Skolerejse til Prag

Rejsebeskrivelse

Prag – den gyldne stad – er hovedstaden i Tjekkiet og har et indbyggertal på cirka 1,2 millioner. Med den gode størrelse rummer byen masser af muligheder på skolerejsen – både historiske, kulturelle og aktive.

Start eksempelvis skolerejsen med en guidet tur på cykel til nogle af byens store seværdigheder. Derefter er det måske passende at begive jer ud på et byorienteringsløb, hvor I med kort selv finder rundt i gaderne. Et af byens kendetegn er Karlsbroen, som er lukket for kørende trafik, og i dagtimerne finder man et mylder af kunstnere, musikere og handlere på broen. Den gamle bydel med borgen i centrum er et besøg værd. Inde i den tredje borggård finder man domkirken, som det tog 600 år at bygge, og derfor repræsenterer den flere forskellige arkitektoniske stilarter. Prag er en charmerende og levende by med museer, musik, gamle bygninger, parker og meget andet. Sæt gerne tid af til at besøge et af de utallige markeder. Eksempelvis det gule marked, som har et stort udvalg af tøj, tasker, smykker og meget mere.

Sådan siger Østerskov Efterskole og Vejle Ungdomsskoles Børkopafdeling om deres skolerejser

Mange kombinerer skolerejsen til Prag med en udflugt ud ad byen. Her kan vi anbefale et besøg ved koncentrationslejren Theresienstadt, en glasfabrik, Skodafabrikken, eller besøg ”det tjekkiske paradis”, hvor I får en helt speciel naturoplevelse, når I går blandt de gigantiske klippeformationer.

Vi skræddersyr altid rejsen efter jeres særlige ønsker og behov. Nedenstående pris er derfor blot et eksempel på, hvad rejsen kan koste. Vores rejsekonsulenter sidder klar til at tage en dialog om netop jeres skolerejse.

 

 

 

Print Tip en ven


Send side til venProgram og praktiske oplysninger

 • Programforslag

  Nedenfor vises hvordan et program for en skolerejse til Prag KAN se ud. Her er blot tale om et forslag, idet vi altid tilpasser programmet efter gruppens ønsker.

  Dag 1
  Kl. 19.00   Bussen ankommer til skolen og pakkes
  Kl. 20.00   Afgang fra skolen

  Dag 2
  Kl. 08.00   Ankomst Theresienstadt
  Spiser medbragt morgenmad
  KZ-lejr: Theresienstadt med guide
  Afgang fra Theresienstadt
  Kl. 12.00   Forventet ankomst til Prag
  Karlsbroen og Borgen
  Aftensmad på egen hånd

  Dag 3
  Morgenmad på hotellet
  Guidet bytur
  Riverrafting
  Sejltur på Moldau inkl. spisning

  Dag 4
  Kl. 08.00   Morgenmad på hotellet
  Tjek ud og pakning af bus
  Orienteringsløb i Prag
  Shopping
  Evt. aftensmad på restaurant
  Sort Teater
  Kl. 22.00   Afgang mod Danmark

  Dag 5
  Kl. 10.00   Forventet hjemkomst til skolen

  Karlsbroen. Skolerejse til Prag. Unitas Rejser

  Det astronomiske ur på rådhustårnet. Skolerejse til Prag. Unitas Rejser

  Liv ved pladsen ved rådhustårnet. Skolerejse til Prag. Unitas Rejser

  Charmerende huse i Prag. Skolerejse til Prag. Unitas Rejser

  Idyllisk udsigt fra Karlsbroen. Skolerejse til Prag. Unitas Rejser

 • Aktiviteter

  Byorienteringsløb
  En rigtig god og hyggelig måde at komme rundt og se Prags smukke gader på. Med bykort finder I på egen hånd rundt i Prags centrum og hen til små opgaver undervejs.

  Guidet rundtur i Prag
  Turen tager cirka tre-fire timer og er med enten dansk- eller engelsktalende guide, hvor I kommer omkring og hører historien bag kendte steder i byen som for eksempel Karlsbroen.

  Sejltur på Moldau
  Trænger I til at hvile fødderne, er en sejltur på floden Moldau en hyggelig måde at gøre det på, hvor I ser Prags gamle bygninger og broer fra flodsiden. Enten i små gummibåde, hvor I selv padler gennem byen (inklusiv redningsveste og guide i hver båd) eller med en stor turbåd. 

  Sort Teater
  Forestillinger med sort baggrund, hvor personer og genstande i forestillingen er oplyst af ultraviolet lys. En helt ny måde at se teater på. 

  Tre-i-en
  Gruppen deles i tre hold og med rotation mellem aktiviteterne bliver der ingen ventetid. I sejler 4-5 kilometer på Moldau, har turnering i bue og pil og tager på orienteringsløb på et tidligere skibsværftsområde. I alt cirka tre timer.

