Skolerejse til Berlin

Rejsebeskrivelse

At tage til Berlin på skolerejse giver jer en blanding af historie og kulturelle seværdigheder, og I kan også røre kroppen og få sved på panden. Samtidig er afstanden dertil ikke lang, og I kan efter kort tids buskørsel tjekke ind på jeres hotel og for alvor lade skolerejsen begynde. Vores danske, lokale guide viser de "skæve vinkler" i byen og har god erfaring med skoleklasser.  Hun kender Berlin rigtig godt og kan tage jer med til de steder, hvor man ellers ikke kommer.

Sådan siger Østerskov Efterskole om deres storbyrejser.

Berlin dækker mange betydningsfulde historiske perioder. Byen var centrum for 2. Verdenskrig, og efterfølgende havde STASI hovedsæde i byen og styrede og dominerede under DDR-tiden. Efter murens fald i 1989 har der været meget genopbygning især i Østberlin, og byen står i dag som et moderne, historisk centrum i Europa.

Tag et dybere stik ned i historien fra krigen og tiden derefter ved at besøge koncentrationslejren Sachsenhausen, Anne Frank Center, STASI-fængslet eller Checkpoint Charlie. Af kulturelle seværdigheder byder Berlin på ”blind” restaurant, lav din egen Rittersport, TV-tårnet, Olympic Stadium og meget mere. Trænger I til at være aktive, så besøg klatreparken Mountmitte eller få instruktion i Parkour. Berlin er altid et besøg værd, og vi glæder os til at hjælpe jer med skolerejsen dertil.

Vi skræddersyr altid rejsen efter jeres særlige ønsker og behov. Nedenstående priser er derfor blot eksempler på, hvad rejsen kan koste. Vores rejsekonsulenter sidder klar til at tage en dialog om netop jeres skolerejse.

 

 

Print Tip en ven


Send side til venProgram og praktiske oplysninger

 • Programforslag

  Nedenfor vises hvordan et program for en skolerejse til Berlin KAN se ud. Her er blot tale om et forslag, idet vi altid tilpasser programmet efter gruppens ønsker.

  Dag 1
  Kl. 22.00   Busserne ankommer til skolen
  Kl. 23.00   Afgang fra skolen

  Dag 2
  Kl. 07.30   Forventet ankomst til Berlin
  Mount Mitte
  Parkour One
  Tjek ind på Hostel
  Kurfürstendam

  Dag 3
  Morgenmad og madpakker
  Jødisk museum
  East side Galleri
  Reichstag 
  Brandenburger Tor
  Holocaust Mahnmal
  Sejltur på Spree

  Dag 4
  Morgenmad og madpakker
  Tjek ud og pakning af bus
  Gendarmenmarkt
  Gedächtskircke
  Alexanderplatz
  Kl. 22.00   Afgang Berlin

  Dag 5
  Kl. 06.30   Forventet ankomst til skolen

  Gedaechtniskirche. Skolerejse til Berlin. Unitas Rejser

  Klatreparken Mountmitte. Skolerejse til Belin. Unitas Rejser

  Kuplen på Reichstag. Skolerejse til Berlin. Unitas Rejser

  Afslappende bådtur. Skolerejse til Berlin. Unitas Rejser

  Deutscher Dom. Skolerejse til Berlin. Unitas Rejser

 • Aktiviteter

  Guide
  På skolerejsen til Berlin kan I få en dansk guide med på sightseeing enten til fods eller brug af egen bus. Vores guide kender byen rigtig godt, og hun vil kunne vise jer steder, som man umiddelbart ikke selv vil finde.

  Rigsdagen
  I Rigsdagen sidder ”Der Bundestag”, som er den lovgivende magt i Tyskland. Rigsdagen blev bygget i 1884-94 og har siden været udsat for brand og krige og derfor blevet genopbygget af flere omgange. Gratis rundvisning og mulighed for at komme op i kuplen, som giver panoramaudsigt over Berlin (begge dele skal bookes på forhånd).

  Story of Berlin
  Moderne 4D museum der i lys, lyd og bevægelser fortæller 800 års historie fra Berlin fra grundlæggelsen i 1237 over pesten, 30 års krigene, Frederik den stores tid, militærliv, den industrielle revolution, de gyldne 20’ere, 2. Verdenskrig til den delte tid og murens fald. Besøget giver mulighed for at besøge en af de atomsikrede kældre. 1 times guidet rundvisning.

  Checkpoint Charlie
  En af de mest kendte grænseovergange mellem Øst- og Vestberlin, mens muren stod fra 1961-1989. Selve checkpointet er gratis at besøge, men I kan også besøge museet (her betales entre), som med udstilling, film med mere viser østtyskernes dramatiske flugtforsøg til vesten. Nogle lykkedes det for, andre ikke. Mulighed for rundvisning på forskellige sprog.

