Skolerejse til Istanbul

Rejsebeskrivelse

Tag til Europas måske mest spændende storby, Istanbul, der ligger på kanten af Europa og Mellemøsten. Et land, der nu kigger mod EU, men har en lang historie i hele Osmanerriget og med dybe rødder i Mellemøsten og den muslimske verden.

Istanbul bærer præg af den historie og et skel, hvor der kommer stor indflydelse fra den vestlige verden, og samtidig er byen bundet op på østlige traditioner. Byen og ikke mindst befolkningen er meget mangeartet så kulturmødet giver inspiration og sætter sig dybt efter et studieophold i Istanbul.   

Et program kan tilrettelægges efter hvilket mål I har med jeres rejse dertil. Skal det være kulturmødet og forståelse, det historiske, det religiøse, besøge de multinationale virksomheder, det lille lokale marked eller en blanding af det hele? Det er helt op til jer, for i Istanbul kan vi faktisk tilbyde jer stort set alt. Uanset, hvilken vinkel I ønsker, vil I blive inspireret og få en masse oplevelser og indlevelse med hjem i bagagen. Samtidig er der gode forbindelser fra både Jylland og Sjælland.

Vi skræddersyr altid rejsen efter jeres særlige ønsker og behov. Nedenstående pris er derfor blot et eksempel på, hvad rejsen kan koste. Vores rejsekonsulenter sidder klar til at tage en dialog om netop jeres skolerejse.

Print Tip en ven


Send side til venProgram og praktiske oplysninger

 • Programforslag

  Nedenfor vises, hvordan et program for en skolerejse til Istanbul kan se ud. Her er blot tale om et forslag, idet vi altid tilpasser programmet efter gruppens ønsker.

  Dag 1
  Fly fra Kastrup eller Billund til Istanbul
  Transfer til hostel og tjek ind

  Dag 2
  Morgenmad på hostellet
  Historisk tur i Constantinople, hovedstaden i det Byzantinske Rige. Besøg den underjordiske cisterne Yerebatan Sarnici med de mange søjler, Hippodromen, Hagia Sophia og det smukke Topkapi Palace.

  Dag 3
  Morgenmad på hostellet
  Vi tager til Asien, en kort sejltur over Bosphorus Strædet og besøger de asiatiske del af Istanbul, hvor den første græske bosættelse, Chalcedon, grundlagde Byzantium. Vi besøger Florence Nightingales britiske militærhospital, som nu er et museum. Der er tid til at nyde denne del af byen, før turen går retur til den europæiske del af byen. Her vil vi besøge Spice Bazar, der er en kæmpe basar med mange spændende krydderier

  Dag 4
  Morgenmad på hostellet
  Besøg på eks. Novo Nordisk eller en anden virksomhed, alt efter jeres ønsker og studieretning. I kan besøge St. George Skolen i Galata og møde en klasse på skolen. Mulighed for at spise lokalt på Kumkapi Fiskerestaurant og tage en tur i Galata Tower.

  Dag 5
  Morgenmad på hostellet
  En workshop i madlavningens tegn og med en kulinarisk oplevelse i vente. Dagen starter med en indkøbstur på nogle af byens historiske og traditionelle basarer. Herefter tilberedes der fem retter fra det osmanske køkken, Sultaens bord, middelhavsretter samt godt krydret tyrkisk mad. Undervejs på workshoppen læres mere om den tyrkiske historie, sociale liv og landets traditioner. 

  Dag 6
  Morgenmad på hostellet
  Transfer tilbage til lufthavnen og fly til Kastrup eller Billund.

  Istanbul - Unitas Rejser - Tyrkiet

  Teudvalg. Tyrkiet. Unitas Rejser

  Krydderier i bazaren i Istanbul. Unitas Rejser

  Lanterner i bazaren i Istanbul. Unitas Rejser

  Hagia Sofia i Istanbul. Unitas Rejser

 • Linjefag

  ADVENTURE OG FRILUFT

  Rafting
  Dagen bruges på træning efterfulgt af 2-3 timers sejllads.

  Vandreture
  Oplev den anden side af Istanbul, når I vandrer gennem den smukke natur udenfor byen. Turen varer hele dagen, og I vil have en erfaren guide med på vandringen i nationalparken. 

  GASTRONOMI

  Madlavning med skolebesøg
  Få inspiration til madlavningen, prøv krafter med tyrkiske opskrifter og styrk eleveres samarbejde på universitet i Istanbul.

  HISTORIE

  Byvandring
  Den blå Moske, Hippodromen i Konstantinopel, Hagia Sophia Moskeen og Topkapi Paladset alle er beundringsværdige bygningsværker med historie bag sig.

  KULTURMØDE OG SKOLEBESØG

  Besøg på tyrkisk highschool
  Det tyrkiske skolesystem er på flere punkter forskelligt fra det, vi kender i Danmark. Oplev denne forskel på både undervisningen og kulturen på skolen. Besøg en skole i Istanbul og deltag i undervisningen, aktiviteter, evt. med et bestemt fagligt fokus, hvis I ønsker.