   Vituskatedralen

  Karlsbroen

  Prag slot

  Det Astronomiske verdensur

  Koncentrationslejren Theresienstadt
  Cirka 62 kilometer nord for Prag ligger Theresienstadt. Den 10. juni 1940 overtog Gestapo Theresienstadt og lavede det tidligere fort om til en koncentrationslejr, og den 14. juni ankom de første fanger. Besøget i Theresienstadt tager jer med i historien om mange jøders tragiske skæbne.

  Drypstenshuler
  På en guidet tur ned i drypstenshulerne oplever I ”the beauty of the underground” – smukke drypstensformationer i mange farver.

  Glasfabrik og museum i Harrachov
  På museet er en stor udstilling om fremstilling af glas gennem tiden – mere end 5000 genstande. Det er dermed den største og mest værdifulde glassamling i Tjekkiet. På fabrikken ser I, hvordan glas fremstilles i dag.

  Glasfabrik i landsbyen Nizbor
  På en guidet tur på glasfabrikken Rückl Crystal (cirka 40 kilometer vest for Prag) ser I, hvordan traditionel tjekkisk krystal bliver lavet. I følger produktionen og kommer omkring opvarmning i ovne, forarbejdning i hånden, design og polering. Rundvisningen tager cirka 45 minutter.

  Middelalderbyen Kutna Hora
  En times kørsel fra Prag ligger middelalderbyen Kutna Hora. Besøg her sølvminerne, som man kan få en rundtur i. Byen er også kendt for Sct. Barbara kirken i fornem gotisk stil. Cirka fem kilometer fra Kutna Hora ligger den meget specielle knoglekirke, hvor al udsmykning er lavet af menneskeskeletter.

  Skodafabrik og museum
  Tag et tur til Skodafabrikken og museet, som ligger omkring 80 kilometer fra Prag. Her får I en guidet tur gennem fabrikshallerne og ser, hvordan bilerne fremstilles. Arbejdsforholdene er gode hos Skoda, og medarbejderne arbejder i selvstyrende teams. På museet følger I Skodas historie helt fra cykler/motorcykler i slutningen af 1800-tallet til nyeste bilmodel i dag. Modeller gennem tiden er selvfølgelig udstillet. 

  Vandretur blandt klippeformationer
  Små 100 kilometer nordøst for Prag ligger ”Det tjekkiske paradis”. Her er storslået natur, blandt andet i form af sandstensklipperne, der står som gigantiske klippesøjler op fra jorden. Her er fantastiske klippeformationer, gamle borge, relieffer skåret ud i klippevæggene og udsigtspunkter.  I et andet område – ”Rock city” – er der samme mulighed for vandring blandt klippeformationer. Turen dertil kan kombineres med en bådtur.

   Atombunkere

  Kom på tur rundt i de gamle bunkere i Prag fra tiden efter Anden Verdenskrig og frem til 1989. Foruden selve bunkerne findes også en udstilling af froskellige historiske genstande, som blev brugt under Den kolde Krig.

  Theresienstadt Koncentrationslejr
  Theresienstadt er kendt for sin horrible historie fra Anden Verdenskrig, hvor stedet fungerede som tysk koncentrationslejr. I vil under rundsvisningen på Theresienstadt støde på en masse historie og vilde fortællinger om livet som fange i en koncentrationslejr.

  Drybstenshuler og nationalparker
  Kom rundt i Prags mange drybstenshuler og/eller nationalparker, og oplev byens mere skjulte natur. 

  Waterwork museum

  Vandforsyningsanlæg og museum i én, som byder på historien om Prag selvforsyning af vand og meget andet.

 • Linjefag

  ADVENTURE OG FRILUFT

  Wildwater rafting

  BOLDSPORT

  Ishockey
  Giv jer i kast med den populære sportsgren. Om I er erfarne ishockeyspillere eller nybegyndere, ville denne workshop være udfordrende og lærig samtidig med at eleverne rystes sammen.

  GASTRONOMI

  Chokolademuseum og -workshop
  Tag på chokolademuseum og deltag i en workshop, hvor I vil komme bag processen i fremstillingen af chokolade og forsøge jer med forskellige smagsvariationer.

  HISTORIE

  Atombunkere
  Kom på tur rundt i de gamle bunkere i Prag fra tiden efter Anden Verdenskrig og frem til 1989. Foruden selve bunkerne findes også en udstilling af froskellige historiske genstande, som blev brugt under Den kolde Krig.

  HISTORIE

  Theresienstadt Koncentrationslejr
  Theresienstadt er kendt for sin horrible historie fra Anden Verdenskrig, hvor stedet fungerede som tysk koncentrationslejr. I vil under rundsvisningen på Theresienstadt støde på en masse historie og vilde fortællinger om livet som fange i en koncentrationslejr.

  KUNST, DESIGN OG HÅNDVÆRK

  Graffitiworkshop
  Udfold de kreative evner og lær nye teknikker, når I giver jer i kast med denne anderledes måde at male på.

  Streetart alternative byrundtur
  Kom på byrundtur rundt i den tjekkiske hovedstad. Rundturen har fokus på det streetart, som er at finde rundt i byen. 