  Jødisk museum                                                              
  Bygningen er tegnet af en jødisk arkitekt og er i sig selv speciel med sin zig-zaggede form. Udstillingen er flot og giver et indblik i jødernes historie i Tyskland over de sidste 1000 år.

  Anne Frank Center
  Med udstilling, rundvisning, film og arbejdsmateriale kommer I tæt på Anne Frank, som sammen med sin familie gik i skjul i Amsterdam i to år for nazisterne under krigen og her skrev sin berømte dagbog.

  Der Unterwelt
  Oplev Berlins historie fra et andet perspektiv. På guidede ture i underjordiske gange og bunkers får I historien om, hvordan man under 2. Verdenskrig søgte tilflugt for bomberne og efterfølgende under den kolde krig udbyggede tunneller og byggede flere bunkers.

  Berlinmurens mindesmærke
  Oplev det sidste stykke fra Berlinmurens historie, man ikke kun har bevaret dele af muren, men også et oprindeligt vagttårn og et stykke ingenmandsland, der er kendt som "dødszonen". Følg mindepladerne rundt omkring på mindesmærket for at læse om murens politiske, samfundsmæssige og bygningstekniske historie. En række metalpæle langs Bernauer Strasse markerer diskret, hvor muren engang stod. Hold øje med den lange stenrække, der markerer den flugtrute, der blev brugt af modige tunnelgravere. 

  STASI-fængslet Hohenschöenhausen
  Besøg det tidligere STASI-fængsel, hvor politiske fanger sad fængslet under skræmmende og barske forhold i DDR-tiden. Tidligere fanger fortæller selv. Der er rundvisning og 30 minutters film.

  STASI-museet
  STASIs hovedbygning blev med opløsningen af STASI i 1990 lavet om til et museum fra dag til dag. Besøg blandt andet STASI minister Erich Mielkes kontor eller se udstillingen om ”spionlegetøj” og overvågningsmetoder.

  Sachsenhausen
  35 km nord for Berlin ligger den tidligere koncentrationslejr, som efter krigen blev overtaget af Sovjetunionen og brugt som fangelejr for nazistiske krigsforbrydere. Guidet rundvisning.

  Unter den Linden
  Boulevarden i det centrale Berlin har sit navn efter de mange lindetræer, som står plantet i hver side af vejen. Tag en gåtur ned ad boulevarden. Her har mange militær- og triumfparader gået i takt i tidens løb – tilbage i kejsertiden, under Hitler og i DDR-tiden.

  The Wall - Asisi Panorama
  Oplev hverdagens lyde, udsigt og stemning i skyggen af Berlinmuren, i Berlins Kreuzberg-kvarter, som det var en efterårsdag i 1980’erne. En yderste livagtig, fascinerende og tankevækkende oplevelse.

  East Side Gallery
  Den godt 1,3 meter lange rest af Berlinmuren er på den østlige side udsmykket med malerier af 118 kunstnere i årene 1989 til 1990 og beretter derfor om de politiske forandringer i Østberlin umiddelbart efter murens fald i 1989. Det er verdens største open-air galleri.

  Kurfürstendamm
  Man har ikke været rigtigt i Berlin, før man har været på byens største shoppinggade Kurfürstendamm. Den er 3,5 kilometer lang og ligger i Vestberlin i bydelen Charlottenburg-Wilmersdorf. Her finder man alt fra almindelige til eksklusive modebutikker.

  Blinderestaurant
  Tag på blinderestaurant som drives af blinde. Maden serveres af blinde og indtages i mørke. Alle sanser vækkes til live.

  TV-tårnet
  Tårnet er et af hovedstadens varetegn. Det er 365 meter højt, og med elevator kommer man hurtigt op i tårnkuglen i 200-232 meters højde, hvorfra man under de rigtige vejrforhold kan se 40 kilometer væk.

  Bådtur
  Se Berlin fra en anden vinkel på denne bådtur. Båden sejler på Spreefloden igennem centrum og forbi flere store, seværdigheder som Potzdamer Platz, Rigsdagen og Berliner Dom.

  Bergwerk Berlin
  Prøv kræfter med Europas største indendørs klatrepark, der byder på diverse forhindringer i alt fra 1,5 til 20 meters højde.

  Mount Mitte
  I midten af Berlin ligger en klatrepark med volleybane. Den giver mulighed for at kombinere storby med action og sved på panden.

