Sognerejse for Snejbjerg, Studsgård og Haunstrup - Oberammergau

Rejsebeskrivelse

27. juni - 3. juli: Historien om Passionsspillet i Oberammergau går helt tilbage til 1633. Under trediveårskrigen var der mange områder i Europa, der blev voldsomt ramt af pestens hærgen. Indbyggerne i Oberammergau lovede Gud, at hvis det lykkedes dem at undgå pesten, ville de hvert 10. år opføre et skuespil, som fremstiller Jesu lidelse, død og opstandelse. Landsbyen blev bevaret, og i 1634 opførte indbyggerne for første gang Passionsspillet. Så tidligt som midt i det 18. århundrede begyndte tilskuere fra hele Tyskland at valfarte til Oberammergau, for at se og opleve den store kraft og mystik, som spillet bød på.

Gennem årene har spillet udviklet og ændret sig, men det vigtigste - påskehistorien, med Jesu indtog i Jerusalem, korsfæstelsen og opstandelsen - er fortsat Passionsspillets kerne. 

I dag er der bygget et stort Passionsspilteater, hvor tilskuerne sidder på overdækkede pladser, men hvor skuespillerne spiller i friluft. I de år, hvor det ikke er Passionsspil, bliver Passionsspilteateret brugt til andre teater- og operaforestillinger. 

Spillet skulle været opført i 2020, men blev udsat til 2022 på grund af COVID19.

Da vil det være 42. gang, landsbyen opfører spillet - en unik kontinuitet for en oplevelse i verdensklasse. Mere end 2.000 mennesker bringer historien om Jesus fra Nazaret til publikums øjne og ører i løbet af denne fantastiske fem timer lange forestilling. Alle medvirkende skal enten være født i Oberammergau eller have boet i landsbyen mindst 20 år. Omkring halvdelen af landsbyens indbyggere spiller med stor indlevelse med i historien om Jesus, som giver millioner af mennesker håb og styrke. 

Inden vi oplever Passionsspillet, venter der os nogle gode oplevelser i området ved Rüdesheim.  I dette området levede Hildegard af Bingen, en nonne som havde stor betydning i sin samtid. Et af de klostre hun grundlagde, er fortsat i funktion, og vi besøger dette kloster.

Det bliver også tid til en sejltur på Rhinen, et besøg på Loreley-klippen og tid til at nyde atmosfæren i Rüdesheim.

Print Tip en ven


Send side til venProgram og praktiske oplysninger

 • Program (7 dage)

  Dag 1: Udrejse
  Vi kører fra Snejbjerg tidligt om morgenen. Dagens mål er området ved Rüdesheim, hvor vi ankommer ud på aftenen. Her skal vi bo i tre nætter. Vi spiser aftensmad på hotellet. (-/-/A) 

  Dag 2: Hildegard af Bingen
  Hildegard var en af højmiddelalderens mest betydningsfulde personligheder, hvis budskaber i vores tid har fået ny aktualitet. Kernen i det budskab, Hildegard formidler, udspringer af Bibelens budskab: At Gud i skabelsen har forbundet menneske og natur i én hellig organisme.

  Den livgivende energi er Guds kærlighed og Helligånden, som Hildegard kalder ”den ildfyldte kraft”. 

  Alle hendes værker - hvad enten det drejer sig om teologi, naturlære, lægekunst eller musik - handler om, hvordan Gud vil ”helbrede” det enkelte menneske og hele menneskeheden, ja endog hele kosmos vil finde tilbage til enheden med Gud, til “harmonia” med Skaberen. Derfor kan hendes teologi med rette kaldes en holistisk teologi, en altomfattende organismetænkning, som har sin rod i apostlenes og oldkirkens kristendom.

  Efter morgenmaden kører vi til Disibodenberg, hvor vi oplever ruinerne af Hildegards barndoms-og ungdomskloster. Vi får en rundvisning hvor vi hører om stedets historie og arkæologi.

  Derefter kører vi til Abtei St. Hildegard. Klosteret blev grundslagt af Hildegard af Bingen, og har været i funktion lige siden den gang. En af stedets nonner vil fortælle os om klosteret, det bliver tid til at besøge klosterbutikken og klosterkirken.