  Besøg en imam
  Få indblik i Islam fra en anden vinkel, når I besøger Imamen i den historiske moske i Istanbul. I vil få mulighed for at snakk med imamen om Islam, regler samt forskelle på religionerne.

   MEDIE, FOTO OG JOURNALISTIK

  Besøg et avistrykkeri
  Tag på besøg på en avis og et trykkeri, mød redaktøren, der vil fremføre en præsentation for jer. Der vil snakkes om politik, økonomi, socialt liv og selve avisen. Efterfølgende vil I tages med på en rundvisning på redaktionen. Her vil der også være mulighed for at stille spørgsmål og samle inspiration.

  NATURFAG, SCIENCE OG FYSIK

  Yerebatan Sarnici
  Basilica Cisterne stammer fra år 527 og fungerede som vandfilter og rensningsanlæg i Byzantinertiden.

  VIRKSOMHED OG INT. ØKONOMI

  Novo Nordisk
  Besøg Danmarks største medicinalvirksomhed, Novo Nordisk, især kendt for deres produktion af insulin mod sukkersyge. Kom bag om virksomheden og få et indblik i bl.a. Produktionen, historien bag m.v.

  Politisk parti
  Få ny viden, inspiration og oplæg til politiske debatter, når I besøger CHP (Republican People Party), som et et politisk parti i Tyrkiet. Der vil være rig mulighed for at stille spørgsmål og debattere.

  Tekstil fabrik
  Tag eleverne med på en tekstilfabrik i Istanbul og vær vidne til en anderledes arbejdskultur. Hør virksomhedens historie og se de forskellige processer.

  Human rights
  Besøg Human Rights Association i Istanbul og få et indblik i, hvad deres historie er, hvad de gør for at forbedre menneskerettighederne i Tyrkiet samt hvilke sager, der er aktuelle lige nu.

  VIRKSOMHED OG INT. ØKONOMI - Danske virksomheder
  Flere danske virksomheder har kontor, fabrik eller andet i Istanbul, og det kan I få mulighed for at besøge. Novo Nordisk, Maersk, Grundfos og Hempel ligger alle i den tyrkiske storby. Ved besøg, vil I mødes med en talsperson fra den pågældende virksomhed, som før rundvisningen vil fortælle om virksomhedens historie, strategi, mission osv.

  VIRKSOMHED OG INT. ØKONOMI - Skibsværft
  Besøg et skibsværft i Istanbul og få en rundvisning, der giver viden om dimensioner, konstruktion af skibe samt beregninger af skibe ved reperationer.

 • Priseksempel

  Priseksempel på skolerejse til Istanbul
  Pris pr. person v/25 personer fra kr. 3.195,-

  Prisen inkluderer

  • Fly fra Kastrup eller Billund til Istanbul t/r
  • Pt. kendte flyskatter og afgifter.
  • 5 overnatninger på hostel
  • Indkvartering i flersengsværelser
  • Morgenmad
  • Bidrag til Rejsegarantifonden


  Prisen inkluderer ikke

  • Enkelt- og dobbeltværelser
  • Øvrig forplejning
  • Guider og aktiviteter
  • Forsikringer


  Vi gør opmærksom på, at de nævnte priser er uafhængige af det viste programforslag her på siden.

  Rejseforsikring
  Skole og ungdomsrejseforsikringen dækker bl.a. lægehjælp, hospitalsindlæggelse, krisehjælp, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse af forældre ved alvorlige uheld eller hjemkaldelse ved alvorlig sygdom i nærmeste familie samt giver adgang til 24 timers nødtelefon, hvor der er dansk lægevagt og krisepsykologer.

  Vær opmærksom på, at der kan være egenbetaling på lægehjælp og sygehusindlæggelse efter overgang til det blå sygesikringskort, hvis man ikke har tegnet særskilt rejseforsikring.

  Skole og ungdomsrejseforsikringen forudsætter, at minimum 10 personer under 30 år tegner forsikringen på samme tid. 

  Få tilbud
 • Indkvartering

  I Istanbul kan I vælge mellem indkvartering på hotel eller på hostel.

  Hotel eller hostel nær Topkapi Palacet, Haga Sophia og Den blå Moske
  I den centrale del af byen tilbydes mange forskellige hostels, der svinger meget i størrelsen. Der er værelser med bad/wc på gangen og op til 12 senge på værelset. Inkl. morgenmad. Ønsker I hoteller i stedet, så er de naturligvis dyrere, men ikke nødvendigvis så meget. Det kommer an på den konkrete periode.

Kort

Polen

Skolerejse til Krakow

Fra kr. 1.045 Læs mere
Tjekkiet

Skolerejse til Prag

Fra kr. 995 Læs mere
Ungarn

Skolerejse til Budapest

Fra kr. 1.365 Læs mere
Tyskland

Skolerejse til Berlin

Fra kr. 1.025 Læs mere

Medlem

Top