  Parkour
  I får et to-timers kursus i parkour med dygtig instruktør, hvor I bliver inddelt efter niveau. Hvis vejret er godt, foregår lektionerne udenfor på et centralt og velegnet sted i Berlin.

  Madame Tussauds
  Oplev 95 voksfigurer af berømtheder inden for musikken verden, politik, skuespil, kultur eller TV-stjerner.

  O2 World Arena
  Oplev Europas mest moderne multifunktionsarena. På 1 times guidet tur ser I arenaen indefra og får blandt andet svar på, hvordan man laver et ishockey-stadion om til en stor koncertsal for derefter at ombygge det til motor-cross show – og alt det på kun tre dage.

  Basketball kamp
  Se og oplev stemningen live, når Berlins basketballteam Alba Berlin spiller på hjemmebane.

  Olympia Stadion
  Se det olympiske stadion på egen hånd, eller tag med en kyndig guide, som fortæller om sport på det olympiske stadium og arkitekturhistorien bag det store byggeri.

  Besøg Rittersport
  En meget eftertragtet workshop, hvor Rittersports chokoladeeksperter fortæller om kakaobønnens rejse fra kakaoplanter til chokolade. Til sidst laver I jeres egne varianter af Rittersportfirkanter og designer selv emballagen.

  Berlin on wheels
  Kom hurtigt rundt i Berlin på cykel og få motion samtidig. Tag fx på en 3-timers guided cykeltur "Die Mauer Tour".

 • Linjefag

  ADVENTURE OG FRILUFT

  Mount Mitte
  I midten af Berlin ligger en klatrepark med volleybane. Den giver mulighed for at kombinere storby med action og sved på panden.

  BOLDSPORT

  Træn med og spil mod lokale fodboldhold
  I Berlin er det muligt for jer, som fodboldlinje/-hold, at træne med og spille mod et af de lokale fodboldhold. Berlin var desuden værter ved OL i 1936, under Hitlers regime, hvilket gør Olympiastadion til et meget historisk og interessant stadion, foruden det faktum, at det var her, fodboldkampene blev spillet. Besøg slutteligt et sportsmuseum, som også er placeret i storbyen og som byder på et spændende historie og udstillinger inden for sporten.  

  Træn med og spil mod lokale håndboldhold
  I Berlin er det muligt for jer, som håndboldlinje/-hold, at træne med og spille mod et af de lokale håndboldhold. Berlin var desuden værter ved OL i 1936, under Hitlers regime, hvilket gør Olympiastadion til et meget historisk og interessant stadion, foruden det faktum, at det var det første OL, hvor håndbold var på programmet. Besøg slutteligt et sportsmuseum, som også er placeret i storbyen og som byder på et spændende historie og udstillinger inden for sporten.  

  DANS

  Danseworkshop
  Kom backstage på en teaterscene i Berlin, og se, hvordan tingene er 'behind the scenes', deltag i en workshop med en tysk danselærer og lær nye trin, forbedr de allerede kendte trin eller besøg en balletskole.

  E-SPORT

  HTW Berlin
  Besøg HTW Berlin og Etermax og deltag i workshops, som 'creative gaming workshop'.

  Game Science Centre
  I Berlin ligger et 'Game Science Center', hvor udstillingerne alle har videnskabelige tilgange eller er noget nyt indenfro videnskaben - samtidig er mange af dem interaktive, og besøgende kan derfor afprøve, teste og være en del af disse.

  Spil mod lokal e-sportforening
  Mød en lokal e-sportforening og spil imod denne forening, lær af hinanden, udveksl teknikker, taktikker m.v.

  GASTRONOMI

  Blinderestaurant
  Tag på blinderestaurant som drives af blinde. Maden serveres af blinde og indtages i mørke. Alle sanser vækkes til live.

  KUNST, DESIGN og HÅNDVÆRK

  Teknisk skole for mode og design
  Besøg den tekniske Hochschule for mode og design, placeret  i Berlin og deltag i sykurser og andre workshops på skolen.

  Graffitiworkshop

  MEDIE, FOTO OG JOURNALISTIK

  Photo HUNT "Hidden Places"


  Filmbyen Babelsberg
  Besøg filmbyen Babelsberg, der er kendt for Tysklands største filmstudie. Få 'hands on', når I er på rundvisning rundt i filmstudiet.

  NATURFAG, SCIENCE OG FYSIK

  Gläsernes Labor
  Gläsernes Labor giver eleverne mulighed for at lave egen forsøg indenfor genetik, cellebiologi, økologi, radioaktivitet, kemi og vedvarende energi. 

  Life Science Learning Lab
  Prøv kræfter med mere end 20 forskellige eksperimentelle kurser indenfor bl.a. genetik, cellebiologi, økologi og kemi. Alt undervisning ledes af kvalificerende undervisere, og kan knyttes sammen med relevante studieplaner. 