  MEDIE, FOTO OG JOURNALISTIK

  Barrandov filmstudier
  Besøg Barrandov Studios, som er et af de største filmtudier i Europa. Filmstudierne tilbyder målrettet ture til de besøgende grupper.

  NATURFAG, SCIENCE OG FYSIK

  Museum of Senses
  Museum of Senses er et museum med udstillinger for alle sanserne. Museet byder på interaktive og  moderne udstillinger.

  Incinerator
  Forbrændingsanlæg i Prag.

  iQ LANDIA
  iQ LANDIA er et moderne videnskabscenter, som byder på alt fra interaktive udstillinger og 3D-planetarium.

  Techmania
  Techmania er et videnskabscenter lokaliseret i Pilsen lidt udenfor Prag. Centeret byder på interaktive udstillinger indenfor videnskab og forskning.

  Waterwork museum
  Vandforsyningsanlæg og museum i én, som byder på historien om Prag selvforsyning af vand og meget andet.

  Rundvisning i lufthavn
  Kom på en rundvisning rundt i lufthavnen. Rundvisningen har fokus på det tekniske, der foregår bag kulisserne i en travl lufthavn. 

  VIRKSOMHED OG INT: ØKONOMI

  Virksomhedsbesøg
  I Prag er der rig mulighed for at besøge en virksomhed, der har relevans for lige netop jeres linje, herunder LEGO, en helikopterfabrik, Skoda fabrikken m.fl.

 • Priseksempel

  Vi skræddersyr altid rejsen efter jeres særlige ønsker og behov. Nedenstående pris er derfor blot et eksempel på, hvad rejsen kan koste. Vores rejsekonsulenter sidder klar til at tage en dialog om netop jeres skolerejse.

  Priseksempel for en skolerejse til Prag


  Pris pr. person v/50 personer fra kr. 995,-

  Prisen inkluderer

  • Transport i langtursbus med vippesæder, dvd, køl og kaffemaskine m.m.
  • Bussen er til rådighed til udflugter
  • 2 overnatninger på hostel
  • Indkvartering i flersengsværelser
  • Morgenmad
  • Bidrag til rejsegarantifonden

  Prisen inkluderer ikke

  • Enkelt- og dobbeltværelser
  • Forplejning ud over morgenmad
  • Guider og aktiviteter
  • Forsikringer

  Vi gør opmærksom på, at de nævnte priser er uafhængige af det viste programforslag her på siden.

  Rejseforsikring
  ’Skole og ungdomsrejseforsikringen’ dækker bl.a. lægehjælp, hospitalsindlæggelse, krisehjælp, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse af forældre ved alvorlige uheld eller hjemkaldelse ved alvorlig sygdom i nærmeste familie samt giver adgang til 24 timers nødtelefon, hvor der er dansk lægevagt og krisepsykologer.

  Vær opmærksom på at der kan være egenbetaling på lægehjælp og sygehusindlæggelse efter overgang til det ”Blå kort”, hvis man ikke har tegnet særskilt rejseforsikring.

  ’Skole og  ungdomsrejseforsikringen’ forudsætter, at minimum 10 personer under 30 år tegner forsikringen på samme tid. 

  Få tilbud
 • Indkvartering

  I Prag kan I vælge mellem indkvartering på hotel eller hostel, både i centrum og uden for byen. Her ses et udpluk af de indkvarteringsmuligheder vi tilbyder.

  Moderne hostel midt i Prag
  Moderne hostel placeret centralt i Prag, tilbyder de perfekte omgivelser for skolegrupper. Efter en gennemgående renovering, tilbydes der nu 150 senge fordelt på 70 værelser i forskellige størrelser, moderne faciliteter og gratis WiFi. Alle priser inkluderer morgenmad.

  Hotel i det historiske område
  Hotel beliggende i det historiske område i byen, i en gammel historisk bygning fra 1800-tallet, tilbyder både lejligheder og værelser. 213 senge fordelt på 88 værelser i to bygninger, tilbydes alle med eget bad og toilet, samt gratis Wifi. Derudover kan der lejes lejligheder med eget køkken, bad/toilet, værelse og stue. Fra hotellet er der kun 300 meter til metroen, som tager jer til centrum på 15 minutter.

  Ovenstående indkvarteringsmuligheder er bare et udpluk af, hvad vi kan tilbyde i og omkring Prag. Hvis I har spørgsmål til de nævnte muligheder eller har andre ønsker, er I velkomne til at kontakte Unitas på 8723 1245.

Kort


Vis Prag på et større kort
England

Skolerejse til London

Fra kr. 1.895 Læs mere
Italien

Skolerejse til Toscana - adventure

Fra kr. 1.660 Læs mere
Norge

Skolerejse til Trysil

Fra kr. 2.995 Læs mere
Irland

Skolerejse til Dublin

Fra kr. 2.195 Læs mere
Polen

Skolerejse til Krakow / Pieniny

Fra kr. 1.425 Læs mere

Medlem

Top