et udpluk af, hvad vi kan tilbyde i Paris og i Normandiet.

Kort


Vis Studietur til Paris og Normandiet på et større kort
Polen

Skolerejse til Krakow

Fra kr. 1.045 Læs mere
Ungarn

Skolerejse til Budapest

Fra kr. 1.365 Læs mere
Irland

Skolerejse til Dublin

Fra kr. 2.195 Læs mere

Medlem

Top