  Måske er der nogle som vil gå ned til valfartskirken, hvor Hildegards helgenskrin ligger.

  Sidst på eftermiddagen kører vi tilbage til vores hotel, hvor vi spiser aftensmad sammen. (M/-/A)

  Dag 3: Bådtur på Rhinen
  Rhinen har været en hovedfærdselsåre gennem Tyskland gennem umindelig tid, og på vores sejltur fra Rüdesheim til Loreley-klippen kan vi se at det er stor aktivitet på floden. Samtidig kan vi også se flere ridderborge langs floden, og vi får også at høre om områdets historie.

  Derefter kører vi op til Loreley-klippen, hvor vi kan nyde udsigten over vinmarkerne langs med floden.

  Om eftermiddagen er det muligt at hygge sig i Rüdesheims chamerende centrum. (M/-/A)

  Loreley - Tyskland - Unitas Rejser

  Dag 4: Den romantiske Rute
  Vi forlader Rüdesheim, og kører mod sydøst. Vi forlader de tyske motorveje, for at køre ind på Den romantiske Rute, med sine mange byer fra Middelalderen. En af de mest berømte er Rothenburg ob der Tauber, og vi tager os tid til at besøge byen.

  Vi fortsætter videre til Nördlingen, en af de andre byer langsmed Den romantiske Rute, hvor vi spiser aftensmad og overnatter. (M/-/A)

  Rothenburg ob der Tauber Rathaus - Tyskland - Unitas Rejser

  Dag 5: Passionsspillet i Oberammergau
  Efter en forholdsvis tidlig morgenmad fortsætter vi mod Oberammergau. Vores bus kører os til overnatningsstedet, hvor vi kan tjekke ind, men ikke kan komme på værelserne endnu. En shuttlebus kører os videre til Oberammergau, hvis vi ikke bor i Oberammergau.

  Spillet begynder om eftermiddagen. Der er en pause ved aftensmadstid, hvor vi spiser aftensmad sammen. 

  Hvis gruppen overnatter i Oberammergau, vil det også være muligt at få sit værelse i løbet af denne pause. 

  Derefter tager vi tilbage og ser det sidste af Passionsspillet. Shuttlebussen kører os tilbage til overnatningsstedet, hvis vi ikke overnatter i Oberammergau. (M/-/A)

  Passionsspil Oberammergau - Tyskland - Unitas Rejser

  Dag 6: Altötting
  Vi kører mod nord. Undervejs laver vi en afstikker fra motorvejen for at køre til Altötting.

  Denne by bliver besøgt af mange katolske pilgrimme hvert år, fordi vi her finder en sort Madonna. Vi kan se mange vidnesbyrd fra mennesker som har fået hjælp af hende. Flere kongers hjerter, bland andet Ludwig den 2. af Bayern er gravlagt i kapellet med den Sorte Madonna.

  Dagens mål er området ved Hof an der Saale. Her spiser vi aftensmad og overnatter. (M/-/A)

  Dag 7: Hjemrejse
  Vi spiser morgenmad på hotellet, og begynder vores sidste rejsedag.

  Undervejs besøger vi  Braunschweig, en af de mange hyggelige tyske byer. Måske bliver der tid til at gå forbi det som regnes som Tysklands ældste bindingsværkshus, nyde en kop kaffe på en af byens caféer eller besøge en af byens mange butikker. Her går nyt og gammelt hånd i hånd.

  Vi fortsætter til Snejbjerg, hvor vi er tilbage ud på aftenen. (M/-/-)

  Passionsspil Oberammergau logo - Tyskland - Unitas Rejser

 • Praktiske informationer

  Betalingsbetingelser
  Betingelserne for denne rejse afviger fra Unitas Rejsers generelle betingelser om betalingsfrister og annullering, fordi vi selv er nødt til at lægge et forholdsvist stort beløb i depositum til Oberammergau.

  Når man som rejsedeltager melder sig til rejsen skal et depositum på 30% af rejsens pris betales senest 8 dage efter at Unitas Rejser har modtaget bestillingen.