  Undervisningen vil foregå på tysk (Genetik og kemi dog også på engelsk)

  SOCIAL ANSVARLIGHED

  Byvandring med hjemløs eller flygtning
  Bliv vist rundt i den populære storby, men guiden er enten hjemløs eller en flygtning, og denne byvandring vil derfor byde på nye og anderledes aspekter og sider af byen - sider, som ikke altid ses med det blotte øje - det er også smukke sider af byen, som man ellers tager for givet. Turen vil give indblik i livet som hjemløs eller flygtning og sætte nogle ting i perspektiv.

  CVJM - Ostwerk
  Deltag og hjælp i de lokale klubber, med deres arbejde og tilbud til hjemløse og flytninge i Berlin. Mulighed for at komme på byrundtur i de hjemløses Berlin mv. 

 • Priseksempel

  Vi skræddersyr altid rejsen efter jeres særlige ønsker og behov. Nedenstående priser er derfor blot eksempler på, hvad rejsen kan koste. Vores rejsekonsulenter sidder klar til at tage en dialog om netop jeres skolerejse.

  Priseksempel på en skolerejse til Berlin
  Pris pr. person v/50 personer fra kr. 1.025,-

  Prisen inkluderer

  • Transport i egen langtursbus med vippesæder, dvd, køl og kaffemaskine mm.
  • 2 overnatninger på hostel
  • Indkvartering i flersengsværelser
  • Morgenmad
  • Bidrag til rejsegarantifonden


  Prisen inkluderer ikke

  • Enkelt- og dobbeltværelser
  • Forplejning på ud- og hjemrejse
  • Forsikringer

   

  Vi gør opmærksom på, at de nævnte priser er uafhængige af det viste programforslag her på siden.

  Rejseforsikring
  ’Skole og ungdomsrejseforsikringen’ dækker bl.a. lægehjælp, hospitalsindlæggelse, krisehjælp, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse af forældre ved alvorlige uheld eller hjemkaldelse ved alvorlig sygdom i nærmeste familie samt giver adgang til 24 timers nødtelefon, hvor der er dansk lægevagt og krisepsykologer.

  Vær opmærksom på at der kan være egenbetaling på lægehjælp og sygehusindlæggelse efter overgang til det ”Blå kort”, hvis man ikke har tegnet særskilt rejseforsikring.

  Skole og  ungdomsrejseforsikringen forudsætter, at minimum 10 personer under 30 år tegner forsikringen på samme tid. 

  Få tilbud
 • Indkvartering

  I Berlin kan I vælge mellem indkvartering på forskellige hostels både i centrum og uden for byen.

  Hostel tæt på Spree floden
  Hostel beliggende i centrum af Berlin lige om hjørnet fra East Side Gallery og tæt på floden Spree Her er både forskellige størrelser værelser og sovesale. På værelserne er der fra 1 – 4 senge, og i hver af sovesalene kan der sove 8 personer. Af faciliteter kan nævnes lobby med gratis WIFI, computere, poolbord og fodboldbord.

  Stort hostel med mange faciliteter
  Hostel i udkanten af byen omkring 4,5 km fra centrum med hele 233 værelser i forskellige størrelser, lige fra enkeltværelser til værlser med op til 8 senge i hvert. Hostellet har mange faciliteter, som WIFI lounge, bordfodbold, volleyball, karaoke og poolbord.

  Nyrenoveret hostel med opholdsrum
  Hostel nyrenoveret i 2011 og beliggende omkring 2 km fra centrum af Berlin. Det er muligt at blive indlogeret på enkeltværelse eller i værelser med op til 8 senge i hvert. Der er gratis WIFI på hostellet og opholdsrum med poolbord, karaoke, fjernsyn og bordfodbold.

  Ovenstående indkvarteringsmuligheder er bare et udpluk af, hvad vi kan tilbyde i og omkring Berlin.

  Hvis I har spørgsmål til de nævnte muligheder eller har andre ønsker, er I velkomne til at kontakte Unitas Rejser på tlf. 8723 1240.

Kort


Vis Skolerejse - Berlin på et større kort
Italien

Skolerejse til Toscana - adventure

Fra kr. 1.660 Læs mere
England

Skolerejse til London

Fra kr. 1.895 Læs mere
Sverige

Skolerejse til Sälen

Fra kr. 1.355 Læs mere
Tjekkiet

Skolerejse til Prag

Fra kr. 995 Læs mere
Irland

Skolerejse til Dublin

Fra kr. 2.195 Læs mere

Medlem

Top