  Den rejsende kan overdrage rejsen til en anden person mod et gebyr på DKK 350,- Meddelelse om overdragelse skal gives til rejsearrangøren på et varigt medium senest 7 dage inden rejsens påbegyndelse.

  Beløbet kan kun refunderes hvis en anden vil overtage pladsen på rejsen.

  Restbeløbet skal betales senest d. 1. november 2021, og er ligeledes kun refunderbart hvis en anden deltager overtager pladsen.

  Obligatorisk sygdom- og hjemtransportforsikring
  Har du ikke det Blå EU sygesikringskort eller rejser du udenfor dækningsområdet, kræver vi, at du har en rejseforsikring som minimum dækker sygdom og hjemtransport. Ved tilmelding skal du oplyse os dit forsikringsselskab samt policenummer.

  Måltider
  De inkluderede måltider er hver dag ­markeret med M= morgenmad, F= ­frokost, A= aftensmad. Er måltidet ikke inkluderet, markeres dette med -.

  Overnatning
  På turistklasse hoteller med bad og toilet på værelset.

  Under overnatningen i Oberammergau er det meget få enkeltværelser, og vi kan derfor ikke garantere enkeltværelser denne nat. Vi bor på 3* hoteller eller 4* gæstehuse indenfor en radius på 30 kilometer fra Oberammergau. Vi kan ikke garantere at hele gruppen bor samlet.

  Bevægelse og mobilitet 
  Rejsen foregår primært i fladt terræn med forskellige typer underlag, enkelte niveauforskelle mv. og egner sig for selvhjulpne godt gående.

  Valuta
  I kontant valuta: Euro. Kreditkort kan ligeledes anvendes mange steder. Vi anbefaler dog at medbringe Euro hjemmefra til de første par dage.

  Pas og visum
  For danske statsborgere med dansk pas kræves der ikke visum til Tyskland. Passet skal være gyldigt mindst til efter hjemkomst.

  Drikkepenge
  Hvis måltiderne er inkluderet i prisen og på forhånd betalt af Unitas Rejser, er drikkepenge herfor indregnet. Drikkepenge i forbindelse med køb af drikkevarer er ikke inkluderet. Drikkepenge til chaufføren og lokale guider betales samlet af rejselederen.

  Forbehold
  Der tages forbehold for ændringer i programmet. Alle vore rejser evalueres og forbedres løbende på baggrund af vore rejselederes og deltageres tilbagemeldinger. Af denne årsag kan der være ændringer i programmet, fra rejsen blev købt, til den finder sted. Lokale forhold kan medføre, at vi under rejsen er nødt til at ændre indholdet eller rækkefølgen herpå. Vores mål er, at deltagerne får den bedst mulige rejse.

  Almindelige betingelser
  Rejsen er underlagt Unitas Rejsers almindelige betingelser vedrørende pakkerejser, som deltagerne bør læses før jeres endelig bestilling. Betingelserne fremsendes gerne på mail eller kan læses på www.unitasrejser.dk

   

 • Priser

  Pris pr. person: 9.450,-

  Rejsen gennemføres ved minimum 25 deltagere. Begrænset antal pladser.
  Tilmelding senest 15. oktober 2021.

  Prisen inkluderer

  • Dansk rejseleder
  • Overnatning i delt dobbeltværelse med bad og toilet på værelset
  • 6 x morgenmad, 6 x aftensmad
  • Drikkevarer til middagen under Passionsspillet
  • Bustransport ifølge programmet
  • Entréer og udflugter ifølge program
  • Billet til Passionsspillet, bedste kategori
  • Bidrag til Rejsegarantifonden       

  Prisen inkluderer ikke

  • Øvrige måltider og drikkevarer
  • Øvrige entréer
  • Forsikringer

  Eventuelle tillæg
  Enkeltværelse kr. 1.800,-
  Sygdoms-afbestillingsforsikring 6% af rejsens pris
  Gouda Årsrejseforsikring (enkeltperson) kr. 278,-
  Gouda Årsrejseforsikring (enkeltperson fra 70 år) kr. 389,-
  Gouda Årsrejseforsikring (hele husstanden) kr. 551,- 

  Overdragelse af rejsen er ikke mulig, efter udstedelse af billetten.

  Udsolgt

Kort

Medlem

Top